daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Zagreb

Zagreb Zagreb Metropolitan Region

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old August 19th, 2009, 11:38 AM   #21
ubodna pila
ruralan

ubodna pila's Avatar

Likes (Received): 744

stipsonu i zvjezdanu ništa ne valja, tako da to nije ništa čudno... još nisam čuo nikoga da je rekao da u trg kralja tomislava nije lijep i sve zgrade okolo... a oni ga se čak i zgrožavaju...
ubodna pila no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old August 19th, 2009, 12:33 PM   #22
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Pa dobro gdje ti živiš ? Jel si ti vidio na što liči prostor ispred željezničkog kolodvora ? Usred najljepšeg dijela Zagreba totalna sramota i to je prvo što svi koji dođu u Zagreb vlakom vide. Kolodvor je lijep, ali on nije dostojan lokacije na kojoj se nalazi jer nije dovoljno visok i velik da zatvori tu rupetinu na kraju trga,a uz to u njemu nema nikakvih sadržaja koji bi odgovarali toj lokaciji. Na kolodvoru džeparoši i prljavi klošari od kojih čovjeka prođe jeza, a tu je i srednjovjekovni frizerski salon. Stalno vuče propuh,nema klupa i pristojne čekaonice, a ni golubovi nisu rijetkost. Ispred kolodvora nakrcani taxisisti, cigani prodaju trulje, čarape i druge drnde, štandovi na kojima se prodaju stari playboyi izljepljeni spermom, kokice, zatim štandovi na kojima se prodaju državni i dinamovi suveniri, knjižara na otvorenom sa polovnim knjigama i dva tramvajska stajališta koja koja upotpunjuju ljudski kaos. Kad student dođe u Zagreb vlakom i kad izađe pred kolodvor s teškom torbetinom na ramenu i kad ugleda svu tu svjetinu i sav taj kaos odmah mu bude pun qurac svega. I onda tako dok stojiš ko budaletina s tom torbetinom čekaš na svoj tramvaj i strahuješ da te lokalni divljaci ne opljačkaju jer znaju da si pun love i onda kad tvoj tramvaj i dođe onda vidiš da je on pun ljudi naguranih kao stoka u vagon i onda moraš čekati da dođe drugi jer u ovaj ne možeš ni ući. Onda popizdiš od čekanja i kreneš pješke prema trgu i hodaš tako po žegi s tom torbetinom koja ti se urezuje u rame dok gomila uznojnih jadnika iz tramvaja koji piči brzinom kornjače sa slomljenom nogom bulji u tebe i prisiljen si da se osjećaš kao idiot. Kad dođeš do HAZU-a onda te uhvati ono provincijalno oduševljenje ljepotom najljepšeg dijela Zagreba i onda uočiš debilizam da je druga strana trga pretvorena u parkiralište za aute šupčina i da je oko paviljona staza od običnog ružnog betona, kad se okreneš unazad i pogledaš prema kolodvoru onda jasno vidiš koliko je ovaj dio potkove ljepši od onog na kojem je kolodvor i sav onaj kaos. Da stvar bude gora tamo su skoncentrirane 3 zgrade koje su genijalne (esplanada, mirovinsko i centrala HŽ-a) i koje bi sve 3 bile puno bolja zamjena za zgradu kolodvora. To bi trebao biti elitni aristokratski dio Zagreba u kojem se uživa s terase Esplanade, ali umjesto toga on je u suštini pijaca za rulju kao i sramotni Britanski trg. Tomislavov trg bi se preporodio da se kolodvor preseli na neku drugu lokaciju,a da se kolodvorska zgrada pretvori u muzej.
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 12:39 PM   #23
kutinA
Kutinainen

