|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#81 |
|
rekreativac
Likes (Received): 2
|
mozda jednog dana
|
|
|
|
#82 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Ali nevjerojatno kako se ove vjetroelektrane dobro vide s krčkog mosta
![]() a draga bi mogla biti dobra da, samo treba neka studija prosječne snage vjetra |
|
|
|
|
|
#83 |
|
rekreativac
|
hehe, bit ce neki update odozgora kroz par dana
|
|
|
|
#84 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1120
|
Dovršen projekt uređenja šest vidikovaca na području Vinodola
Oči Vinodola u lipnju se širom otvaraju Pogledi s Mahavice, Pridve, Slipice, Gradine, Sviba i Kuka sežu daleko na pučinu i otoke, Kvarner, Učku, Velebit, Senj... Uređenje je koštalo 1,5 milijuna kuna ![]() TRIBALJ – Projekt vidikovaca Oči Vinodola je završen – svih šest vidikovaca je uređeno, postavljena je turistička signalizacija, tiskani su promidžbeni materijali i 5. lipnja svečano će biti promovirani i otvoreni mnogobrojnim ljubiteljima prirode, ljubiteljima brdsko-planinske vožnje, biciklistima, planinarima, pustolovima i, posebno, turistima. Budući da dominiraju krajolikom Vinodola, nad morem i zelenim obroncima Kapele, pogledi sa svakog od njih su nezaboravni, sežu daleko na pučinu i otoke, Kvarner, Učku, Velebit, Senj... i taj novi turistički proizvod vjerojatno će postati nezaobilazna ruta mnogih izletničkih tura i iz ostalih krajeva Hrvatske i inozemstva. U realizaciju projekta, koji su prošle godine pokrenule dvije susjedne turističke zajednice, Općine Vinodolske i Grada Novi Vinodolski, uključili su se financijski Primorsko-goranska županija, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatska turistička zajednica, Općina Vinodolska, Grad Novi Vinodolski, TZ PGŽ i turističke zajednice Općine Vinodolske i Grada Novog Vinodolskog. Staze duge 64 kilometra – Cjelokupan projekt košta 1,5 milijuna kuna, a PGŽ ga financira s 500 tisuća kuna, a ugovor o sufinanciranju vidikovaca predao je direktorima TZ-a Irisu Bruketi i Vladimiru Butkoviću u etno hotelu Balatura Berislav Tulić, pročelnik UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj. Šest vidikovaca – Mahavica, Pridva, Slipica, Gradina, Sviba i Kuk, koji su na potezu od Drivenika do Krmpota, po tri na području svake lokalne jedinice, povezuje 64 kilometra staza, koje sa sjeverozapada ulaze kod Križišća, a završavaju kod mora iznad Klenovice. Veći dio je asfaltiran, a deset kilometara koji prolaze kroz grišku i bribirsku šumu je neasfaltirano. – U sklopu realizacije glavnog plana razvoja turizma u Primorsko-goranskoj županiji u suradnji s turističkim zajednicama, u općinama i gradovima, sufinanira se niz projekata u cilju revalorizacije kulturno-povijesnih vrijednosti. Tako je na posljednjoj sjednici Poglavarstva PGŽ-a odobreno sufinaniranje dvanaest projekata vrijednih 2,2 milijuna kuna, a na području Općine Vinodolske i Grada Novog Vinodolskog to su projekti vidikovaca i razvoj ruralnog turizma kroz elektrifikaciju šumskog područja – objašnjava Berislav Tulić. Ljubavna cestica – U funkciji turizma Županija sufinancira i projekt Klović i uređenje Stare škole u Grižanima, koji će biti kandidiran prema europskim fondovima, a na tome rade Poduzetnički centar Vinodol i razvojna agencijom Porin, a u suradnji s TZ-om i Općinom Vinodolskom. Županija je sufinancirala i uređenje šetnice oko Tribaljskog jezera, projekt Putevima Frankopana... Zaobalje ima mnogo toga što može pokazati i privući mnoštvo turista i posjetitelja. Tu je i revitalizacija i razvoj vinogradarstva u Vinodolu, čiji su nositelji Pavlomir i PZ Plodovi Vinodola, koji čine prepoznatljiv i specifičan turistički proizvod, stoga moramo poduzimati i druge korake kako bi se glavni plan realizirao i ponuda prilagodila zahtjevnom modernom turistu – kaže Tulić. – Značajno je i to da se na području županije iz proračuna sufinanciralo i osam info punktova, po jedan u Bribiru i Novom Vinodolskom, a novljanski dobija nagrade kao najljepši u Hrvatskoj. U Crikvenici se nastavlja projekt sufinanciranja edukativne šetnice Ljubavne cestice, koja je duga osam kilometara, a uređuje se po najmodernijim standardima. U Novom Vinodolskom Županija je uključena u Novom Spa & Hotel's Resortu u projekt Kristijana Curavića, koji se tamo sprema za zaron na Južnom polu, projekt Ružica Vinodola prešao je već granice županije, a etno hotel Balatura u Skutićima u Triblju jedinstven je u Hrvatskoj, koji budi emocije prostora, što turisti osjete i vraćaju se ili preporučju svim prijateljima i znancima – zaključio je Berislav Tulić. Mira KRAJNOVIĆ ZELJAK http://www.novilist.hr/Vijesti/Kroni...e-sirom-o.aspx |
|
|
|
|
|
#85 | |
|
rekreativac
|
Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#86 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Ajme, što dobro izgleda. Jesi ti slikao?Gdje još u HR imaju vjetroelektrane osim na Trtaru kod Šibenika i na Vrataruši? |
|
|
|
|
|
#87 |
|
rekreativac
|
da, ja sam ih uslikao
![]() sto se tice VE, imas jos onu najstariju na Pagu, ali ubrzo ce ih niknuti ko gljiva... cijeli priobalni pojas ima ogroman vjotropotencijal. ubrzo ce krenuti ovi projekti u Jelenju i Fužinama. ima ih jos najavljenih i za južne krajeve, ali o njima manje znam
|
|
|
|
#88 | |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
rekreativac
|
da.
![]() s tim da je ova VE na Vratarusi zadnji krik tehnike. sve je u potpunosti automatizirano, gore nece nitko raditi, osim mozda kakvog cuvara i povremenog servisera ![]() ako se i dalje takve high end tehnologije budu uvozile u hrvatsku, ja sam za.
|
|
|
|
#90 |
|
Sunce ti žarko
|
Super su ti ove slike
|
|
|
|
|
|
#91 |
|
Disenfranchised
Likes (Received): 1
|
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Sunce ti žarko
|
da li se čuju vjetrenjače
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Not Registered :)
Likes (Received): 283
|
afaik, ne postoji nista (pogotovo ne tako ogromno) sto mozes vrtiti kroz zrak, a da se ne cuje. ok, ove se nalaze usred niceg, pa zvuk i nije bas bitan, al netko mi je rekao da se cuju u krugu do parsto metara najvise (naravno, jedva se cuju na toj udaljenosti). imho, bolje 100 takvih nego onaj dim iz TE u urinju.
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Kraljevica
![]() ![]() Časna kuća( kuća gdje žive časne sestre) ![]() Detalj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veli zid
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Sunce ti žarko
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Ovoje dalo novi smisao riječi i pojmu rugoba
![]() ![]() Ulaz u škver ![]() Obnovljeni zvonik ![]() ![]() Detalj 2 ![]() Stari dvorac ili dvorac Zrinski malo-staro dvorište ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veliko novo dvorište ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ulaz u veliki kaštel tj dviorište ![]() Vanjska strana malog kaštela ![]() Jedna strana velikog kaštela
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Sunce ti žarko
|
super fotke zvjezdane,samo tako
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
rekreativac
|
thanks
![]() pretpostavljam da da... ali ove jos nisu u pogonu pa ne znam koliko je to glasno Quote:
![]() psss ![]()
|
|
|
|
|
#99 |
|
rekreativac
|
nice update starsky
|
|
|
|
#100 |
|
Not Registered :)
Likes (Received): 283
|
zvjezdane, super foto tour kraljevice. strasne stvari u malom dvoristu dvorca Zrinski... ilegalnih gradnji i nadogradnji koliko ti dusa zeli
![]() inace, u velikom dvoristu mi je 'najjaci' onaj natipis "mesopustari kraljevice" - jel to neka mesnica il what?
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|