|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#21 |
|
Registered User
Likes (Received): 79
|
It's about time the most famous street in Bucharest and in our country starts to get renovated, I hope in a few years it will be completely done and it will respect its name.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Fallen
Likes (Received): 64
|
Intr-adevar Bd Regina Elisabeta are un potential fantastic. Mare pacat de starea in care se afla majoritatea cladirilor. Renovate ar arata super!
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Regular user
Likes (Received): 8
|
O idee buna ar fi si adaugarea unei linii de tramvai , pe banda 1 rezervata pentru transport in comun, nimic pompos , ceva simplu cu sina ascunsa in asfalt precum :
![]() Poate nu toata lumea stie, dar in zona universitatii obisnuiau sa circule tramvaie : ![]() Mi se pare o idee foarte buna , un tramvai ar face cat 3 troleibuze. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Registered User
|
Nu putem compara ce era in vremea aceea cu ce este acum. Ce vezi in poza aceea era probabil rush hour pe atunci ( multi pietoni ).
Eu din Calea Victoriei as face un adevarat centru turistic, comercial, cultural etc. Ar fi un Champs Elysee, Ramblas, Oxford Street, Via del Corso al Bucurestiului. Poate peste multi ani, cu o infrastructura pe masura, strada pietonala. Nu prea vad rostul tramvaiului, poza aia prezinti o strada cu totul diferita unde ori nu circula nimeni cu masina ori este pietonala deci ce legatura are cu Calea Victoriei? Ori ar sta in trafic intens tramvaiul ori ai rezerva 2 benzi tramvaiulul ce ar face reduce carosabilul la doar 2 benzi de circulatie ceea ce este inacceptabil avand in vedere ca nici cu 4-5 nu se descurca. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
In the brig
Likes (Received): 330
|
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Regular user
Likes (Received): 8
|
Quote:
Un centru turistic presupun ca inseamna si transport bun in zona, poate ai dreptate si e prea mult pentru zona aia, dar eu tot sustin ca i ar da un aer mult mai european , cu functiune. Cum ar fi sa vedem tramvaie trecand prin fata primariei, lasand studentii la facutlatea de drept si continuand pana in zona Eroilor catre scoli si locuinte. Stiu ca poza nu este Calea victoriei, este bulevardul dintre Universitatii si Romana dar practic are ruta paralela cu C. Victoriei. Cred ca Bucurestiul era mult mai bine pus la punct prin anii post-industrialismului , oricum de atunci nu s au facut prea multe, s a modernizat o linie -2 aici acolo dar nimic nou . Eu sustin si voi sustine transportul in comun in fata masinii personale cand e vorba de orase. Oricum nu sunt sanse sa vedem tramvaie pe Elisabeta dar eu zic ca e bine sa vina lumea cu idei si propuneri
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Registered User
|
Pe vremea aceea nu se cumparau mai multe masini decat se faceau copii.
Bulevardul care duce de la Universitate la Romana exista o linie de metrou, autobuze si nu strica putin miscare. Ce-i drept, e cam nasol noaptea pe la ora 3 eventual nu dupa ce ai stat pe 0 si sa trebuiasca sa umbli pentru ca nu exista transport de noapte! |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Moderator
Likes (Received): 51
|
Am avut acum vreo luna treaba la UCMR , institutie a carei sediu se afla in Palatul Cantacuzino de pe Calea Victoriei, asa ca am avut ocazia "sa-l vizitez" un pic.
Ajung eu acolo exteriorul superb dpdv al arhitecturii dar intretinut sa zicem mediu, in momentul in care am intrat inauntru aproape ca-mi venea sa plang... ineriorul este praf, s-au distrus o parte din decoratiuni , vezi fire pe pereti trase prin canalet care sparg dintr-o parte in alta peretele, e dezastru. Cand va primi o restaurare adevarata ca sa poata fii pusa in valoare aceasta bijuterie?
|
|
|
#29 |
|
Alive
Likes (Received): 118
|
As fi facut-o cu cea mai mare placere dar nu am camera
...
|
|
|
#30 | |
|
Basarabia e Romania
Likes (Received): 120
|
Quote:
any pics pleae?!
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
|
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
You've noted that tehy put a web cam on Calea Victoriei as well...it's on Jurnalul National web cam page
Adrian Laurentiu Fulga F.I.J.E.T. Member www.adrian1974fulga.wordpress.com - Just started adding videos ...Enjoy ! "Whenever You have a doubt...there is no doubt" - "RONIN" - Robert de Niro I Love Romania because it's My country and for My Country I would die every second knowing that It will resurrect me back from the dead ! |
|
|
|
|
|
#32 |
|
In the brig
|
Hotel Continental with exterior renovations almost completed and night lights on:
(sorry for the quality of the pics, but the mobile camera is working even poorer at night) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() And some other shots at Calea Victoriei last night: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Last edited by Le Clerk; September 10th, 2009 at 10:46 AM. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Basarabia e Romania
|
for picturesMai au mai au de renovat la hotel Bulevard?!PS Si blocul din spate ar trebui renovat ca arata tare rau
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
In the brig
|
Da, mai e de lucru la Bulevard. De fapt, cred ca acum lucrarile sunt suspendate din lipsa de finantare.
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
In the brig
|
The National Arts Museum (former Royal Palace) enters renovations:
![]() Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Registered User
Likes (Received): 27
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Basarabia e Romania
|
Imobilul Banloc-Goodrich, Calea Victoriei № 218
http://armyuser.blogspot.com/2009/05...oriei-218.html
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Basarabia e Romania
|
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
In the brig
|
Stibey Palace to be restaurated and opened as an arts gallery
Quote:
![]() ![]() ![]() "Then": ![]() "Now": ![]() ![]() "Future"?
|
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Moderator
Likes (Received): 51
|
Inca de cand am vazut proiectul l-am urat!!Zic astia in articol ca "dupa modelul altor capitale europene" Eu nu cred ca se construieste un mastodont de sticla lipit de un palat istoric in capitalele europene ![]() EDIT: http://4.bp.blogspot.com/_iDRlyfXvxl...ul+stirbey.jpg
Innsbruck photos 10' Paris photos 09' Danube Delta - Europe's Last Natural Paradise Last edited by tazzmaniadodo; September 23rd, 2009 at 08:56 PM. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|