kutinA's Avatar

Likes (Received): 7

Quote:
Originally Posted by Stipson View Post
Kad student dođe u Zagreb vlakom i kad izađe pred kolodvor s teškom torbetinom na ramenu i kad ugleda svu tu svjetinu i sav taj kaos odmah mu bude pun qurac svega. I onda tako dok stojiš ko budaletina s tom torbetinom čekaš na svoj tramvaj i strahuješ da te lokalni divljaci ne opljačkaju jer znaju da si pun love i onda kad tvoj tramvaj i dođe onda vidiš da je on pun ljudi naguranih kao stoka u vagon i onda moraš čekati da dođe drugi jer u ovaj ne možeš ni ući. Onda popizdiš od čekanja i kreneš pješke prema trgu i hodaš tako po žegi s tom torbetinom koja ti se urezuje u rame dok gomila uznojnih jadnika iz tramvaja koji piči brzinom kornjače sa slomljenom nogom bulji u tebe i prisiljen si da se osjećaš kao idiot..
Ok,student jesam,u Zagreb dolazim i odlazim svaki tjedan,al nikad mi nije ovak bilo,jel nekaj propuštam.

Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo

Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :)
kutinA no está en línea   Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 12:39 PM   #24
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

daj stavite i one fasade kojima je hitno potrebna obnova...a da su zgrade vrijedne spomena..
Old August 19th, 2009, 12:47 PM   #25
BANNED

Likes (Received): 14

Quote:
Originally Posted by bubach_hlubach View Post
Preko puta kolodvorske zgrade na sjevernoj strani se nalazi Tomislavov trg, ako si na to mislio. Pa evo kako to izgleda ispred same zgrade...

Pa malo dalje...

I jos dalje...

[IMG]http://i25.************/a30al0.jpg[/IMG]

Kaj je tu tak za zgroziti se?

Mislio sam na prostor tik ispred kolodvora ne na ovaj trg-park
tj od ulaznih vrata kolodvora do ceste
***** no está en línea   Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 12:51 PM   #26
BANNED

Likes (Received): 14

Quote:
Originally Posted by ubodna pila View Post
stipsonu i zvjezdanu ništa ne valja, tako da to nije ništa čudno... još nisam čuo nikoga da je rekao da u trg kralja tomislava nije lijep i sve zgrade okolo... a oni ga se čak i zgrožavaju...
Ja se ne zgoržavam ničega ali iako je to jedna od naljepših vizura Zagreba laž bi bila reći da je u oglednom stanju,Stipson je neke nedostatke opisao (cigani,obične betonske staze itd)
***** no está en línea   Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 12:55 PM   #27
Zerg
BANNED

Likes (Received): 2

Quote:
Pa dobro gdje ti živiš ? Jel si ti vidio na što liči prostor ispred željezničkog kolodvora ? Usred najljepšeg dijela Zagreba totalna sramota i to je prvo što svi koji dođu u Zagreb vlakom vide. Kolodvor je lijep, ali on nije dostojan lokacije na kojoj se nalazi jer nije dovoljno visok i velik da zatvori tu rupetinu na kraju trga,a uz to u njemu nema nikakvih sadržaja koji bi odgovarali toj lokaciji. Na kolodvoru džeparoši i prljavi klošari od kojih čovjeka prođe jeza, a tu je i srednjovjekovni frizerski salon. Stalno vuče propuh,nema klupa i pristojne čekaonice, a ni golubovi nisu rijetkost. Ispred kolodvora nakrcani taxisisti, cigani prodaju trulje, čarape i druge drnde, štandovi na kojima se prodaju stari playboyi izljepljeni spermom, kokice, zatim štandovi na kojima se prodaju državni i dinamovi suveniri, knjižara na otvorenom sa polovnim knjigama i dva tramvajska stajališta koja koja upotpunjuju ljudski kaos. Kad student dođe u Zagreb vlakom i kad izađe pred kolodvor s teškom torbetinom na ramenu i kad ugleda svu tu svjetinu i sav taj kaos odmah mu bude pun qurac svega. I onda tako dok stojiš ko budaletina s tom torbetinom čekaš na svoj tramvaj i strahuješ da te lokalni divljaci ne opljačkaju jer znaju da si pun love i onda kad tvoj tramvaj i dođe onda vidiš da je on pun ljudi naguranih kao stoka u vagon i onda moraš čekati da dođe drugi jer u ovaj ne možeš ni ući. Onda popizdiš od čekanja i kreneš pješke prema trgu i hodaš tako po žegi s tom torbetinom koja ti se urezuje u rame dok gomila uznojnih jadnika iz tramvaja koji piči brzinom kornjače sa slomljenom nogom bulji u tebe i prisiljen si da se osjećaš kao idiot. Kad dođeš do HAZU-a onda te uhvati ono provincijalno oduševljenje ljepotom najljepšeg dijela Zagreba i onda uočiš debilizam da je druga strana trga pretvorena u parkiralište za aute šupčina i da je oko paviljona staza od običnog ružnog betona, kad se okreneš unazad i pogledaš prema kolodvoru onda jasno vidiš koliko je ovaj dio potkove ljepši od onog na kojem je kolodvor i sav onaj kaos. Da stvar bude gora tamo su skoncentrirane 3 zgrade koje su genijalne (esplanada, mirovinsko i centrala HŽ-a) i koje bi sve 3 bile puno bolja zamjena za zgradu kolodvora. To bi trebao biti elitni aristokratski dio Zagreba u kojem se uživa s terase Esplanade, ali umjesto toga on je u suštini pijaca za rulju kao i sramotni Britanski trg. Tomislavov trg bi se preporodio da se kolodvor preseli na neku drugu lokaciju,a da se kolodvorska zgrada pretvori u muzej.
Stipsone ovo što si napisao je totalni BS. Sori ali je.
Zerg no está en línea   Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 01:01 PM   #28
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Zerg šta je to od onoga što sam napisao netočno ?
Old August 19th, 2009, 01:03 PM   #29
Zerg
BANNED

Quote:
Zerg šta je to od onoga što sam napisao netočno ?
Meni osobno sve. Smetaju me samo nesređena pročelja. I eventualno manjak života u parkovima.

Meni je, po tom pitanju, puno ružniji Trg zbog talijanete i bivše "boce" [koja uopće i u ovakvom obliku nije sređena].
Old August 19th, 2009, 01:05 PM   #30
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Onda si,bez uvrede,ćorav duhom. Fasade su najmanji problem.
Old August 19th, 2009, 01:06 PM   #31
Zerg
BANNED

Quote:
Onda si,bez uvrede,ćorav duhom. Fasade su najmanji problem.
Ok, pročitaj svoj post još jednom. Nisam ćorav duhom; pa kad čovjek iziđe sa glavnog na tomislavac prvo što vidi je predivni paviljon [koji će uskoro biti još ljepši] i lijepi park. Wtf?
Old August 19th, 2009, 02:50 PM   #32
coki
Registered User

coki's Avatar

Likes (Received): 30

A da mi srušimo zgradu kolodvora i na njenom mjestu napravimo velebno zdanje na 6 katova da začepimo "vizualnu rupu"?
coki no está en línea   Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 02:51 PM   #33
coki
Registered User

coki's Avatar

Likes (Received): 30

E zaboravite prijedlog, kontaktirao sam Pravo na grad i oni su protiv. Osim ako ne dobiju besplatno prostorije u novoj zgradi. Adj bok.
coki no está en línea   Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 02:56 PM   #34
Zerg
BANNED

Quote:
Originally Posted by coki View Post
E zaboravite prijedlog, kontaktirao sam Pravo na grad i oni su protiv. Osim ako ne dobiju besplatno prostorije u novoj zgradi. Adj bok.
Old August 19th, 2009, 04:02 PM   #35
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zerg View Post
Ok, pročitaj svoj post još jednom. Nisam ćorav duhom; pa kad čovjek iziđe sa glavnog na tomislavac prvo što vidi je predivni paviljon [koji će uskoro biti još ljepši] i lijepi park. Wtf?
Ne vidi čovjek to nego kaos kroz koji se mora probiti do toga.

Coki vidiš kako čak i ti koji pokušavaš biti ironičan vidiš tu "vizualnu rupu" iako je nitko nije spomenuo. Rušenje kolodvora ne dolazi u obzir, ali je stvarno krajnje vrijeme da se ovaj cirkus ispred njega ukloni. Trgovi bi trebali biti centri urbanosti grada, a ne seljački sajmeni prostor kao u prošlim stoljećima.
Old August 19th, 2009, 04:05 PM   #36
bubach_hlubach
the IRS at the door

bubach_hlubach's Avatar

Njema smeta onih par ciganki kaj prodaju spavacice. Te policija i ovako stalno tjera, pa ima dana da ih uopce niti nema tamo. Bar je tak prije bilo.

p.s. ja sam odrasao preko puta Glavnog kolodvora, ziviJo tamo punih 26 godina, i sad kad dodjem u Zagrebu u posjetu, opet sam na istoj lokaciji. Inace, skoro svakodnevno sam znao ici na kolodvor po pljuge, i vracati se preko njega doma u gluho doba noci nakon izlazaka. Istina je da bi se cesto zateklo nekoliko klosara i pijanaca, pa i prostitutki (u kasne sate), ali naglasak je na 'nekoliko'. Policije takodjer oduvijek ima, kako prije, tako i danas, samo mi nije jasno tko su ti "lokalni divljaci". Po mojim saznanjima stecenima na iskustvu zivljenja uz sami GK, gdje sam se doslovno budio uz pogled na to mjesto, mogu se samo nasmijati na optuzbe. Glasnije je i zivlje od Mirogoja u svakom slucaju, a najglasniji na GK su manevristi koji znaju zafuckati u ponoc, no to im je vjerovatno u opisu posla.

'Cause I can't go on (Will you still love me?)
No, I can't go on (Just say you love me)
bubach_hlubach no está en línea   Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 04:10 PM   #37
bubach_hlubach
the IRS at the door

bubach_hlubach's Avatar

Quote:
Originally Posted by ***** View Post
Mislio sam na prostor tik ispred kolodvora ne na ovaj trg-park
tj od ulaznih vrata kolodvora do ceste
Evo ga, a sad objasni u cemu je vic?

'Cause I can't go on (Will you still love me?)
No, I can't go on (Just say you love me)
bubach_hlubach no está en línea   Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 04:14 PM   #38
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Bubač Zagreb se promijenio i više nitko nije siguran. Svaka četvrt sad ima svoje lokalne divljake. Skinsi mlate na smrt čak i trudnice. Stari Zagrepčani mi pričaju da je to prije rata bilo nezamislivo i da se sad boje izaći van na ulicu. Prostitutke su se preselile u obližnji hotel (Central ako me sjećanje ne vara) u Branimirovoj ulici. U svakom slučaju kolodvor i plato ispred njega su prostor na kojem se nije pametno zadržavati.
Old August 19th, 2009, 04:15 PM   #39
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Quote:
Originally Posted by bubach_hlubach View Post
Evo ga, a sad objasni u cemu je vic?

Mislio je do ceste gdje su tramvajske pruge.
Old August 19th, 2009, 04:21 PM   #40
Sarcastic Saracen
;)

Sarcastic Saracen's Avatar

Likes (Received): 1416

Quote:
Bubač Zagreb se promijenio i više nitko nije siguran. Svaka četvrt sad ima svoje lokalne divljake. Skinsi mlate na smrt čak i trudnice. Stari Zagrepčani mi pričaju da je to prije rata bilo nezamislivo i da se sad boje izaći van na ulicu. Prostitutke su se preselile u obližnji hotel (Central ako me sjećanje ne vara) u Branimirovoj ulici. U svakom slučaju kolodvor i plato ispred njega su prostor na kojem se nije pametno zadržavati.
Je, u zadnje 3 godine crne kronike prepune incidenata kod glavnog kolodvora, bilo ih je čitavih 0 komada. Više se puta spomenuo Jelačić plac usred bijela dana.
Sarcastic Saracen no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules