|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#101 |
|
Registered User
Likes (Received): 17
|
Zato što smo Balkanci. Nikad zadovoljni, uvijek protiv nečeg, uvjereni da smo popili svu pamet svijeta - ukratko, Balkanci.
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
;)
Likes (Received): 1085
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Registered User
Likes (Received): 29
|
Gornji grad je praktično neiskorišten, a to je nedopustivo. Trebao bi biti zajedno s Donjim gradom(obnovljenim) turistički-kulturno orijentirano područje, s ogromnom pješačkom zonom. Meni najviše smetaju reklame i natpisi po fasadama i na krovovima, to treba zabraniti. Pretpostavljam da će na gornjem gradu biti i više kafića, treba paziti da suncobrani ne budu preveliki i prešareni. Možda bi se dalo nagovoriti vlasnike kafića da svi suncobrani budu u bojama šestinskog kišobrana.
Što se tiče Glavnog kolodvora treba ga izmjestiti na neko prikladnije mjesto za promet, a ovu zgradu pretvoriti u nešto, sad nisam siguran koliko je prenamjenjiva za muzej ili galeriju, ali sigurno bi se dalo nešto izvesti. Možda će jednom biti glavna metro stanica. |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
the IRS at the door
Likes (Received): 2
|
Quote:
Konkretno glede posjeta Zagrebu, percepija posjetitelja je za 180 stupnjeva drugacija od domicilnog stanovnista koje uglavnom primjecuje lose stvari, a na dobre se je naviknuo, i ne znace mu nista. Ja sam jednom posjetio Zagreb u ulozi stranca. Da objasnim, nije me bilo u Zagrebu malo vise od dvije godine, s vremenom skroz uhodan u americki nacin zivota, jezicno izoliran, jednostavno skroz asimiliran. Kad sam napokon dosao u Zagreb, dozivio sam neku vrstu kulturoloskog soka, ali u dobrom smislu. Zapazio sam jako puno stvari koje takoreci nikad u onih 26 godina nisam primjecivao, bar ne svjesno. Dok one lose stvari sam takodjer nesvjesno ignorirao. Covjekovo oko se oduvijek fokusiralo primarno na lijepe stvari, kao zene napr. prirodno je da neces umarati oci na gabore. Moja supruga se takodjer ne sjeca yebenih grafita, vec se sjeca prelijepe markove crkve na istoimenom trgu, te atmosfere tog djela grada, ili pak katedrale, Zrinjevca itd itd, i o takvima uvijek govori s puno odusevljenja. Zagreb, koliko god domaci ljudi bili naviknuti na njega, ipak ima dosta jedinstvenih i unikatnih gradjevina i cijelina s posebnim stihom.
|
|
|
|
#105 | |
|
Što me gledaš?!
Likes (Received): 1034
|
Quote:
Znam da je off topic ali jbg. |
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
;)
Likes (Received): 1085
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Što me gledaš?!
|
Mislim da bi ova moja varijanta bila dugoročno bolja, sa novom prugom koja ide južnije, a stara da bude samo za metro. To je samo moje razmišljanje, otišao sam iz ZG prije 6 godina, a nisam pratio onu dretvu o metrou.
Znači to je samo moje razmišljanje, bez da imam neka saznanja o službenim varijantama. Taj most (bundek), bi povezao tu novu aveniju i republike njemačke? |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Registered User
|
Quote:
)
|
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
the IRS at the door
Likes (Received): 2
|
Trg Petrice Kerempuha, i dvije nedavno zgotovljene fasade. Nisu neke boje, no bolje da su i takve, nego one klasicne ljustece.
![]() ![]()
|
|
|
#110 |
|
Registered User
Likes (Received): 116
|
Čitam malo o tome kako su oni jadni paćenici sa sjevera Marakane svi uhićeni u Češkoj jer su u centru Praga pošarali fasadu što to je tamo krivično djelo. Kako je to kod nas regulirano? Postoji mogućnost zatvorske kazne za šaranje fasada?
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
SuperMod
|
ja bih također kod nas uveo rigorozne kazne za uništavanje fasada.
|
|
|
|
|
|
#112 | ||
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Fala Masoncu i Precjedniku na slikama
.Quote:
Quote:
Cini mi se da se to klasificira samo kao prekrsaj, nesto u rangu kao da prodjes na crveno pjeske. |
||
|
|
|
|
|
#113 | |
|
SuperMod
|
Quote:
![]() ma šalim se, ali da. super je crkva. ja bih također da se i katedrali vrati krov kakav je na markovoj crkvi. |
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
... evo inficirala mi se usta od ljubljenja oltara . Ali nebitno, ta gradjevina mi je stvarno najbolja stara gradjevina u zemlji.
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
ruralan
Likes (Received): 567
|
evo meni kao vjerniku, najljepša građevina u zagrebu je hrvatski državni arhiv... prekrasna građevina...što se tiče gornjeg grada (masonic, super slike ) treba ga do kraja oboviti i iskoristiti i turističke svrhe... dobra je ideja da kafići imaju suncobrane koji bi bili uvećani šestinski kišobrani... također bi gornji grad "napunio" sa restorančićima, malim pitomim, koji bi posluživali autohtonu hrvatsku hranu... znači ne samo zagrebačke specijalitete, otvoriti i riblje restorane, slavonske, istarske... bilo bi fora da se naprave i male radionice gdje bi se radili suveniri, lončari i takve stavri, da turisti vide kako te stvari nastaju. neki dan sam kod katedrale vidio nekakvog dečka koji je obučen u nekakvu staru vojničku odoru (sa kravatom), japanci su se slikali s njim kao što se u rimu ljudi slikaju sa "rimskim vojnicima" ispred coloseuma... također treba vratiti onu počasnu stražu, idiot je onaj koji je to ukinuo... pa to svugdje ima (grčka, oni sa smješnim opancima , engleska, sa onim veliim šubarama) i turistima je to zanimljivo...
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Registered User
|
Da, ta straža je jedan od rijetkih simpatičnih poteza iz tog razdoblja, šteta što je nastradala u obrušavanju na ikonografiju nakon 2000. Ne znam baš koliko je odražavala neke uniforme iz tradicije, ali kod izrade eventualno novih bi na to trebalo pripaziti. Da li zna netko iz povijesti da li je uopće postojalo nešto kao banska straža. Da li bi bilo bolje da to bude državna ili gradska straža? U svakom slučaju meni je bio užitak gledati smjene. Nadam se da netko čita forum, ako ne trebali bi mi fanovi pokrenuti akciju za povratak toga.
Meni je ona crkva u Palmotićevoj draga. btw jel zna netko išta o obnovi siagoge jer je ono parkiralište izgleda užasno. Last edited by nymphaeum; August 22nd, 2009 at 05:29 PM. |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Registered User
|
Tko zna, parkirališta se dočepao u koncesiji Bienenfeld blizak dr. Krausu iz Židovske općine - njemu se ne isplati tu ništa graditi jer na parkingu mlati veliku lovu. Drugi je problem da su Židovi razjedinjeni - Goldsteini su htjeli preuzeti Židovsku općinu Zagreb, no nisu uspjeli pa su osnovali paralelnu, Bet Israel. I sad, tko će vodit i inicirati obnovu sinagoge?
Inače, obnova prije svega ima simboličko značenje, jer Bet Israel ima molitveni prostor (stan preuređen u sinagogu) na Mažurancu, a Židovska općina u palači u Palmotićevoj.
|
|
|
#118 | |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Quote:
![]() E sad pitanje je odora meni su one crvene bile ok,elegantne i tako to. Dakle ovaj ne znam ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Što me gledaš?!
|
[QUOTE=nymphaeum;41662938]Da, ta straža je jedan od rijetkih simpatičnih poteza iz tog razdoblja, šteta što je nastradala u obrušavanju na ikonografiju nakon 2000. Ne znam baš koliko je odražavala neke uniforme iz tradicije, ali kod izrade eventualno novih bi na to trebalo pripaziti. Da li zna netko iz povijesti da li je uopće postojalo nešto kao banska straža. Da li bi bilo bolje da to bude državna ili gradska straža? U svakom slučaju meni je bio užitak gledati smjene. Nadam se da netko čita forum, ako ne trebali bi mi fanovi pokrenuti akciju za povratak toga. QUOTE]
Nisam nikakav pobornik HDZ-a, ali te 2000 je vladala neviđena histerija, sjetimo se skoro su ukinuti predsjednički dvori (predsjednik bi trebao u garsonijeri primati strane delegacije), ministri su namjeravli se voziti berlingom (jebeš državu u kojoj se ministri voze berlingom, dobro da ih nisu pokrcali u trokolice). Njofra je imao i drugih dobrih poteza, iz pozicije stvaranja identiteta i "priče" npr. obnova Medvedgrada (koji je bio obična ruševina) i oltar domovine. U histeriji su srali po oltaru i sl.,a takav oltar ima svaka normalna država. Da bi danas taj isti Medvedgrad bio na svakoj razglednici ZG-a. Uglavnom, te odore su bile proizvod renomiranih dizajnera, inspirirane hrvatskim povijesnim odorama, dakle nisu bile vjerna kopija, nego prilagođena. Ali ljudi moji, koga to briga, bile su predivne. Danas je u turizmu najvažnija priča (uvijek je bila). Pa kad već imamo prekrasni gornji grad (nema to svatko), pa imajmo i gardu u prikladnim odorama (odgovarajućim za gornji grad). Podržavam svaku inicijativu za povratak odora, bez ikakve političke pozadine!!! Last edited by stric; August 23rd, 2009 at 05:56 AM. |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Grad heroj
Likes (Received): 1
|
Super dretva
Fakat se dosta toga obnavlja.