|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Ауторске теме Ваше слике и репортаже из земље / Local self made photos and travel reports |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
optimista
Likes (Received): 0
|
Sombor izbliza - part 1
Part 1 - Vojvođanska, Karađorđeva, Konjovićeva, i okolne ulice.
Eo ovako - odradio sam i odradiću još detaljno ovaj deo grada (a kasnije i Venac i Apatinski put) posebno jer je to stvarno celina za sebe. Nisam stavljao slike u običan thread Sombor - slike, jer bi ga ovim zagušio i postalo bi nepregledno. Iz ovog puta imam 70ak slika, a biće ih još kad dođem sledeći put za mesec, mesec i po. Za lakše snalaženje:
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
optimista
|
Krećemo Vojvođanskom. Po mnogima ubedljivo najlepša somborska ulica, dugačka, zelena, prepuna starih, lepih kuća i zgradica.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnjih godina je puno fasada u ovoj ulici obnovljeno, ali ima tu još posla...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
optimista
|
![]() Ja nažalost nisam dovoljno stručan i upoznat da bih objašnjavao koji su stilovi arhitekture zastupljeni i kad su objekti podignuti, ja sam tu samo da slikam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
optimista
|
![]() ![]() I ovde je palo nekoliko krošnji tokom nedavne oluje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zabavište. Zgrada je jako lepa, ali ovaj put samo par slika jer su mi već roditelji bacali čudne poglede. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
optimista
|
Šetamo dalje.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
optimista
|
![]() ![]() ![]() ![]() Ne mogu da se setim šta je ovde smešteno, mislim neki zdravstveni odeljak. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
optimista
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
optimista
|
Ovde su mi se malo izmešale slike. Ovo je početak Karađorđeve, sa jedne strane stadion, igrališta, tereni, park, sa druge kuće i zgrade. Generalno gledano, ovo je verovatno najzapuštenija ulica u gradu imajući u vidu značaj i potencijal.
![]() ![]() ![]() Centar za soc. rad. ![]() Stadion FK ŽAK u pozadini, a na ovoj poljani narednih godina treba da se širi sportski kompleks.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
optimista
|
Kod ćoška Vojvođanska-Karađorđeva.
![]() ![]() Vojvođanska i dalje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
optimista
|
![]() Karađorđeva - uličica koja vodi do železničke stanice. ![]() ![]() ![]() Pogled na deo teniskog kompleksa. Čitavom kraju treba umivanje. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
optimista
|
Lepa stara kuća, nedavno su je vlasnici farbali, o odabiru boja ne treba trošiti reči...
![]() ![]() Staze kroz park su ok, ali na delovima to izgleda ovako. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
optimista
|
Pogled na park.
![]() Stari vodotoranj ![]() ![]() I dolazimo do kraja Karađorđeve koji je praktično mini-industrijska zona. Ovo je stara zgrada nekada velike fabrike Bane Sekulić. ![]() ![]() I to je to za ovaj put... Nadam se da ste uživali
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
BANNED
|
Beautiful city
![]() Ajde, cekamo jos
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
BANNED
|
bas lijep grad kojem treba dosta sredjivanja
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Industrial guru
|
Veoma lepo i bar meni na mahove idilično
Moraću što pe da posetim Sombor, jer mi se veoma dopada ovo što vidim, a na žalost nikada nisam bio u njemu. Nadam se skorom apdejtu sa novim slikama.
|
|
|
#16 |
|
Registered User
|
Prelepo.
Vojvodina je inace prepuna secesijskih gradjevina,a one su zaista lepo i sa dosta ukusa sredjene. Drago mi je da su bar vojvodjanski gradovi koliko toliko sacuvali svoja gradska jezgra od navale komunista (za razliku od gradova u Centralnoj Srbiji).
|
|
|
#17 |
|
OVO JE OVDE BALKAN...
Likes (Received): 58
|
ja sam u Somboru odslužio dio vojnog roka, i ostao mi je u sjećanju kao
jako lijep i miran gradić... sjećam se i jednog lokala "PALADIUM"... ![]() ![]() ZAISTA PREDIVNE SLIKE!!
„Ne znam kako bi se vodio Treći svetski rat, ali sam siguran da bi kamenje i motke bilo oružje Četvrtog,“ kazao je jednom prilikom Ajnštajn. Birziminijum-(Alata)- Duklja-Ribnica-Podgorica-Titograd-Podgorica Last edited by gagapg; May 31st, 2009 at 01:09 PM. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
OVO JE OVDE BALKAN...
Likes (Received): 58
|
šta bih sve dao da je i Podgorica, "bez automobila",
kao Sombor! ![]() ![]() bio sam i u Apatinu, takođe mi se svidjelo...
„Ne znam kako bi se vodio Treći svetski rat, ali sam siguran da bi kamenje i motke bilo oružje Četvrtog,“ kazao je jednom prilikom Ajnštajn. Birziminijum-(Alata)- Duklja-Ribnica-Podgorica-Titograd-Podgorica |
|
|
|
|
|
#19 |
|
optimista
|
Evo mini nastavka. Sledeći nemam pojma kad će biti, možda sutra, možda za mesec dana, možda za pola godine.
![]() Ovo je jedna od sporednih ulica ![]()
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
optimista
|
![]() ![]() ![]() Sporedne ulice nemaju baš mnogo reprezentativnih objekata, ali izdvojam zanimljivije. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| karađorđeva, photos, slike, sombor, vojvođanska |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|