daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Bucharest–Ilfov

Reply

Thread Tools Display Modes
Old April 1st, 2012, 06:02 PM   #4621
panda_no 5
Registered User

Likes (Received): 25

Quote:
Originally Posted by AndreiB View Post
Da, dar ar aglomera A3 la intrarea in Bucuresti. Eu cred ca acolo e nevoie de o strapungere Erou Iancu Nicolae, peste A3 pana la intersectia cu DN2, incurajand dispunerea traficului pe mai multe artere inspre oras si deschizand campul acela gol catre o urbanizare (sper) civilizata si future proof.
Asta ar fi ideal.
Pacat ca nu tine de noi si cei in masura refuza sa gindeasca pt viitor.
Macar pentru viitorul apropiat.
panda_no 5 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old April 2nd, 2012, 10:10 AM   #4622
Sorinus
Registered User

Sorinus's Avatar

Likes (Received): 8

Sau macar un nod decent la A3 cu Petricani, cu largire fabrica de Glucoza si reconfigurare intersectie Fabrica de Glucoza/Pompei/Barbu Vacarescu.
Sorinus no está en línea   Reply With Quote
Old April 4th, 2012, 09:09 AM   #4623
Le Clerk
In the brig

Likes (Received): 323

Quote:
Metrou la suprafață pe linia de centură: investiție, 500 mil. euro
04 Aprilie 2012

Cel mai târziu în 2016 se va putea circula pe linia de centură de cale ferată a Capitalei cu trenuri ”speciale” pentru transportul de călători. Este vorba despre un proiect în care se va implica și Metrorex, inițiat de fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, costurile fiind estimate să ajungă la 500 milioane de euro.

”Lucrăm acum la un proiect foarte interesant, pe care o să-l facem public: punerea în valoare a liniei de centură de cale ferată a orașului prin utilizarea ei pentru transportul de călători. Bucureștiul este unul dintre puținele orașe din Europa care are o calea ferată de centură de aproape 80 km, folosită până acum numai pentru transportul de marfă”, a spus Gheorghe Udriște, directorul general al Metrorex. Potrivit acestuia, există deja un studiu elaborat, care prevede modernizarea acestei linii pentru transportul de călători.

”Va fi un tren suburban al Capitalei, un fel de metrou de suprafață. În total, se vor construi 27 de stații și 15 parcări, unde cei care vin din afara Capitalei să-și poată lăsa mașinile. Proiectul implică și extinderea rețelei de metrou cu 2,6 km, care se vor construi la capătul liniei Pipera-IMGB, unde această linie iese la suprafață”, a explicat Ștefan Roșeanu, senior partner Club Feroviar.

Acesta a adăugat că, cel mai probabil, lucrările se vor finaliza în 2015-2016, atunci când în Capitală vor fi două inele pe segmentul feroviar: centura ferovioară a Bucureștiului și inelul interior de metrou. Totodată, Roșeanu a spus că va fi nevoie de achiziția a zece trenuri care să circule pe această linie, la un interval de 15 minute.”Ținând cont că vorbim de o linie electrificată, vor fi achiziționate rame electrice, asemănătoare ca aspect cu săgeata albastră”, a adăugat el. Cu alte cuvinte, traficul la suprafață va fi mult fluidizat datorită acestei investiții.
Sursa

Last edited by Le Clerk; April 4th, 2012 at 09:16 AM.
Le Clerk no está en línea   Reply With Quote
Old April 4th, 2012, 09:51 AM   #4624
laurentiu_eana
Registered User

laurentiu_eana's Avatar

Likes (Received): 10

Amin!
laurentiu_eana no está en línea   Reply With Quote
Old April 4th, 2012, 04:06 PM   #4625
Sorinus
Registered User

Sorinus's Avatar

Doar ca centura nu e electrificata decat in Nord.
Sorinus no está en línea   Reply With Quote
Old April 4th, 2012, 04:37 PM   #4626
Evil78
Registered User

Evil78's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by Sorinus View Post
Doar ca centura nu e electrificata decat in Nord.
Probabil de asta au atasat cei de la Capital o poza cu "sageata".
Evil78 no está en línea   Reply With Quote
Old April 4th, 2012, 05:20 PM   #4627
UserCT
Registered User

UserCT's Avatar

Likes (Received): 32

Cu siguranta proiectul prevede si electrificarea caii ferate in sud.
Un proiect foarte bun si foarte important care trebuie neaparat conectat cu liniile de metrou (actuale si viitoare) si cele ratb; trebuie chiar extins putin spre nord pentru a opri si la aeroportul Henri Coanda, mai ales ca de acum incolo toate avianele(in afara celor de business) vor ateriza acolo.
Din pacate inca nu am auzit nimic despre un proiect care ar trebui sa fie prioritar. Extinderea caii ferate care face legatura intre Gara de Nord si Aeroportul Henri Coanda. Din cate stiu eu lipsesc doar 1,5-2 km de cale ferata aproape de aeroport.
In momentul de fata este extrem de neatractiva deplasarea spre/dinspre aeroport cu trenul pt. ca nu duce exact la aeroport ci este conectata printr-o linie de microbuz; toata treaba asta dureaza vreo 60 de minute.
E f. bine ca se conecteaza aeroportul la o linie de metrou dar si mai important este sa aiba o linie de cale ferata legata direct de Garaa de Nord. In loc sa se asigure mai intai aceasta legatura mult mai ieftina si mai rapida( atat ca timp de executie al lucrarilor cat si ca timp de transport al calatorilor), s-a ales proiectul mai complicat care probabil va fi terminat peste vreo 5 ani, nu peste 2-3 ani asa cum se declara prin presa.

Last edited by UserCT; April 4th, 2012 at 05:28 PM.
UserCT no está en línea   Reply With Quote
Old April 4th, 2012, 07:28 PM   #4628
alecu26
Registered User

Likes (Received): 129

Cel mai tarziu???? 2016???

Buna chestia asta....in general declaratiile de presa nu se fac in genul asta.

Parca nimic nu se poate intampla si suntem ca un tren japonez care in zece ani cumuleaza 3 secunde de intarziere.
alecu26 no está en línea   Reply With Quote
Old April 4th, 2012, 08:10 PM   #4629
Goldmund
Registered User

Goldmund's Avatar

Likes (Received): 185

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
Ideea nu e rea si sper sa nu fie vreo idee de genul 'autostrada suspendata'...
Investitiile intr-un RER adevarat sunt asemanatoare unei autostrazi moderne tinand cont ca o parte din CF centura nu e electrificata, o parte din CF Centura Vest si Sud e o cale simpla(ar trebui doua linii, desigur), plus ca o parte a caii ferate ar trebui practic din nou proiectata si construita de la zero, plus cateva gari adevarate - cu peroane speciale si treceri de pietoni supraterane sau subterane/deasupra liniilor si Centurii Rutiere...Plus ca RER-ul respectiv trebuie sa ajunga si in Bucuresti(in tunel spre centrul orasului)sau legaturi cu metroul actual, deci prelungite niste tronsoane cel putin pana in CF Centura.
Inca o data:
ideea e super si necesara, dar e nevoie de sume imense de bani.
'Ramele' unui RER adevarat nu se pot compara cu 'Sageata Albastra'(un trenulet diesel conceput pentru legaturi scurte, intre localitati mici))sau cu un tramvai modern, nici macar cu o rama obisnuita de metrou nu se poate compara! E ceva si mai mare-lat-inalt, deci trebuie un concept nou pentru Romania(ex.:
http://www.youtube.com/watch?v=LirKH...e=related&hd=1)
M-as bucura mult sa fie ceva asemanator si in Bucuresti
Goldmund no está en línea   Reply With Quote
Old April 4th, 2012, 10:07 PM   #4630
giovani kun
====(^.^)====

giovani kun's Avatar

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by usernameteg View Post
Pe 23 martie pare sa fie sedinta in care se aproba bugetul 2012.

Daca ai rabdare sa cauti sumele alocate pasajului Mihai Bravu, vezi aici: http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/C...1_20120323.pdf
Am incercat sa ma uit si nu gasesc nimic despre pod
giovani kun no está en línea   Reply With Quote
Old April 4th, 2012, 10:16 PM   #4631
Clinlin
We are all pax.

Clinlin's Avatar

Likes (Received): 84

Astazi am trecut prin parcul Izvor si toate statuile aflate initial la universitate erau pregatite pentru transport. Mie asta imi sugereaza ca lucrarile la parcarea subterana intra in linie dreapta si ca va incepe amenajarea spatiului suprateran in curand.

Last edited by Clinlin; April 4th, 2012 at 10:28 PM.
Clinlin no está en línea   Reply With Quote
Old April 5th, 2012, 02:49 PM   #4632
anacronox
Registered User

Likes (Received): 4

au turnat aproape in totalitate placa de la nivelul solului la universitate. lucreaza foarte intens oamenii acolo
anacronox no está en línea   Reply With Quote
Old April 5th, 2012, 03:05 PM   #4633
cornel001
Balamuc

cornel001's Avatar

Likes (Received): 14

Normal. Interese private + interese electorale (Se apropie alegerile si mai e si de amenajat spatiul). Unde's 2 puterea creste.
Old April 5th, 2012, 06:15 PM   #4634
CornelB
Registered User

Likes (Received): 117

Astazi pe 16.00 trecute fix, avand treaba pe la metrou, m-am gandit sa imi arunc o privire la lucrarile pasajului B.Vacarescu, sa vad ce mai e nou.

Mirosea asa frumos a bitum cald, un adevarat deliciu, motiv pentru care am luat-o la pas catre LukOil.
Dupa mine, ar putea fi deschis de astazi traficul inspre si dinspre C.Floreasca, plus pe lateralele din fata metroului.

In rest, se tragea tare la "localele" catre B.Vacarescu si mai departe catre Pipera. Acolo mai e ceva treaba de facut, cam pana la localele din iunie (sau pe aproape)

CornelB no está en línea   Reply With Quote
Old April 5th, 2012, 06:43 PM   #4635
Goldmund
Registered User

Goldmund's Avatar

Likes (Received): 185

faine poze, CornelB, insa de data asta au dreptate sa nu deschida asa pasajul, pentru ca vedem de la Centura Bucuresti, 'soseaua in regim de autostrada', partea de nord care nici acum nu e terminata cu toate ca practic acolo s-au terminat lucrarile de peste un an de zile!
In orice caz, trebuie sa termine intrarea aceea dinspre bulevardul Barbu Vacarescu spre Pipera...si abia atunci sunt convins ca nu mai ramane ceva neterminat asa pana la calendele grecesti.
Goldmund no está en línea   Reply With Quote
Old April 5th, 2012, 06:50 PM   #4636
CornelB
Registered User

Likes (Received): 117

Am omis o chestiune si anume, faptul ca in fata la Nusco o portiune din breteaua ce vine dinspre B.Vacarescu spre Pipera, cred ca este gata, inclusiv cu trotuar turnat si asfaltat.
Nu sunt 100% sigur, dar asa am vazut din masina astazi, cand veneam de la birou.
O sa fac maine o "investigatie" la fata locului.
CornelB no está en línea   Reply With Quote
Old April 5th, 2012, 08:19 PM   #4637
tazzmaniadodo
Moderator

tazzmaniadodo's Avatar

Likes (Received): 36

Imi pare rau ca trebuie sa fiu realist dar ceea ce se intampla in Bucuresti 2012 la capitolul traffic issues este bataie de joc.

Ieri a fost nu stiu ce eveniment in parcarea din Piata Palatului:
POLITIE , BGS , JANDARMERIE , COMUNITARA cu toate asta tiganii parcangii isi faceau "treaba" si te jacmaneau de bani daca vroiai sa parchezi masina pe locurile de parcare PUBLICE.

Tot ieri la ASE in fata a trebuit sa astept pe cineva aproximativ 15 min.
Timp in care ma uitam la parcangii care "dirijau" parcarile si-asa ilegale de pe trotuar, cat am stat eu acolo doar unul singur dintre ei am vazut cu ochii mei cum a facut 20 de RON in 15 MINUTE.
Sa dai bani minim 5-10 RON e ceva absolut normal pentru toata lumea....
Astazi in parcarea de la fantana de la Universitate am vazut cum un parcangiu i-a dat un pachet de tigari unui politist comunitar .

Ziua ca ziua , dar nu stiu daca stiti cum e pe Magheru , Calea Victoriei etc. noaptea, se parcheaza pe banda pur si simplu si chiar si pentru acele locuri care ziua sunt efectiv banda de circulatie exista parcangii care-ti cer bani, cu politia comunitara la 2 pasi.

Este absolut bataie de joc ce se intampla , chiar niciun primar nu este capabil sa faca curat in ceea ce inseamna parcari si santajul zilnic pe care trebuie sa-l indure toti oamenii normali .

Ca si bonus:
Am luat azi un taxi din fata de la lupoaica (Lipscani) si stimabilul domn de origini puerto ricane a pus aparatul , am ajuns in fata casei si i-am dat atati bani cat scria pe aparat, chiar cu un leu in plus, si a inceput cu scandal : ba ca daca stiam ca-mi lasi asa putin nici nu te mai luam ba frate , hai iesi dreacu ....etc.

Ne bucuram ca orasul asta s-a mai dezvoltat fata de ce era mai demult dar tot nu am depasit elementele de lumea a 3a......
tazzmaniadodo no está en línea   Reply With Quote
Old April 5th, 2012, 08:51 PM   #4638
Adrian Fulga
Registered User

Adrian Fulga's Avatar

Asa e...la Piata Dorobanti /la cafenele ....se intampla acelasi lucru cu "parcangii"...ii vad zilnic...sunt cel putin 5-6 si fac semne disperate binenteles numai celor cu masini "bengoase" pentru ca numai pitziponcii si divele "au loc" acolo-n zona ....asta vis a vis de parcari.

Legat de taxi....ma mir ca nu ti-a pus "maimutza"....
Si eu era s-o patesc intr-un taxi luat de peste drum de "Horoscop" - Piata Unirii...m-am uitat pe portiera sa vad scoru'...1.39 RON....si ce sa vezi , nici n-a facut 15 metri si avea deja 4.90 RON pe ceas...i-am zis :"ba pe-a matii..s-o crezi tu ca-mi dai mie tzeapa"...si-am coborat aproape din mers...if you ask me...merita un glont in cap ( da' stiu ca suna cam dur ) asa ca reformulez : merita sa-i fie suspendata licenta forever !

Cat despre orice altceva legat de - totusi - frumosul nostru oras...totul aici se-ntampla total invers decat ar trebui! Nota bene !

"Whenever You have a doubt...there is no doubt" - "RONIN" - Robert de Niro
I Love Romania because it's My country and for My Country I would die every second knowing that It will resurrect me back from the dead !
Adrian Fulga no está en línea   Reply With Quote
Old April 5th, 2012, 09:13 PM   #4639
tazzmaniadodo
Moderator

tazzmaniadodo's Avatar

Likes (Received): 36

Stiu si de cei din zona Piata Dorobanti; De fapt daca vreau pot sa fac o harta cu zonele unde stau parcangii in Bucuresti.
Dar efectiv imi creste pulsul cand vad ca politia comunitara si jandarmeria trec nepasatori pe langa ei sau mai rau isi iau si ei portia.
Noi nu ne dam seama dar treaba asta este O MAFIE DE SUTE DE MII DE EURO.

Astia fac mai multi bani decat orice medic , profesor...
Asadar un infractor mai mic sau mai mare ce avantaje are daca o ia pe calea ce dreapta , pai bani putini , munca mai multa , lipsa de respect etc.

Oprescu oare chiar nu se poate implica in toata treaba asta cu parcangii? e foarte bine si cu pasaje si parcari subterane, dar degeaba daca langa tot ca in lumea a 3a ne comportam.

Voiam sa mai deschid un subiect apropo de primarii marilor orase:

Observ ca in fiecare oras tot aceleasi personaje mai mult sau mai putin dubioase candideaza. Chiar nu exista oameni profesionisti care sa fie capabili sa-si faca treaba de city manager ca la carte?

IMI DORESC PROFESIONISTI pentru primariile tarii asteia , macar in marile orase , oameni care sa stie macar ce stie comunitatea noastra de pe SSC legat de tot ce inseamna urbanism , transport public , economie urbana , dezvoltare inteligenta si durabila , modernism etc.
tazzmaniadodo no está en línea   Reply With Quote
Old April 5th, 2012, 09:42 PM   #4640
UserCT
Registered User

UserCT's Avatar

Likes (Received): 32

Este un fenomen pe care l-am intalnit doar in Bucuresti, in nici un alt oras din Romania nu am mai vazut si nici nu am auzit de boala asta urbana numita: "parcagii" .Intr-un fel explicabil tinand cont de numarul de masini raportat la cel de locuri de parcare din capitala dar asta tot nu trebuie sa fie o scuza.
In urma cu multi ani cand eram prin Bucuresti, am asistat pt. prima data la o scene din asta cu parcagii si am ramas de-a dreptul uimit de usurinta cu care a recomandat persoana care era in masina cu noi sa dam niste bani "coloratului" care flutura din maini, pt ca "ne-a oferit" un loc de parcare. Refuzand initial pt ca mi se parea o aberatie incredibila, bucuresteanul care era cu noi ne-a spus dupa aceea : "ce sa le faci, asa e aici, daca nu le dai bani iti strica masina'".
Acum, din pacate, cred ca suntem cu totii obisnuiti cu acest fenoment dar adevarul este ca pt. prima data este socant sa vezi ca ti se cer bani pt parcare de catre colorati pt. simplul fapt ca stau cu fundul toata ziua pe bordura din zona. Si mai socant este faptul ca de multe ori POLITISTII sunt mana in mana cu ei si primesc bani, mai pe ascuns sau chiar in plina strada,de la oamenii astia dubiosi, scursurile societatii, care cu siguranta comit si alte ilegalitati in afara de cea cu parcarile.

Bonus:
Dupa ce ca isi reseateaza aparatele dupa ce cobori din taxi pt. a intra toti banii in buzunarul lor si al patronului mai sunt si nesimtiti si de multe ori chiar violenti .

In Bucuresti:
Cu sofer: de de multe ori este aproape imposibil sa mergi decent prin oras, loc de parcare ori nu gasesti deloc ori te confrunti cu situtaii in care "trebuie " sa dai bani parcagiilor.
Ca biciclist aproape ca esti batjocorit prin felul in care au fost "amenajate" multe dintre pistele din Bucuresti :gherete sau chiar copaci plasati pe mijlocul pistei, borduri "prietenoase", caini prietenosi care te latra si te alearga oriunde te-ai afla cu bicicleta, pe strada esti claxonat si injurat de soferi ori risti sa iesa vreunul din "parcare" fara sa se asigure si trece peste tine.
Ca pieton: masini parcate pe portiuni intregi de trotuar, trotuare tot mai inguste de la an la an pt. a face parcari sau pt. largirea soselelor, caini prietenosi peste tot , unele piste pt biciclete prost amenajate pe trotuare inguste.
Daca vrei sa mergi cu taxiul risti ori sa fii furat prin diverse metode de scumpire a cursei ori sa te iei la bataie cu vreun taximetrist nebun sau chiar cu mai multi deodata, daca esti norocos poti sa iti iei si cateva bastoane peste cap asa cum s-a intamplat in nenumarate cazuri.

Partea buna este ca se extinde reteaua de metrou si cea ratb, partea proasta este ca dureaza prea mult.
UserCT no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules