daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Bucharest–Ilfov

Reply

Thread Tools Display Modes
Old September 23rd, 2009, 06:44 PM   #41
pescarush
Registered User

pescarush's Avatar

Likes (Received): 20

Quote:
Originally Posted by tazzmaniadodo View Post
Inca de cand am vazut proiectul l-am urat!!
Zic astia in articol ca "dupa modelul altor capitale europene" Eu nu cred ca se construieste un mastodont de sticla lipit de un palat istoric in capitalele europene
esti un pic exagerat...
nu o sa fie lipit, s a dezbatut subiectul in nenumarate sedinte ale Consiliului Local pana s a ajuns la o solutie decenta, zic eu.
eu unul sunt de acord cu proiectul asta. n am timp acum sa dezbat subiectul, dar cu siguranta nu va avea un efect negativ asupra palatului, a Caii Victoriei, a orasului sau a locuitorilor.
pescarush está en línea ahora   Reply With Quote

Sponsored Links

Old September 23rd, 2009, 08:30 PM   #42
tazzmaniadodo
Moderator

tazzmaniadodo's Avatar

Likes (Received): 38

Quote:
Originally Posted by pescarush View Post
esti un pic exagerat...
nu o sa fie lipit, s a dezbatut subiectul in nenumarate sedinte ale Consiliului Local pana s a ajuns la o solutie decenta, zic eu.
eu unul sunt de acord cu proiectul asta. n am timp acum sa dezbat subiectul, dar cu siguranta nu va avea un efect negativ asupra palatului, a Caii Victoriei, a orasului sau a locuitorilor.
Au daramat 2 anexe ale palatului... eu cand vin si fac poza acuma in loc sa prind palatul si cerul o sa prind palatul umbrit de acea cladire din sticla de 2 ori si jumate inaltimea palatului ... Am fost destul de mult prin Europa si am vazut cum imbina ei noul cu vechiul .... in niciun caz nu am vazut asa ceva... am citit si eu ca Bucurestiul va merge spre acest trend nou-vechi dar mie sincer nu imi place. Sunt si cateva exemple bune totusi dar asta chiar nu imi place.
Cand o sa vedem si noi reconstructii de la 0 a cladirilor simbolice daramate ca in cazul orasului Dresden din Germania (care reconstruieste o piata intreaga cu vreo 20 de cladiri istorice) sau pur si simplu cladiri noi care sa pastreze arhitectura aceea clasica (poate o idee mai moderne)?
tazzmaniadodo no está en línea   Reply With Quote
Old September 23rd, 2009, 08:43 PM   #43
pescarush
Registered User

pescarush's Avatar

care anexe erau monumente istorice, sau pur si simplu anexe banale?
nu cred ca vei prinde prea mult din cladirea noua, pe strada fiind, iar daca e sa se intample nefericitul moment atunci vei prinde un ecran de sticla(sticla de cea mai buna calitate sper) care se va confunda cu cerul datorita oglindirii...
eu cred ca ecranul din spate va evidentia si va pune si mai mult in valoare cladirea monument. am incredere in westfourth ca vor face o arhitectra de calitate.

Last edited by pescarush; September 23rd, 2009 at 08:52 PM.
Old September 23rd, 2009, 08:51 PM   #44
tazzmaniadodo
Moderator

tazzmaniadodo's Avatar

asta nu stiu. Oricum eu ma orientez dupa ce am vazut in tarile civilizate... asa ceva nu am vazut, ei fac niste imbinari mai prietenoase intre nou si vechi
macar de era la fel de inalta cladirea aia de sticla asfel incat sa nu se vada din fata palatului...
Old September 23rd, 2009, 09:06 PM   #45
pescarush
Registered User

pescarush's Avatar

asta incerc sa ti spun, ca este un ecran, un background, nu ti se va infatisa o cladire greoaie in spate care sa copleseasca palatul, plus ca nu va fi alipita noua cladire de cea veche.
pai se pare ca n ai fost la Frankfurt.
Old September 23rd, 2009, 10:17 PM   #46
tazzmaniadodo
Moderator

tazzmaniadodo's Avatar

eu stiu ca tu esti in domeniu si logic ca esti mai la curent cu chestiile astea , asa ca "ajuta-ma" pe scurt sa imi placa macar un pic... de exemplu arata-mi te rog niste poze cu ceva asemanator din frankfurt daca tot veni vorba (daca ai si timp bineinteles)
Sper ca in realitate sa fie mai ok, in randari nu imi place chiar deloc...
Old September 23rd, 2009, 10:32 PM   #47
Suburban101
Regular user

Suburban101's Avatar

Likes (Received): 8

image hosted on flickr

Asta e tot ce pot sa zic referitor la ce se vorbeste p-aici , va place vechiul cu nou?
Suburban101 no está en línea   Reply With Quote
Old September 23rd, 2009, 11:12 PM   #48
pescarush
Registered User

pescarush's Avatar

cred ca e diferenta mare de abordare a celor doua situatii si deci deviem de la subiect...

