|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#41 | |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Quote:
nu o sa fie lipit, s a dezbatut subiectul in nenumarate sedinte ale Consiliului Local pana s a ajuns la o solutie decenta, zic eu. eu unul sunt de acord cu proiectul asta. n am timp acum sa dezbat subiectul, dar cu siguranta nu va avea un efect negativ asupra palatului, a Caii Victoriei, a orasului sau a locuitorilor. |
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Moderator
Likes (Received): 38
|
Quote:
Cand o sa vedem si noi reconstructii de la 0 a cladirilor simbolice daramate ca in cazul orasului Dresden din Germania (care reconstruieste o piata intreaga cu vreo 20 de cladiri istorice) sau pur si simplu cladiri noi care sa pastreze arhitectura aceea clasica (poate o idee mai moderne)? |
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Registered User
|
care anexe erau monumente istorice, sau pur si simplu anexe banale?
nu cred ca vei prinde prea mult din cladirea noua, pe strada fiind, iar daca e sa se intample nefericitul moment atunci vei prinde un ecran de sticla(sticla de cea mai buna calitate sper) care se va confunda cu cerul datorita oglindirii... eu cred ca ecranul din spate va evidentia si va pune si mai mult in valoare cladirea monument. am incredere in westfourth ca vor face o arhitectra de calitate. Last edited by pescarush; September 23rd, 2009 at 08:52 PM. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Moderator
|
asta nu stiu. Oricum eu ma orientez dupa ce am vazut in tarile civilizate... asa ceva nu am vazut, ei fac niste imbinari mai prietenoase intre nou si vechi
macar de era la fel de inalta cladirea aia de sticla asfel incat sa nu se vada din fata palatului... |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Registered User
|
asta incerc sa ti spun, ca este un ecran, un background, nu ti se va infatisa o cladire greoaie in spate care sa copleseasca palatul, plus ca nu va fi alipita noua cladire de cea veche.
pai se pare ca n ai fost la Frankfurt. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Moderator
|
eu stiu ca tu esti in domeniu si logic ca esti mai la curent cu chestiile astea , asa ca "ajuta-ma" pe scurt sa imi placa macar un pic... de exemplu arata-mi te rog niste poze cu ceva asemanator din frankfurt daca tot veni vorba (daca ai si timp bineinteles)
Sper ca in realitate sa fie mai ok, in randari nu imi place chiar deloc...
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Registered User
|
cred ca e diferenta mare de abordare a celor doua situatii si deci deviem de la subiect...
@tazzmaniadodo-insertii contemporane in situri cu valoare mai mult sau mai putin istorica: http://www.skyscrapercity.com/showth...18234&page=27- turn de 170 m inaltime langa o cladire monument. multi cred ca noua cladire e prea 'boxy', se vrea o arhitectura mai spectaculoasa in general. - http://www.skyscrapercity.com/showth...?t=296121-turn 136 m inaltime cu o arhitectura spectaculoasa in spatele unui palat din 1927-initial daramat in cel de al doilea razboi mondial si acuma reconstruit dupa planurile originale. si astea s numai cateva exemple. mai e Barcelona, dar cu cladiri mai mici ce i adevarat si care respecta in marea lor majoritate regimul de inaltime din zona, racordarea la cornisa cu cladirile invecinate, Londra-poate prea controversata urbanistic, dar totusi merita mentionata, etc. ce vreau sa spun este ca fiecare mare oras are politica proprie de dezvoltare, in cazul Bucurestiului refuz de multe ori sa mi dau cu parerea mai ales in cazul proiectelor din zone istorice, deoarece pot sa fiu acuzat ca nu cunosc istoria orasului si ca nu locuiesc acolo, n as putea avea o parere pertinenta din motivele astea. cu toate astea, din cand in cand, ca si de data asta, provoc la pareri pana cand cineva va sti despre ce vorbeste si mi va raspunde si mie la intrebarea inspre ce se indreapta Bucurestiul asta tinand cont ca are inca un patrimoniu arhitectural bogat, ca este capitala, ca aici se gasesc cele mai multe investitii din tara si poate din regiune-se doreste a fi un centru financiar bancar intr un cuvant se doreste a se numi un oras cosmopolit(pompos spus)
|
|
|
|
|
|
#49 | ||
|
Basarabia e Romania
Likes (Received): 102
|
Quote:
Quote:
Cam asta e si abordarea proiectului din spatele palatului Stirbei: o cortina din sticla cat se poate de discreta (forma si culoare), cu contrast minimal, care sa oglindeasca/scoata in evidenta tocmai fatada palatului
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
Last edited by nebunul; September 23rd, 2009 at 11:50 PM. |
||
|
|
|
|
|
#50 |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
![]() ![]() I totally agree with you nebunul-e ! I would rather see such compromise on multiple areas instead of destroying the old Bucharest ! Besides ...look at Novotel Hotel / Old National Theater facade and Ordinul Arhitectilor ( photo posted just a bit earlier and many times before ) ![]() ![]() P.S. I've seen this kind of buildings almost everywhere in Europe
Adrian Laurentiu Fulga F.I.J.E.T. Member www.adrian1974fulga.wordpress.com - Just started adding videos ...Enjoy ! "Whenever You have a doubt...there is no doubt" - "RONIN" - Robert de Niro I Love Romania because it's My country and for My Country I would die every second knowing that It will resurrect me back from the dead ! |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
In the brig
Likes (Received): 325
|
Quote:
I forgot the name of the movie, but I laughed my ass off when I saw some fragments of the movie, just accidentally.
|
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Basarabia e Romania
|
Quote:
true ![]() Din pacate la Novotel se putea lucra mai bine (mai multe) la detaliile (superficial executate) fostului Teatru National. S-au cam pripit ![]()
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
Last edited by nebunul; September 24th, 2009 at 10:31 AM. |
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
In the brig
|
![]() Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Basarabia e Romania
|
http://www.oar-bucuresti.ro/document...CVictor71.jpg]more http://www.oar-bucuresti.ro/document...at/2008-12-10/ PUZ Calea Victoriei 107-109, proiectant WESTFOURTH ARCHITECTURE (revenire) Sorin Gabrea propune sa se discute noua varianta in raport cu ultima propunere, care intre timp s-a modificat urmare a adaptarii sugestiilor Comisiei. Vlad Arsene: „Revin la un subiect care nu se prea discuta aici, si anume functiunea. Propunerea se leaga de doua constructii si ea exprima incercarea noastra de a lega acest traseu de un magazin universal. Bucurestiul nu trebuie salvat de inaltime, ci de suburbanitate. Propunem niste elemente de crestere in intensitate si densficare urbana. Avem oportunitatea de a impinge zona publica spre spate, unde va exista un magazin inconjurat de locuinte. Propunem un hotel de 49m inaltime ca ecran pentru Palat si incercam sa cream niste functiuni clare, asa cum putem vedea din exemplul berlinez. Se creeaza, astfel, un nou traseu public, iar terasa va fi si ea publica, cu accese si activitati. CUT va fi coborat si prin aceasta se va crea un altfel de obiect, al orasului.” Dan Marin: „Argumentele pentru care la precedenta prezentare ma opusesem propunerii erau in principal doua: 1. Palatul Stirbei face parte dintr-un anume tip de viata. 