|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| View Poll Results: Ce credeti despre proiectul otelariei Voestalpine la Constanta | |||
| Sunt pentru o otelarie Voestalpine la CT si cred ca investitia va avea loc |
|
26 | 35.14% |
| Sunt pentru o otelarie Voestalpine la CT, dar nu cred ca investitia va avea loc |
|
31 | 41.89% |
| Sunt impotriva otelariei Voestalpine la CT, dar cred ca investitia va avea loc |
|
4 | 5.41% |
| Sunt impotriva otelariei Voestalpine la CT si cred ca investitia nu va avea loc |
|
13 | 17.57% |
| Voters: 74. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#121 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
BANNED
|
Voestallpine eu il consider un proiect mort.
1-lipsa unor declaratii oficiale in ultima vreme 2-lipsa cererilor pentru diverse avize tinand cont ca unele au expirat 3-recentul puz din zona in care reapar SWAN. Oricum desi e o investitie mai mult decat benefica si necesara, locatia ei la Lazu nu mi se pare cea mai fericita, iar mutarea acesteia la Straja pe malul canalului cum cerea Nicusor Constantinescu mi se pare oportuna. |
|
|
|
|
#123 | |
|
native dobrogean
Likes (Received): 3
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
BANNED
|
Eu si in posturile anterioare am declarat ca sustin proiectul dar ideala ar fi o alta locatie.Continui sa sutin afirmatia ca avem nevoie de asa ceva in Constanta DAR in afara orasului si a suburbiilor. Dar nu mai cred in realizarea combinatului. |
|
|
|
|
#125 |
|
Constanta
Likes (Received): 288
|
pai acum o luna credeai in realizarea acestui proiect... Tare imi e ca incetul cu incetul toate proiectele mari anuntate pentru Constanta se transforma intr-un mare esec
|
|
|
|
|
#126 |
|
BANNED
|
Cred ca am luat pesimismul de la The SI
|
|
|
|
|
#127 |
|
native dobrogean
|
sa vedem cum va primi oro1978 vestea...
|
|
|
|
|
#128 |
|
Registered User
|
Care veste?Cea cu Straja?E ok si acolo si ar fi mult mai bine pentru constanteni, numai ca jigodiile pe astea de austrieci nu-i prea intereseaza sa le fie bine constantenilor atata timp cat in conturile lor din Austria sau Elvetia le intra bani cu lopata si au aer curat.
Oricum ramane de vazut ce vor decide pentru ca ultimul cuvant ei il vor avea, nu saracii de constanteni care vor inghite vor nu vor praful toxic al combinatului. |
|
|
|
|
#129 | |
|
native dobrogean
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Registered User
|
Praful ridicat de miile de auto care vor impanzi zona.Sau nu observi ca in jurul Agigea e numai camp si atat excluzand canalul si marea.Si apoi ar mai fi si gazele auto,navale si ce rezulta de la combinat.Sau esti atat de inocent sa crezi ca va fi ca in Linz?Probabil ca ar putea fi dar pe langa combinatul care urmeaza a fi construit nu vad zonele impadurite care sa preia gazele, praful si noxele.Si cum am mai zis oricum vor face ce vor, unde vor si cand vor doar sa le mearga treaba si sa se invarta cifrele favorabil in privinta lor.Ai incredere ca la o investitie asa mare nu isi permite nimeni sa mearga orbeste si sa nu ai o statistica sigura pe urmatorii min. 30 ani.
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Genuine Tatar
Likes (Received): 483
|
Quote:
De pe plaja din Mamaia, se vad hornurile de la Midia, si nu se plange nimeni. Campul poate fi impadurit. In 5 ani, salcamul creste foarte repede. De exemplu. Si traficul de la combinat va fi preponderent pe barje si pe vapoare, ca de asta au ales teren langa canal, aproape de mare. E mai ieftin si mai putin poluant. |
|
|
|
|
|
#132 | ||
|
deep thought
Likes (Received): 149
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
#133 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#134 | |
|
native dobrogean
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Registered User
|
Quote:
Si cred ca de-aia si merg pe burta si numai mediatizeaza f tare investitia sa nu se irite constantenii ca noi carora chiar le pasa de ce se intampla cu acest oras.
|
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Registered User
|
Quote:
"Chiar daca nu vor mai construi nici un combinat siderurgic, Austriecii de la Voestalpine au bagat 30 de milioane de euro in terenuri la Agigea 5,67 (din 3 voturi) Unul din cele mai respectabile ziare din Romānia a publicat ieri o ştire extrem de interesantă, legată de investiţia de 6 miliarde de euro, pe care austriecii de la Voestalpine ar fi tentaţi să o facă la Agigea, prin construirea celui mai mare combinat siderurgic de la malul Mării Negre. Un subiect reactivat brusc după doi ani de la anunţul Voestalpine, potrivit căruia proiectul combinatului a fost īngheţat pe termen nedeterminat, din cauza crizei economice globale. Respectivul cotidian central a citat chiar şi un oficial al Ambasadei Austriei la Bucureşti, care anunţa scoaterea de la naftalină a proiectului de 6 miliarde de euro. La prima vedere, o ştire cu un impact economic colosal, mai ales īn această perioadă. La o simplă verificare īnsă, am descoperit că avem de-a face cu o intoxicare de toată frumuseţea. Nu ştim, deocamdată, cine a avut interesul să lanseze această fumigenă, prin intermediul unui prestigios cotidian central, cert este că Voestalpine a infirmat ieri, īn exclusivitate pentru Replica, reactivarea proiectului privind combinatul siderurgic. Şi ca bonus pentru verificările făcute, am aflat şi cāt i-a costat pe austrieci distracţia uite oţelăria- nu e oţelăria la Agigea: 30.000.000 de euro. Aceasta este suma plătită ca avans pentru terenurile pe care urmau să şi le īnsuşească, dar pe care le-au abandonat, īntr-un final, după ce proiectul a fost īngropat de criză. Proprietarii de terenuri din Agigea au rămas cu banii, iar samsarii imobiliari, care au aflat de afacere şi au apucat să cumpere ieftin pămānt, pentru a-l vinde apoi mai scump austriecilor, s-au umplut de bani. Vorbim aici de febra care a cuprins Agigea īn 2008, cānd toată lumea fierbea la vestea că Voestalpine caută să cumpere 600 de hectare de teren īn această comună pentru viitorul combinat siderurgic, o investiţie totală de 6 miliarde de euro. Surse din cadrul administraţiei locale ne-au declarat că austriecii au apucat să plătească īn 2008 circa 30 de milioane de euro pentru mai bine de 100 de hectare de teren, pānă să abandoneze proiectul oţelăriei. Voestalpine a īncheiat cu proprietarii contracte (promisiuni de cumpărare) prin care plăteau un avans, după care se obligau să achite integral contravaloarea terenurilor, īn termen de cāteva luni, moment īn care intrau īn posesia deplină a imobilelor respective. Abandonarea proiectului a transformat acele avansuri īn pierderi, īntrucāt oamenii din Agigea au rămas şi cu banii, şi cu terenurile. Sursele noastre susţin că numărul băieţilor deştepţi din Agigea este de circa 60. Foarte interesant este īnsă alt amănunt: aproape toţi proprietarii fericiţi de Voestalpine cu atātea zeci de milioane de euro sunt oameni cu bani şi multe surse īnalte de informaţii, proveniţi din toate colţurile ţării. Aceştia au aflat din timp ce urma să facă Voestalpine şi au cumpărat zeci de hectare de terenuri extravilane din Agigea, spre nedumerirea localnicilor, care se mirau ce noroc a picat pe ei de vin străini din Bucureşti sau Braşov să cumpere tarlale īntregi, pe care nimeni nu avea ce să facă. Au aflat īn 2008, cānd a apărut Voestalpine, iar samsarii inspiraţi au vāndut şi cu 50 de euro metrul pătrat de teren extravilan pe care ei dăduseră cu cāteva luni īnainte 10-15 euro. Acum, este posibil ca respectivii băieţi deştepţi să fi rămas fără bani, dar cu terenuri nevāndute īn Agigea, motiv pentru care au lansat fumigena de ieri cu reactivarea proiectului austriac, mizānd astfel pe o explozie a preţurilor. Dacă le merge şmenul, Agigea ar putea avea peste noapte cele mai scumpe terenuri din Romānia, ţinānd cont de spiritul de turmă īnrădăcinat printre proprietari, care ar urca brusc şi īn acelaşi timp preţurile. S-ar obosi degeaba. Pe de-o parte, Consiliul Local Agigea a trecut īn 2009 toate cele 600 de hectare vizate, teoretic, de Voestalpine, din extravilan īn intravilan, astfel că preţurile sunt oricum mai mari ca īn 2008, ca să nu mai vorbim de TVA-ul de 24%, situaţie īn care orice investitor cu capul pe umeri şi-ar face combinat oriunde īn lume, numai īn Agigea, nu. Pe de altă parte, oficialii Voestalpine au precizat ieri, pentru Replica, faptul că proiectul nu se află pe lista curentă de activităţi a companiei. Mai mult, Rudolf Lukavsky, consilierul comercial īn cadrul Ambasadei Austriei īn Romānia, a declarat tot ieri că nu a spus niciodată că Voestalpine a dezgheţat proiectul oţelăriei de 6 miliarde de euro. După cum se vede, samsarii au fost cei care şi-au luat ţeapă de această dată, fiind greu de crezut că ar mai putea prosti acum pe cineva să le cumpere terenurile din Agigea." Numai nebuni pe plaiurile dobrogene.Le-au luat mintile austriecii astia. nuts::
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Genuine Tatar
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Registered User
|
N-ai inteles nimic.In primul rand nu am zis eu ci cei de la ziar.Voiam sa evidentiez faptul ca ziarele de top dau ca aproape sigura investitia iar un ziar de doi lei "Replica" vine cu un articol de genul de mai sus.Despre ei era vorba ca sunt cam scrantiti.E ok acum?
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Genuine Tatar
|
Quote:
In al doilea rand, vrei sa zici ca pe plaiurile dobrogene sunt numai reporteri de la "Replica" ? Asta se intelege din explicatia ta de mai sus. Daca vrei iti demonstrez ca in clasa a 9-a sau a 10-a, conform orelor de Logica si Argumentare, folosind silogisme, ce ai zis tu. |
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Registered User
|
Quote:
O zi placuta. |