daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Bucharest–Ilfov

Reply

Thread Tools Display Modes
Old January 30th, 2011, 06:57 PM   #3161
Suburban101
Regular user

Suburban101's Avatar

Likes (Received): 8

Acestea sunt probe la iluminat. Functioneaza de cel putin 2 saptamani, il vad in fiecare seara. Nu sunt montati stalpii pe toata lungimea pasajului , doar ce se vede in poza e iluminat. Oricum pasajul asta o sa ajute foarte mult la "mica explozie de firme si servicii" ce are loc in aceasta zona.

Stiati ca :

1. Se vor desfiinta 2 treceri la nivel cu calea ferata odata ce va fi completat.

2. Dupa ce se finalizeaza lucrarile la centura, se va renova si gara CFR aflata la iesirea de pasaj .

3. Acest pasaj va deservi si peste 5000 de rezidenti (din 10000) ce erau nevoiti sa ocoleasca pe la aeroport ca sa ajunga in Bucuresti.

Sponsored Links

Old January 30th, 2011, 07:59 PM   #3162
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Likes (Received): 66

Gara aceaa ar putea fi o oprire ideala a unui viitor TER 0 pe centura Bucuresti, mai ales daca e legata la viitoarea magistrala de metrou GdN-OTP.

Please complete my census of problems in Bucharest.
AndreiB no está en línea   Reply With Quote
Old January 30th, 2011, 11:52 PM   #3163
Suburban101
Regular user

Suburban101's Avatar

Likes (Received): 8

Referitor la trenurile TER , o sa ies putin off-topic cu o intamplare mai veche :

Pe perioada cand se lucra la linia Bucuresti - Constanta trenurile erau deviate pe centura de Nord pt ocolul de 40 minute pana sa intre spre Lehliu. Imi aduc aminte ca de fiecare data se ajungea in situatia in care pasagerii trageau alarma (frana de urgenta)pt a cobori la aceea gara. Deci TER O cu oprire langa un acel nod (care nu exista atunci) chiar si-ar gasi beneficiile mai ales ca s-au deschis in plus enspee mii de depozite si firme pe tot sectorul de nord al capitalei.
Old January 31st, 2011, 12:47 AM   #3164
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Likes (Received): 66

Sincer, chiar si fara o retea TER completa ar merge o Sageata Albastra (din cauza marimii/diesel) plimbata din GdN pana in Voluntari, cu statii dese langa obiectivele importante.

Daca ar fi suficient mediatizata si s-ar respecta programul la sange, nu vad de ce nu ar avea succes si calatori.

Please complete my census of problems in Bucharest.
AndreiB no está en línea   Reply With Quote
Old February 1st, 2011, 08:47 AM   #3165
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

Likes (Received): 6

A aparut de la Marian si proiectul pentru Pasajul Mihai Bravu-Splai-Vacaresti:

sursa

Nimic super fancy, va fi suficient pentru zona eliberand traficul pe inel. Sunt curios cum vor arata cele doua poduri in arc peste Dambovita. Cred ca vor fi mai "slim", din ce inteleg eu vor fi cu doar doua benzi.

As a sign of appreciation and respect for the Romanian moderators and a few Romanian users, I will not edit all my 4100+ messages. I dedicate all the "work" I've done with passion on SSC to these handful of users. I will only continue to read SSC and be available for these users on PM. Thank you.
ionut no está en línea   Reply With Quote
Old February 1st, 2011, 03:05 PM   #3166
alecu26
Registered User

Likes (Received): 139

da...doar doua benzi si trotuar pe fiecare sens...podurile fiind independente.

Tramvaile vor ramane jos...de aceea nu sunt asa mari podurile. In rest....fiind sensuri unice separate...2 benzi pot duce trafic foarte mare.
alecu26 no está en línea   Reply With Quote
Old February 2nd, 2011, 11:05 AM   #3167
danielstan
Registered User

danielstan's Avatar

Location: Pitesti, RO // Helsinki Final Act 1975, Point 3) Inviolability of frontiers
Likes (Received): 37

Ne-am lamurit

Prima stire care a aparut despre acest pasaj vorbea de "un pasaj cu 4 benzi pe sens".
Iata ca schema pasajului arata clar ca sunt 2 benzi pe sens + tramvai pe mijloc.

cat amatorism in presa noastra...
danielstan no está en línea   Reply With Quote
Old February 2nd, 2011, 02:56 PM   #3168
alecu26
Registered User

pai sub pod vor ramane si vechile strazi.
Old February 4th, 2011, 10:56 PM   #3169
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Likes (Received): 102

I love V3A-93-CH-PPC-urile

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
nebunul no está en línea   Reply With Quote
Old February 6th, 2011, 04:05 PM   #3170
cornel001
Balamuc

cornel001's Avatar

Likes (Received): 14

I love something LF, AC, silent and comfortable.
Old February 7th, 2011, 07:15 PM   #3171
.andy.
Registered User

.andy.'s Avatar

Likes (Received): 15

PHOTO UPDATE PASAJUL BASARAB 04/02/2011

(Recunosc, mi-a fost lene sa dau resize, sa pun pe imageshack....)

Intrebare: ce ridica macaraua aia? Chiar ma intrebam ce rost mai are ea acolo montata... Pare ca ridica un fel e grinda. Sa fie ceva pentru structura podului peste c.f., inainte de betonare? Nu era mai usor sa fie aduse materialele pe cale rutiera pe pasaj? Asa sta macaraua sa ridice pana sus de fiecare data, sa treaca peste cabluri, si sa coboare 'marfa' jos, intre cabluri, pe pod...

---
.andy. no está en línea   Reply With Quote
Old February 7th, 2011, 08:24 PM   #3172
anacronox
Registered User

Quote:
Originally Posted by .andy. View Post
PHOTO UPDATE PASAJUL BASARAB 04/02/2011

(Recunosc, mi-a fost lene sa dau resize, sa pun pe imageshack....)

Intrebare: ce ridica macaraua aia? Chiar ma intrebam ce rost mai are ea acolo montata... Pare ca ridica un fel e grinda. Sa fie ceva pentru structura podului peste c.f., inainte de betonare? Nu era mai usor sa fie aduse materialele pe cale rutiera pe pasaj? Asa sta macaraua sa ridice pana sus de fiecare data, sa treaca peste cabluri, si sa coboare 'marfa' jos, intre cabluri, pe pod...
din cate am citit pe forum.metrouusor.com macaraua este folosita pentru a ridica predalele care vin puse peste structura de metal a pasajului.
anacronox no está en línea   Reply With Quote
Old February 8th, 2011, 07:19 AM   #3173
hentz
Registered User

hentz's Avatar

Likes (Received): 55

suprabetonarea se face din centru catre capete adica de la cei doi piloni centrali si totodata se tensioneaza definitiv hobanele.Si daca vi de pe pod cu predalele cred ca tot iti trebuie o macara sa le asezi!!
hentz está en línea ahora   Reply With Quote
Old February 8th, 2011, 08:33 AM   #3174
alecu26
Registered User

imi explica si mie acum...sau poate si dupa deschidere pasaj Basarab cum se ajunge din calea Plevnei la carrefour?

Am mers aseara...si am ajuns pana la urma undeva dincolo de Dambovita dupa care m-am intors si asa am intrat in curtea Carrefour.

O alta concluzie a fost ca exista enorm de multe semafoare. Nu o sa mai fie scoase dupa deschiderea pasajului? Cred ca am stat la vreo 5. Daca tot s-a facut acel pasaj si bretele se putea, cred, organiza altcumva circulatia...gandite niste giratorii...etc.
Old February 8th, 2011, 08:51 AM   #3175
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

Quote:
Originally Posted by alecu26 View Post
imi explica si mie acum...sau poate si dupa deschidere pasaj Basarab cum se ajunge din calea Plevnei la carrefour?
Pai uite:

Si da, probabil dupa ce se da drumul la tot sectorul se vor sincroniza si semafoarele. Oricum traficul de la sol va urca pe pasaj in mare parte.

As a sign of appreciation and respect for the Romanian moderators and a few Romanian users, I will not edit all my 4100+ messages. I dedicate all the "work" I've done with passion on SSC to these handful of users. I will only continue to read SSC and be available for these users on PM. Thank you.
Old February 8th, 2011, 12:04 PM   #3176
alecu26
Registered User

Acum am vazut. Se pare ca faceam stanga, inca odata stanga (adica intaorcere la 180 pe sub pasaj) si dupa aia dreapta la intrarea/iesirea din carrefour. Ei...pentru asta ar trebui oricum sa stau la vreo 3 semnafoare. Zona aceea din dreapta sus...chiar pare un sens giratoriu...de ce nu-l fac unul fara semafoare? La fel si la trecerea peste dambovita. In fine....astea se pot regla si dupa. Nu cred ca vor lasa semafoare daca nu va fi trafic....si o simpla cedeaza trecerea face fata.
Old February 8th, 2011, 12:13 PM   #3177
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

Quote:
Originally Posted by alecu26 View Post
Acum am vazut. Se pare ca faceam stanga, inca odata stanga (adica intaorcere la 180 pe sub pasaj) si dupa aia dreapta la intrarea/iesirea din carrefour. Ei...pentru asta ar trebui oricum sa stau la vreo 3 semnafoare. Zona aceea din dreapta sus...chiar pare un sens giratoriu...de ce nu-l fac unul fara semafoare? La fel si la trecerea peste dambovita. In fine....astea se pot regla si dupa. Nu cred ca vor lasa semafoare daca nu va fi trafic....si o simpla cedeaza trecerea face fata.
Ei trafic va fi... nu cred ca vor desfiinta semafoarele (sau sa le lase pe intermitent). Mai ales zona Giulesti-Plevnei va fi circulata pe directia perpendiculara pe pasaj. Se vor re-analiza timpii la semafoare dupa ce se termina pasajul, cu siguranta! Probabil vor mai trece 1-2 luni dupa inaugurare pana ce se vor vedea fluxurile de trafic si se vor regandi timpii.

Din ce-am vazut eu in zona sunt oricum semafoare inteligente puse care se pot sincroniza usor. Toata zona pasajului va fi traversata foarte usor dupa ce totul intra in normal, parerea mea.

Old February 8th, 2011, 05:30 PM   #3178
Le Clerk
In the brig

Likes (Received): 326

E important totusi de notat ca aspect pozitiv faptul ca jumatate din bugetul primariei Bucurestiului se duce in investitii de infrastructura .. macar de s-ar face acelasi lucru la un nivel de 10-15% din bugetul tarii ...:

Quote:
Jumătate din bugetul Capitalei pe 2011 va fi cheltuit pe lucrări de infrastructură
08 Feb 2011

În al treilea an de mandat, Sorin Oprescu se grăbește să termine lucrările începute cu ani în urmă. Astfel, aproximativ 47% din bugetul pe anul 2011 va fi alocat pentru pentru lucrările de infrastructură. În acest an, ar trebui finalizate lucrările la Pasajul Basarab, primul tronson al Bulevardului Uranus, dar și Pasajul denivelat Pipera.

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat marți că în acest an, 47% din bugetul Capitalei va fi alocat pentru lucrări de infrastructură, în special pentru construcţia de pasaje “care vor fluidiza traficul în Capitală”.

În 2011 ar trebui finalizate mai multe proiecte. Astfel, în martie, ar trebuit terminat pasajul Basarab, iar la sfârșitul anului Pasajul denivelat Pipera peste Calea Floreasca și Barbu Văcărescu. De asemenea, tot în 2011 ar trebui terminat și primul tronson al Diametralei Nord-Sud Buzești-Berzei-Uranus, și să înceapă lucrările la cel de-al doilea tronson.

Multe lucrări vor fi însă în desfășurare pe parcursul acestui an. Astfel, se lucrează la pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii, proiect ce constă în construirea a două poduri paralele, cu o lungime de peste 700 m care traversează cele două bulevarde de pe Splai și râul Dâmbovița. Podurile ar trebui terminate în 2011, urmând ca în 2012 să fie realizate și rampele de legătură.

Tot în acest an, încep lucrările de reabilitare a liniei de tramvai și a sistemului rutier din zona Reînvierii, Lizeanu, Maica Domnului și Bulevardul Lacul Tei, urmând a fi terminate la începutul anului 2012.

Se lucrează în 2011 și la Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu (va face legătura cu Autostrada București – Constanța) și la Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București – Pitești, programată a fi terminată în 2013.

Primăria nu a finalizat încă bugetul pe anul 2011. Proiectul ar urma să fie supus aprobării Consiliului General al Municipiului București la sfârșitul acestei luni.
Sursa
Le Clerk no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2011, 10:02 AM   #3179
crashu
Registered User

crashu's Avatar

Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
E important totusi de notat ca aspect pozitiv faptul ca jumatate din bugetul primariei Bucurestiului se duce in investitii de infrastructura .. macar de s-ar face acelasi lucru la un nivel de 10-15% din bugetul tarii ...:

Sursa
In articol au uitat si de pasajul de la piata Charles de Gaule(nu stiu daca am scris corect numele )
crashu no está en línea   Reply With Quote
Old February 10th, 2011, 11:44 AM   #3180
alecu26
Registered User

daca baiatul asta de Oprescu va juca chiar si mediocru la alegerile din 2012...are toate sansele sa fie ales. (pana atunci vor fi proaspete inca in memoria publica deschiderea de la Basarab, si posibil deschis si la Barbu Vacarescu). Mihai Bravu am inoielile mele ca va fi gata chiar si pana la alegeri cu toate presiunile.

Dupa aceasta....alegerile urmatoare (2016) chiar ca nu poate sa le piarda...atunci urmand pe val parcari peste parcari deschise, alte 2-3 pasaje denivelate deschise (charles de gaulle - parcare si pasaj), doamna ghica cu colentina, pentratia de la Splai-A1), etc, etc.

Hopul...acum va fi....in 2012.

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules