|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| ССССлике Фотографија и прикази градова и природе / Photography, urban and nature scenes | » Фото такмичење | Видео |
| View Poll Results: Koji fotoaparat koristite? | |||
| Canon |
|
10 | 26.32% |
| Casio |
|
0 | 0% |
| Fujifilm |
|
1 | 2.63% |
| Kodak |
|
1 | 2.63% |
| Nikon |
|
12 | 31.58% |
| Olympus |
|
1 | 2.63% |
| Panasonic |
|
3 | 7.89% |
| Pentax |
|
1 | 2.63% |
| Samsung |
|
3 | 7.89% |
| Sony |
|
5 | 13.16% |
| Ostalo |
|
1 | 2.63% |
| Voters: 38. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#201 |
|
Georlaar
Likes (Received): 0
|
Mislim da uzmem novi aparat sadasnji Nikon s210 star 3.5 god 8mp i 3x oz je smesan..
Bitno mi je da je sto manji aparat kako bih ga mogau svugde poneti.. imam neke ideje pa ako ima neko ko se iole razume da da neki savet jer ja pojma nemam ![]() Nikon S8000 - Ł150 - 14.2 MP i 10X OZ Samsung WB650 - Ł180 - 12 MP i 15X OZ Samsung WB700 - Ł205 - 14 MP i 18X OZ Olympus VR-310 - Ł103 - 14 MP i 10X OZ ili nesto drugo?? Last edited by djoledjole; June 16th, 2011 at 01:32 AM. |
|
|
|
|
|
#202 |
|
Travanjinjinji
Likes (Received): 172
|
Jel mi se isplati uzimat nikon d5100 a imam priliku i da dobijem i nikon d3100
jel ovaj d5100 povukao na cijenu zbog ekrana koji se okrece ili mi je stvarno bolji on? ne bih da zvucim glupo sa ovim pitanjima nego nisam znao kako da pitam a da dobijem o oba aparata po koju rijec :P
| ፖድጎሪጻ | Падгорыца | بودغوريتشا | Podgorica | Подъгорица | Подгорица | Ποντγκόριτσα | پودگوریتسا | Podgorytsa | פודגוריצה | Պոդգորիցա | ポドゴリツァ | პოდგორიცა | Podgorika | Podgoritsa | Podgňrica | พอดกอรีตซา | Подгориця | -----ex Al3k5aNd4R --> Podgorica <-- |SSC MNE on FB | MyBlogSpot | My gallery on 500px | Željeznice Crne Gore on FB |
|
|
|
|
|
#203 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Pročitaj pa vidi.. Ja bi izabrao nikon d5100, koliko sam čitao po netu ima isti senzor kao nikon d7000.
http://pcfoto.biz/nikon-d3100-test http://pcfoto.biz/nikon-d5100-test @ djole pogledaj http://pcfoto.biz/fuji-f80 Kažu da za te pare nema bolji kompaktni aparat, on je naslednik legendarnog Fuji F70.. Review: http://www.photographyblog.com/revie...f80exr_review/ Last edited by Mogambo; August 26th, 2011 at 02:11 PM. |
|
|
|
|
|
#204 |
|
Travanjinjinji
|
i jos jedno pitanje.. spominju mi kako je jedan sony alfa 55 bolji i kvalitetniji od ovih nikona.. zasto onda svi kupuju nikone i canone? ili ja mozda nisam primjetio da neko nesto drugo koristi
| ፖድጎሪጻ | Падгорыца | بودغوريتشا | Podgorica | Подъгорица | Подгорица | Ποντγκόριτσα | پودگوریتسا | Podgorytsa | פודגוריצה | Պոդգորիցա | ポドゴリツァ | პოდგორიცა | Podgorika | Podgoritsa | Podgňrica | พอดกอรีตซา | Подгориця | -----ex Al3k5aNd4R --> Podgorica <-- |SSC MNE on FB | MyBlogSpot | My gallery on 500px | Željeznice Crne Gore on FB |
|
|
|
|
|
#205 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Mana sony-ja je nedostatak objektiva, kod nas da ne pričamo i ovo što imato je veoma skupo. Canon i Nikon imaju veoma veliki zbor objektiva za svačiji džep, a i svuda mogu da se kupe, pa i kod nas.
Nikon http://www.youtube.com/watch?v=aZpV2Cor0rE http://www.youtube.com/watch?v=Zf7jkU1zclo Sony A55 http://www.youtube.com/watch?v=GFOocxtuMAw |
|
|
|
|
|
#206 |
|
Travanjinjinji
|
hvala za ove odgovore i linkove
|
|
|
|
|
#207 |
|
OVO JE OVDE BALKAN...
Likes (Received): 56
|
Imao priliku da isprobam Sony Alfa, sa dodatnim objektivom, koji
je boljljih performansi od onog koji (valjda) uobičajeno dolazi sa tijelom aparata. Aparat sam koristio nekoliko dana, i mogu reći da su fotografije (kristalno čiste)!! Što se tiče noćne fotografije, takođe je pokazao dobre rezultate.
„Ne znam kako bi se vodio Treći svetski rat, ali sam siguran da bi kamenje i motke bilo oružje Četvrtog,“ kazao je jednom prilikom Ajnštajn. Birziminijum-(Alata)- Duklja-Ribnica-Podgorica-Titograd-Podgorica |
|
|
|
|
|
#208 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Registered User
|
Quote:
I ne mislim da pravi toliko lose slike. Nisu mozda extra ostre i kontrast im nije vrhunski, ali sasvim solidno izgledaju ako je svetlo napolju OK. A to za Canon bih se poptuno slozio. Za ozbiljniji posao vec godinama radim sa njim, trenutno sa 50D. Tu zamerki nema mnogo. |
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Photo
|
Zna li neko kad ce Nikon D800 i Nikon D 400 da budu relisani?
Vreme je da menjam svoju 200ticu! |
|
|
|
|
|
#211 | |
|
Grad Oblakodera
|
Ovako izgleda najskuplja fotografija na svetu
![]() Fotografija "Rajna II" nemačkog fotografa Andreasa Gurskog postigla je rekordnu cenu od 4,3 miliona dolara na nedavno održanoj aukciji u njujorškom Kristiju. A naravno kao i savremena umetnost tako i ovakve fotografije imaju "strucnjake" da nam objasne zasto je to normalno Quote:
|
|
|
|
|
#212 |
|
Samo opušteno
Likes (Received): 119
|
Vidjeh ovo juče... Sad da odem i istu/sličnu glupost slikam rekli bi da sam idiot koji vidi umjetnost gdje je nema i ne bih ni 50 centi dobio za ovo... I bli bi u pravu...
|
|
|
#213 |
|
OVO JE OVDE BALKAN...
Likes (Received): 56
|
![]() ![]() Eto, ja bi kao trebao nešto da znam o tome, ali, predajem se....
„Ne znam kako bi se vodio Treći svetski rat, ali sam siguran da bi kamenje i motke bilo oružje Četvrtog,“ kazao je jednom prilikom Ajnštajn. Birziminijum-(Alata)- Duklja-Ribnica-Podgorica-Titograd-Podgorica |
|
|
|
|
|
#214 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Grad Oblakodera
|
Da li se neko ovde bavi stock fotografijom? Iskustva?
|
|
|
|
#217 |
|
BANNED
|
Ja se bavim. Ako te nesto interesuje samo na PP :-)
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Registered User
Likes (Received): 70
|
|
|
|
#219 | |
|
Registered Abuser
Likes (Received): 331
|
Evo nešto interesantno za sve koji umeju da fotkaju, a u svojoj blizini imaju nešto što bi spadalo u kategoriju koju ovaj konkurs obuhvata.
Quote:
|
|
|
|
#220 |
|
Grad Oblakodera
|
Pogledajte najbolje fotografije konkursa "Press photo Srbija"
Blic | 05. 10. 2012. - 12:38h | Komentara: 1 Glavnu nagradu na ovogodišnjem takmičenju za najbolje fotografije "Press photo Serbia" osvojio je Marko Risović za fotografiju "Istočno od raja", a vrednost nagrade je 1.000 evra. Među nagrađenima su i dvojica "Blicovih" fotoreportera - Marko Đurica (u kategoriji "Portret", za fotografiju "No pasaran") i Nebojša Marković (u kategoriji "Art reportaža", za fotografiju "Balet"). Pobednička fotografija Marka Risovića "Istočno od raja": Umetnik vrlo duhovito koketira sa publikomOrganizatori kažu da je značaj konkursa "Press Photo Srbija" u tome što on podstiče autorski rad među medijskim fotografima, a prema rečima predsednika žirija Petera van Agtmaela, fotografa prestižne agencije "Magnum Photos" iz Njujorka, pobednik je, posle žučne debate, proglašen jednoglasno. Rad Marka Đurice iz kompanije "Ringier Axel Springer" - "No pasaran" (nagrada u kategoriji "Portret")– Nagrada za fotografiju godine tradicionalno se dodeljuje za rad koji je ikonička reprezentacija najvažnije medijske priče godine. Međutim, ove godine, žiri nije mogao da se opredeli za jedan događaj koji je bio najvažniji. Umesto toga, tragali smo za fotografom koji je prikazao autorski pečat, intimnost i osećajnost. Istorija fotografije je više puta dokazala da je prikaz jednostavnosti svakodnevnog života često najsnažniji oblik izražavanja. Marko Risović je uspeo da uoči i dočara poeziju jednog takvog momenta, tako da zaslužuje ovu nagradu – rekao je Peter van Agtmael. Nebojša Marković - prvo mesto u kategoriji "Art reportaža", za fotografiju "Balet"Dok u svojoj reportaži Marko Risović vrlo ironično niže gotovo bizarne scene preživljavanja u sada oronulom, nekada industrijski prosperitetnom mestu u istočnoj Srbiji, u kojem su mladi ljudi očigledno osuđeni da ostanu da žive u teškim uslovima, skloni depresiji i porocima, nagrađena fotografija „Jugoistočno od raja“ unosi ipak malo vedrine, te umetnik čak vrlo duhovito koketira sa publikom. "Blic vest" - Oksana KrutenyukIntimna atmosfera doma i jednostavan kadar u kojem dve prijateljice provode svoje slobodno vreme u posmatraču odmah bude mnogo različitih, međusobno suprotstavljenih pitanja. Sukob između tradicionalnog i modernog, bogatsva i bede, sreće i očaja može se uočiti u starom stilskom kauču, sintetičkoj zavesi, miljeu, plastičnim naočarima, kvalitetnom brodskom podu sa kojeg štrče raznobojni kablovi. Okolina reportaža - Saša ČolićDok protagonistkinje fotografije, i same dovoljno intrigantno odevene, kao da se potpuno nemoćne smeju čitavoj realnosti, eklektika stilova okupljenih na ovako malom prostoru sugeriše haos i beznađe kako u bukvalnom, tako i u prenesenom smislu. "Ljudi reportaža" - Nemanja JovanovićFotografija čak i stilski uspeva da istovremeno otkrije kako svoju modernost, tako i svevremenost, unoseći u ovaj kadar notu nostalgije, a koristeći vintidž stil (vintage style) koji se sve češće smatra jednom od „retro tendencija“ savremenog doba. "Portret reportaža" - Nemanja JovanovićTako, oskudno odevena devojka u kadru asocira na postere sa „pin-ap“ modelima – maskotama vintidž stila. Blic vest reportaža - Miloš BičanskiIzložba najboljih fotografija „Press Photo Srbija 2012” biće održana sredinom oktobra u Domu omladine Beograd.
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|