daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc.

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old March 4th, 2010, 01:21 PM   #121
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Lijepo napreduje, dizalice na Portanovi se taman nevide od zgrade.
Semper Fidelis no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old March 4th, 2010, 02:18 PM   #122
zidjan
Registered User

zidjan's Avatar

Likes (Received): 0

Ima se stela na gradilistu
Old March 20th, 2010, 07:16 PM   #123
agent_01
Registered User

agent_01's Avatar

U GRADSKOM PRORAČUNU ZA CESTU ČEKA 100.000 KUNA, IMOVINSKO-PRAVNI ODNOSI NEUREĐENI
Grad sa Šeperom još nije dogovorio pristup Avenue Mallu

- Gradnja Avenue Malla u posljednjih nekoliko tjedana izvrsno napreduje. Tko god prolazi u blizini gradilišta može vidjeti da objekt “raste” vrlo brzo, prema planu - kaže dr. Siniša Slijepčević, direktor projekata hrvatskog GTC-a. Na pitanje o domaćoj operativi tvrdi da većina budžeta ostaje na području Osječko-baranjske županije.
U proračunu je osigurano 100.000 kuna za radove, no još nisu uređeni imovinsko-pravni odnosi, odnosno postignut sporazum s obitelji Šeper.
- Uvjeren sam da neće biti problema oko dovršetka te investicije. Dat ćemo sve od sebe da se realizira, to više što je GTC ispunio sve svoje obveze prema Gradu Osijeku - kaže dogradonačelnik Ivan Vrdoljak.
Inače, prema podacima Grada, investitor treba u proračun uplatiti ukupno 32,7 milijuna kuna komunalnog doprinosa. Prije desetak dana na račun Grada uplaćena je rata od 5,6 milijuna kuna, a iz GTC-a poručuju da su ispunjene sve financijske obveze prema Gradu. Avenue Mall će, prema najavama, otvoriti oko 600 radnih mjesta, imati multiplex kino, veliki supermarket, te više od 80 prodavaonica s poznatim brandovima. O kojim je brandovima riječ, Slijepčević nije želio otkriti.
- Pregovori napreduju u skladu s očekivanjima, no imamo ugovore o povjerljivosti te ćemo imena zakupaca objaviti uoči otvorenja centra - kaže Slijepčević.M.Mihaljević

EBRD ulaže u Osijeku?
Nakon što je krajem prošle godine Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) odobrila financijski paket (zajam te ulaganje u dionice) ukupno vrijedan 41,1 milijun eura tvrtki GTC nekretnine istok za gradnju Avenue Malla u Osijeku, najavljena je mogućnost da EBRD financira i dva projekta Grada Osijeka. Neslužbeno doznajemo da bi predstavnici EBRD-a trebali s investitorima obići gradilište u Osijeku i sastati se s gradskim čelnicima.
agent_01 no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2010, 10:57 PM   #124
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

I dva projekta grada. Sto bi to moglo biti.
Old March 20th, 2010, 11:00 PM   #125
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Zatvoreni bazeni i kulturni centar u sklopu eurodoma.
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2010, 11:14 PM   #126
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

E sada da te pitam, kako znaš
Old March 21st, 2010, 12:49 PM   #127
agent_01
Registered User

agent_01's Avatar

možda je jedan paviljon kod stadiona...radio sam na tome nešto u 8 mj. prošle godine.Sada kada će doći na red to je pitanje
agent_01 no está en línea   Reply With Quote
Old March 23rd, 2010, 10:36 PM   #128
=CHUCK NORRIS=>
BANNED

Likes (Received): 1

Portanova mi je malo reprezentativniji projekt, a bitka se vodi ko ce prije zavrsiti zbog zakupa poslovnih prostora
=CHUCK NORRIS=> no está en línea   Reply With Quote
Old March 29th, 2010, 10:44 PM   #129
KKomarac
Registered User

KKomarac's Avatar

Likes (Received): 47

AM OSK - pogled s pruge

Last edited by KKomarac; March 29th, 2010 at 11:24 PM.
KKomarac no está en línea   Reply With Quote
Old April 8th, 2010, 10:42 AM   #130
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Nevidi se tu na slikama, ili mozda malo i vidi, ali s obilaznice se jako dobro vidi koliko je AM otišao u visinu

Krenuli su na prvi kat
Old April 9th, 2010, 12:14 PM   #131
poirot_vk
Registered User

Quote:
Originally Posted by alek_os View Post
hm pa sad...
- mislim da avenue mall ima malo bolju lokaciju jer je ipak bliže centru grada, a portanova bi mogla ljudima biti daleko za voziti, pogotovo jer bi slični sadržaji trebali biti u oba centra. iako vidjet ćemo kad se oba otvore kakve će koji centar imati sadržaje, mislim da će to utjecati na posjećenost više od same lokacije.

- oba centra bi trebala biti lagano dostupna javnim prijevozom i osobnim automobilom. ali za pješke mislim da su oba dovoljno izvan 'grada' da ljudima bude mrsko dolaziti pješke. ako baš moram birati rekao bih avenue mall opet jer je bliže centru i time bliže naseljenijem dijelu.

- ne znam točno koji su zakupci u kojem centru, ali vjerovatno će to ovisiti o tome kome što odgovara jer koliko sam vidio oba centra će imati dosta poznatih trgovina/marki. pretpostavljam ovako da bi avenue mall mogao biti u početku posjećeniji zbog 'imena'.. a kasnije mislim portanova jer je veći, prostraniji, još ako bude sadržajom bolji po nečemu.. recimo osobno me više zanima portanova nego avenue mall

- mislim da u oba ide cinestar. onaj broadway su najavljivali za esseker centar (možda misle promenada centar..)

- tako sam i ja shvatio, da će portanova biti veća od avenue mall-a.. ne znam baš duplo veća, ali ono.. dosta

nema na čemu
krivo krivo i krivo

avenue mall nema bolju lokaciju. nalazi se u dvorištu panonije koja tamo ostaje, tako da je visibillity i access nikakav... isto tako blizina gradu nije nikako presudna jer se u shopping ide automobilom gdje je portanova oet u prednosti, a i treba malo pogledati blizine dijelova grada i gdje je kakva kupovna moč, a da ne spominjem željezničku prugu koju ima portanova za klince koji žele u kino. Cinestar je potpisao u Portanovi, što znači da ne idu u AM, a svako drugo kino je ipak druga ili treća liga... U portanovu dolaze Zara, New Yorker, Mueller, C&A, NIke, Adidas, Hervis, S.Oliver, Konikom itd... a u AM mislim Elipso, Mercator i Intersport ...Portanova je točno duplo veća, a cijeli kat entertainmenta sa Bowingom na 12 traka da i ne spominjem....pa vi ocijenite sami, ali mislim da je pobjednik evidentan PORTANOVA
poirot_vk no está en línea   Reply With Quote
Old April 9th, 2010, 12:52 PM   #132
Seyzmo
On Air

Seyzmo's Avatar

Likes (Received): 64

Kad vec spominjes sadrzaje i trgovine koji bi se trebali naci u ta dva trgovacka centra, znas li mozda hoce li doci nesto osim Konikoma i Elipsa od trgovina koji se bave tehnikom?
Mislim, Konikom vec imamo i to veliki u centru grada, a Elipso isto nije bas nesto...iskreno nadao sam se da bi mozda mogao doci Media Markt.
Tko je bio u njemu onda zna sta je trgovina tehnickom robom...zadnji u kojem sam bio je u Pecuhu...predobra trgovina.
Seyzmo no está en línea   Reply With Quote
Old April 9th, 2010, 12:59 PM   #133
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

I ja se nadam da ce doći neka nova trgovina tehnikom.
Old April 9th, 2010, 01:09 PM   #134
KKomarac
Registered User

KKomarac's Avatar

Seyzmo, tebi je onaj Konikom u centru velik? Meni ne.
Ako si bio u Konikomu u Zg u City centru One, znas da je tamo barem tri puta veci, a ovaj koji najavljuje u Portanovi mogao bi biti jos spektakularniji

Sto se tice sadrzaja AM vs. Portanova, buduci da ce nova S cesta povezivati oba centra, ne sumnjam da ce oba biti dobro posjecena i povezana. osim toga jako me veseli konkurencija, na tome potrosac moze samo profitirati
Old April 9th, 2010, 01:20 PM   #135
Seyzmo
On Air

Seyzmo's Avatar

Znam da su veci u ZG, ali meni Konikom opcenito nije nesto posebno.
Kada vidis Media Markt onda ti vise nista nije dovoljno dobro.
Old April 9th, 2010, 01:38 PM   #136
KKomarac
Registered User

KKomarac's Avatar

Zato i spominjem Konikomovu najavu trgovine u Portanovi, ne bi me cudilo da se cijela firma Konikom odlucila podici na jos jednu vecu razinu pa biti poput Mediamarkta
Old April 9th, 2010, 02:14 PM   #137
Seyzmo
On Air

Seyzmo's Avatar

Tesko ce dostici razinu MM...tamo mozes isprobati doslovno SVE.
Imaju izlozen svaki komad elektronike koji je spojen na napajanje, a mozes isprobavati do mile volje, a nitko ti ne sjedne za vrat od prodavaca.
Inace jako volim elektroniku i vjeruj mi da sam zadnji puta u Media Marktu proveo puna dva sata...nadam se da ce doci jednog dana i kod nas i otvoriti prodajne centre u vecim gradovima HR.
Old April 9th, 2010, 02:20 PM   #138
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Spominjao se pristup oba centra. Ja bih rekao da ni AM i Portanova nemaju neki "dobar" i osiguran pristup. Do AM mozes doci jedino busom i autom. Od grada do AM imas bar 20 min pješaka. Do Postanove mozes doci pješke ali opet proci podvožnjak pa onda još pješaka do centra, krug praviti. Ili preko pruge i blatnjavim putem. Treba se produziti cesta koja je napravljena, e onda ce to biti super
Old April 18th, 2010, 09:58 PM   #139
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Jbg nevidi se baš vocnjak smeta, ali se vidi da rade 1 kat.

Old April 19th, 2010, 08:29 AM   #140
zidjan
Registered User

zidjan's Avatar

Evo dvi brzinske...

Ide ovo ko ludo...

Reply

Tags
šoping, avenue mall osijek

Thread Tools