daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Hungary

Hungary Magyar fórum

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old October 14th, 2012, 07:14 PM   #61
talendon
Registered User

Likes (Received): 161

Quote:
Originally Posted by Vikusz View Post
Számomra viszont még mindig hihetetlen, hogy a Szentkirályi képes volt egy ilyen designú palackkal kijönni. Mint egy Tescos kóla, esküszöm.
Szerintem semmi baj ezzel a designnal, nekem tetszik

Quote:
Originally Posted by BND View Post
Hol lehet kapni?
G.Roby-ban van, én onnan kaptam.
talendon no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old February 19th, 2013, 02:32 PM   #62
talendon
Registered User

Orbitális átverés.
Pereccel indult a magyar gyorsétteremlánc

Magyar gyorsétteremláncnak nevezni nem értem, hogy lehet egy olyan helyet, ahol csigát meg perecet árulnak Ráadásul külfökldről lopott ötletekkel.

És erre közel 50 misi állami támogatást kaptak

Egy miniatűr csiga (nagyjából 6 cm átmérővel (!) 450 Ft.)

Nem ajánlom senkinek.
Old February 19th, 2013, 03:01 PM   #63
Bikes
sababa

Bikes's Avatar

Likes (Received): 159

Ezt én sem teljesen értettem, ez maximum nass.
Bikes no está en línea   Reply With Quote
Old February 19th, 2013, 10:55 PM   #64
HunDeX
Registered User

HunDeX's Avatar

Likes (Received): 38

Magyar tulajdonú, arról nem írnak sehol, hogy magyarnak gondolnák a termékeiket. A Gusto sem ettől volt magyar gyorsétterem..

Amikor megnyilt, elvittem oda barátnőmet, a tapasztalat: főleg diák pénztárcával drága, nincs hely leülni, jó kiszolgálás, nem nagy adagok, viszont elképesztő finom
HunDeX no está en línea   Reply With Quote
Old February 20th, 2013, 09:16 AM   #65
talendon
Registered User

Quote:
Originally Posted by HunDeX View Post
Magyar tulajdonú, arról nem írnak sehol, hogy magyarnak gondolnák a termékeiket. A Gusto sem ettől volt magyar gyorsétterem..

Amikor megnyilt, elvittem oda barátnőmet, a tapasztalat: főleg diák pénztárcával drága, nincs hely leülni, jó kiszolgálás, nem nagy adagok, viszont elképesztő finom
Én is megkóstoltam és én meg azt tapasztaltam, hogy ez egy óriási átverés és amiért még dühösebb vagyok, hogy ebbe közpénz is benne van.

Ott kezdődik, hogy ez még véletlenül sem nevezhető étteremnek, legfeljebb pékségnek. Nyílt tehát egy látványpékség, amit magyar gyorsétteremláncként eladnak, és mindezt úgy, hogy termékötleteiket 2 külföldi lánctól lopkodták össze (gondolom a franchise túl drága volt).

És persze, hogy finom, aki szereti az efféle dolgot, annak nyilván finom, de ettem én már máshol is finom tekercset harmad áron. Szóval én kiváncsi vagyok, meddig maradnak meg a piacon és ki fog kiadni 450 vagy 790 Ft-ot kiadni egy kakaóscsigáért.
Old April 14th, 2013, 05:55 PM   #66
talendon
Registered User

Magyar projekt nyerte az amerikai innovációs versenyt

A NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University közép-kelet és dél-kelet európai innovációs versenyének döntőjében két győztest hirdettek: Juhász Mártont Magyarországról és Aleksandra Orchowska-t Lengyelországból.

Az április 12-én a Design Terminálban megrendezett verseny döntőjében 10 régiós projekt versenyzett a NASA kutatóbázisára szóló két 25.000 dollár értékű ösztöndíjért. Az innovációs versenyen olyan innovatív projektekkel pályáztak, amelyek képesek lehetnek arra, hogy egy millió ember életén javítsanak három év alatt, bármilyen exponenciálisan fejlődő technológia használatával.

Juhász Márton GyroSet nevű, a fejmozgás érzékelésével működő, a mozgásképtelenek kommunikációjának és közlekedésének segítésére kifejlesztett rendszere meggyőzte a zsűrit, így Márton idén nyáron kiutazhat a Singularity University három hónapos képzésére. Márton egy kórház mellett él és számos nyaktól lefelé megbénult emberrel találkozik nap-mint-nap. Ezek az emberek mozgásukat leginkább egy szájjal mozgatható joystick segítségével tudják kontrolálni, ami azonban látásukban korlátozza őket. Ezért fejlesztette ki a gyroSet nevű rendszert, amely a fejmozgás érzékelésével irányítja a végtagjaikat mozgatni nem tudók kommunikációját és közlekedését.

A verseny másik győzteseként a zsűri, Aleksandra Orchowskát hirdette ki, Cukeriada nevű projektjével. A Cukeriada a cukorbeteg gyermekek számára kifejlesztett játék és mobilalkalmazás, amelynek segítségével a cukorbeteg gyerekek játékosan tanulják meg betegségük tüneteit és építik be életükbe a kezelésük alapjait. Így a betegséggel járó folyamatos kezeléseket nem traumaként élik meg, hanem magától értetődő módon válik életük részévé.

A két győztes idén nyáron utazhat ki a NASA kaliforniai kutatóbázisán fekvő Singularity University-re, ahol megismerkedhetnek a legújabb technológiai trendekkel és innovációkkal, amelybe az űrtechnológiától kezdve, a 3D nyomtatókon keresztül az alternatív közlekedési eszközökig (pl.Tesla autó) szinte minden beletartozik. Az igen intenzív képzést során megismerkednek a Szilícium-völgy most induló garázs-vállalkozásaival (start-upjaival), és betekintést nyernek a legnagyobb cégek és szervezetek működésébe is. Arra is esély nyílik, hogy a kurzus végére létrejövő vállalkozásokat a Szilícium-völgy legnagyobb cégeinek vezetői mentorálják, hiszen a résztvevők bizonyos esetekben befektetői tőkét kapnak ahhoz, hogy megfelelő ötlet és rátermettség megléte esetén beindítsák saját vállalkozásukat.
http://epiteszforum.hu/magyar-projek...acios-versenyt
Old May 23rd, 2013, 06:06 PM   #67
talendon
Registered User

Magyar diák fejlesztette ki a jövő hangszóróját

Új, szebb hangzású hangszórók készülhetnek egy húszéves magyar diák találmányai nyomán. A húszéves Papp Gergely egyedi hangszórót épített meg a világ legjobb ragasztójának felhasználásával. A találmánnyal az Intel arizonai tudományos versenyén, az ISEF-en a harmadik helyezést szerezte meg. Bár angolul csak három hónapja tanul, az amerikai versenyen már négy Nobel-díjas zsűritagnak is elmagyarázta ötletének lényegét. Az olcsón megépíthető, mégis jó hangzást biztosító hangrendszerek megépítését lehetővé tevő technológia szabadalmának bejegyzése már megkezdődött, ami szerencse, mert már megtalálták az ipari kémek is, akiket ügyesen lerázott. Néhány órával az amerikai döntő eredményhirdetése előtt beszélgettünk vele.

http://www.origo.hu/techbazis/201305...versenyen.html

Sisimoto the HUN liked this post

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules