|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#121 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Semmi értelme abszolút számokkal dobálózni. Lehet, hogy Bécs és München kisebb városok, de amúgy jóval magasabb a népsűrűség, koncentráltabb a népesség és a városnak is sokkal több pénze is van drágább játékokra. De egyébként, például a Budapestnél épp hogy kisebb Kölnben már nincs is metró. Szal szerintem irreális még további metróvonalakat vizionálni, a most épülőnek sem nagyon vannak/lesznek utasai. Ez a három és fél metró untig elég és innentől "elég" ha: -visszaépül pár, emlegetett villamosvonal a meglévők teljes rekonstrukciója mellett -épül két új Duna híd -épül két új közúti alagút a Duna alatt |
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Registered User
Likes (Received): 53
|
Quote:
Nem, én egy autók nélküli belvárost is simán el tudnék képzelni Pesten. Mondjuk a körút sugarától befelé eső részt, autók nélkül -Bajcsy, Rákoczy, Üllői utat, Kiskörútat kivéve. De mindez persze csak utópia, és legalább az M0D-t izzadjuk már ki végre magunkból egy 21 századhoz méltó kiépitettségben. Budapesten sokkal többet kéne fejleszteni mint bárhol máshol az országban, sajnos ennek pont az ellenkezőjét látom. Itt is elmondható hogy iszonyat szarul megy a pénzek elosztása. Az elmúlt 5 évben sikerült majdnem 400 kilométer autópályát építeni amit a kutya nem használ (lássuk be az M43-nak is max 5/6ezer ej/nap forgalma van. bár az M43-as még a jobbik eset, alagutas M6 és barátaiba inkább nem is megyek bele). Ezzel szemben Budapesten és Pest megyében ugyanolyan szarak az utak mint mindig, elkerülők nem nagyon épülnek, a fejlesztések lepapirozása hosszabb ideig tart mint a kivitelelezés maga, 2-es metró összekötése a gödöllői Hévvel néha kampányban felmerül aztán gyorsan feledésbe megy, ugyanugy mint a hármas metró hosszabbitása Liszt Ferihegyig. Ha meg fejlesztünk Pesten, akkor olyan fos jön ki belőle mint az 1-es terminálhoz odabaszott, minden szempontból kritikán alul kivitelezett vasútállomás... Mondom ezt úgy hogy nincs nagyon közöm Pesthez. Csak pusztán a józan paraszti ész alapján gondolom igy... |
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
M3 felújítását talán a legkorrektebben és leggyorsabban úgy lehetne végrehajtani, hogy a Rákospalota-Újpest vasútállomástól (Szilágyi út-Árpád út-M3 vonala-Deák tér-Astoria-Kálvin tér-M3 vonala) egészen a Határ útig kiépül egy villamosvonal (egyes részek alapból kellennek) és ez a zárt vonal veszi át a teljes vonal pótlását. Vagyis nem szakaszosan újul meg a metró, hanem egészében így gyorsabban is tud megújulni, saccper max 2 év szerintem (úgy, hogy az előkészítésnél még közlekedik a metró (előkészítés = burkolat bontása etc.). Ami még szükséges, hogy a Határ útnál ki legyen alakítva egy "pót" KÖKI, mely a felújítás alatt átveszi a KÖKI szerepét, illetve átvezetéssel ide is érkeznek elővárosi vasutak. Ferenciek tere az amely elveszti metrókapcsolatát, de tömegközlekedésileg így is elérhető lesz.
Ami az M3 esetén a felújításnál érdemes átgondolni az:
Természetesen a felújítása része kell, hogy legyen a teljes állomás felújítása és a felszíni létesítmények korszerűsítése illetve alapelvként kell megfogalmazni, hogy nem minden a nulláról kell kezdeni, hanem a meglévő tárgyi és szín kultúrát is érdemes megőrizni.
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Moderator
Likes (Received): 48
|
Már van ott egy híd, amin viszonylag gyakran jár is vonat.
|
|
|
#125 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
sensational
Likes (Received): 520
|
A 3-as metró vonalán is új szerelvények lesznek?
2012. július 18. | 21:24 További metrószerelvényeket adna a francia Alstom cég Budapestnek a késedelmes szállítás miatti követelések fejében, a kocsik a 3-as vonalon futhatnának. ... http://www.portfolio.hu/gazdasag/a_3...ek.170326.html |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
sensational
|
Ebből a szempontból az most részletkérdés.
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Regisztrált felhasználó
Likes (Received): 32
|
Hogyhogy megfelelőben? Szerintem ennél a fehérnél bármi más jobb.
Amúgy meg rohadt jó lenne az a 7 szerelvényes vérfrissítés is a 3-as vonalra, mert eléggé botrányosak már azok a szerelvények. Hisz ez a 7 szerelvény szerintem a negyede lehet talán a 3-ason futóknak. Bár nem tudom pontosan.
|
|
|
#130 | |
|
Registered User
Likes (Received): 173
|
Quote:
|
|
|
|
#131 |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Ez a " késedelem fejében ajándék metró" elég mesebelinek tűnik, ugyhogy ne nagyon éljük bele magunkat. Egyébként sem hiszem hogy lehet egy vonalon fele ilyen - fele olyan szerelvényeket üzemeltetni.
Vajon mennyi a max idő amit még kihúznak a régi metrók? Beleérteve a "fiatalabb" 2-eséit is. Sztem már most tendereztetni kéne, tőlem lehetne Kínai is ugyis mostanában nekik akarunk benyalni, meg talán hajlandók lennének meghitelezni is a cserét. |
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Regisztrált felhasználó
Likes (Received): 14
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Registered User
|
http://index.hu/belfold/budapest/201...ik_tobb_eleme/
hát én amondó vagyok hogy legjobb lenne lezárni az egészet 2-3 évre és 24/7-ben felújitani MINDENT. és természetesen az összes orosz kocsi szigoruan kuka. nehogymár 12 évig akarják újitgatni, hogy a 2020as évek végére majd tán el is készüljön... |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Regisztrált felhasználó
|
Szerintem arra semmi esély nincs... Pénzhiány.
|
|
|
#135 |
|
Registered User
|
azt hiszem egy 12 éves felújitás összességében többe kerülne. persze nemtom mi lesz, csak találgatok. de 12 év...nagyon sok az.
EDIT: és különben is, a világon egyedülállóan magas 27%-os ŔFA + egyéb irreálisan magas adóterhek mellett, itt nekem k*rvára legyen mindenre pénz. és azt biztositani, hogy az ember ne a kaszással utazzon ha metrózik pesten, meg az abszolút elvárható minimum lenne. Last edited by Jack_Frost; October 8th, 2012 at 04:30 PM. |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Regisztrált felhasználó
|
Én is nap mint nap utazom a 3-as metróval, szóval nyilván én is örülnék neki, ha nem ilyen állapotok uralkodnának ott.
|
|
|
#137 |
|
Registered User
|
kérdés: ha most x hónapig/évig ment a huzavona az új metrokocsik miatt hogy igy szar a fékrendszer meg úgy nem biztonságos, akkor a régi -e jelentés szerint- balesetveszélyes kocsikat nem kéne azonnal kivonni a forgalomból? de mondjuk legkésöbb tegnapelöttig?
csak a logika nevében kérdezem, mert amugy nem értek hozzá. http://index.hu/belfold/budapest/201..._3-as_metrora/ |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Regisztrált felhasználó
|
|
|
|
#139 |
|
sensational
|
Ha sikerül a 2-es metró szerelvényeinek a cseréjét beemelni a KözOP-ba, akkor elvileg a rendelkezésre álló EIB keretet lehetne a 3-as metró szerelvényeinek a megújítására fordítani. Mondjuk nekem elég sok buktatóval terheltnek tűnik ez a megoldás... Szerencsésebb lenne akkor már inkább KözOp-ból cserélni az utóbbiakat. Viszont, akkor a MÁV+Gysev mellett nem jutna forrás a BKK villamosaira... Most csak hangosan gondolkodom...
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
sababa
Likes (Received): 120
|
|