|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#81 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
![]() ![]()
|
|
|
#82 |
|
Osječko Est 1697
|
![]() ![]() Jesu to današnje fotke? Vidim snjega ima. Nekako su gusto stavili stupce. Tu nece biti parkiralište
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Registered User
|
|
|
|
#84 |
|
Lega
Likes (Received): 41
|
Meni to baš i izgleda kao da tu ide parking ?!
![]()
|
|
|
#85 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
ide 850 unutarnjih,i 350 vanjskih parkinga...ukupno 1200...
|
|
|
#86 |
|
Lega
|
Pa šta su se onda raspričali da neide... Ufff samo me zbunjujete...
|
|
|
#87 |
|
Osječko Est 1697
|
frnja nedaj se zbuniti![]() Nekako jesu pregusto stupci za parking, mozda to ovak iz zraka djeluje malo. Ugl tko ima veci auto nemojte dolje za svaki slucaj
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Lega
|
Quote:
|
|
|
|
#89 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
pa jel ne ide na avenue mallu parking na krov?
edit: ne ide ma bed
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
free-lance
Likes (Received): 338
|
Vidim da se kod vas vodi "mrtva trka" između Portanove i Avenue mall-a.
![]() Zanima me što vi mislite: - koji centar ima bolju lokaciju? - koji je lakše dostupan (javni prijevoz, pješice)? - koji centar će imati ,po vašem mišljenju, bolju posječenost? (vjerojatno znate koji su najatraktivniji zakupci, da sad ne kopam po dretvi )- znate li koji će multipleks u koji centar? U Avenue Mall ide Cinestar jel tako, a u Portanovu? - Portanova će , ako sam dobro shvatio, biti duplo veća kvadraturom od Avenue Malla, jeli tako? Hvala na odgovorima!
|
|
|
|
|
|
#91 | |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Quote:
![]() - mislim da avenue mall ima malo bolju lokaciju jer je ipak bliže centru grada, a portanova bi mogla ljudima biti daleko za voziti, pogotovo jer bi slični sadržaji trebali biti u oba centra. iako vidjet ćemo kad se oba otvore kakve će koji centar imati sadržaje, mislim da će to utjecati na posjećenost više od same lokacije. - oba centra bi trebala biti lagano dostupna javnim prijevozom i osobnim automobilom. ali za pješke mislim da su oba dovoljno izvan 'grada' da ljudima bude mrsko dolaziti pješke. ako baš moram birati rekao bih avenue mall opet jer je bliže centru i time bliže naseljenijem dijelu. - ne znam točno koji su zakupci u kojem centru, ali vjerovatno će to ovisiti o tome kome što odgovara jer koliko sam vidio oba centra će imati dosta poznatih trgovina/marki. pretpostavljam ovako da bi avenue mall mogao biti u početku posjećeniji zbog 'imena'.. a kasnije mislim portanova jer je veći, prostraniji, još ako bude sadržajom bolji po nečemu.. recimo osobno me više zanima portanova nego avenue mall - mislim da u oba ide cinestar. onaj broadway su najavljivali za esseker centar (možda misle promenada centar..) - tako sam i ja shvatio, da će portanova biti veća od avenue mall-a.. ne znam baš duplo veća, ali ono.. dosta ![]() nema na čemu
|
|
|
|
#92 | |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
Quote:
![]() [IMG]http://i49.************/2py0vg7.jpg[/IMG] crno-portanova plavo-avenue mall žuto-planirano naselje RETFALA JUG između željezničke pruge i južne obilaznice-evo dolje je stranica za detaljne informacije na osijek.hr http://www.osijek.hr/index.php/cro/c...view/full/2367 =Urbanistički plan uređenja područja između južne obilaznice i željezničke pruge u Osijeku I etapa =Urbanistički plan uređenja područja između južne obilaznice i željezničke pruge u Osijeku II etapa Prostor između južne obilaznice i S-ceste tamno plavo-pristupna S cesta koja se spaja na cestu koja vodi za čepin i petlju za izlaz zapad ;između te ceste i južne obilaznice planiraju se ove namjene: ljubičasto-gospodarska namjena crveno-gospodarska namjena-proizvodna zeleno-zaštitne zelene površine narančasto-gospodarska namjena-poslovna [IMG]http://i46.