|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#101 | |
|
Registered User
Likes (Received): 104
|
Farebné variácie zateplenia nikto nereguluje
http://www.ta3.com/sk/reportaze/1364...kto-nereguluje
Quote:
|
|
|
|
#102 |
|
dialnice.info ::..
Likes (Received): 120
|
to sidlisko co pozerate, je jedno z najnovsich .. tie panelaky resp domy boli budovane od polky 90tych rokov az vlastne doteraz .. resp to je to najnovsie co tam je, a aby ste neboli tie byty tam stoja pomaly viac ako v nasej eurovei ..
a to su prosim pekne byty na hranici moskvy, nieco ako panelaky na konci race, alebo este skor v devinskej .. |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Moskva je úplne iný svet, ako zbytok Ruska. Čiže tie ceny, ako v jednom z najdrahších miest sveta (istý čas aj najdrahšieho vôbec) sú fakt extrémne, teda aspoň pre nás.Myslím si, že každému je jasné, aké problémy takýto spôsob bývania prináša. Sociálne problémy a problémy s dopravou sú asi najvýraznejšie. No Mosvka, ako megapolis (20M + obyvateľov) nemá iné riešenie, ako takéto. Populácia rastie, vznikajú nové rodiny a všetci potrebujú niekde bývať. Koľko miesta by zabrali štvrte s 5-poschodovými obytnými domami, rozľahlými parkami, ak by tam mal žiť toľko ľudí? Do takej štvrte ani nemožno dotiahnuť metro, nebolo by využité a pokrylo by len zlomok plochy. Tak čo je lepšie? Satelitné mestečká za hranicami miest, v podobe rodinných mini-domčekov tesne vedľa seba, alebo sídliská výškových budov? Z tohto hľadiska u mňa osobne víťazí druhá možnosť. Samozrejme na pomery tak obrovského mesta, akým Moskva je. V našich pomeroch sa na to treba pozerať inak. |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Hello
Likes (Received): 6
|
len sa chcem spytat na tvoj zdroj informacii ohladom poctu obyvatelov Moskvy , jasne ze pri takych poctoch je pocet obyvatelov nepodstatna prkotina, ale ja som myslel ze Moskva ma "len" 10 mil ...
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
dialnice.info ::..
Likes (Received): 120
|
sme uz sice OT, ale moskva ma len nieco nad 10 mio, 20 mio ma aj spolu s moskovskou oblastou ..
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Registered User
|
S tými farebnými kombináciami je to niekedy dosť veľká bieda. Proste papagájovce. Kompetentné úrady pri regulácii farebného prevedenia zateplených domov bezmocné. Hlavne že je "večírek". Aj to najlepšie farebné prevedenie zateplených panelových domov však nemestotvornosť drvivej väčšiny panelových sídlisk nevyrieši. Tento stav sa však asi veľmi dlhú dobu meniť nebude.
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Registered User
|
v kosiciach je vydane obecne zavezne nariadenie, ze pri zmene nateru/rekonstrukcii je na fasade povinnost skombinovat aspon tri farebne odtiene (!!!).
ale pravda je, ze som sa pokusal presvedcit ludi v panelaku, kde ziju moji rodicia, aby bojovali a aby sme natierali len dvoma farbami - idealne bielou a sedou (je to mozne presadit, ale vyzaduje to trochu administrativnej cinnosti - ktoru by som zabezpecil). hadajte ako to dopadlo - ano uhadli ste. farby budu tri a to ako z kanarika. proste blivajz. co si ludia odsuhlasia, to maju a tak im treba. |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Registered User
|
Neviem ci je biela farba zrovna najstastnejsie riesenie, predsa na bielej farbe su vzdy najviac vidiet spiny, cize mozno za rok (mozno aj menej) uz by to ani nebola biela
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
trancer men
Likes (Received): 19
|
Quote:
S počtom 10 454 400 obyvateľov (údaj z 1. septembra 2007) je najväčším mestom Ruska a Európy. http://sk.wikipedia.org/wiki/Moskva |
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
mne je dost zle aj z toho co sa deje s nasou ulicou kde byvam...nebyvam sice v panelaku ale, je to radovka z takych kociek niekedy z polky az konca osemdesiatych rokov....povodne to bola mozno vcelku nuda ked vsetky domy vyzerali skoro rovnako, ale v podstate to bolo celkom fajn, ale poslednych par rokov vsetci zaradom zatepluju a je to dost des teda....ma az zaraza ludsky nevkus....o farebnych kombinaciach ani hovorit nebudem (tie v podstate zase niesu az take tragicke vacsinou) ale ked si niekto dokaze na taku jednoduchu v podstate funkcionalisticku kocku drbnut taky pseudohistoricky lampasik nad vchodove pseudohistoricke dvere tak sa mi chce zvracat.... z priblizne 20 alebo viac zateplenych domov vyzeraju dobre 2....
|
|
|
#111 | |
|
Mornar bez mora
Likes (Received): 20
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Registered User
|
Zrejme tak to bolo myslené, súčet celej aglomerácie s predmestiami (oblasťami).
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Moderator
Likes (Received): 34
|
Janosikova zo Sturovej
![]() Jedno z podarenejsich ... rovnakou schemou by to chcelo potiahnut az ku Steel Arene. Na rozdiel od tejto sekcie vsak tie dalsie obsahuju najvacsiu pliagu, - biele plastikove debnenia balkonov. ![]() Nejako pochybujem ze sa na ne da vybavit stavebko...a tak pevne verim ze za ne jednoho dna mesto zacne vyberat aspon pokuty.
|
|
|
#114 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 104
|
Quote:
![]() a v nedelu som mu toto posielal cez gtalk, takze vlastne iba copy/pastujem ![]() Quote:
|
|
|
|
#115 |
|
Inteleguán
Likes (Received): 38
|
|
|
|
#116 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
![]() Legoland
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Registered User
|
Čo je na tom pekné? Nekoncepčne riešená urbanizácia a k tomu úplne chaotické farby.
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Inteleguán
Likes (Received): 38
|
To je taky manipulacny zaber, tie budovy su od seba vzdialene kilometre a ich farby su pomerne nevyrazne takze v tmom nevidim problem
|
|
|
#119 |
|
Regular Fool
Likes (Received): 1
|
To budú veľmi krátke kilometre... Sorry, ale ani mne sa to nepáči...
|
|
|
#120 |
|
Hello
Likes (Received): 6
|
medzi prvou a poslednou strechou su tri kilometre
|
|
|