|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#801 | |
|
Registered User
Likes (Received): 71
|
Zaujímavý článok s americkou architektkou, ktorá si myslí že s farebnosťou našich panelákov to už preháňame. Hovorí síce o ostravských sídliskách, ale je to naše spoločné dedičstvo a ako vidím aj spoločný vkus.
A v závere povedala čistú holú pravdu: Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
ďakujem, tá kniha je super idem si ju preštudovať. Je tam toho dosť hádam najdem čo hľadám práve v nej. Ak by ju niekto chcel v PDFku: Obnova bytovych domov po roku 1970/ tu / Alebo chcel kúpiť: /je vypredaná/ tu |
|
|
|
|
|
|
#803 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Toto je naozaj vkusné a nápadité. Zároveň decentné a nenápadné. Dlho som v "spojených farbách paneláku" nebol, tak to komentujem až teraz. Ale naozaj nedalo mi. Len som zvedavý, ako výsledok vyzerá v reále. Čo sa týka tej prehnanej farebnosti, je to asi kompenzácia za roky šede. Vo Važci a aj na iných dedinách som si všimol až krikľavočervené farby zateplenia. Pravdu povediac, v centrách miest sú tiež vedľa seba rôzne farby na domoch, ale tam to akosi ide dokopy. Ešte v Prahe na Záhradním měste som dva zaujímavo zateplené panelálky stojace vedľa seba obdivoval, ale tie boli asi medzi prvými a bolo vzhľadom na ostatné vtedajšie ferebné schémy zateplení nápadité. Práve jeden z nich bol zateplený krikľavo červenou farbou s obdĺžnikovými vzormi z rôznymi odtieňmi červenej.
|
|
|
|
|
|
#804 |
|
Registered User
Likes (Received): 23
|
Jesce takova myslenka na tema panelaky. Presiel som celou Petrazlku z severu az do jihu. Vidiel som taky Dubravku. Ve srovnani z polskymi panelakoymi sedliskami vypada to bohuzel spatne. Hlavne zrusene stezky medzi budovami a cervene zastauki autobusove. U nas skoro kazdy panelak je zrekonstruovany.
Tak je to v Bratislave kontrast- Stare Mesto, mrakodrapy, dialnice- vsetko docela 'Europske' (viac modernich budov nez v polskych mestach podobnej velkosti)- zatimco sedliska trochu jako v tretim svete, alebo v Rusku. |
|
|
|
|
|
#805 |
|
Registered User
Likes (Received): 19
|
dnes som siel okolo, vyzera to naozaj dobre.
|
|
|
#806 |
|
Registered User
Likes (Received): 53
|
Dlhu dobu som mal v plane pofotit faceliftnute panelaky na Ostredkoch a v Posni, a kedze dnes som to konecne zrealizoval, tak sa v najblizsom case mozete tesit na niekolko foto updateov.
![]() Zacinam hned s tym najlepsim z najlepsieho - toutou vynikajucou, skoro az umeleckou (vzor na fasade), vonkajsou rekonstrukciou panelaku na Sumracnej (povodny look): ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Obzvlast treba ocenit, ze si dali zalezat na detailoch: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Skoda len, ze sa u nas panelaky zatepluju a rekonstruuju hala-bala systemom, pri ktorom si kazdy natrie fasadu ako sa mu len zachce bez ohladu na farbu susedneho domu. Vid dom vedla: ![]() Potom to spolu vobec neladi a nevyzera to dobre. Niekedy je dokonca aj jeden konretny dom farebne tak dogabany a prekombinovany, ze to posobi tak, akoby sa nedokazali medzi sebou dohodnut ani len obyvatelia toho jedneho domu, a tak na fasadu vyliali vsetky farebne odtiene, ktore si niekto zelal... Keby sa to vsak robilo koordinovane a podla navrhov skutocnych odbornikov, tak by mohli vzniknut vizualne ucelene sidliskove bloky, vdaka comu by sidliska posobili estetickejsie, kompaktnejsie a menej chaoticky... Jeden dobry priklad ako by sa to podla mna malo robit som nasiel v Posni, o tom ale az v dalsom poste...
|
|
|
|
|
|
#807 |
|
Registered User
|
Kockovite budovy v Posni (kusok od Lidla):
Modra... ![]() Zlta... ![]() Cervena... ![]() Vsetky tri spolu... ![]() Oranzova a fialova... ![]() ![]() Zelana (v pozadi vidno jednu "ciernu ovcu" s uplne odlisnym farebnym prevedenim)... ![]() Dva este neobnovene domy s povodnym vyzorom...
|
|
|
|
|
|
#808 |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
ta modra sa podarila najviac....
*opraveny preklep
. „Z pozície poslanca by sa chcel venovať rozvoju mesta zo svojej profesie ako architekt a urbanista." Peter Murko,jeden z ideológov slávneho "Relaxacneho centra v mestskom parku" v Košiciach. "Proaktívny prístup považujem za jedinú možnosť ako naštartovať celkový rozvoj nášho mesta." Frantrišek Knapík,proaktívny primátor mesta Košice. „Pojem absolútna nedotknuteľnosť nemožno absolutizovať." Magistrát mesta Košice,o predpise absolútnej nedotknutelnosti parku v MČ Barca,ktorý pred rokmi sám zaviedol. Last edited by R1S0; December 13th, 2012 at 08:24 PM. |
|
|
|
|
|
#809 |
|
Registered User
|
tie kocky v posni za lidlom sa naozaj vydarili. celkovo tie panelaky okolo seberinovej davaju postupne dokopy + hotel pri kostole, sice este nieje cely odkryty, ale uz teraz to vyzera celkom fajn.
|
|
|
#810 |
|
Registered User
|
"Kvadre" medzi Seberiniho a Babuskovou:
Tento sa mi paci najviac... ![]() ![]() Dalsie... ![]() ![]() ![]() ![]() Konceptualne su jednotlive domy riesenie rovnako/podobne, ale na moj vkus je to farebne az prilis roznorode. Sposob riesenia tych kociek (rovnaky celkovy odtien s odlisujucimi roznofarebnymi pasmi) sa mi paci viac. |
|
|
|
|
|
#811 |
|
Registered User
|
Dalsie domy z Posne:
Gregorovej... ![]() ![]() ![]() Babuskova (dobry priklad vydarenej realizacie nadstavby)... ![]() ![]() ![]() Kostliveho... ![]() Albrechtova... ![]() Exnarova... ![]() Golanova...
|
|
|
|
|
|
#812 |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
http://s8.postimage.org/7ehajqpph/DSC01939.jpg
http://s9.postimage.org/ps5v4dntr/DSC01925.jpg http://s18.postimage.org/64qx1f3wp/DSC01929.jpg velka paradicka,kiez by takych podarenych realizacii bolo co najviac. (ak by boli vsetky balkony rovnako porobene,a satelity z nich by nahradil centralny na streche,tak by to bolo dokonale).
. „Z pozície poslanca by sa chcel venovať rozvoju mesta zo svojej profesie ako architekt a urbanista." Peter Murko,jeden z ideológov slávneho "Relaxacneho centra v mestskom parku" v Košiciach. "Proaktívny prístup považujem za jedinú možnosť ako naštartovať celkový rozvoj nášho mesta." Frantrišek Knapík,proaktívny primátor mesta Košice. „Pojem absolútna nedotknuteľnosť nemožno absolutizovať." Magistrát mesta Košice,o predpise absolútnej nedotknutelnosti parku v MČ Barca,ktorý pred rokmi sám zaviedol. |
|
|
|
|
|
#813 |
|
Registered User
|
tak perfektne prevedenu rekonstrukciu so zateplenim komplet celej bytovky + zasklenie kazdeho balkona, rekonstrukcia vytahov aj kazdej brany dokoncili v lete v KE na Lomonosovej ulici. cez vianoce odfotim a pridam sem.
|
|
|
#814 |
|
Registered User
Likes (Received): 104
|
tie kocky su asi najblizsie dokonalosti, ako som na slovensku videl. ani zasklene logie a satelit na nich az tak nekricia. bez nich by to bolo top.
|
|
|
#815 | |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Quote:
![]() co by to bol za panelak bez satelitov:
|
|
|
|
#816 | |
|
Registered User
|
Quote:
... a ked uz som tam bol, tak som odfotil aj par dalsich domov ).Aj tato bytovka na Jasikovej je celkom pekna - dokonca by som povedal, ze aj ta kriklavo oranzova na balkonoch, ktora v mnohych inych pripadoch trha oci, tu celkom ladi s ostatnymi farbami... ![]() ![]() Ine riesenie na Bachovej... ![]() ![]() Pre porovnanie aj povodny vzhlad na priklade dalsej, este nezrekonstruovanej, budovy...
|
|
|
|
|
|
|
#817 |
|
Registered User
|
Este cosi aj z Ostredkov:
2 budovy s nadstavanymi "ciapockami" (ta prva je hrozna )...![]() ![]() ![]() Meteorova... ![]() Mesacna... ![]() ![]() ![]() Mesacna 2 (tato je dokonalym stelesnenim slovneho spojenia "united colors of panelak" )...![]()
|
|
|
|
|
|
#818 |
|
Registered User
|
A na zaver este 2 "novostavby" pri Tomasikovej:
![]() ![]() ![]() ![]() That's all, folks!
|
|
|
|
|
|
#819 |
|
Registered User
Likes (Received): 104
|
|
|
|
#820 |
|
Registered User
Likes (Received): 71
|
Pravda, zvlášť škaredá je novostavba na Bajkalskej hneď vedľa obchodu Vetex, na ktorý je doslova natlačená.
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|