|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Dalmacija Dalmatia: Split, Zadar, Dubrovnik, Šibenik, and the Dalmatian Highlands |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#1 |
|
posten covik
Likes (Received): 2
|
[Split] - DCG toranj
Nastojeći zadovoljiti svoje potrebe i sve veće potražnje za modernim i optimalnim poslovnim prostorima, investicijska tvrtka DalCasa odlučila se za projekt izgradnje poslovnog tornja. Poslovni Toranj Dal Casa grupe prvi je graditeljski projekt ovakve vrste u Splitu i Dalmaciji. Toranj će biti smješten na splitskom predjelu Pazdigrad, u jugoistočnom dijelu grada, jednom od najljepših dijelova Splita. Lokacija je odlično povezana sa istočnim i zapadnim izlazom iz grada, a samim time i centrom. Brzom cestom se do njega stiže za desetak minuta, čak i za najvećih gužvi, dok se do ulaza u autoput dolazi za petnaestak minuta..
![]() Opis DCG Tornja Projektiranju prvog poslovnog tornja u Splitu i Dalmaciji pristupilo se najstojeći zadovoljiti sve veću potrebu za stvaranjem svojevrsne poslovne zone, odnosno dinamičnog i modernog poslovnog okruženja ali se istovremeno mnogo pažnje pridavalo smještaju samog tornja u urbanistočko okruženje te mediteransko podneblje. Lokacija, dizajn i specifikacija ove građevine zadovoljiti će i najveće zahtjeve lokalnih i međunarodnih korporacija. Sam toranj, koji se gradi na površini od 2750 kvadratnih metara, biti će vrlo specifičnog elipsastog oblika, a sastojati će se od prizemlja i osam katova, sa ravnim krovom i podzemnom garažom površine 1500 m2 u kojoj će biti 70 parkirnih mjesta. Arhitektonsko oblikovanje građevine, za koje je zaslužna arhitektica Jugana Petrović, temeljeno je na autorskoj viziji oblikovanja prostora, vizualnoj privlačnosti i doživljaju iz vozila u pokretu sa Jadranske magistrale koja se nalazi u neposrednoj blizini, kao i doživljaju pješaka. Jednostavni elipsasti volumen sa transparentnim staklenim površinama te panoramskim liftom vizualni je doživljaj kako iznutra tako iz iz vani. Glavni pješački i automobilski pristup tornju biti će sa zapadne strane, te će iz same garaže voditi pokretne stube u unutrašnjost tornja. U prizemlju će se nalaziti hipermarket koji će se prostirati na 960 m2. Osim toga, u prizemlju tornja nalazit će se ulaz sa portirnicom za poslovni dio odnosno katove tornja. Na prvom katu biti će luksuzni restoran s japanskom i talijanskom kuhinjom, a velik njegov dio će biti i predivna poluotvorena terasa sa pogledom na more i otoke za lagani ručak i opuštanje tijekom radnog dana. Od drugog do osmog kata nalaziti će se poslovni prostori, svaka etaža je površine od 300 m2 koje su namjenjene prodaji raznim tvrtkama i korporacijama za uredske prostore. Poveznica između katova tornja biti će panoramski lift sa predivnim pogledom na otoke Brač, Hvar, Šoltu i Vis, a i prizemlje tornja će također imati pogled na more zbog prirodnog pada terena i blizine mora. S obzirom da će se raditi o poslovnom tornju vrhunske funkcionalnosti na njegovu vrhu nalazit će se heliodrom, što je također novost u Splitu. [IMG]http://i44.************/k0kl4w.jpg[/IMG] [IMG]http://i43.************/1zyu1yo.jpg[/IMG] Unutarnjem dizajnu prostora također će se posvetiti posebna pažnja tako da korespondira sa suvremenom i neobičnom arhitekturom tornja. Katovi zgrade, zahvaljujući svojim dimenzijama, omogućuju dizajn idealnog poslovnog prostora u skladu s visokim zahtjevima modernih korporacija, a ujedno ostavljaju mjesta za moguće prilagodbe prema željama određene tvrtke u budućnosti. U kombinaciji s impresivnim predvorjem DCG poslovni toranj biti će idealna simbioza isplativosti, vrhunske kvalitete i dizajna, čime je neusporediv s bilo kojim projektom u Dalmaciji a i šire. [IMG]http://i40.************/2hz0fbr.jpg[/IMG] http://www.dalcasa.com/projects.php?p=dcg_toranj Znan da je već bilo nešto o ovome, al proša san nekidan tamo i vidin bageri već kopaju, a nema zasebnu temu mislin se zaletit danas - sutra i udrit koju sliju
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
zgradica, nikako toranj....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
|
Oli se počela gradit?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
BANNED
|
dobor a jel ko zna šta se to već počelo gradit nasuprot budučeg dcg tornja
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
počeli su se kopat temelji, itd, imao sam update o tome prije dvije tri sedmice, pogledaj ovdje
http://www.skyscrapercity.com/showth...785036&page=37 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
BANNED
|
skuzaj al na ovoj mapi dcg se treba gradit ispod fiata, a ne nasuprot di se sad nesto kopa
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
SuperMod
|
zgodan design..šteta što vije viša
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
BANNED
|
eto na tom gradilištu se postavlja dizalica relativno brzo.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
...evo me doma..
Likes (Received): 3
|
Dizalica je montirana na drugom mistu (približno
)Sad ne znam gradi li se još šta ili su likovi koji su radili rendere falili lokaciju? [IMG]http://i41.************/2vhu8oj.jpg[/IMG]
|
|
|
#13 |
|
posten covik
|
Evo jedna brzopotezna koju san slika par sekundi prije pljuska, slika bi još al je bila ograda i nije bilo radnika.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
|
To gradilište je odvojeno od DCG-a. Poslovni centar Pazdigrad, rezultati natječaja:
http://www.d-a-s.hr/natjecaji/proved...ina-rezultati/ 1. nagrada: [IMG]http://i43.************/eb4rd2.jpg[/IMG] Mogli bi otvorit novu dretvu ili se prebacit na Split-construction.
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
...evo me doma..
Likes (Received): 3
|
Quote:
|
|
|
|
#16 | |
|
Registered User
|
Quote:
Mora grad šta više radit na komunalnoj infrastrukturi jer se na taj način privlače investitori. Vidiš ovu lokaciju, dobra pozicija, rješena infrastruktura i projekti idu. Tako će bit i na Vukovarskoj. Ko bi radija išta u toj vukojebini dok ne riješe cestovnu mrežu, ovako se sprema i City centar, a i bit će puno drugih projekata uz to, POS i td.
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
BANNED
|
ništa od ovog tornja DCG stavlja kljuć u bravu
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yosemite Sam
|
Može objašnjenje zašto ?Imam dojam da Split ima ozbiljni razvojni zastoj unatoč velikim ulaganjima države o kojima mi u Brodu možemo samo sanjati. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Ma koja ulaganja države, koji je tebi?
Jedino šta mi pada na pamet da država ulaže je otprilike 1/4 vrijednosti kampusa kojeg financiraju Sveučilište (50%) i Grad Split sa oko 25%, ostatak plaća ministarstvo. To je jedino ulaganje države koje mi pada napamet. Sigurno da postoji i ulaganje u socijalne djelatnosti (projekte i npr. Klinički Bolnički Centar) ali zar Brod ima npr. KBC kojem gravitira milijun ljudi? Navedi mi još nešto šta financira država I naravno, nemožeš usporedit gradove veličine Splita i Broda. Eventualno možeš usporedit ulaganja po nekakvim postotcima Last edited by Delmat; August 14th, 2009 at 06:44 PM. |
|
|
|
|
|
#20 |
|