|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Infrastructure & Transport Infrastructure projects, transport & mobility |
| View Poll Results: Ati fi de acord cu eliminarea limitei de viteza superioare pe autostrazi | |||
| Da, dar nu pe portiunile dificile. |
|
63 | 45.00% |
| Nu, 130 km/h cred ca este o limita rezonabila. |
|
76 | 54.29% |
| Nu stiu ce raspuns sa dau. |
|
1 | 0.71% |
| Voters: 140. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Limite de viteza pe autostrazi sau nu?
Autostrazile din Romania au fost in general proiectate la viteze de proiectare destul de mari. Chiar si pe tronsonul 2B al autostrazii Transilvania, aflat pe teren accidentat, eu cred ca de la Turda la Gilau poti sa tii lejer 180 km/h, cu exceptia unor curbe (doua sa trei) in care trebuie sa mergi cu 160 - 170 km/h. (A propos, si de asta costa autostrada cat costa).
Ati fi de acord cu eliminearea limitelor de viteza de pe autostrazi (desigur, similar cu Germania, pastrand locurile unde se impune un 130, 120, 100, 80)? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Marina di Massa
Likes (Received): 24
|
180 km/h e mult prea mult.
![]() 80 de mile ~ 128km/h
|
|
|
#3 |
|
hmmmm
Likes (Received): 50
|
in florida limita e de 75 de cele mai multe ori dar nu se tine cont de ea si se circula uzual cu 80-90 fara ca state trooper-ri sa zica ceva.
![]() la noi inca nu sunt soferii educati sa se poata circula in conditii de siguranta la viteze de peste 160 sa zicem, si aici ma refer la faptul ca inca sunt multi soferi care nu au condus pe autostrada iar multi din cei care au folosit asa ceva nu cunosc reguli elementare de cum se circula pe o asemenea sosea. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Proud "mitic"
Likes (Received): 11
|
ar fi bine ceva ca in germania, pe portiuni de max 30km.
|
|
|
#5 | |
|
Away
Likes (Received): 112
|
La cum conduc multi romani, 30 (treizeci) km/h este o limita rezonabila.
Quote:
Asta trebuie sa fie limita la ora pt soferii romani, polonezi, turci si slovaci: 30 (treizeci) km/h Restul europenilor pot conduce fara limita de viteza. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Regular user
Likes (Received): 8
|
ai uitat de bulgari , pt ei s ar reduce cu inca 10km/h , prietenii stiu dece. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
Likes (Received): 36
|
Pe autostara sunt si niste reguli nescrise de care 90% dintre romani nu stiu;
Daca toti ar tine cont de ele si de cele scrise treaba ar merge bine. totusi ar putea sa bage macar pe cateva portiuni de 20-30 de km unde e mai putin aglomerat si autostrada dreapta , NO LIMIT SPEED; macar noaptea Oricum o sa fie rezonabil 130 km/h la care se adauga acei 10 km/h pt care nu te ia radarul; Deci vom putea circula cu 130-140 la ora fara probleme, zic ca e rezonabil pt ca uite de exemplu in Elvetia e 120 limita si la 121 la ora te-a luat. si ganditi-va ca la o viteza de croasiera de 130-140 la ora poti scoate 110-115 media si deci vei face 500 km in 4 ore asta peste vreo 10 ani cand vom avea pe ce sa aplicam limitele de viteza |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
edit
Last edited by wdw35; May 17th, 2011 at 06:34 PM. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Registered User
Likes (Received): 128
|
Quote:
Aloooo....colega....mersul cu ceata aprinsa fara motiv este prevazuta in codul rutier...se iau trei puncte pentru asta. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Euromod
Likes (Received): 935
|
130 e suficient. Avem nevoie de mai multe autostrazi si soferi mai educati, nu de limite de viteza mai mari.
Oricum Fiesta mea se plafoneaza la 165 km/h, iar la 130-140 e zgomotul destul de mare oricum, asa ca viteza de croaziera la mine e cca. 120 km/h. As fi foarte multumit si cu limita 110-120, numai sa avem mai multe autostrazi.![]() Si apropo de idioti, nu stiu care-s "preferatii" mei... cei cu lampile de ceata aprinse sau cei care la 9-10 seara inca circula fara lumini (nici macar pozitiile nu-s aprinse). Ar mai fi cei cu farurile reglate aiurea... hm.Btw, astazi la stop, pe Bdul Unirii (venind dinspre Parlament) era unul cu o moaca dubioasa care astepta pe trotuar cu un bat in mana. In momentul in care s-a facut verde pt. masini a sarit in fata mea si a inceput sa dirijeze traficul cu batul. ![]() tomis, wtf's wrong with Texas?
|
|
|
#11 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
E zic că merge scoaterea limitelor de viteză, dar să existe curs de autostradă ca în Germania.
cosmin: În Texas, fiecare județ (county) își reglează limitele proprii de viteză. EDIT. În Polonia au crescut limitele cu 10 km/h - pe autostradă au acum 140 km/h.
Mig-21 LanceR Tribute Basarab Flyover (completed and awesome) Lia Manoliu Arena (55,000 seats - completed) Cathedral of Redemption o.O (120m - U/C) Du'Myth: În numele canalului, al receiverului și a sfintei parabolice, DIGI! In the name of the channel, the receiver, and the holy parabolic, DIGI! SSC Romania poems (1, 2) and carol 1, 2 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
|
Mai bine sunt limite de viteza si amenzi usturatoare.Din cauza tampitilor care au BMW-uri si depasesc ca prostii, mori oamenii.
|
|
|
#13 |
|
We are all pax.
Likes (Received): 84
|
Ma rog, asta e generalizare ca toti tampitii au BMW. Tocmai din cauza etichetelor de genul acesta ezit sa achizitionez una... Depinde din ce unghi privesti problema, ca la cati zmei in Loganuri am vazut, ma intreb care-i mai bou? Ala care are Dacie si se crede BMW sau ceilalti?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Oh... where to start? Pretty much everything!
|
|
|
#15 |
|
Marina di Massa
Likes (Received): 24
|
I don't really know...I have very limited experience with the state. I drove through it on my way to Seattle back in 2003 and all I remember was how fucking huge it is and how nightmarishly looking El Paso is at night (really frightening place....don't go there). I've also passed through the Dallas and Houston airports a few times..they are ok.
|
|
|
#16 |
|
Undead
|
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Registered User
Likes (Received): 42
|
Quote:
![]() P.S. Same thing with my Lungan... la 140 simt ca "decoleaza" iar la 130, deja "suge" ca naiba. 110-120 e viteza convenabila... |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Basarabia e Romania
Likes (Received): 96
|
Quote:
mica ... iar timpul in care parcurgi distanta X cu 130km/h sau cu 150km/h este nesesizabil ... riscurile insa cresc exponential
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
Last edited by nebunul; September 1st, 2009 at 09:09 PM. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Registered User
|
Ar trebui mai intai sa invatam sa circulam pe autostrazi si apoi sa ne gandim la eliminarea restrictiilor de viteza. E un sport national sa se circule pe banda din stanga ca sa nu mai zic ca daca incerci vrea depasire te flash-uiesc de la o juma' de kilometru. In Europa toata lumea merge pe prima banda (cea din dreapta) cat despre flash-uri nici nu se pune problema (exceptand poate Italia).
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Skeptic
Likes (Received): 73
|
Quote:
![]() 130 km/h e mai mult decat suficient la cati tampiti se suie la volan in tara asta. As dori doar ca politia sa instaleze dracului radare fixe si cititoare de vignete pe autostrazi (da, stiu, care autostrazi?), asa cum e si afara, pentru ca oprirea din mers a masinilor pe o autostrada e foarte periculoasa. |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|