2. Incarcarea era prea mare. Conditiile pe care le credeam necesare pentru o discutie serioasa sunt aceleasi si acum: - retragerea volumului inalt fata de Palatul Stirbei; CUT nu mai mare de 4; pastrarea zonei plantate din fata Palatului Stirbei. Sunt de parere ca daca se doreste, s-ar putea construi inalt spre mijlocul parcelei. In continuare, insa, nu vad spatiul 11 plantat – necesar, in opinia mea, pentru ca Palatul era o resedinta aristocratica cu un mare spatiu in spate si cu anexe. CUT de 5 propus mi se pare in continuare foarte mare, mai ales ca el e prevazut pentru o asemenea valoare pe Calea Victoriei, nu si in spatele acesteia. Cat despre observatia legata de suburbanitatea Bucurestiului, imi exprim convingerea ca Palatul Stirbei chiar nu are o problema de urbanitate.” Casandra Rosu doreste sa stie ce functiune va primi Palatul Stirbei – Vlad Arsene raspunde ca „palatul se va dezvolta ca spatiu public al hotelului”. In continuare, dna Rosu adauga ca inaltimea propusa i se pare excesiva, ca si cea a partilor laterale, care ar trebui exprimate cu mai mult respect fata de vecinatati. In fine, este de parere ca alaturarea dintre Palat si functiunea comerciala este nepotrivita. Vlad Cavarnali: „Cred ca se va dovedi foarte importanta curtea din fata a Palatului, pentru ca ea ar putea descrie o piata publica mai mare. Accesul ar putea sa fie prevazut din strada laterala, poate intre noua cladire si Palat. Arhitectural, propunerea mi se pare mult mai buna ca acelea anterioare, inaltimea mai mare cred ca poate fi si ea mutata mai in spate, iar ca functiune propusa mi se pare in regula.” Sorin Gabrea este de parere, insa, ca „introducerea accesului intre cladiri omoara solutia, care ar presupune o legatura functionala intre constructii.” Dan Serban: „Spuneam inainte ca acest CUT aici, este prea mare. Marginile laterale au rezolvat aceasta problema; inaltimea corpului principal, insa, deruteaza. Nu cred ca alveola sta bine, dar paravanul e corect pozitionat ca element urban.” Bogdan Bogoescu: „Diferenta dintre solutii este sensibila. Fronturile laterale sunt rezolvate; cred ca trebuie o extensie a spatelui Muzeului. Inltimea mi se pare una corecta si afirm despre solutia de azi ca e mult mai buna decat cea anterioara. O piata publica 12 minerala, chiar, amenajata ca pretiozitate, cu caracter pietonal major, ar fi foarte importanta.” Tiberiu Florescu: „Schimbarile aduse sunt pozitive, semn ca negocierea dintre parti a avut loc. CUT mi se pare ca exprima utilizarea publica – ca atare, sunt de acord cu propunerea.” Dorin Stefan: „Observ ca intr-adevar CUT a mai fost redus, ca si inaltimea aripilor laterale – proiectul este posibil”. Sorin Gabrea: „Apare acum problema galeriei comerciale si intrebarea legata de rezolvarea traficului si a fluxurilor de circulatie.” Se raspunde de catre Vlad Arsene ca propunerea nu cuprinde parcaje pentru comertul in zona, deoarece isi doreste sa descurajeze circulatia auto, exceptand-o pe cea presupusa de functiunea de hotel si cea riverana. Rezolutie (Sorin Gabrea): „Avizam favorabil cu scaderea ceruta de CUT. Bogdan Bogoescu adauga necesitatea retragerii lamei-ecran de langa Palatul Stirbei, precum si a reducerii cornisei spre Budisteanu, pentru a diminua impactul volumetric. Gheorghe Patrascu: „Cladirea inalta sa aibe trei nivele mai putin. Inaltimea celorlalte corpuri nu va depasi inaltimea Facultatii de Arte.”
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Moderator
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
a short off topic: I had no idea about this - the location of the REAL/famous Gambrinus pub
http://art-historia.blogspot.com/2009/10/gambrinus.html
|
|
|
#57 |
|
Moderator
|
Un link de pe SSC foarte interesant despre trendul de a pastra sau reconstrui fatada clasica si deasupra cladire de sticla, trend care ia din ce in ce mai mult amploare la noi. Uitati-va sa vedeti cum procedeaza si alte tari
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=909046 Old building bases modern glass tower above |
|
|
|
|
|
#58 |
|
In the brig
|
Am vazut si am si postat. Interesant...MersiBTW: New renovated building next to Palace of Telephones: ![]()
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
In the brig
|
The building next to the University Library is also under renovations:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
In the brig
|
Ce s-a intamplat cu casa care era pe acest loc? Cred ca acolo a fost sediul PRM?
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|