|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
Изградња, привреда и инфраструктура Пројекти и вести са градилишта, привредни развој и нискоградња / Projects and construction updates, economy and infrastructure development
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#861 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#862 | ||
|
highways and roads
|
Quote:
A za Nixy-ja nista ne pitaj.![]() Quote:
www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=48519165 Ovaj stambeni blok tj. ove dve zgrade su povrsine od 38600m2 i imace 16 ulaza. Dakle 1 zgrada nesto manje od 20000 kvadrata i 8 ulaza. A ti gore trazis da se doda jednoj zgradi 3 ulaza. Ta zgrada nije ispod 7000m2 i cini 1/3 ove sestospratnice. Pa me cudi kako to da zivis u gradu u kome ne znas sta se gradi a toliko si povezan sa ovim forumom... |
||
|
|
|
|
|
#863 |
|
Kragujevac - U svemu prvi
Likes (Received): 1091
|
Jeste preveliki,ali sam se i presao,sto nisam belezio delove,koje sam prosao,kao sto sam radio za ostale gradove.I u krajnjem zbiru sigurno bih se presao za 100-nak zgrada.
|
|
|
|
|
|
#864 |
|
BANNED
|
Ne shvatam na sta aludiras s ovim kvadratima i ulazima.
I naravno da ne znam sta se gradi u svakom kutku grada, jer ni ne hodam po svim naseljima. Iznenadim se kad vidim. A na ovom forumu nema dosta stvari koje se grade u BL. Npr. evo citam sad kako se zavrsava neka zgrada za RVI u naselju Ada i slika uz to iz tog naselja, a ja nemam pojma da tamo i postoje zgrade. I naravno nikad nisu bile ovdje na forumu. http://www.glassrpske.com/vijest/10/...de-za-RVI.html Pored toga citam kako grade zgrade za porodice poginulih, RVI i izbjegle, a mnoge su na periferij, a ja ih nikad nisam vidio. Tako da treba ti biti potpuno jasno da je to moguce. |
|
|
|
|
|
#865 | |
|
highways and roads
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#866 |
|
highways and roads
|
Aludiram na to da te zgrade sa 3 ulaza nisu ispod 7000m2 i kako mozes da ne znas da se grade. Nije to neka zgradica od 2 ili 3 hiljade kvadrata, pa je nikad nisi video ili ne znas da se gradi u tvom gradu.
|
|
|
|
|
|
#867 |
|
BANNED
|
evo sad sam ti objasnio u postu http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=874 a i postovao sliku dve zgrade koje nikad nisam vidio niti bih ih znao locirati
Sto je tebi to cudno? |
|
|
|
|
|
#868 | |
|
Registered User
Likes (Received): 17
|
Quote:
![]() Svaka ti dala na trudu,odavde do Skoplja! |
|
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Supervisor
Likes (Received): 5
|
Quote:
Vazne podatke su gustine naseljenosti zatim povrsina u km2 a i broj kuce je dobar pokazatelj. |
|
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Registered User
Likes (Received): 17
|
Quote:
Ipak u proseku verujem da su svi gradovi priblizno jednako osteceni i da ipak ovaj Srdjanov trud ima smisla i govori dosta. Kad je recimo Sarajevo u pitanju ja sam bio ubedjen da ce Srdjanov metod pokazati ne previse zgrada,mozda do 2500 plafon(mada uglavnom masivne sa dosta solitera) jer gradom po obodima i okolnim brdima sa svih strana dominiraju kuce,plus Bascarsija ali eto ispade da ima zgada ili ulaza mnogo. |
|
|
|
|
|
|
#871 | |
|
highways and roads
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#872 |
|
Montenegrin
Likes (Received): 45
|
Ti bogami kao da sam ja napisao da u KG nema nijedne zgrade. Ali mi se čini da se na volšeban način KG uvijek probija ka vrhu tvojih raznoraznih (korisnih?) statistika, pa i na vrh tabele o broju stambenih zgrada...u PG živim, a obišao sam sve veće gradove u Srbiji, i rekao bih da je samo Niš ispred Kragujevca po učešću niskogradnje u ukupnoj urbanoj masi. Kad bi računali "prilijepljene" prizemljuše bez okućnice, onda je daleko ispred Niša. To se na GE vrlo lijepo vidi (btw, kako si "ograničio" KG na onoj slici, ne bi stao ni sa 10km visine, da ne pominjem da bi bio grad sa daleko najmanjom gustinom naseljenosti na Balkanu
). Od oblika grada, preko oblika mreže ulica, pa do gustine izgrađenosti i tipa gradnje, sve vrišti da je KG staro naselje, nastalo spontano sprawl-om iz centra, te da je komunistima ostalo samo da popunjavaju rupe i livade stambenim višespratnicama. Niko ne kaže da ti stambeni blokovi višespratnica zaostaju za bilo kim, ali je mali dio KG u stambenim blokovima, u odnosu na GE-crvenu masu krovova kuća... Dobar dio Podgorice, gdje živi većina stanovništva, je nastao iscrtavanjem mreže ulica i izgradnjom višespratnica na goloj ledini, gdje prije WW2 nije bilo ničeg, na isti način na koji je nastao i Novi Beograd...nije mi jasno kako dođe na to da KG ima stambene visokogradnje više nego PG. Đe li je samo iščeprka... I da se mi razumijemo, mene ne interesuje veličina grada...svim Romima, Haškalijama, Kosovarima i inim raseljenim licima daleko lijepa kuća - Lozana je manja od Podgorice, a da mi je ikako da ih u bilo kom pogledu dostignemo...međutim, čini mi se da se izvrću neke očigledne stvari, i da se navodi voda na svoju vodenicu prečesto, da bi ja mogao da odćutim... P.S. Evo da ne budemo suvoparni, već da ubacimo koju sliku, čisto da se razbije monotonija... ![]()
|
|
|
|
|
|
#873 |
|
Supervisor
Likes (Received): 5
|
![]() Al ipak je Kragujevac veci od Podgorice
|
|
|
|
|
|
#874 |
|
Montenegrin
Likes (Received): 45
|
I Skoplje od Ženeve... R U getting there?!
![]() Dakle, što se mene tiče, lako je moguće da Tirana bude veća od Zagreba, Dhaka od New Yorka, Priština od Novog Sada - kod poređenja gradova sa približnim brojem stanovnika (približnim koliko da upadnu u istu kategoriju gradova) - veličina je potpuno deplasiran parametar. |
|
|
|
|
|
#875 | |
|
██████ 100% Kragujevčanin
Likes (Received): 38
|
Quote:
Koja je poenta mog posta - u threadu "U brojkama", ljudi diskutuju o brojevima. Ako si slican meni u pogledu toga da ne gledas sve kroz brojeve, kloni se ovog threada, poput mene. ![]()
Kragujevac - Construction Update | Kragujevac 2013 - Photos | Kragujevac - Architecture | KGBUILD Facebook | KG CITY Facebook | ***Vesti i komentare, koji nemaju veze sa izgradnjom Kragujevca, molim Vas, postujte u Крагујевац | Kragujevac! Hvala!*** Kako postaviti sliku!? KGBUILD ::: Praćenje gradilišta ::: Kragujevac |
|
|
|
|
|
|
#876 |
|
Kragujevac - U svemu prvi
Likes (Received): 1091
|
Sarajevo 3565
Skoplje 2864 Novi Sad 2463 Nis 972 Banja Luka 900 Kragujevac 889 Podgorica 791 Bor 568 Pristina 522 Subotica 464 Jagodina 425 Kraljevo 408 Cacak 384 Bitolj 371 Krusevac 366 Ohrid 317 Uzice 288 Veles 257 Valjevo 241 Majdanpek 199 Kumanovo 195 Prilep 194 Novi Pazar 168 Pozarevac 157 Pirot 131 Vrnjacka Banja 104 Aleksinac 83 Gnjilane 74 Svilajnac 69 Djakovica 65 Kosovo Polje 52 Sevojno 47 Bujanovac 41 Urosevac 22 Celokupno Sarajevo je uracunato sa svim urbanim predgradjima(Vogosca,Ilidza,....) @Dubac Svaka mi dala! ![]() @Junkie Ne znaci,i to je samo jedan od faktora.Skoplje ima mnogo vise bulevara sa vecom duzinom.Generalno gledajuci strukturu zgrada,mozda da se zakljuci da ovih 3565 Sarajevskih,vredi kao 2864 Skopskih. @Vlada Mnogo volim masivne zgrade i jedva cekam kod nas da zazivi ta prica. @Podgoricanin Eto samo za tebe sam spremio statistiku broja zgrada prema Mesnim zajednicama u Kragujevcu.A brojke pored znace: Ukupan broj , zgrade u komplexima , samostalni komi , novogradnja MZ Centar Grada 78(52 + 8 +18) MZ Bubanj 95(92 + 0 + 3) MZ 1.maj 81(64 + 1 + 16) MZ Vasariste 78(34 + 4 + 40) MZ Erdoglija 79(23 + 1 + 55) MZ Palilule 42(30 + 1 + 11) MZ 21.oktobar 76(76 + 0 + 0) MZ Kolonija 22(15 + 0 + 7) MZ Bagremar 73(68 + 0 + 5) MZ Stanovo 16(16 + 0 + 0) MZ Susica 27(22 + 0 + 5) MZ Aerodrom 69(69 + 0 + 0) MZ Ugljesnica 11(6 + 0 + 5) MZ Pivara 6(4 + 0 + 2) MZ Lepenica 34(31 + 0 + 3) MZ FIlip Kljajic 3(2 + 0 + 1) Ukupno 790 zgrada + 99 zgrada ovog tipa koje sam svuda uracunao(najvise za Jagodinu i Sarajevo) ![]() Konacan broj 889 zgrada Mada mogao sam jos toliko da uracunam.Cak sam na netu nasao vise neke objekte koje bih pre uracunao u velike kuce,a vode se kao stambeni objekti(naleteo sam bar na 10).Ni njih nisam ubacio u spisak. |
|
|
|
|
|
#877 |
|
BANNED
|
@Srdjan
evo dodaj jos par ulaza http://www.glassrpske.com/slika/35156/200/130 koliko sam shvatio ovdje je to izgradjeno http://maps.google.com/maps?q=banja+...01929&t=h&z=16 a ovdje se nalazi tih 5 novih zgrada koje sam juce 1. put vidio, na GE nema im ni naznake. http://maps.google.com/maps?q=banja+...09645&t=h&z=17 a ovdje se grade zgrade za izbjeglice http://maps.google.com/maps?q=banja+...27466&t=h&z=16 |
|
|
|
|
|
#878 |
|
Registered User
|
Uzeo ja da brojim stambene jedinice u pirotu i stao na prvoj prepreci, naime zgrade iz ulice koja je dve od moje nisam nikako mogao da prebrojim. Ima sedam zgrada, iz vazduha se ne primecuje nikakva razlika ja se ne secam kako je, a svaka zgrada je skroz razlicita. Tako da npr. znam da prva ima jedan ulaz jer sam tamo imao neke prijatelje, zgrada je sa vecim stanovima i drugacije uredjena, dok najnovija zgrada u nizu (to su popularne tigrove zgrade) podeljena na tri zasebna dela za tri ulaza i stambenih jedinica koji su stali pod jedan krov, e sad kolko stambenih jedinica imaju ostale zgrade stvarno ne znam i tu vec bi pogresio za nekolko stambenih jedinica tako da dalje nisam hteo, mogu eventualno jednog dana kad otopli na biciklu da prebrojim ali ovako tesko. Mogu da verujem da je Srdjan sto se tice pirota omasio za nekoliko 10-tina stambenih jedinica. E sad nemojte pogresno da me shvatite odma, postujem njegov rad i znam kakav je to napor, jer i ja nekad tvrdoglav da bi nekom dokazao nesto, sta sve ne radim(ovo se odnosi samo na mene) ali zaista mislim da na po mom iskustvu, u vecim gradovima moze da ima i nekoliko stotina gresaka. Pogotovo zato sto se razlikuje arhitektura u gradovima, nije svugde moguce izbrojati broj stambenih jedinica i pitanje je sta ces negde racunati a sta ne pod stambenom zgradom. Ipak svo postovanje za to sto si uradio srdjane, i nadam se da se nece niko uhvatiti sad za ovaj moj post kao za slamku za raspravu.
|
|
|
|
|
|
#879 |
|
BANNED
|
Normalno da su moguće greške, i sigurno ih ima. Samo što ja verujem da ih ima i u NI i u NS i u BL i u KV itd. Verujem da su greške podjednake a ne da je u BL izbrojao manje a u PG više.
Mada sam i ja iznenadjen sa Nišom, a naročito mi je teško da gledam u zamagljeni deo grada (istočna polovina) a ne da ih prebrojim bez greške. Ali ostali veći gradovi se vide dobro. Bitno je da ništa nije namerno, da je isti metog i način brojenja. |
|
|
|
|
|
#880 | |
|
highways and roads
|
Quote:
|
|