************/161ydy0.jpg[/IMG] [IMG]http://i46.************/b5fnn9.jpg[/IMG] neki dan je završen natječaj za izgradnju pristupne S-ceste i javne rasvjete na tom prostoru1.Što se tiče lokacija,prvo sam smatrao da su one promašene,no sad se vidi na ovim kartama i jedan i drugi centar su na pravom mjestu..Udaljenost između jednog i drugog centra je mala,nekih od oka kilometar... ![]() 2..U Portanovu će biti lakše otići pješice,stanovnici Retfale pa i ubuduće Retfale jug gore planirane..I javnim prijevozom će biti lagano doći jer bus će stajati ispred Avenue malla,a do Portanove je planirana izgradnja ceste koja ide uz prugu pa se spaja na ulice Leopolda Mandića.. 3..Avenue mall će imati iste brandove kao i onaj u Zagrebu,a ulogu igra i ime tako da mislim da će posjećenost neće izostati.Za Portanovu kažu da će biti oni koji još u Hrvatskoj nisu stigli.Vidjet ćemo.. ![]() 4.Da ,u Avenue mall ide Cinestar,a još se nisu izjasnili u Portanovi.. 5.Portanova=80000 m2-40000 m2 bruto iznajmljive površine (GLA) Avenue mall=62000 m2-26,700 m2 bruto iznajmljive površine (GLA) http://www.avenuemallosijek.hr/p02hr.html
.........bolje biti lampa u kući ,nego zvijezda na nebu...... Last edited by LAMPAŠ8; July 2nd, 2011 at 11:34 AM. |
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Registered User
Likes (Received): 67
|
![]() Bravo Lampaš, lijepo i pregledno sročeno ![]() Ne treba zaboraviti da se uz Portanovu vec izgradila prometna infrastruktura (ukljucujuci pjesacke, biciklisticke staze, drovorede i zelenilo, ugibalista za autobuse - to je dio tj. pocetak izgradnje infre za Retfalu jug), a blizu je i zeljeznicka pruga koja bi se (DAJ BOZE!) mogla koristiti kao nekad, prije rata, za gradsku i prigradsku zeljeznicu. Portanova definitivno ima bolje adute sto se tice pristupacnosti. Portanova i Avenue Mall bit ce odlicno povezani novom S-cestom (sad napokon znamo zasto su ostavili stari nadvoznjak kada su gradili novi 20m dalje za zapadnu obilaznicu )
|
|
|
#94 |
|
Registered User
|
Samo nek lijepo plate autobuse kao West gate, a ne da Osijek mora placati za njih...
|
|
|
#95 |
|
Registered User
|
Mislim da će biti najbolji Eurodom ak se ikada završi naravno...
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
free-lance
Likes (Received): 338
|
![]() Autobusi uglavom i voze kao linije "0", ili tako nekako, u mnogim Europskim gradovima badava do takvih centara (recimo u Salzburgu trolejbus, pa u Pragu...) Hvala Lampaš, odlično si to napravio!! ![]() ![]() Upravo to me i zanimalo, naime urbanizam prostora. Nadao sam se da to i je dio nekog većeg plana a ne čisti zemljišni oportunizam. To bi sve na kraju moglo ispasti jako, jako dobro! 2:0 za Osijek!
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Osječko Est 1697
|
Quote:
E sad ce imati svrhu! S-cesta je super rješenje, neces vise morati praviti krug da bi iz smjera Čepina isao prema Retfali ili obratno. I još kad se napravi nova cesta koja ce od kolodvora voditi sve do Poranove bit ce to super!
|
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Registered User
|
Eo mali update:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
#99 |
|
Osječko Est 1697
|
![]() |
|
|
|
|
|
#100 |
|
bic bajs bicikl
Likes (Received): 6
|
![]() Jesu to ekskluzivne slike iz kabine dizalice? U svakom slučaju slije su dobre. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|