|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1093
|
U subotu kreće gradnja riječke džamije
![]() U subotu 3. listopada postavlja se kamen temeljec buduće riječke Džamonjine džamije. Islamska zajednica priprema veliku svečanost na koju bi trebao stići i predsjednik Mesić, ali i izaslanik katarskog emira. Riječka džamija gradi se o ideji proslavljenog umjetnika Dušana Džamonje koji nije dočekao njezinu realizaciju, a glavni projekt napravila je tvrtka ADB iz Zagreba. Islamski centar će uz vjerske imati i društvene, kulturne te obrazovne sadržaje, ali i ugostiteljske sadržaje, a s džamijom će se protezati na preko tri tisuće kvadrata. Bit će na Rujevici, iznad zaobilaznice, a sam minaret bit će visok 23 metra. Islamski vjernici koji u županiji živi više od 10 tisuća, riječku džamiju čekaju još od 1982. godine kada je „pala" prva ideja o njezinoj gradnji. Džamija i Islamski centar „teški" šest do osam milijuna eura će se graditi isključivo novcem od donacija koji treba stitći i iz inozemstva, iz tzv. Islamskih zemalja. L.Z. http://www.korzo.net/izdvojeno/U-sub...e-dzamije.html |
|
|
|
|
|
#42 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Ova džamija u Rijeci je mali korak za Republiku Hrvatsku, ali veliki korak za vjernike islamske vjeroispovijesti.
Multikulturalnost i multietničnost moraju biti naša zvijezda vodilja, taj daleki cilj kojemu težimo. Nadajmo se da će uz predsjednika Mesića svečanosti biti nazočna i njegova velika prijateljica, "naša" uvažena operna diva, Gertruda Munitić, koja sve te tekovine multikulturalnosti i multietničnosti baštini još iz svojih sarajevskih dana.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
SuperMod
|
dizajn projekta je odličan
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Dizajn je zbilja odlican, jedna gradjevina na koju Rijeka moze biti ponosna. NY Hrvatske.
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
MAZINGER ZETA
Likes (Received): 5
|
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Registered User
|
po meni gradnja džamija nije primjerena mjestima na Mediteranu(na kojem nikada nisu bili muslimani) ali kad je već rade neka bude prva i posljednja na hrvatskom djelu Mediterana.
O bravo multikulturna Rijeko!
|
|
|
#47 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Registered User
|
Quote:
To je tek prvi stupanj. Drugi će bit, da će kroz vrijeme skoro svaki drugi hodati po gradu omotan, isto šta vidiš sada u Sarajevu. ![]() Sad but true. Nadam sa samo da s time neće trpit Trsat.
|
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() Jos mali dodatak za el corteza, islamska religija je svojstvena mediteranu koliko i katolicka. Cijeli sjever Afrike do Grcke, a onda opet imas Albaniju i dzamije po Spanjolskoj. Muslimani nisu tu pali s marsa jucer, vec su tu neko vrijeme i zasluzju mjesto gdje ce prakticirati svoju vjeru. |
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Svi smo mi Broj 1.
Likes (Received): 65
|
Eto napravi se dzamija i muslimani postanu ultra radikalni i idu dici sve u zrak kao sto rade po Bosni gdje su vec srusili preko 340582 zgrada
|
|
|
#51 | ||
|
Registered User
|
Quote:
![]() Svi znamo od kud su došli, kako su nastali i tko su njihovi preci. A nečemo sada o povijesti. Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#52 |
|
rekreativac
Likes (Received): 2
|
btw rijeka je jedini grad u hrvatskoj u kojem su militantni islamisti postavili autobombu (1995)... a danas se eto gradi dzamija. mislim da to dovoljno govori o rijeci. u svakom slucaju nije problem u muslimanima koji su ovdje vec dugi niz godina... problemi se javljaju ako dodju "uvozni" kao ovi bosanski mudjahedini... ja se nadam da nece biti takvog ekstremizma
|
|
|
|
#53 | |
|
Svi smo mi Broj 1.
Likes (Received): 65
|
Quote:
|
|
|
|
#54 |
|
rekreativac
|
samo kazem da ne bih volio da se sa islamskim centrom privuku i takvi
|
|
|
|
#55 | |
|
BANNED
|
Quote:
Većina džamija u BiH iz koje stanovnici i svećenici nastoje udaljiti te vehabije su građene novcima lokalnog stanovništva. Sve druge džamije, koje su financirane saudijskim i arapskim novcem su u većini slučajeva okupljališta vehabija i ekstremista. Također, problem nije niti u Islamu kakvog već godinama upražnjavaju lokalni Muslimani u BiH i Hrvatskoj, već je problem u nekim novim pogledima na Islam i njegovim shvatanjem, koji su uvezeni iz tih arapskih zemalja. Nikomu na ovim prostorima ne treba vraćanje u srednji vijek! |
|
|
|
|
|
|
#56 | ||
|
the IRS at the door
|
Quote:
![]() Quote:
Sad kak je - je. Nek se na kraju sagradi dzamija, ali neka funkcionira u skladu sa okruzenjem, jer ako je vec sredina tolerantna, onda i vjerski objekt mora uzvratiti istom dozom tolerancije, a ne buditi neduzno stanovnistvo u 5 ujutro. ![]()
|
|
|
|
#57 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#58 | |
|
BANNED
|
Quote:
![]() Slijede zahtijevi za izgradnjom džamija u Puli, Zadru, Splitu, Pločama i Dubrovniku. Jedino se još "drži" Krešimirov grad - Šibenik!
|
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Registered User
|
hehe.. u Zadru već postoji kvart Mala Bosna... mogli bi kakvi minareti niknuti..samo ti ''bosanci'' nisu muslimanske vjeroispovjesti..bemu!hehehehe
|
|
|
#60 |
|
BANNED
|
|
|
|
|