daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > South–East Region > Constanța Metro Area

View Poll Results: Ce credeti despre proiectul otelariei Voestalpine la Constanta
Sunt pentru o otelarie Voestalpine la CT si cred ca investitia va avea loc 26 35.14%
Sunt pentru o otelarie Voestalpine la CT, dar nu cred ca investitia va avea loc 31 41.89%
Sunt impotriva otelariei Voestalpine la CT, dar cred ca investitia va avea loc 4 5.41%
Sunt impotriva otelariei Voestalpine la CT si cred ca investitia nu va avea loc 13 17.57%
Voters: 74. You may not vote on this poll

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old July 3rd, 2010, 11:52 PM   #61
Un constantean
BANNED

Likes (Received): 0

Daca e unul cretin la conducere si afirma o chestie cretina nu inseamna ca toti suntem ca el s-au gandim ca el.
Credema nu esti singurul plimbat prin lume.
Nu imi mai bat capul cu cele afirmate de tine ca vad ca esti pronit 100% impotriva acestui benefic proiect asa ca deja vad ca glasul ratiunii si afirmatiile bazate pe analize si prezentari de facto ale situatiei si oportunitatii acestei investitii nu mai au efect asupra ta.
Un constantean no está en línea  

Sponsored Links

Old July 4th, 2010, 10:35 AM   #62
msuct
Registered User

Quote:
Originally Posted by kirin View Post
stai usurel, vezi sa nu-ti plesneasca vreo vena. eu ............
p.s : duma cu " noi nu ne vindem tara" e spusa de un personaj din partidul in care esti inscris. n-ar fi trebuit dat exemplu )
Si uite cu gandiri de genul asta am ajuns noi in cel mai mare rahat de 80 de ani incoace. Nici 1000 de argumente nu te pot convinge pe tine observ pentru ca esti "Gica Contra" si o mai iei si pe aratura.
msuct no está en línea  
Old July 4th, 2010, 12:58 PM   #63
kirin
native dobrogean

Likes (Received): 3

ok, lasati-ma sa fiu eu gica contra care o ia pe aratura. nu-i problema, eu sunt un simplu cetatean iar vorbele mele nu fac decat sa nu convina. in schimb, actiunile altora ne afecteaza si ne vor afecta pt ceva vreme.
se pare ca trebuie sa va desenez ca eu nu sunt impotriva otelariei ca proiect ci numai ca ea sa nu fie amplasata in imediata apropiere a perimetrului actual al orasului. singurii care nu acceptati acest lucru sunteti voi. se pare ca nu acceptati si opinia altora, vreti sa fie toti de acord si daca comenteaza cineva automat e " gica contra" si o ia pe aratura. msuct, daca erai lider comunist ma trimiteai la canal sau ceva de genul, nu ?

p.s : un constantean, inseamna ca ne-am plimbat prin locuri diferite . pe unde m-am plimbat eu otelariile nu erau in oras. ele aveau "oraselele" lor in jur (pe platformele industriale ).
restul e cancan si adevarul e intotdeauna undeva la mijloc. la fel cand e vorba de bagat buldozerele in peninsula si construit turnuri ( gemene sau nu ). e bine ca la declaratia aia si-a batut lumea capul cu tine pt ca ai fi sustinut-o in continuare si poate vreodata ai fi avut puterea s-o faci!
kirin no está en línea  
Old July 4th, 2010, 01:27 PM   #64
oro1978
Registered User

Quote:
Originally Posted by Un constantean View Post
Nu am inca detalii despre compania chineza.
Voestallpine are deja terenul de la Lazu.
nu au investiti in paza acestuia ca nu aveau de ce deoare ce iunca nu au inceput lucrarile deci nu avea rost pt ca e o suprafata imensa.In plus au reusit sa obtina si niste facilitati fiscale.
O investitie ata de mare trebuie sprijinita.
spunea cineva mai sus ca Romania nu e Austria?
No shit!
Ce noi suntem mai urati mai prosti sau mai strambi ca ei?
In clipa in care o sa renuntam la o serie de gandiri maniacale gen suntem prostii lumii, suntem buricul lumii, suntem originali si nu copiem pe altii,nu ne vindem tara etc, si daca mai scoatem un pic nasul si prin lume si o sa vedem ca suntem doar o tara ca oricare alta cu nimic mai sus sau mai jos decat altii.
Voestallpine de la Ct va fi la fel ca cea din Linz din puncty de vedere tehnologic si al protectiei mediului. In plus nu va avea turnuri de sute d metrii cum are Petromidia.Vor fi scunde si va fi ok.
Beneficiile unei astfel de investitii:locuri de munca, investitii in educatia profesionala, aducerea unor feabrici conexe care vor aduce alte locuri de munca, taxe si impozite varsate la buget,aducerea de forta de munca din afara orasului si realizarea acelor locuinte va duce la cresterea populatiei care va duce la cresterea consumului deci vor propera si centrele comerciale si se vor inmulti astfel si ele vor da noi locuri de munca,noi centre comerciale si noi locuitori duce din nou la taxe si impozite incasate de la acestia.Orasul va deveni din ce in ce mai atractiv.
Da voestallpine e o certitudine.
De ce au ales Constanta si in special zona Lazu:
1-Acces direct la port si la facilitatile acestuia si datorita locatiei strategice prin scurtarea cailor de comunicatii va exporta oteluyl catre Asia
2-Acces la canalele navigabile si prin acestea vor exporta otelul catre tarile riverane dunarii si prin rotterdam catre celelalte tari nordice
3-Cererea de otel de la marea neagra care e in crestere si sidex nu poate face fata datorita tehnologiei invechite si datorita faptului ca, conexiunile se pot face doar pe dunarea maritima
4-Acces facil la autostrada prin autostrada de centura care se varsa in port exact langa gardul combinatului
5-Acces facil la calea ferata care la fel trece pe langa gardul combinatului
Salut.Sunt de acord cu toate punctele expuse de tine mai putin cu cel cu terenul de la Lazu.Cineva f. apropiat mie detine o importanta suprafata de teren in zona.De aceea a fost contactat de austrieci de cateva ori deoarece aceasta suprafata se afla cam in centrul zonei in care doresc austriecii sa investeasca.Din considerente de pret nu a cazut la invoiala cu investitorii si din ianuarie 2008 nu l-a mai contactat nimeni.Ceilalti proprietari carora li s-au oferit 5% din valoarea totala a terenurilor au primit cei 5 % din valoarea totala si tot de atunci nu ia mai cautat nimeni sa le dea si restul de 95%.Deci cum poti spune ca austriecii au deja terenul de aprox.600 ha.Dc doresti iti dau si harta cu preturile pe care le-au oferit proprietarilor din Lazu.Sau poate ai tu informatii pe care nu le am eu.Mai mult, pentru acest proiect trebuie un PUZ si deci chiar dc nu le vinzi terenul pe care il detii in centrul lor trebuie sa te anunte sa fii de acord cu PUZ-ul pe care il propun ei.
Deci dupa parerea mea si informatiile palpabile pe care el am pana acum ma indoiesc ca acestia au cumparat deja terenul necesar investitiei.
oro1978 no está en línea  
Old July 4th, 2010, 01:29 PM   #65
oro1978
Registered User

Quote:
Originally Posted by oro1978 View Post
Salut.Sunt de acord cu toate punctele expuse de tine mai putin cu cel cu terenul de la Lazu.Cineva f. apropiat mie detine o importanta suprafata de teren in zona.De aceea a fost contactat de austrieci de cateva ori deoarece aceasta suprafata se afla cam in centrul zonei in care doresc austriecii sa investeasca.Din considerente de pret nu a cazut la invoiala cu investitorii si din ianuarie 2008 nu l-a mai contactat nimeni.Ceilalti proprietari carora li s-au oferit 5% din valoarea totala a terenurilor au primit cei 5 % din valoarea totala si tot de atunci nu ia mai cautat nimeni sa le dea si restul de 95%.Deci cum poti spune ca austriecii au deja terenul de aprox.600 ha.Dc doresti iti dau si harta cu preturile pe care le-au oferit proprietarilor din Lazu.Sau poate ai tu informatii pe care nu le am eu.Mai mult, pentru acest proiect trebuie un PUZ si deci chiar dc nu le vinzi terenul pe care il detii in centrul lor trebuie sa te anunte sa fii de acord cu PUZ-ul pe care il propun ei.
Deci dupa parerea mea si informatiile palpabile pe care el am pana acum ma indoiesc ca acestia au cumparat deja terenul necesar investitiei.
Revin cu o mica corectare : din februarie 2009 in loc de inauarie 2008.Scuze.
oro1978 no está en línea  
Old July 4th, 2010, 01:36 PM   #66
Un constantean
BANNED

e o chestie cu terenurile.vezi ca ti-am dat un pm contacteaza-ma pe mail
Si iti spun ce e cu terenurile.
Old July 4th, 2010, 04:19 PM   #67
oro1978
Registered User

Quote:
e o chestie cu terenurile.vezi ca ti-am dat un pm contacteaza-ma pe mail
Si iti spun ce e cu terenurile.
Pentru un Constantean:

Ok.Am citit pm-ul tau.Tot nu mi-ai zis ce e cu terenurile de la Lazu pe care il vor cei de la VoestAlpine.
oro1978 no está en línea  
Old July 4th, 2010, 04:46 PM   #68
Un constantean
BANNED

pai ti-am lasat adresa de mail sa discutam despre acea problema.
Old July 6th, 2010, 02:12 PM   #69
scyth
unus multorum

scyth's Avatar

E destul de incalcita situatia terenurilor din zona. Swan a depus acum un an si jumatate cererea pt obtinerea certificatului de urbanism "Elaborare PUZ pt dezvoltare Urban complex - zona C-ta Sud - Agigea" pt 8 parcele de teren. I s-a emis pe 23 martie 2010. E oficial, adica apare pe site-ul CJC - aici, cautati pe pagina 2.

Mi se pare interesant cate aprobari apar acolo pt energie eoliana

Revenind la Swan, din cate am vazut eu, suprafata insumata a parcelelor e de mai putin de 20 de hectare. Jumatate sunt langa calea ferata iar cealalta jumatate in mijlocul campului, intre DN39 si calea ferata. Si nici macar nu sunt comasate...
Old July 6th, 2010, 02:17 PM   #70
Un constantean
BANNED

Incalcita putin spus.
Old July 6th, 2010, 07:05 PM   #71
oro1978
Registered User

Quote:
Originally Posted by scyth View Post

E destul de incalcita situatia terenurilor din zona. Swan a depus acum un an si jumatate cererea pt obtinerea certificatului de urbanism "Elaborare PUZ pt dezvoltare Urban complex - zona C-ta Sud - Agigea" pt 8 parcele de teren. I s-a emis pe 23 martie 2010. E oficial, adica apare pe site-ul CJC - aici, cautati pe pagina 2.

Mi se pare interesant cate aprobari apar acolo pt energie eoliana

Revenind la Swan, din cate am vazut eu, suprafata insumata a parcelelor e de mai putin de 20 de hectare. Jumatate sunt langa calea ferata iar cealalta jumatate in mijlocul campului, intre DN39 si calea ferata. Si nici macar nu sunt comasate...
Salut.Cine este SWAN?Harta pe care o prezinti tu este zona vizata de VoestAlpine?Ca numai inteleg nimic.Chiar asa vanata este acea zona?
O seara placuta.
oro1978 no está en línea  
Old July 6th, 2010, 07:07 PM   #72
Un constantean
BANNED

SWAN aveau un proiect de birouri hotel parc logistic si un turn cu 40 de etaje.
E o incalceala totala acolo.
Nici eu nu mai inteleg nimic.
Old July 6th, 2010, 07:17 PM   #73
scyth
unus multorum

scyth's Avatar

Harta de mai sus prezinta exact zona vizata de Voestalpine. In stanga este DN39 iar in dreapta este calea ferata. Cu albastru este partea de intravilan din Lazu.

Eu stiam ca Voestalpine cumparase terenul celor de la Swan. Proiectul Swan apartinea unui fond de investitii englezesc parca. Aveau vreo 100 hectare. S-a vorbit despre asta si aici pe forum mai demult, incerc sa vad daca mai gasesc proiectul.

Proiectul Swan este aici, pe site-ul Arcavest.

Last edited by scyth; July 6th, 2010 at 07:24 PM.
scyth no está en línea  
Old July 6th, 2010, 07:23 PM   #74
Un constantean
BANNED

Nu erau olandezi parca, sau austrieci?
Old July 6th, 2010, 07:31 PM   #75
scyth
unus multorum

scyth's Avatar

Quote:
Nu erau olandezi parca, sau austrieci?
Vad ca pe site apare Fund Advisor - Chayton Capital LLP, London. Era si un fond austriac sau norvegian care avea vreo 200 ha despre care la fel se anuntase ca au fost cumparate de Voestalpine
Old July 7th, 2010, 08:03 PM   #76
oro1978
Registered User

Quote:
Originally Posted by scyth View Post
Vad ca pe site apare Fund Advisor - Chayton Capital LLP, London. Era si un fond austriac sau norvegian care avea vreo 200 ha despre care la fel se anuntase ca au fost cumparate de Voestalpine

Mare nebunie e acolo.Nici nu stiu ce sa mai cred.Avand in vedere acest lucru cat si faptul ca pana acum nu e nimic concret inclin sa cred ca treaba cu VoestAlpine nu a ramas decat un vis al romanilor care ca multe alte vise nu s-a finalizat si nu se va finaliza cu nimic.

O seara placuta tuturor.
oro1978 no está en línea  
Old July 7th, 2010, 08:12 PM   #77
scyth
unus multorum

scyth's Avatar

Quote:
Originally Posted by oro1978 View Post
Mare nebunie e acolo.Nici nu stiu ce sa mai cred.Avand in vedere acest lucru cat si faptul ca pana acum nu e nimic concret inclin sa cred ca treaba cu VoestAlpine nu a ramas decat un vis al romanilor care ca multe alte vise nu s-a finalizat si nu se va finaliza cu nimic.

O seara placuta tuturor.
Ar mai fi o varianta: cea ca Voestalpine sa-si disimuleze intentiile si sa cumpere pe ascuns. Asa ar obtine garantat un pret pe mp de teren mult mai mic, nu? Mai e si Un constantean care zice ca repreaentantii Voestalpine au fost acum la CT si au obtinut facilitati fiscale. Ramane sa speram ca sursele sale sunt serioase.
Old July 7th, 2010, 08:15 PM   #78
Un constantean
BANNED

Sunt 3 variante:
-reiau negocierile pt terenuri la anul
-vor incerca ceva cu expropieri
-nu o pot spune pana nu am anumite confirmari, nu va suparati pe mine
Old July 8th, 2010, 08:04 AM   #79
oro1978
Registered User

Quote:
Sunt 3 variante:
-reiau negocierile pt terenuri la anul
-vor incerca ceva cu expropieri
-nu o pot spune pana nu am anumite confirmari, nu va suparati pe mine
Pana la urma 3 sau 4 variante?Chestia cu expropierile se pare treaba ca e destul de anevoioasa si nu prea intra in discutie.(surse sigure).
oro1978 no está en línea  
Old July 13th, 2010, 01:10 PM   #80
kirin
native dobrogean

Likes (Received): 3

UE a trimis ultima scrisoare de infrigement privind calitatea aerului in unele zone din Romania, fiind vizat si orasul nostru. ( stire de pe realitatea tv, pe site am gasit doar asta momentan : http://webtv.realitatea.net/actual/b...itatii-aerului ). hai cu otelaria !!! )

Last edited by kirin; July 13th, 2010 at 01:26 PM.
kirin no está en línea  

Closed Thread

Tags
black sea, constanta, economy, fdi, romania

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules