daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Bucharest–Ilfov

Reply

Thread Tools Display Modes
Old February 18th, 2012, 06:08 PM   #4541
Cadīr
Genuine Tatar

Cadīr's Avatar

Likes (Received): 480

Nu inteleg de ce nu se folosesc de Dambovita si Colentina pentru a se debarasa de troiene. Mai ales ca acestea sunt asezate "foarte" strategic in cadrul orasului, o buna parte din oras avand acces direct la ele.

Zapada nu polueaza.
Dambovita tot curge.
...

Unde e problema ?

Sponsored Links

Old February 18th, 2012, 06:31 PM   #4542
vdbull
Registered User

Likes (Received): 7

Quote:
Originally Posted by Cadīr View Post
Zapada nu polueaza.
Nu stiu exact care este explicatia(poate cineva mai avizat ne poate lamuri), dar de ceva timp zapada din orase este considerata factor de poluare pentru rauri si nu poate fi arucata in ape decat in cazuri speciale cu aprobari de la mediu(plus probabil circul de rigoare cu activisti legati cu catuse, etc.)
vdbull no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2012, 06:53 PM   #4543
Cadīr
Genuine Tatar

Cadīr's Avatar

Zapada nu e cu nimic mai poluata decat aerul prin care trece, si daca ajunge in rau, nu e cu nimic diferit daca ar fi ajuns in sol, si apoi in stratul acvifer...
Old February 18th, 2012, 06:55 PM   #4544
Clinlin
We are all pax.

Clinlin's Avatar

Likes (Received): 84

Depinde si de unde o aduni. Daca e zapada de pe strazi, se amesteca si cu uleiul de pe carosabil.
Old February 19th, 2012, 12:35 AM   #4545
the SI
trust the SI

the SI's Avatar

eu inteleg ca de pe vremea lu' 'nea nicu pana acum poluarea a crescut, dar totusi...
Old February 19th, 2012, 05:03 PM   #4546
gogu.ca
Registered User

Likes (Received): 23

Quote:
Originally Posted by Cadīr View Post
Nu inteleg de ce nu se folosesc de Dambovita si Colentina pentru a se debarasa de troiene. Mai ales ca acestea sunt asezate "foarte" strategic in cadrul orasului, o buna parte din oras avand acces direct la ele.

Zapada nu polueaza.
Dambovita tot curge.
...

Unde e problema ?
sarea ,uleuirle,chimicalele, etc
Old February 19th, 2012, 07:27 PM   #4547
Clinlin
We are all pax.

Clinlin's Avatar

Quote:
Originally Posted by the SI View Post
eu inteleg ca de pe vremea lu' 'nea nicu pana acum poluarea a crescut, dar totusi...
Nu stiu cat a crescut poluarea, as spune mai degraba ca acum exista niste norme pe care suntem obligati sa le respectam. Atunci cred ca nu si-ar fi pus nimeni problema asta.
Old February 19th, 2012, 09:51 PM   #4548
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Likes (Received): 63

Si e bine ca se pune problema. A se vedea si solutiile de filtrare a uleiului de pe podurile de pe autostrazi. E normal sa nu mai aruncam zloata de pe drum in rauri.

Please complete my census of problems in Bucharest.
AndreiB no está en línea   Reply With Quote
Old February 19th, 2012, 11:20 PM   #4549
Cadīr
Genuine Tatar

Cadīr's Avatar

Se pare ca Min. Mediului nu are nicio problema:

Quote:
Primarul Capitalei a mai spus ca zapada va fi depozitata in lacurile din parcuri, cu aprobare de la Ministerul Mediului.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential...ca-zapezii.htm
Old February 20th, 2012, 09:03 PM   #4550
Sorinus
Registered User

Sorinus's Avatar

Likes (Received): 8

In alta ordine de idei, cand deschidem si noi pasajul peste Barbu Vacarescu? E cam gata, iar sub pod intr-o saptamana de munca sustinuta ar fi cam gata. Vremea s-a indreptat.
Plus, cand vii de pe Pompei, oare or sa faca straduta aceea din capat cu sens unic, acum cu doua sensuri, sa poti face si dreapta, ca sa nu mai stai la coada pana la Fabrica de Glucoza?
Sorinus no está en línea   Reply With Quote
Old February 21st, 2012, 09:04 AM   #4551
MARIVS IMPERATOR
Registered User

MARIVS IMPERATOR's Avatar

Likes (Received): 1

Cred ca avem mai putina poluare in Romania anului 2012 decat in 1989, caci ma gandesc sa aproape toata industria grea din tara a fost dezafectata. Ca arunca romanii peturi si pungi peste tot e alta treaba.
MARIVS IMPERATOR no está en línea   Reply With Quote
Old February 21st, 2012, 11:12 AM   #4552
Evil78
Registered User

Evil78's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by MARIVS IMPERATOR View Post
Cred ca avem mai putina poluare in Romania anului 2012 decat in 1989, caci ma gandesc sa aproape toata industria grea din tara a fost dezafectata. Ca arunca romanii peturi si pungi peste tot e alta treaba.
Mai mult ca sigur. Se simte si in aer, nu numai in apa. Imi amintesc, acum vreo 15 ani, aerul din Bucuresti si in alte orase mari era de nerespirat, datorita masinilor, camioanelor, tractoarelor, si a mijloacelor de transport in comun. Autobuzele vechi lasau un nor de fum negru de 10m, la plecarea din statii. Imi amintesc, cand eram mic, si mergeam cu autobuzul la scoala (erau Dac-uri si Ikarus), intotdeauna ne miroseau hainele a fum.
Iar in spatele camioanelor vechi romanesti, nu puteai circula decat cu geamurile sus, si masca de gaze pusa.
Si parcul auto s-a schimbat in proportie de 80-90%. Ce aer era in Romania anilor 90, cand nu erau decat masini fara catalizator, pe benzina cu plumb.
Sigur, in ultimii ani s-a construit mult, si santierele au creat mult praf in unele orase, dar macar nu mai inghitim atatea gaze toxice. Desigur, la asta a contribuit si inchiderea multor fabrici, ale caror hornuri intunecau cerul marilor orase. Imi amintesc in mod special de Tg.Mures, care arata ca intr-un film horror, cu un nor imens galben spre negru, venind din directia Azomures. La fel era si la Galati (nu stiu insa, daca acolo s-a schimbat ceva, sau e tot asa?).

Last edited by Evil78; February 21st, 2012 at 11:18 AM.
Evil78 no está en línea   Reply With Quote
Old February 21st, 2012, 07:41 PM   #4553
AT30
deep thought

AT30's Avatar

Likes (Received): 146

Quote:
Originally Posted by vdbull View Post
Nu stiu exact care este explicatia(poate cineva mai avizat ne poate lamuri), dar de ceva timp zapada din orase este considerata factor de poluare pentru rauri si nu poate fi arucata in ape decat in cazuri speciale cu aprobari de la mediu(plus probabil circul de rigoare cu activisti legati cu catuse, etc.)
Motivul pentru care nu se arunca zapada in Dambovita este ca pot aparea dopuri de gheata care pot duce la revarsarea raului. Nu cred ca poluarea este marea grija avand in vedere ca in Dambovita sunt revarsate dejectiile orasului, dejectii/reziduuri care ajung apoi in Dunare, plus de asta, cei de la mediu ar trebui sa interzica si depozitarea zapezii poluante pe orice fel de terenuri.
AT30 no está en línea   Reply With Quote
Old February 21st, 2012, 10:42 PM   #4554
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Likes (Received): 63

Nu mai sunt deversate.

Please complete my census of problems in Bucharest.
AndreiB no está en línea   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 04:10 PM   #4555
Cadīr
Genuine Tatar

Cadīr's Avatar

Pai Glina abia recent a inceput sa epureze numai 50% din "productia zilnica" a bucurestenilor. Apa asta unde se duce ? Nu in Dambovita ?
Cadīr no está en línea   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 04:19 PM   #4556
Bogdy
Travelangelist

Bogdy's Avatar

Likes (Received): 441

Si eu tot asa stiu, epureaza doar jumatate din apele uzate, iar cealalta jumatate ar urma sa se faca prin extinderea statiei de epurare cu un termen de constructie pana in 2015, asta in functie si de cum se comporta „jumateatea de statie ” inaugurata in 2011, iar practic tinand cont de faptul ca functioneaza doar la o capacitate de 50%, cealalta jumatate cred ca in Dambovita se varsa, din pacate.
Bogdy no está en línea   Reply With Quote
Old February 23rd, 2012, 12:47 AM   #4557
Cadīr
Genuine Tatar

Cadīr's Avatar

Exista alt rau prin preajma ?
Raspuns: Nu.

Experiment: Uitati-va la culoarea Dambovitei inainte sa ajunga la Glina, si uitati-va si dupa ce trece fix de statia Glina. Intra albastra si cvasi-curata si iese gri (cacanie) cu spume. Acolo in stanga aluviunile s-au depus in Dambovita intr-un strat atat de gros incat a prins si vegetatie. Uitati in link:

http://maps.google.ro/maps?q=google+...sqi=2&t=h&z=16
Cadīr no está en línea   Reply With Quote
Old February 24th, 2012, 10:05 AM   #4558
DRNYC
Registered User

Likes (Received): 0

In legatura cu devarsarea zapezii de pe carosabil in Dambovita (sau in orice apa curgatoare ori statatatoare) va pot spune sigur ca nu este o solutie din cauza uleiului si reziduurilor de la emisiile automobilelor. Aceste reziduuri se amesteca in scurt timp dupa ninsoare cu zapada, care devine foarte poluata iar devarsarea amestecului in Dambovita ar afecta tot ecosistemul fluvial inclusiv Dunarea si Marea Neagra.

Imaginile din Glina de pe google au ceva vechime (poate chiar 2-3 ani, depinde de zona de detaliu). Oricum, Dambovita de suprafata care traverseaza Bucurestiul este curata, fata de cea care curge dupa statia de epurare de la Glina. Mai exista sub Dambovita niste canale colectoare enorme care scurg sistemul de canalizare din Bucuresti. Acest canal colector este in momentul de fata 50% purificat de statia de epurare, si se alatura Dambovitei dupa Glina....
DRNYC no está en línea   Reply With Quote
Old February 24th, 2012, 05:18 PM   #4559
Cadīr
Genuine Tatar

Cadīr's Avatar

Quote:
Originally Posted by DRNYC View Post
In legatura cu devarsarea zapezii de pe carosabil in Dambovita (sau in orice apa curgatoare ori statatatoare) va pot spune sigur ca nu este o solutie din cauza uleiului si reziduurilor de la emisiile automobilelor. Aceste reziduuri se amesteca in scurt timp dupa ninsoare cu zapada, care devine foarte poluata iar devarsarea amestecului in Dambovita ar afecta tot ecosistemul fluvial inclusiv Dunarea si Marea Neagra.

Imaginile din Glina de pe google au ceva vechime (poate chiar 2-3 ani, depinde de zona de detaliu). Oricum, Dambovita de suprafata care traverseaza Bucurestiul este curata, fata de cea care curge dupa statia de epurare de la Glina. Mai exista sub Dambovita niste canale colectoare enorme care scurg sistemul de canalizare din Bucuresti. Acest canal colector este in momentul de fata 50% purificat de statia de epurare, si se alatura Dambovitei dupa Glina....
Multumesc pentru raspuns, totusi, nu ati inlaturat semnele de intrebare.
In cele doua paragrafe va contraziceti.

Statia de epurare a intrat in functiune de cateva luni incoace si epureaza numai 1/2 din apele Bucurestilor. Asta inseamna ca pana acum, tot ce se scurgea in canalizare nu era epurat.

Si totusi, in primul paragraf spuneti ca zapada imediat dupa ce se aseaza, se contamineaza si deversarea acestei zapezi "ar afectat tot ecosistemul fluvial inclusiv Dunarea si Marea Neagra."

Cu alte cuvinte, ecosistemul a stat foarte bine atatia ani, in ciuda faptului ca tot Bucurestiul s-a scurs in el zilnic, si ca daca aruncam zapada (din care marea parte e curata) doua saptamani pe an, gata e in pericol foarte mare, chiar pana la Marea Neagra ???
Old February 25th, 2012, 10:26 AM   #4560
survola
Registered User

survola's Avatar

Likes (Received): 12

Asta a fost o mare nesimţire şi inconştienţă a Romāniei - lipsa staţiei de epurare pentru Bucureşti. Nu vorbesc de orăşelele de pe Dunăre (gen Călăraşi sau Calafat), dar lipsa epurării apelor din Bucureşti a poluat grav Delta şi ecosistemul adiacent. Uleiuri, reziduuri petroliere, detergenţi etc s-au scurs nestingherite pe tot cursul inferior al Dunării.
Şi, vai!, ukrainienii săpau īn Deltă...
survola no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules