daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Bucharest–Ilfov

Reply

Thread Tools Display Modes
Old March 1st, 2010, 10:02 AM   #1201
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Likes (Received): 102

O sa trimit link-ul la Ministerul Transporturilor si CNDAR

Roadwork fines to increase tenfold
Firms which allow their road works to overrun will face a tenfold increase in penalties to up to Ł25,000 a day under Government plans to tackle congestion, published today
http://www.telegraph.co.uk/news/ukne...e-tenfold.html

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
nebunul no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old March 1st, 2010, 07:12 PM   #1202
Evil78
Registered User

Evil78's Avatar

Likes (Received): 6

http://stirileprotv.ro/stiri/economi...ri-masive.html
Evil78 no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2010, 07:21 PM   #1203
panda80
Registered User

panda80's Avatar

Likes (Received): 24

foarte vulnerabile in fata lipsei banilor vor fi autostrazile unde toti banii vin de la buget, adica bechtel si bucuresti-ploiesti, la care se si face referire in reportaj. macar pe restul speram sa nu fie probleme si sa se continue anul asta lucrarile in ritm cel putin normal.
panda80 no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2010, 07:28 PM   #1204
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

doua cuvinte: rectificare bugetara. parerea mea este ca guvernul nu va lasa asa usor sa se disponibilizeze cateva mii de oameni. nu de alta, asta genereaza costuri f mari. vom vedea.

As a sign of appreciation and respect for the Romanian moderators and a few Romanian users, I will not edit all my 4100+ messages. I dedicate all the "work" I've done with passion on SSC to these handful of users. I will only continue to read SSC and be available for these users on PM. Thank you.
ionut no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2010, 08:14 PM   #1205
cornel001
Balamuc

cornel001's Avatar

Likes (Received): 14

n-au bani de autostrazi. dar au bani de radare "invizibile". lua-i-as in p... nu ca sunt eu cine stie ce vitezoman dar totusi...
cornel001 no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2010, 08:58 PM   #1206
tazzmaniadodo
Moderator

tazzmaniadodo's Avatar

Likes (Received): 38

la asta ma gandeam si eu cand am auzit stirea cu radarele nedetectabile.
Astia chiar nu inteleg ca mai intai trebuiesc drumuri si apoi radare?
tazzmaniadodo no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2010, 10:11 PM   #1207
nenea_hartia
Skeptic

nenea_hartia's Avatar

Likes (Received): 84

Da' eu nu pricep altceva: nu era dracu' mai ieftin să interzică prin lege detectoarele de radare ?
nenea_hartia no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2010, 10:38 PM   #1208
Fallen
Fallen

Fallen's Avatar

Likes (Received): 46

din cate stiu eu parca sunt interzise..
Sau ma insel?
Fallen no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2010, 05:15 AM   #1209
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

nu sunt interzise detectoarele, sunt legale. Daca doar le interziceau era ca inainte cand nu erau legale si oamenii tot aveau.

Evident ca sunt de rahat ca baga banii aia in radare si nu ii baga, de exemplu, in camere fixe, o solutie mult mai buna pt siguranta.

Dar ei nu merg pe principiul sigurantei, ci pe principiul fututului nostru, al soferilor. Ca asa stie Pol. Romana sa faca treaba.

As a sign of appreciation and respect for the Romanian moderators and a few Romanian users, I will not edit all my 4100+ messages. I dedicate all the "work" I've done with passion on SSC to these handful of users. I will only continue to read SSC and be available for these users on PM. Thank you.
Old March 2nd, 2010, 06:47 AM   #1210
ghidon
Registered User

Likes (Received): 0

..

Last edited by ghidon; March 5th, 2010 at 07:55 PM.
ghidon no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2010, 08:53 AM   #1211
Rhemaxos
Registered User

Rhemaxos's Avatar

Likes (Received): 4

Atata timp cat, statistic vorbind, stilul agresiv de condus si neadaptarea vitezei la conditiile de drum/trafic sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere nu cred ca investitia in mijloace de prevenire este inutila sau nelalocul ei.

"Lumea este bună prin scop, frumoasă ca facere, complexă prin vieţuire şi spirituală prin materialitate" - Horia Bernea
Rhemaxos no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2010, 09:26 AM   #1212
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

@Rhemaxos: pot paria ca radarele alea o sa fie ascunse bine in localitati unde limita e 50km/h. Nu stiu cat mergi tu prin tara, prietene. Ia sa mergi frumos cu 50 la ora pe un drum de cateva sute de km, plin de localitati. Iti zic eu ca nu mai dai replica asta.

Nu viteza mare face probleme, ci depasirile de-a-n curulea, oboseala (pt ca nu avem autostrazi), nervii pt ca stai in coloane interminabile etc.

Ah, evident ca sunt si tampiti care merg ca dementii. Aia sunt PUTINI. Cei mai multi ar fi linistiti sa mearga in limita legala daca am avea drumuri cum trebuie.

Daca vrei sa ajungi la timp, depasesti 50km/h in localitati, mai ales la drumuri lungi. Si politia stie asta si de-aia pun radarele astea ca sa ti-o traga. Drumuri de cacao, politie de cacao.

Ah, inca un lucru: ma zgaraie pe creier cand aud cuvantul "vitezoman". "Sa oprim vitezomanii!" Ba, idiotilor, un om care merge cu 70km/h in localitate nu este vitezoman, e un om normal care vrea sa ajunga la timp acasa sau unde are treaba. Fac alergie la prostiile politiei rutiere, plina de ratati si frustrati. Toti prostii frustrati se fac politisti si vin cu idei de-astea. In loc sa-si faca datoria si sa ajute cetateanu', cum cica e misiunea rutierilor, ei nu stiu cum sa te fure mai repede.

Nu va zic de cati frustrati SPAGARI am dat care pandeau la linie continua (unde era vizibilitate), de exemplu.

Siguranta si incredere pe dracu. Hotie si durere in ****, aia da.

Last edited by ionut; March 2nd, 2010 at 09:31 AM.
Old March 2nd, 2010, 10:43 AM   #1213
Rhemaxos
Registered User

Rhemaxos's Avatar

Ce repede se ajunge la concluzii pe forumul asta...

Merg destul de mult prin tara, cateva mii de kilometri lunar, si stiu foarte bine ce le poate pielea soferilor romani. Asta asa, ca experienta empirica. In plus, se intampla sa fi lucrat la un moment dat in domeniul sigurantei rutiere drept pentru care indraznesc sa sustin, in continuare, ca nu exista drum suficient de prost incat conducand preventiv sa nu-i supravietuiesti.

P.S.: Generalizarile de tipul "huoooo, nenorocitilor care nu stiti decat sa luati spaga" sunt cel putin la fel de idioate ca cele pe care le incriminai despre "vitezomani".

"Lumea este bună prin scop, frumoasă ca facere, complexă prin vieţuire şi spirituală prin materialitate" - Horia Bernea
Old March 2nd, 2010, 12:13 PM   #1214
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

Prietene, te rog nici nu incerca sa ma convingi ca Politia RUTIERA romana face tot deranjul asta ca sa scape tara de accidente. Hai sa fim seriosi. Nu vreau sa intru in polemici (cu tine sau altii), asa ca inchei aici interventia.

Old March 2nd, 2010, 02:26 PM   #1215
Rhemaxos
Registered User

Rhemaxos's Avatar

Quote:
Originally Posted by ionut View Post
Prietene, te rog nici nu incerca sa ma convingi ca Politia RUTIERA romana face tot deranjul asta ca sa scape tara de accidente. Hai sa fim seriosi. Nu vreau sa intru in polemici (cu tine sau altii), asa ca inchei aici interventia.
Haideti sa analizam impreuna valoarea de adevar a urmatoarelor enunturi:

1. Unii politisti de la rutiera iau spaga

2. Toti politistii de la rutiera iau spaga

3. Politia Rutiera, ca structura, are ca unic obiectiv declarat si indicator de performanta incasarea cat mai multor spagi pentru "subjugarea totala si fiscala" a soferului roman.

Pana una alta, drumurile noastre sunt cele mai periculoase din Europa. Asta e un fapt demonstrat statistic si orice masura care poate contribui la reducerea carnagiului de pe sosele e binevenita.

Apropo, ai vazut cum se conduce pe acei putini kilometri de autostrada pe care ii avem...? Sau o fi tocmai din cauza ca sunt prea putini?

Old March 2nd, 2010, 07:26 PM   #1216
nbk
Registered User

nbk's Avatar

La numai 1-2 saptamani de la inaugurarea segmentului de 42 de km din A3 au fost prinsi de radar un sofer cu 198 km/h si doi cu 160 si 170 km/h.
Dar asta nu-i nimic. Pe multe drumuri national-europene si A1/A2 foarte multi soferi sunt concurenti intr-un continuu raliu. Din pacate se intampla ca unele raliuri sa se sfarseasca cu victime omenesti.
Apropo de inconstienta unor soferi, sa va spun o poveste:
ma deplasam pe A2, dinspre Pitesti catre Bucuresti. m-am incadrat intr-o depasire si ca sa pot depasi toata coloana a trebuit sa accelerez pana la 170 km/h. Din spatele meu se apropie (amenintator!) si ma depaseste un Audi 80 Avant (an de fabricatie 90) in care se aflau un barbat si o fetita. Ce-i grav este ca fetita statea pe bancheta din spate, fix in centru, rezemata in coate de scaunele din fata, fara a purta centura de siguranta!!
Va imaginati ce s-ar fi putut intampla in cazul in care autovehiculul respectiv era implicat intr-un accident.
Eu personal in copilarie am fost implicat intr-un accident rutier intr-o situatie similara cu un unchi. Stateam tot pe bancheta din spate, tot in centru, si tot fara centura de siguranta (Dacia 1300-masina implicata-nici nu avea asa ceva pentru locurile din spate) si am ajuns fix pe bord. Masina s-a rasucit pe sosea si s-a rasturnat pe contrasens pe acostamentul drumului. Norocul a fost viteza redusa ( cca 70 km/h).
Trecand peste ironie, tine-ti minte 3 cuvinte: VI TEZA UCIDE!!!!
nbk no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2010, 08:31 PM   #1217
cornel001
Balamuc

cornel001's Avatar

Likes (Received): 14

exact, nu-i nimic. Am mers pe o autostrada cu 170 pe bord (cred ca real fro 160 - trafic lejer, vizibilitate f buna, masina cu tinuta de drum peste medie) in conditii de siguranta nu sensibil mai mici decat pe alte drumuri pe care mergeam cu 100 , sau in oras cu 60, sa zicem. Oare germanii sunt idioti ca nu au limita pe autobahn, exceptand anumite tronsoane. bine, hai nici fara limita, dar ar putea sa fie 150 in loc de 130. Sau poate nu, pentru ca nu avem civilizatia si masinile mai puternice din vest (tre sa pui frana mai puternic pt ca un posesor de dacie 1310 se chinuie sa depaseasca si nu a mai avut rabdare). Concluzia : hai sa nu mai o dam cu "viteza ucide", ci cu "viteza neadaptata conditiilor ucide" sau "necivilizatia si neatentie si graba ucid" (graba nu in sensul de viteza de rulare - atat timp cat nu e exagerata - ci graba de a forta o depasire sa zicem")

Last edited by cornel001; March 2nd, 2010 at 08:43 PM.
cornel001 no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2010, 08:49 PM   #1218
tazzmaniadodo
Moderator

tazzmaniadodo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhemaxos View Post
Pana una alta, drumurile noastre sunt cele mai periculoase din Europa. Asta e un fapt demonstrat statistic si orice masura care poate contribui la reducerea carnagiului de pe sosele e binevenita.
pai si de ce avem cele mai periculoase drumuri din Europa? Pentru ca sunt prost concepute/ intretinute.
Si eu circul des pe drumurile patriei si am mers destul de mult si in afara.
Cele mai frecvente accidente se intampla pentru ca nu avem benzi speciale pentru facut stanga , cu sageti de ghidare , benzi de accelerare , decelerare, intersectii denivelate sau macar giratorii , parapetii sunt vai de capul lor si nu prea salveaza; accidente se intampla pentru ca drumurile nu sunt liniate cum trebuie , nu au stalpisori cu ochi de pisica si noaptea e foarte periculor; accidente se intampla pt ca drumurile trec prin sate neluminate unde gasesti biciclisiti mergand pe banda (pt ca nu au piste speciale asa cum au in Ungaria) gasesti carute pe mijlocul drumului ( pt ca nu au alternativa) ; accidente se intampla pentru ca un drum il lucru , sau un pericol nu este semnalizat din timp, accidente se intampla pt ca aia nu-s in stare sa "lipeasca" pietrele alea pe valea oltului cum trebuie si cad pe masini si mor oameni. si pot sa continui.........
toate aceste probleme nu exista in Europa civilizata; si noi ce facem in aceasta privinta??? cumparam radare. foarte tare nu?

Quote:
Originally Posted by cornel001 View Post
hai sa nu mai o dam cu "viteza ucide", ci cu "viteza neadaptata conditiilor ucide" sau "necivilizatia si neatentie si graba ucid" (graba nu in sensul de viteza de rulare - atat timp cat nu e exagerata - ci graba de a forta o depasire sa zicem")
perfect deacord. In Germania pot sa merg cu 150 km/h si sunt mult mai in siguranta decat daca merg cu 90 la ora in Romania.
Old March 2nd, 2010, 08:58 PM   #1219
nbk
Registered User

nbk's Avatar

Cand am spus ca VITEZA UCIDE m-am referit la mai multe aspecte. Era o concluzie. Ca sa fie formularea completa, VITEZA neadaptata la conditiile de trafic UCIDE, iar asta include multi factori: conditii atmosferice, configuratia (categoria) drumului, starea carosabilului, vizibilitate, intensitatea traficului, starea tehnica a autovehiculului si starea "tehnica" a conducatorului auto. TOATE sunt importante! Sunt multi soferi care nu tin cont de ele si alaturi de configuratia drumurilor se ajunge la "performanta" asta negativa.
nbk no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2010, 09:06 PM   #1220
tazzmaniadodo
Moderator

tazzmaniadodo's Avatar

asa e. Totusi daca ar fi rezolvate problemele pe care le-am enumerat in postul anterior s-ar reduce la cel putin jumate rata accidentelor

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules