|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#41 | |
|
Дружба Народов
Likes (Received): 146
|
Quote:
|
|
|
|
#42 |
|
inż. Batman
Likes (Received): 45
|
niezłe zdjęcia
![]() co do klimy to pewnie to jest jakaś oznaka statusu społecznego. Zobaczyli że bogaci mają, na filmach amerykańskich też, to zaczęli montować u siebie chcąc poczuć się bogato
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Registered User
Likes (Received): 96
|
Quote:
nie mogę powiedzieć by była bardziej estetyczna choć może sprawdza się trochę lepiej o ile wiem to Ukraina ma klimat kontynentalny czyli w zimie jest za zimno a w lecie dla odmiany za ciepło więc jakieś tam realne zapotrzebowanie na klimatyzację powinno być...
|
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
1990
Likes (Received): 9
|
No więc muzeum już opuszczamy, a wybieramy się na długi spacer po Kijowie.
Zaczynamy od przyjemnego widoczku na francuski konsulat ![]() Nieopodal znajduje się rekonstrukcja ponad 1000-letniej świątyni ![]() Takiemu miastu jak poniżej nie można nic zarzucić... ![]() ...dopóki nie spojrzy się np. w prawo :P ![]() ![]() Zbliżamy się do zabytkowej ulicy Zjazd św. Andrzeja, niegdyś miejscowych artystów, dziś można tam spotkać co najwyżej porcelanowe aniołki i pamiątki ZSRR na straganie. No i oczywiście może nas tam potrącić samochód :P ![]() ![]() Tutaj urodził się Michaił Bułhakow, autor Białej gwardii oraz Mistrza i Małgorzaty ![]() Renowacja neogotyckich zabytków ![]() Barokowa osiemnastowieczna cerkiew św. Andrzeja, miejsce w którym lepiej nie robić zdjęć (bo można dostać od przemiłej pani po pysku - dosłownie :P ) ![]() ![]() Zbliżamy się ku górze ![]() Nieco zasłonięty widoczek spod cerkwi ![]() Oraz spojrzenie na ulicę ![]() ![]() W następnych relacjach czeka na was prawdziwie wielkomiejski Kijów - Między innymi soceralistyczna zabudowa Majdanu, oraz panoramy z wieży przy cerkwi św. Michała. Pozdrawiam
Зона відчуження Чорнобильської АЕС | Nepriklausoma Lietuvos valstybė | OSTRAVA!!! Last edited by szym'car; June 5th, 2009 at 02:13 PM. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Czy ta dzielnica z cerkwia sw. Andrzeja nie nazywa sie lacinska?
Trzeba przyznac, ze ma jakis niesamowity nastroj. Troche mi przypomina stara Hawane, ale naprawde tylko troche. Piekne foty.
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Experienced User
|
a miałem tam też jechać... :/ widze że sporo straciłem
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
1990
|
Witam ponownie. Czas na kolejny update z Kijowa.
Na początku zaczynamy od monumentalnego gmachu ukraińskiego MSZ, który zobaczymy w całej okazałości za chwilę... ![]() Witamy na Ukrainie - Czyli pan przygrywający pieśni o Kozakach ![]() Widoki z Cerkwi św. Michała. Spojrzenie w stronę Majdanu, wyróżnia się socrealistyczny gmach hotelu Ukraina... ![]() A oto świątynia ![]() Zdjęcia robione na szybko, więc wybaczcie, że lecą :P ![]() ![]() Dziedzictwo UNESCO czyli Sobór Mądrości Bożej ![]() ![]() Duuuużo Gargameli... chociaż one całkiem dobrze się tam komponują...![]() I Ministerstwo Spraw Zagranicznych w pełnej krasie ![]() ![]() ![]() Ostatnie spojrzenie na Cerkiew... ![]() Na dziś to tyle. Widzę, że Kijów mało kogo interesuje, czekacie z pewnością na ostatni cel wycieczki, ale to już niedługo ![]() Pozdrawiam
Зона відчуження Чорнобильської АЕС | Nepriklausoma Lietuvos valstybė | OSTRAVA!!! Last edited by szym'car; June 14th, 2009 at 01:54 PM. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
Nie!! Kijów jest jak dla mnie najciekawszy z tego co planujesz zapostować, tak więc wrzucaj jak najwięcej!! Szkoda tylko że tak mało zdjęć na dzień dajesz.....
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Registered User
Likes (Received): 12
|
Akurat byłem w Kijowie tydzień przed tobą i dokładnie w tych samych miejscach
. Jak by ktoś chciał mogę wrzucić zdjęcia.
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
1990
|
Była prośba o 10 zdjęć na relację i tak już przekraczam, myślałem, że tak wam będzie wygodniej się oglądało ![]() Co do kijowa - Nie martw się, to jeszcze nie koniec, będą nawet zdjęcia nocne
|
|
|
#51 | |
|
1990
|
Quote:
|
|
|
|
#52 |
|
inż. Batman
Likes (Received): 45
|
no czekamy czekamy
![]() ale nie karz nam czekać tyle na następne foty
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Registered User
|
Wrzucaj Szymek wrzucaj
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Lover Silesia
Likes (Received): 310
|
Dopiero odkryłem ten wątek. Genialny! Dzięki wielkie, może to przez te chmury za oknem, ale smutno mi się zrobiło, gdy zobaczyłem ten syf na Ukrainie... Czekam na więcej (jak wszyscy tutaj).
Obcowanie ze mną zawsze było, i także dzisiaj jest, dosyć trudne dlatego, iż z reguły dążę do dyskusji, starcia, staram się prowadzić rozmowę w ten sposób aby była ryzykowna, czasem nawet nieprzyjemna, żenująca, niedyskretna, gdyż to wciąga w grę osobowość zarówno moją, jak mego partnera. Rozmowa uprzejma, spokojna, delikatna, taka jaką się zwykle uprawia w kołach literackich, wydawała mi się zawsze czymś śmiertelnie mdłym i niegodnym ludzi bardziej rozbudzonych pod względem duchowym. [Gombrowicz W., 1961 r., Wspomnienia polskie] |
|
|
|
|
|
#55 |
|
DROGI TO MOJA PASJA
Likes (Received): 3
|
|
|
|
#56 |
|
1990
|
Witamy na Placu Niepodległości - Sercu miasta
![]() Pomnik anioła wzniesiony kilka lat temu... ![]() ![]() Powiew zachodu... :P ![]() Groźne spojrzenia sklepikarzy :-> ![]() I znowu na ulicy ![]() Piękny socreal... ![]() Zbliżamy się ku jadłodajni, tam też pewni koledzy wykazali się prawdziwym charakterem Polaka i zakosili kufle po piwie... ![]() ![]() Freetime na Majdanie - Fajeczki po 3 zł, piwko po złotówce, milicjanci i złodzieje, a wszystko w jednym miejscu ![]() ![]() Każda grupa społeczna tu pije piwo na ulicy (i kwas chlebowy) ![]() ![]() Ostatnie dziennie spojrzenie na architekturę Majdanu, zapraszam dziś wieczorem na porcję fot nocnych ![]()
Зона відчуження Чорнобильської АЕС | Nepriklausoma Lietuvos valstybė | OSTRAVA!!! Last edited by szym'car; June 14th, 2009 at 01:55 PM. |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
'less is more'
|
Quote:
|
|
|
|
#58 | |
|
Registered User
|
Quote:
), it’s just a necessity (especially if you have windows that look south), otherwise your life is going to turn into a ‘forced siesta’ for at least a couple of weeks (even in such a northern city as Kyiv).Actually, that figure is not an angel, it’s a girl that holds an arrowwood branch in her hands and symbolizes Ukraine.
Last edited by Arcovia; May 27th, 2009 at 08:51 PM. |
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Maize Master
Likes (Received): 207
|
Hi It's quite interesting - I remember a fountain from Moscow industrial park with all Russian republics
- If I will find photo, I gonna put it up. Cheers
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Registered User
|
Co do tych kufli to mój zaginął w akcji. Nie mam pojęcia co się z nim stało. Szkoda go trochę bo fajny souvenir byłby z niego
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| chernobyl, czarnobyl, diabelski młyn, elektrownia jądrowa, kiev, kijów, oko moskwy, opuszczone, pripyat, prypeć, stalker, trip, ukraina, ukraine, wycieczka, zona |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|