daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Istra, Primorje i Gorska Hrvatska

Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc.

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old December 27th, 2009, 06:23 PM   #41
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Likes (Received): 15

Rovinjac no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old December 27th, 2009, 09:03 PM   #42
MHN
Romania

MHN's Avatar

Likes (Received): 80

thanks.
but I have on the computer from my office hundreds of pictures with Rovinj...
maybe I'll post some more, when I'll return back to work, in the 5th January!
Old March 9th, 2010, 11:35 AM   #43
hjurko
Registered User

Likes (Received): 0

novi autobusni kolodvor na lokaciji ex Istarski boksiti.

jel zna netko nešto o ovome projektu? 3LHD je dobio prvu nagradu još davnih dana..
http://www.3lhd.com/index.php?activa...eid=31&lang=hr
hjurko no está en línea   Reply With Quote
Old March 12th, 2010, 05:42 PM   #44
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Nemam pojma ništa o projektu samo znam da treba krenuti, tj da se valda kolodvor već trebao početi graditi...ako što čujem javim...
Old March 12th, 2010, 05:50 PM   #45
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Nego evo koja sličica one razvodne ili kontrolne (nemam pojma koji vrag) plinske stanice na ulazu u Rovinj iz smjera Rovinjskog sela...gotova je.
image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

Ova zadnja, je slika Elektroistrinog postrojenja koje napaja Rovinj.

Nije baš da se nešto gradi, ali ima još nešto radova na kanalizaciji u naselju Karmelo, te je Lidl već odavno otvoren. Kad budem stigo slikam i to...
Old March 20th, 2010, 05:56 PM   #46
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Quote:
ROVINJ: Uz Plodine i Lidl uskoro i Mercator

Izgleda da ni recesija ne može zaustaviti širenje mreže velikih trgovačkih lanaca. Tako će ove godine, uz lani otvorene centre Plodina i Lidla, Rovinjani dobiti i Mercator, čiju gradnju je na redovitoj tiskovnoj konferenciji najavio gradonačelnik Giovanni Sponza. U tijeku je izbor najpovoljnijeg izvođača, a investitor najavljuje početak radova odmah iza Uskrsa jer je dobio sve potrebne dozvole. Mercatorov centar bit će sagrađen na dvije etaže, a osim supermarketa od 1500 četvornih metara, imat će caffe bar, četiri manje trgovine, dječje igralište, skladišta i ostale neophodne sadržaje. Bit će otvoreno stotinjak radnih mjesta, što je značajno za ublažavanje nezaposlenosti u Rovinju.

Gradonačelnik G. Sponza novinare je upoznao sa tijekom izrade Strategije razvoja grada, čiji cilj je repozicioniranje Rovinja u turističku destinaciju više kategorije, jačanje malog i srednjeg poduzetništva, uređenje prostora i osiguranje visoke razine kvalitete življenja.

Mladi Rovinja će do kraja idućeg mjeseca ponovo dobiti svoj skate park, i to uz košarkaška igrališta kod hotela Eden. Stari skate park morao je biti uklonjen prilikom prošlogodišnje rekonstrukcije nogometnih terena na Valbruni. Skateri su zadovoljni izborom nove lokacije koja će uskoro biti asfaltirana i na koju će se montirati već postojeće naprave. Za uređenje skate parka Grad će u prvoj fazi investirati 100.000 kuna, a kada bude više sredstava u proračunu, postavit će se rasvjeta i nova oprema.
barkun.hr
Old March 21st, 2010, 04:03 PM   #47
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Evo kao što obećah, napravih đir slikati izgradnju kanalizacije u naselju Karmelo. Slikano je danas u nedjelju, pa zato nema radnika...Izgradnja je skoro pa i završena.

Ulazimo u ulicu Karmelo koja se nalazi nasuprot Parka hrvatskih branitelja.
image hosted on flickr

Opet rezanje i krpanje asfalta, ne vjerujem da će asfaltirati cijelu ul.
image hosted on flickr

U kvartu se nalazi i crkvica
image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

Pogled prema gradu.
image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

Naselje je cijelo raskopano, nadam se da će ga sada lijepo skockati.
image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

Jedna nova parcela do koje je također došla kanalizacija.
image hosted on flickr

Cijevi za kanalizaciju na obližnjem parkiralištu.
image hosted on flickr

Eto ljudi to je to od mene, za sada...

P.S. I za kraj smjer kretanja, skoro zaboravih:
početak
kraj
image hosted on flickr
Old March 21st, 2010, 08:21 PM   #48
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Hvala na reportu! Nadam se da će to pokrpat kako bog zapovida.. Kad smo kod popravaka prometnica:

Quote:
ROVINJ

Počelo "peglanje" kolnika

Ovog je tjedna počela sanacija rovinjskih kolnika. Trenutno se asfaltira i uređuje Aleja Ruđera Boškovića, na kojoj se dovršava gradnja kanalizacije.

Slijedi saniranje oštećenih dijelova kolnika u Ulici Matije Vlačića Ilirika, zatim u Istarskoj, Carduccijevoj, Pustoj i Ulici Nella Quarantotta. Do Uskrsa se planira i sanacija Ulice Stjepana Radića i prilaznih cesta u grad, kao i glavne prometnice u Rovinjskom Selu.

Za te je radove u rovinjskom proračunu planirano 200 tisuća kuna, a obavit će ih lokalna tvrtka Benčić. (M. Me.)
http://www.glasistre.hr/istra/vijest/186979
Old March 21st, 2010, 09:09 PM   #49
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Da, nadajmo se dobrome!
Old March 24th, 2010, 09:26 AM   #50
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Bio trčati malo na Punti (Zlatni rt), pa usput... Blizu hotela Eden se zida neki privatni hotelčić...
image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

I još par slika Plodina i Lidla:
image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

I odmah preko puta parcela na kojoj bi trebao Mercator doći:
image hosted on flickr

Mrnjahahahahauuuuuuuuuuu
Old March 24th, 2010, 09:32 AM   #51
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

E i da vas obavijestim da se počeo graditi hotel Lone, nakon Mulinija, 2. hotel sa 5 zvijezdica! Biti će slika...
Old March 24th, 2010, 05:16 PM   #52
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Šta znači Arupinum, sad kad si me već podsjetio? Tako se zovi i rovinjski veslački klub..

Al moram reć, koliko god (mi) je Lidl pojam za arhitektonsko sranje, ovaj rovinjski izgleda i više nego dobro..
Koja je koncepcija? Na katu su dodatne trgovine, ili je sam Lidl gore a dolje garaža?
Old March 24th, 2010, 05:36 PM   #53
the_traveler87
Registered User

the_traveler87's Avatar

Dobri updateovi rovinjac
Keep 'em commin'!
the_traveler87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 25th, 2010, 12:21 AM   #54
misipile
Not Registered :)

Likes (Received): 305

super, i Rovinj ce dakle imat svoje 'Skurinje', svi trgovacki centri na jednom rasksrcu
misipile no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2010, 10:06 AM   #55
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kebra View Post
Šta znači Arupinum, sad kad si me već podsjetio? Tako se zovi i rovinjski veslački klub..

Al moram reć, koliko god (mi) je Lidl pojam za arhitektonsko sranje, ovaj rovinjski izgleda i više nego dobro..
Koja je koncepcija? Na katu su dodatne trgovine, ili je sam Lidl gore a dolje garaža?
Arupinum ti je Latinsko ime grada Rovinja, još se neka imena spominju (Castrum Rubini, Arupinium, Ruvčigno...). Konkretno, kažu da je taj Arupinum sada negdje pod morem 12-tak milja od obale potonuo, tj. kako se dizala razina mora ostao pod morem (kao Atlantida). Jer oko Rovinja ima dosta plićina od 1-2m čak do 16-tak milja od obale...A u nekim plićacima su nađeni zidvi, dijelovi kuća itd.

Da na katu su ti poslovni prostori koji idu u najam, a dole je trgovina, ali kat su najvjerojatnije digli da zaklone Plodine što više...

Quote:
Originally Posted by misipile View Post
super, i Rovinj ce dakle imat svoje 'Skurinje', svi trgovacki centri na jednom rasksrcu
Hahaha, ako se tako može reći sa 2-3 centra, kada se i Mercator napravi.
Old March 28th, 2010, 12:38 AM   #56
misipile

Quote:
Originally Posted by Rovinjac View Post
Hahaha, ako se tako može reći sa 2-3 centra, kada se i Mercator napravi.
Ne budi pesimist, tako je i na Skurinju pocelo... i sada na niti 2km udaljenosti u Rijeci imamo nabacane Billu, Plodine, Merkur, Super Konzum, Lidl, Mercator, Getro... naravno, medju njima se jos da nac i drugih, manje poznatih centara svega i svacega, a dobar dio navedenih se nalazi na onom jedinom pravom rotoru u Rijeci, zbog njih je vjerovatno i izgradjen
Old March 28th, 2010, 11:16 AM   #57
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Da imaš pravo, nisam pesimist, samo me ta usporedba sa Škurinjama malo nasmijala. Ma ja sam zadovoljan i sa ta 2-3 centra (Plodine, Lidl, postoji i Konzum koji je preuzeo trgovine ex Jadran turista-danas Maistre). Bilo je samo bitno da dođu u Rovinj i stvore konkurenciju malim i skupim trgovinicama...Bilo je sramotno da nismo do prije 1 god imali niti jedan veći centar, a ovi lokalni političari se busaju u prsa da smo razvijeni...
Za sve smo morali u Pulu... još samo kada bi Getro došao.
Old March 28th, 2010, 11:39 AM   #58
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Hotel Lone

Evo malo hotelčića Lone, kažem, nakon Mulinija 2. rovinjski hotel sa 5 zvjezdica. Najavljivali su da će kraj radova biti 2009., pa 2010., da bi sada na kraju ispalo za sezonu 2011. Ali nije bitno, bitno je da se počelo graditi... Maistra je u invasticijskom ciklusu, sa duhanskog se prebacuju na turistički biznis. Svake 2 sezone gledaju da naprave ili obnove od temelja jedan hotel ili apartmansko naselje... Investicija će biti još, nisu niti na pola.

Šteta što je odnos prema radnicima u firmi jako loš (male plaće, nemogućnost stalnog zaposlenja i loši međuljudski odnosi), te ne znam koji će im Hrvat više raditi...uvoze NESTRUČNU radnu snagu iz Bosne, Češke, čak i Smrbije...

Pitam se kakav je to turizam!?!?

Hotel se nalazi između hotela Eden i hotela Monte mulinija, Lone je toponim, tj. ime obližnje uvale, a ovako bi nekako trebao izgledati:
image hosted on flickr

Gradilište je ogromno (za rovinjske prilike) radove izvodi Zagrebgradnja, rokaju punom parom...rovokopači, kamioni...sve se praši!
image hosted on flickr

Izbrojao sam 8 velikih rovokopača na gradilištu, te 2 mala. Šteta što svi nisu stali u kadar.
image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

Priroda se počela buditi, pa tako i ja. Ulovila me neka manija slikanja
Biti će još toga
Old March 29th, 2010, 10:34 PM   #59
misipile

Quote:
Originally Posted by Rovinjac View Post
Da imaš pravo, nisam pesimist, samo me ta usporedba sa Škurinjama malo nasmijala. Ma ja sam zadovoljan i sa ta 2-3 centra (Plodine, Lidl, postoji i Konzum koji je preuzeo trgovine ex Jadran turista-danas Maistre). Bilo je samo bitno da dođu u Rovinj i stvore konkurenciju malim i skupim trgovinicama...Bilo je sramotno da nismo do prije 1 god imali niti jedan veći centar, a ovi lokalni političari se busaju u prsa da smo razvijeni...
Za sve smo morali u Pulu... još samo kada bi Getro došao.
Daj ne kukaj... mi u Crikvenici smo osudjeni na Plodine i to vjerovatno najgori ducan u njihovom lancu, valjda im sluzi kao poligon za eksperimente Za sve moramo do Rijeke, nije bas da je daleko, al bih volio da imamo Mercator, pa i Labin ga ima

Imamo mi i Maxi Konzum koji je smece, a vec godinama postoji obecanje da ce se poceti graditi Super Konzum na ulazu u Crikvenicu, ali tamo nema ni bagera.

Getro ti nece doci tako skoro, pa Vjeko je prodao svoje carstvo (brand i sl, prostore iznajmio, koliko se sjecam) Mercatoru?
Old March 29th, 2010, 10:35 PM   #60
misipile

super za hotel Lone; koma za odnos prema ljudima i radnicima. Samo da ne zavrsi Maistra kao Hoteli Novi, tj. Novi Resort koji je uteg oko vrata Hypo banci na globalnoj razini.

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules