|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
[Gorski kotar] - Construction update (2009 - 2013)
Cross kaže da je Gorski kotar na Sjevernom Jadranu
pa zato ovdje:Mali cons. update iz Delnica: [IMG]http://i39.************/2emcu36.jpg[/IMG] [IMG]http://i42.************/2mer0ip.jpg[/IMG] [IMG]http://i41.************/68uago.jpg[/IMG] [IMG]http://i44.************/2nq84y9.jpg[/IMG] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
rekreativac
Likes (Received): 11
|
da, tu je jer je u primorsko-goranskoj zupaniji ![]() steta sto nema nikoga iz GK, ali malo cemo popratiti mi sa novinskim clancima, sad kada je dretva tu ![]() odlican update.
|
|
|
|
#3 |
|
rekreativac
|
za pocetak
![]() ---------------------------------------------------------------------------- SPEKTAKULARNIM PROGRAMOM SINOĆ U DELNICAMA SVEČANO OTVORENA DVORANA ZA ZIMSKE SPORTOVE Ledena »ljepotica« otvorila vrata Višenamjenski sportsko-turistički objekt će tijekom većeg dijela godine služiti kao klizalište i dvorana za zimske sportove, a u drugom dijelu za organizaciju raznih sportskih, zabavnih i kulturnih događanja ![]() DELNICE – Raznovrsnim i na trenutke spektakularnim programom jučer je u Delnicama pred oko tisuću i pol posjetitelja svečano otvorena Ledena dvorana, višenamjenski sportsko-turistički objekt koji će tijekom znatnog dijela godine služiti kao klizalište i dvorana za zimske sportove, a u drugom dijelu godine moći će ga se koristiti za organizaciju drugih raznih sportskih, zabavnih i kulturnih događanja. Slavljeničko ozračje osjećalo se jučer u Delnicama od ranog poslijepodneva, a na samom klizalištu već od 17 sati nastupom na ledu »podgrijavale« su ga brojne delničke glazbene udruge kojima su se u prigodnom mimohodu uskoro pridružili i predstavnici 32 delnička sportska kluba koji su svojom masovnošću doista ne samo potvrdili tezu o Delnicama kao sportskom gradu, već i uljepšali uvodni dio slavlja. Isto se može reći i za voditeljske parove, Slavicu Kljaić i Zlatka Butigana koji su vodili službeni dio programa te Davora Grgurića i Marija Lipovšeka »Battifiacu« zaduženih za zabavni dio u kojem su predstavljeni zimski sportovi. U ime Grada Delnica nazočne je pozdravio gradionačelnik Marijan Pleše istaknuvši kako će ovaj atraktivni objekt cjelogodišnjom ponudom raznovrsnih sadržaja obogatiti turističku ponudu Delnica i Gorskog kotara, zahvalivši Županiji i EU na pomoći te istaknuvši kvalitetan rad svih izvođača, kao i voditelja projekta Milivoja Tomca te voditelja izgradnje Miljenka Pešuta. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina naglasio je kako mu je drago što i otvaranje ovog višenamjenskog objekta dokazuje kako je ideja PGŽ vezana uz razvoj infrastrukture sportskog turizma u Gorskom kotaru bila ispravna. – Uvjeren sam da će Gorski kotar za nekoliko godina uz Jakova Faka imati i prvake u klizanju i hokeju, a zahvalni smo EU komisiji koja je prepoznala kvalitetu ovog projekta i pristala ga sufinancirati – rekao je Komadina najavivši kao realnu mogućnost nastavak izgradnje druige i treće faze kojom bi bile izgrađene tribine i dvorana pretvorena u zatvoren objekt. Prije samog čina otvaranja, koji je zajednički priopao delničkom gradonačelniku Plešeu i županu Zlatku Komadini, dvoranu je blagosloivio msgr. Stanislav Kovačić, a nakon toga uslijedio je atraktivni program kojeg su bacanjem curling kugli otvorili Pleše i Komadina, potom je uslijedila prezentacija umjetničkog klizanja, zatim najatraktivniji dio plesa na ledu kojeg su majstorski izvele »Zagrebačke pahuljice«, a kraj je bio rezerviran za kratku demonstraciju hokeja u čemu su uz članove zagrebačkih klubova »Medveščaka« i »Zagreba« sudjelovali i prvi delnički mladi hokejaši kojima su Zagrepčani darovali opremu. »Ledena fešta« u Delnicama nastavlja se i danas i to od 11 sati kada počinje program umjetničkog klizanja, slijedi potom demonstracija brzog klizanja te na kraju i tri hokejaške utakmice zagrebačkih momčadi. Marinko KRMPOTIĆ
|
|
|
|
#4 |
|
BANNED
|
Ma bravo za Delnice. ![]() Da nije otvoren ovaj thread ne bih ni znao za ovu dvoranu. Nego, gdje Ogulin spada? Pod Liku ili G. kotar? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
rekreativac
|
PREDSTAVNICI HRVATSKO-TALIJANSKIH INVESTITORA KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA
I Fužine dobivaju vjetroelektrane Samo mjerenje traje minimalno godinu dana, za studiju utjecaja na okoliš i ishodovanje lokacijske dozvole treba oko tri godine, 2013. godine bio bi gotov vjetropark, a sve bi koštalo više od 100 milijuna eura ![]() Tako će izgledati i vjetropark u Fužinama FUŽINE – Već u tijeku travnja na Zvirjaku u Općini Fužine postavljanjem jednog velikog stupa počet će prva mjerenja vjetropotencijala tog područja, a cilj je točno ustanoviti pojedinosti vezane uz gradnju velikog vjetroparka od čak 28 vjetroturbina ukupne snage 56 megawata. O kolikoj je snazi riječ, najbolje svjedoči podatak da fužinska elektrana ima snagu 3,5 megawata, a svaka od 28 spomenutih vjetroturbina sama bi proizvodila 2 megawata! Nakon pokusnih mjerenja uslijedit će, već u tijeku ove godine, izrada Studije utjecaja na okoliš, rečeno je na sastanku predstavnika investitora – Gordane Puškarić (Prodomo) i Carla Draga (Elettrostudio) s načelnikom Općine Fužine Marinkom Kauzlarićem Sve to samo je dio do sada već obavljenog posla započetog još 2007. godine, kada su počeli prvi pregovori između investitora, švicarske grupacije RES SpA čije je hrvatsko poduzeće Prodomo član, i Općine Fužine te županijskog Zavoda za prostorno uređenje. Uz punu podršku općinskih i županijskih vlasti nedugo nakon toga krenulo se na odabir najpogodnije lokacije što je, prema podacima dobivenim od Hidrometeorološkog zavoda RGH, bilo područje Zvirjaka. Potom je, krajem prošle godine ishodovano i prethodno Energetsko odobrenje od Ministarstva gospodarstva vezano uz početak procesa realizacije vjetroparka u Općini Fužine. Cjelokupan proces, ističe Gordana Puškarić, traje između 3 do 4 godine. Posao za pet ljudi Samo mjerenje mora trajati minimalno godinu dana, potom treba napraviti Studiju utjecaja na okoliš i dati zahtjev za ishodovanje lokacijske dozvole za što će sve trebati oko tri godine, kada bi mogli početi prvi radovi, a 2013. godine na ovom bi području trebao biti gotov vjetropark u kojem bi posao trebalo naći minimalno pet ljudi«, najavljuje Puškarić, podsjećajući kako je upravo Općina Fužine, prva od svih u Primorsko-goranskoj županiji, imala još pred 7-8 godina u svom prostornom planu predviđene vjetroelektrane: »No, one su bile planirane po staroj, a mi nudimo novu tehnologiju koja između svake pojedine turbine nudi razmak od 400 do 500 metara, čime je puno manja devastacija okoliša, flore i faune. Također, mi vjetroturbine gradimo na što višim područjima gdje obično nema nekih aktivnosti, što u Ličkom polju nije bio slučaj, rekla je Puškarić. Vjetroparkom, a riječ je o investiciji od 100 milijuna eura, upravljat će poduzeće Elettrostudio koje je dio RES grupe, o distribuciji i otkupu brinut će HEP, a investitor se već posebnim ugovorom obvezao da će godišnje Općini Fužine isplaćivati 2 posto vrijednosti isporučene energije iz tog vjetroparka. Elettrostudio trenutno radi u Estoniji, Češkoj i Rumunjskoj, a ovaj projekt u Fužinama prvi je njihov posao u Hrvatskoj, rekao nam je Carlo Drago. Na Zvirjaku i Kobiljaku Zadovoljan dosadašnjom dinamikom i sređivanjem potrebnih dokumenata i dozvola je i fužinski načelnik Marinko Kauzlarić koji kaže: »Izmjenom Prostornog plana vjetropark smo smjestili na područje gdje se u najvećoj mjeri susreću kontinentalna i primorska klima pa je strujanje zraka i najjače, a uz to Općini Fužine neće biti nanesena ni ekološka ni vizualnu šteta jer će se te vjetroturbine nalaziti na području Zvirjaka i Kobiljaka, nepristupačnim i od naselja udaljenim lokalitetima. Štoviše, budući da je riječ o golemim stupovima veličine 80 metara i s 40 metara visokim lopaticama, to će područje zasigurno ubuduće privlačiti i pažnju turista jer se to događa i drugdje u svijetu. Dakle, korist ćemo dobiti na područjima energetike i turizma. Dobro je što na tom području već postoje izgrađene ceste koje treba dodatno urediti i prilagoditi, a većina tih vjetroturbina bit će smještena na zemljištima ovdašnjih ljudi koji će za korištenje tog prostora, do sada najčešće mrtvog kapitala, dobiti naknadu«, rekao je Kauzlarić. Marinko KRMPOTIĆ, Novi List Fužine, Jelenje, Bakar, Italija i Rumunjska Carlo Drago je najavio kako su uz Fužine pregovori o izgradnji vjetroparka vođeni i s Općinom Jelenje te Gradom Bakrom gdje se također planira izgradnja ovih ekoloških postrojenja: »U okvirima naših poslova u Europi ovo je projekt srednje veličine. Primjerice, u Italiji bi ovih 28 vjetroturbina bilo velik projekt, ali u Rumunjskoj gdje su velika prostranstva s jakim vjetrovima ovo bi bio projekt manje srednje veličine. Vjerujem da će ovaj vjetropark, kao i oni koje planiramo u Jelenju i Bakru, donijeti korist ovom dijelu Hrvatske, a posebno bih zahvalio na pomoći i razumijevanju načelniku Kauzlariću, istaknuo je Drago.
|
|
|
|
#6 | |
|
rekreativac
|
Quote:
|
|
|
|
|
#7 | |
|
rekreativac
|
jos malo o najavljenim vjetroparkovima
![]() Quote:
|
|
|
|
|
#8 |
|
rekreativac
|
Oko fužinskih jezera od subote vozi vlakić
Nedjelja, 17 Svibanj 2009, http://www.korzo.net/regija-aktualno...zi-vlakic.html ![]() Prekrasna jezera u Fužinama od jučer obilazi i turistički vlakić. Vlakić može prevesti 40-ak osoba, a redovno će obilaziti jezera Lepenica, Bajer i Potkoš. Vlakić "Fužine express" kupljen je u Sloveniji za oko pola milijuna kuna. L.Z., foto: korzo.net
|
|
|
|
#9 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1666
|
O još jedna dretva
![]() Tko će to sve pohvatati
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
...
Last edited by Nika Loncar; May 18th, 2009 at 09:34 PM. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Registered User
|
Za ogulin se kaže da je grad na tromeđi
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Disenfranchised
Likes (Received): 2
|
po meni najslikovitiji dio lijepe naše
![]() živjela dretva
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
Ni jedno,niti drugo,nego Ogulinsko-plaščanska udolina.
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
unavailable
Likes (Received): 1271
|
Quote:
A što se dvorane tiče - ima nekoliko update-ova u delničkoj fotodretvi. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
rekreativac
|
joj da. znam da sam negdje pratio napredak dvoran, a nikako se sjetit dretve ![]() idem polako prebacivati tih par postova, da sve bude na jednom mjestu, na CU dretvi, jer to je dosta vazan projekt za Delnice ![]() Quote:
|
|
|
|
|
#16 |
|
rekreativac
|
![]()
|
|
|
|
#17 | |
|
rekreativac
|
![]() Quote:
|
|
|
|
|
#18 |
|
rekreativac
|
|
|
|
|
#19 |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
Ovo je stvarno lijepo ispalo.
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|