|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#121 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
![]() Stânga - renovare, dreapta - idee închidere geamuri partea superioară. EDIT: Idei de fațadă de la blocuri neuniformizate (unele închise/altere nu): ![]()
Mig-21 LanceR Tribute Basarab Flyover (completed and awesome) Lia Manoliu Arena (55,000 seats - completed) Cathedral of Redemption o.O (120m - U/C) Du'Myth: În numele canalului, al receiverului și a sfintei parabolice, DIGI! In the name of the channel, the receiver, and the holy parabolic, DIGI! SSC Romania poems (1, 2) and carol 1, 2 Last edited by Ayceman; October 25th, 2009 at 01:05 AM. |
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Moderator
Likes (Received): 36
|
Cladirea aia semicerc chiar arata bine.
Apropo uite niste renovari adevarate a blocurilor comuniste. in Germania bineinteles: Poate se va aplica si la noi reducerea nr de etaje la blocuri(desi no chance) Dresden - Germany ![]() modernized commies (reduced to 3 stories :-( ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Basarabia e Romania
Likes (Received): 96
|
Blocurile de pe B-dul Unirii sunt ultimele de care ar trebui sa se atinga. Arata OK ... Macar sa le interzica modificarile individuale
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Registered User
Likes (Received): 67
|
Quote:
Sa bage bani si sa se renoveze blocurile ca sa arate mai noi. Astea de pe Bld. Cantemir parca nu sunt asa de naspa unele? Nici din Tineretului parca...dar din alte cartiere precum Titan, Salajan, Militari, Colentina? Adica da, nu vad niciun rost sa se atinga de alea din Victoriei, Alba-Iulia sau Unirii, arata acceptabil. In schimb modul cum sunt apartamentele cred ca e mai naspa cu atat mai mult daca sunt intens mobiltate cu materiale de pe vremea constructiei lor, atunci imi da o senzatie naspa. Bine, poate ca prefer eu ca o locuinta sa fie mai aerisita, dar cand vad un apartament dintr-un bloc muncitoresc aglomerata si intunecoasa nu suport deloc. |
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Regular user
Likes (Received): 8
|
Da pai my point e ca nu blocurile sunt de vina , ci aspectul lor imbatranit .. nu inteleg dece s a dat drumu liber la reabilitare termica fara sa se consulte arhitecti sau planificatori urbani pentru a stabili un STANDARD .. pentru ca totul sa fie uniform si sa se imbine estetic, combinatia asta gri + patratele cerculete de diferite culori mi se pare o copie proasta a ceea ce se face in afara (cel putin din ce poze am vazut pe threaduri).
Welcome to Legoland
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Moderator
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Regular user
Likes (Received): 8
|
De ce trebuie sa copiem mereu? dece trebuie sa luam de la altii (ceva ce ei au gandit pt ei) cand putem sa venim cu ceva complet original pentru noi.... ok ok .. stiu ca arata bine ca e frumos si colorat ce au facut nemtii... dar nu o sa arate niciodata la noi cum arata la ei blocurile... (si aici pot enumera motivele : materiale ieftine, manopera proasta, "ieftineala" la detalii , forma cladirilor si aspectul cartierelor, lipsa de spatiu verde, starea degradata a cladirilor, etc) Cred ca putem face mai bine decat "nemtii" la capitolul reabilitare blocuri si as zice asa : Low- Budget mode : - culori alese corect dpdv al calitatii si aspectului (nu e greu, un student anul 2 se pricepe) - Forme si modele pe blocuri care sa se potriveasca de la o scara la alta, poate fi un model continuu (cum sunt de ex blocurile de pe marile bulevarde sunt pe toata lungimea blvd si se poate aplica un model interesant de culori) - Alegerea corecta a profilului PVC pt ferestre si usi , in special sa se tina cont ca TOATE ferestrele trebuie sa fie la fel. - Mutarea tuturor utilitatilor blocului pe acoperis : Antene satelit, panouri si alte chestii - Montarea sistemelor AC dupa un standard care sa nu strice fatada blocului Big-Budget mode : - Transformarea terasei blocurilor in gradini cu utilitati (reduce poluarea si creste randamentul termic p timpul verii) - Materiale si finsaje de calitate (macar pentru unele blocuri) - Sisteme de climatizare comune (adica aparate AC sau centrale instalate pe acoperis care sa acopere cat mai multe apartamente) - *Antene parabolice comune pentru sistemul DVB-T de TV terestru - Acoperire cu panouri de aliaj + sticla a fatadei (in loc de polistiren + vopsea) adica modelul pe care l am vazut mai sus cu acel bloc .. - Iluminarea fatadelor blocurilor din zone importante - Mansardarea blocurilor * - Sistemul DVB-T inseamna televiziune prin antena parabolica dar cu emitator terestru, acest sistem se vrea a inlocui cablul tv clasic in urmatorii ani, o dorinta a UE care probabil va veni si ca obligatie intr-un viitor nu foarte indepartat. |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Basarabia e Romania
|
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Registered User
|
la nemtii astia blocurile vad ca nu sunt ca niste ziduri de-a lungul drumurilor,spre deosebire de romania
.aici ar trebui sa le darame si gata
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Registered User
|
A inceput reabilitarea unui bloc de pe Sos Bucuresti Ploiesti, in dreptul Pasajului Subteran Baneasa:
![]() Sunt curios daca vor pastra caramida aparenta pentru fatada sau o vor strica si pune doar polistiren vopsit. Cred ca ar trebui umblat si la acoperis, daca tot reabiliteaza. |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Basarabia e Romania
|
La Piatra-Neamt au acoperit caramida cu polistiren vopsit
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#134 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Dupa ce au inceput sa cada caramizile pe trecatori lumea e foarte speriata si nu vrea sa mai reabiliteze blocul cu caramida aparenta, plus ca asta ar insemna si niste bani in plus.Putem visa la tot felul de renovari care mai de care. Pe masura ce trece timpul lucrarile devin tot mai superficiale. Chiar daca un bloc e proaspat renovat arata mult mai urat decat pe vremea cand a fost construit. Quote:
Pentru ca suntem o tara de incapabili si nu avem capacitatea de a fi originali si a face ceva mai bine utilizand vreo metoda proprie. Pe de o parte arhitectii sunt niste talambi care coloreaza blocurile de parca ar fi tras pe nas, pe de alta parte se gasesc foarte multi artisti care sa-si dea cu parerea, sau exista o anumita marca de vopsea care TREBUIE folosita, iar aceasta nu are decat un paletar de kkt. In alta ordine de idei, nu stiu cati va-ti gandit daca pretul arhitectului nu e o insulta la adresa acestuia. Atat timp cat beneficiari doresc un proiect aproape pe gratis primesc un produs pe masura. Din pacate la noi proiectul de arhitectura nu se bucura de o atentie corespunzatoare, multi crezand ca "rezolva" ei pe santier si cer un proiect minim, cat sa primeasca autorizatie de constructie, detaliile ramand pe seama mesterilor. Putini isi dau seama ca un partiu rezolvat corect sau niste detalii de executie pot reduce costul final al unei constructii cu ceva procente semnificative. Quote:
Stai linistit ca nu e chiar asa, nu vrei sa sti ce aberatii mai scot astia de la mine din an, dar mai unu din anu 2
|
|
|
|
#135 |
|
Registered User
|
E horor ce se intampla cu reabilitarile fatadelor. Mi s-a facut sila rau de generatia "gresie, faianta, termopan"... Blocurile ceausiste chiar aratau mult mai bine atunci cand au fost realizate. Acum se poarta tencuiala ieftina si culorile "vanghelie"... tha' fuck ...
|
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Quote:
Am vazut, totusi, cateva (nu foarte multe) exemple reusite de reabilitare. O sa incerc sa fac zilele astea si niste poze.
"Din frunte, ca din răsărit, apar străluciţii Bucureşti, auriţii Bucureşti, dulcii Bucureşti, mândrul şi preaînsemnatul şi preaslăvitul tron al Domnilor" - Chesarie Daponte, 1759 "Lumea este bună prin scop, frumoasă ca facere, complexă prin vieţuire şi spirituală prin materialitate" - Horia Bernea |
|
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Moderator
|
Quote:
![]() Eu nu cred ca am vazut bloc comunist mai fain reabilitat la noi in tara. |
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Moderator
|
Quote:
Cum a spus si Bogdan BMB , suntem incapabili sa facem ceva original , dar nici macar sa copiem nu putem? |
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Basarabia e Romania
|
|
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Quote:
Daca am inteles bine stai in zona Camerei de Comert. Coboara cateva sute de metri pe Mircea Voda spre Timpuri Noi si o sa vezi ceva foarte asemanator pe partea dreapta (fostul sediu Raiffeisen).
"Din frunte, ca din răsărit, apar străluciţii Bucureşti, auriţii Bucureşti, dulcii Bucureşti, mândrul şi preaînsemnatul şi preaslăvitul tron al Domnilor" - Chesarie Daponte, 1759 "Lumea este bună prin scop, frumoasă ca facere, complexă prin vieţuire şi spirituală prin materialitate" - Horia Bernea |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|