@tazzmaniadodo-insertii contemporane in situri cu valoare mai mult sau mai putin istorica:
http://www.skyscrapercity.com/showth...18234&page=27- turn de 170 m inaltime langa o cladire monument. multi cred ca noua cladire e prea 'boxy', se vrea o arhitectura mai spectaculoasa in general.
-
http://www.skyscrapercity.com/showth...?t=296121-turn 136 m inaltime cu o arhitectura spectaculoasa in spatele unui palat din 1927-initial daramat in cel de al doilea razboi mondial si acuma reconstruit dupa planurile originale.

si astea s numai cateva exemple. mai e Barcelona, dar cu cladiri mai mici ce i adevarat si care respecta in marea lor majoritate regimul de inaltime din zona, racordarea la cornisa cu cladirile invecinate, Londra-poate prea controversata urbanistic, dar totusi merita mentionata, etc.

ce vreau sa spun este ca fiecare mare oras are politica proprie de dezvoltare, in cazul Bucurestiului refuz de multe ori sa mi dau cu parerea mai ales in cazul proiectelor din zone istorice, deoarece pot sa fiu acuzat ca nu cunosc istoria orasului si ca nu locuiesc acolo, n as putea avea o parere pertinenta din motivele astea.
cu toate astea, din cand in cand, ca si de data asta, provoc la pareri pana cand cineva va sti despre ce vorbeste si mi va raspunde si mie la intrebarea inspre ce se indreapta Bucurestiul asta tinand cont ca are inca un patrimoniu arhitectural bogat, ca este capitala, ca aici se gasesc cele mai multe investitii din tara si poate din regiune-se doreste a fi un centru financiar bancar intr un cuvant se doreste a se numi un oras cosmopolit(pompos spus)
Old September 23rd, 2009, 11:39 PM   #49
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Likes (Received): 102

Quote:
Originally Posted by tazzmaniadodo View Post
Inca de cand am vazut proiectul l-am urat!!
Zic astia in articol ca "dupa modelul altor capitale europene" Eu nu cred ca se construieste un mastodont de sticla lipit de un palat istoric in capitalele europene

EDIT: http://4.bp.blogspot.com/_iDRlyfXvxl...ul+stirbey.jpg
Quote:
Originally Posted by nebunul View Post
London
BTW, that's the sort of compromise I'd be more than happy to see (more often) in Bucharest

Cam asta e si abordarea proiectului din spatele palatului Stirbei: o cortina din sticla cat se poate de discreta (forma si culoare), cu contrast minimal, care sa oglindeasca/scoata in evidenta tocmai fatada palatului

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)

Last edited by nebunul; September 23rd, 2009 at 11:50 PM.
nebunul no está en línea   Reply With Quote
Old September 24th, 2009, 08:47 AM   #50
Adrian Fulga
Registered User

Adrian Fulga's Avatar

Likes (Received): 8

I totally agree with you nebunul-e !
I would rather see such compromise on multiple areas instead of destroying the old Bucharest !
Besides ...look at Novotel Hotel / Old National Theater facade and Ordinul Arhitectilor ( photo posted just a bit earlier and many times before )

P.S. I've seen this kind of buildings almost everywhere in Europe
"Whenever You have a doubt...there is no doubt" - "RONIN" - Robert de Niro
I Love Romania because it's My country and for My Country I would die every second knowing that It will resurrect me back from the dead !
Adrian Fulga no está en línea   Reply With Quote
Old September 24th, 2009, 09:18 AM   #51
Le Clerk
In the brig

Likes (Received): 325

Quote:
Originally Posted by Suburban101 View Post
image hosted on flickr

Asta e tot ce pot sa zic referitor la ce se vorbeste p-aici , va place vechiul cu nou?
That building was featured as CIA HQs in Romania in a Hollywood movie having Wesley Snipes as main actor> I forgot the name of the movie, but I laughed my ass off when I saw some fragments of the movie, just accidentally.
Le Clerk está en línea ahora   Reply With Quote
Old September 24th, 2009, 10:22 AM   #52
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Quote:
Originally Posted by Adrian Fulga View Post

I totally agree with you nebunul-e !
I would rather see such compromise on multiple areas instead of destroying the old Bucharest !
Besides ...look at Novotel Hotel / Old National Theater facade and Ordinul Arhitectilor ( photo posted just a bit earlier and many times before )

P.S. I've seen this kind of buildings almost everywhere in Europe
true
Din pacate la Novotel se putea lucra mai bine (mai multe) la detaliile (superficial executate) fostului Teatru National. S-au cam pripit

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)

Last edited by nebunul; September 24th, 2009 at 10:31 AM.
Old September 24th, 2009, 10:25 AM   #53
Le Clerk
In the brig

Quote:
Un petrolist se lupta sa faca un building in spatele Palatului Stirbei

Ovidiu Popescu, seful casei de comert cu produse petroliere Petrolexportimport, cu afaceri de aproape 20 mil. euro in prima jumatate a acestui an, intentioneaza sa dezvolte un proiect imobiliar in spatele Palatului Stirbei de pe Calea Victoriei din Bucuresti.

Proiectul (macheta) se afla in prezent in stadiul de avizare la Ministerul Culturii, urmand ca mai apoi sa fie propus consiliului general al Municipiului Bucuresti. Investitia in acest proiect, daca va fi aprobat, s-ar putea ridica la circa 150 mil. euro, conform dezvoltatorilor.

"Lucrarile vor consta in restaurarea Palatului Stirbei, unde vor fi amplasate cele mai prestigioase branduri de lux. In plus, se va construi un atrium care va face legatura intre palat si constructia moderna din spate, desfasurata pe 8.000 de metri patrati", au declarat reprezentantii firmei Links Associates, care gestioneaza comunicarea acestui proiect. Links este o firma infiintata de Corina Vintan, fost purtator de cuvant al Ministerului de Externe.

Palatul Stirbei a fost construit in prima jumatate a secolului 19, a fost folosit pentru o perioada ca resedinta a familiei Stirbei-Bibescu, iar din 2005 a fost cumparat de catre omul de afaceri Ovidiu Popescu.

Arhitectul acestui proiect este Vladimir Arsene, care a proiectat cladiri precum America House, Europe House sau Charles de Gaulle Plaza. Proiectul este insa contestat de alti arhitecti, care afirma ca valoarea arhitecturala a palatului va fi diminuata.
Sursa

Old September 24th, 2009, 10:39 AM   #54
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

http://www.oar-bucuresti.ro/document...CVictor71.jpg]
more http://www.oar-bucuresti.ro/document...at/2008-12-10/

PUZ Calea Victoriei 107-109, proiectant WESTFOURTH ARCHITECTURE
(revenire)
Sorin Gabrea propune sa se discute noua varianta in raport cu ultima propunere, care intre
timp s-a modificat urmare a adaptarii sugestiilor Comisiei.
Vlad Arsene: „Revin la un subiect care nu se prea discuta aici, si anume functiunea.
Propunerea se leaga de doua constructii si ea exprima incercarea noastra de a lega acest
traseu de un magazin universal. Bucurestiul nu trebuie salvat de inaltime, ci de
suburbanitate. Propunem niste elemente de crestere in intensitate si densficare urbana.
Avem oportunitatea de a impinge zona publica spre spate, unde va exista un magazin
inconjurat de locuinte. Propunem un hotel de 49m inaltime ca ecran pentru Palat si
incercam sa cream niste functiuni clare, asa cum putem vedea din exemplul berlinez. Se
creeaza, astfel, un nou traseu public, iar terasa va fi si ea publica, cu accese si activitati.
CUT va fi coborat si prin aceasta se va crea un altfel de obiect, al orasului.”
Dan Marin: „Argumentele pentru care la precedenta prezentare ma opusesem propunerii
erau in principal doua: 1. Palatul Stirbei face parte dintr-un anume tip de viata. 2.
Incarcarea era prea mare. Conditiile pe care le credeam necesare pentru o discutie serioasa
sunt aceleasi si acum: - retragerea volumului inalt fata de Palatul Stirbei; CUT nu mai
mare de 4; pastrarea zonei plantate din fata Palatului Stirbei. Sunt de parere ca daca se
doreste, s-ar putea construi inalt spre mijlocul parcelei. In continuare, insa, nu vad spatiul
11
plantat – necesar, in opinia mea, pentru ca Palatul era o resedinta aristocratica cu un mare
spatiu in spate si cu anexe. CUT de 5 propus mi se pare in continuare foarte mare, mai ales
ca el e prevazut pentru o asemenea valoare pe Calea Victoriei, nu si in spatele acesteia. Cat
despre observatia legata de suburbanitatea Bucurestiului, imi exprim convingerea ca
Palatul Stirbei chiar nu are o problema de urbanitate.”
Casandra Rosu doreste sa stie ce functiune va primi Palatul Stirbei – Vlad Arsene
raspunde ca „palatul se va dezvolta ca spatiu public al hotelului”. In continuare, dna Rosu
adauga ca inaltimea propusa i se pare excesiva, ca si cea a partilor laterale, care ar trebui
exprimate cu mai mult respect fata de vecinatati. In fine, este de parere ca alaturarea dintre
Palat si functiunea comerciala este nepotrivita.
Vlad Cavarnali: „Cred ca se va dovedi foarte importanta curtea din fata a Palatului, pentru
ca ea ar putea descrie o piata publica mai mare. Accesul ar putea sa fie prevazut din strada
laterala, poate intre noua cladire si Palat. Arhitectural, propunerea mi se pare mult mai
buna ca acelea anterioare, inaltimea mai mare cred ca poate fi si ea mutata mai in spate, iar
ca functiune propusa mi se pare in regula.”
Sorin Gabrea este de parere, insa, ca „introducerea accesului intre cladiri omoara solutia,
care ar presupune o legatura functionala intre constructii.”
Dan Serban: „Spuneam inainte ca acest CUT aici, este prea mare. Marginile laterale au
rezolvat aceasta problema; inaltimea corpului principal, insa, deruteaza. Nu cred ca alveola
sta bine, dar paravanul e corect pozitionat ca element urban.”
Bogdan Bogoescu: „Diferenta dintre solutii este sensibila. Fronturile laterale sunt
rezolvate; cred ca trebuie o extensie a spatelui Muzeului. Inltimea mi se pare una corecta si
afirm despre solutia de azi ca e mult mai buna decat cea anterioara. O piata publica
12
minerala, chiar, amenajata ca pretiozitate, cu caracter pietonal major, ar fi foarte
importanta.”
Tiberiu Florescu: „Schimbarile aduse sunt pozitive, semn ca negocierea dintre parti a avut
loc. CUT mi se pare ca exprima utilizarea publica – ca atare, sunt de acord cu propunerea.”
Dorin Stefan: „Observ ca intr-adevar CUT a mai fost redus, ca si inaltimea aripilor laterale
– proiectul este posibil”. Sorin Gabrea: „Apare acum problema galeriei comerciale si
intrebarea legata de rezolvarea traficului si a fluxurilor de circulatie.” Se raspunde de catre
Vlad Arsene ca propunerea nu cuprinde parcaje pentru comertul in zona, deoarece isi
doreste sa descurajeze circulatia auto, exceptand-o pe cea presupusa de functiunea de hotel
si cea riverana.

Rezolutie (Sorin Gabrea): „Avizam favorabil cu scaderea ceruta de CUT. Bogdan
Bogoescu adauga necesitatea retragerii lamei-ecran de langa Palatul Stirbei, precum
si a reducerii cornisei spre Budisteanu, pentru a diminua impactul volumetric.
Gheorghe Patrascu: „Cladirea inalta sa aibe trei nivele mai putin. Inaltimea
celorlalte corpuri nu va depasi inaltimea Facultatii de Arte.”

Old September 24th, 2009, 11:59 PM   #55
tazzmaniadodo
Moderator

tazzmaniadodo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
That building was featured as CIA HQs in Romania in a Hollywood movie having Wesley Snipes as main actor> I forgot the name of the movie, but I laughed my ass off when I saw some fragments of the movie, just accidentally.
SEVEN SECONDS se chema filmul
Old October 8th, 2009, 05:30 PM   #56
COTNARI
Registered User

COTNARI's Avatar

Likes (Received): 3

a short off topic: I had no idea about this - the location of the REAL/famous Gambrinus pub

http://art-historia.blogspot.com/2009/10/gambrinus.html
COTNARI no está en línea   Reply With Quote
Old October 13th, 2009, 01:33 PM   #57
tazzmaniadodo
Moderator

tazzmaniadodo's Avatar

Un link de pe SSC foarte interesant despre trendul de a pastra sau reconstrui fatada clasica si deasupra cladire de sticla, trend care ia din ce in ce mai mult amploare la noi. Uitati-va sa vedeti cum procedeaza si alte tari

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=909046

Old building bases modern glass tower above
Old October 21st, 2009, 01:24 PM   #58
Le Clerk
In the brig

Am vazut si am si postat. Interesant...Mersi

BTW:

New renovated building next to Palace of Telephones:

Old October 21st, 2009, 01:29 PM   #59
Le Clerk
In the brig

The building next to the University Library is also under renovations:

Old October 21st, 2009, 01:30 PM   #60
Le Clerk
In the brig

Ce s-a intamplat cu casa care era pe acest loc? Cred ca acolo a fost sediul PRM?

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules