daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy (aug.2, 2013) | DMCA policy | flipboard magazine
Old July 16th, 2010, 10:25 AM   #201
WiWiWi
Registered User
 
WiWiWi's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bandung
Posts: 1,323
Likes (Received): 6

produk-produk kayak buat olahraga outdoor. kaya tas buat hiking, tali buat panjat tebing, tenda dll
http://www.eigeradventure.com/
WiWiWi no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old July 16th, 2010, 10:52 AM   #202
sasamakan
Tukang Makan
 
sasamakan's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Jakarta and Luzern (Lucerne)
Posts: 2,235
Likes (Received): 305

ohhh eiger yang alat2 panjat tebing gitu2 ya, bagus kok emang kualitasnya
sasamakan no está en línea   Reply With Quote
Old July 16th, 2010, 11:56 AM   #203
netaholics13
frequent visitor
 
netaholics13's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: jakarta
Posts: 975
Likes (Received): 35

Quote:
Originally Posted by dochan View Post
Nemu foto ini di sub-forum tetangga
di Phnom Penh, Kamboja. Cat Dulux. www.dulux.co.id

dulux itu bukan merk indonesia, itu punya ICI (imperial chemical industries) yang sudah dibeli oleh AkzoNobel

http://www.akzonobel.com/brands_prod...nts/dulux.aspx
__________________
it wasn't raining when Noah built the Ark - prevention is better than cure
netaholics13 no está en línea   Reply With Quote
Old July 18th, 2010, 03:11 PM   #204
alamobulava
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 28
Likes (Received): 0

PT.YKK Zipper Indonesia..
YKK adalah perusahaan yang memproduksi hampir sebagian besar resleting di dunia
Resleting yang kedap Minyak


ngambil dari link
alamobulava no está en línea   Reply With Quote
Old July 19th, 2010, 12:37 PM   #205
F-ian
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Kingdom of Banten, the Dynasty of Queen Atut
Posts: 4,345
Likes (Received): 45

YKK bukannya dari Jepang?
__________________
"Nggak usah sinis, kalau nggak setuju diam saja. Apa sih yang sudah Anda lakukan buat negeri ini?"
F-ian no está en línea   Reply With Quote
Old July 19th, 2010, 06:21 PM   #206
T2A
Registered User
 
T2A's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Banda Aceh
Posts: 3
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by fajarmuhasan View Post
ini produk apa?
eiger bikin apa aja?
lha kan udah ada web nya tuh? gk pernah pake produk eiger? bagus tuh...layak go internasional deh!
T2A no está en línea   Reply With Quote
Old July 21st, 2010, 05:25 PM   #207
Mimihitam
Pengguna Jelata
 
Mimihitam's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Jakarta
Posts: 2,682
Likes (Received): 35

Indonesia is home to two cosmetic giants, the Mustika Ratu and Martha Tilaar, both have been dominating indonesian market for many years now. I was somewhere in middle east country when i found one brand made by either MR or MT (not really sure). In Philippines, Biokos Martha Tilaar is quite popular too.

Yes, their products have in world market for quite a while, specializing on herbal-based beauty products.

1. MARTHA TILAAR

Martha Tilaar Group is one of Indonesia’s foremost purveyors of innovative, high-quality beauty products and services. With its wide-ranging stable of sub-brands under the Martha Tilaar umbrella brand, the group offers an impressive array of beauty and well-being choices for women of all ages and income groups. While many of its products and treatments feature the ancient wisdom of traditional Indonesian herbal ingredients (jamu) and other natural plant extracts, Martha Tilaar also produces a wide variety of up-to-the-minute color cosmetics and skincare, body care and hair care products for the modern woman.



From its humble beginnings as a beauty salon in the early 1970s, the company has grown into an integrated, world-class, total beauty provider with an annual turnover of around US$75 million monthly, which exports its products all over the world. The company’s key brands have won numerous prizes and consistently achieved the country’s highest ratings for brand awareness, reflecting Martha Tilaar’s strong focus on beauty products specifically designed for the Eastern woman. The group leads the domestic market for color cosmetics (decorative and make-up base) with an 18 to 10 percent share, and holds around 11 percent of the skincare market.

The group’s range of products consists of cosmetics and personal care (decorative products, make-up base, skincare, body care and hair care), jamu, and spa products. The main brands are: Sariayu, which is Indonesia’s oldest brand in this market, and which boasts the largest number of in-store counters (decorative products, make-up base, skincare, body care, hair care and jamu), Biokos (anti-aging skincare), Caring Colours (decorative, make-up base), Belia (splash colognes for teenagers), Berto Tea, Dewi Sri Spa (holistic spa products), Professional Artist Cosmetics (decorative and make-up base), Jamu Garden (jamu, skincare, body care, and health care), Mirabella (decorative), and Rudy Hadisuwarno Cosmetics (hair care) under license from the Rudy Hadisuwarno Organization.

Eastern Garden Spa, Martha Tilaar Salon & Day Spa and Dewi Sri Spa are internationally franchised chains of spa and beauty treatments based on the traditional Indonesian concept of Rupasampat Wahyabiantara, influenced by Chinese and Indian age-old health and beauty rituals. This approach perfectly captures the worldwide trend towards back-to-nature and Eastern cultures.

The group also owns and operates Puspita Martha beauty schools, Bali Sari spa training center and Cipta Busana Martha, which markets traditional Indonesian garments.

2. Mustika Ratu

PT Mustika Ratu Tbk is an Indonesian company that is engaged in the production, distribution and marketing of herbal-based and natural cosmetics, herbal drinks and other related activities. The Company also produces body care products for men, opens and franchises spa centers, and creates home spa products. The Company’s subsidiaries, which are engaged in the distribution, general trading and property management sectors, include PT Mustika Ratubuana International, PT Mustika Ratu (M) Sdn. Bhd., PT Mustika Ratu Properties (M) Sdn. Bhd. and PT Paras Cantik Kenanga. The Company operates a production facility in Ciracas, East Jakarta.

Mustika Ratu is a manufacture company, and the leader in the industry of herbal (Jamu) and natural-based cosmetics in Indonesia. The company is stressing on a perfect beauty base gained from the inner and outer by using its products, and steadily providing and marketing products for all ages, genders, and people social class.

Mustika Ratu has certified by internationally recognized ISO 9001 of 2000 version integrated with ISO 14001 of 2004 version, applied CPKB (a Good Cosmetic Production Method) , and CPOTB (a Good Tradional Herbal Production Method) in order that the production result can be accepted in local and foreign market, and has honored with Good Manufacturing Practice (GMP) certificate from Department of Health of The Republic of Indonesia.
Established in 1975, the company has exported to about 24 countries, with Malaysia, Brunei, Singapore, Hong Kong, Japan, Saudi Arabia, Nigeria, Check Republic, Russia, and Papua New Guinea representing the most significant market.

Launching over 700 products, consisting of: Hair care, Facial care, Body Care, Basic Make Up, Decorative Make Up, Herbal Drinks, Beauty Supplements, and Spa products.

The Indonesian Superbrands Council also has awarded Superbrands Status for Mustika Ratu and Puteri products, and recently has awarded with Indonesian Best Brand Awards 2006, as the only Indonesian traditional herbs and cosmetics chosen as a reliable and avowal internationally.

http://goodnewsfromindonesia.org/201...-12-cosmetics/
Mimihitam no está en línea   Reply With Quote
Old July 27th, 2010, 04:16 PM   #208
Ocean One
Live On The Ocean
 
Ocean One's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Stuttgart, Jakarta, Makassar n Palopo
Posts: 9,861
Likes (Received): 459

Sory kalau salah naruh, bigung mo naruh di mana. kalau ada yang tahu thread yang cocok, di pindahkan juga gpp..


Sarinah Buka Toko di Mekkah

Selasa, 27 Juli 2010



JAKARTA, KOMPAS.com - Masyarakat Jakarta, atau mereka yang hidup di era 60-70an, pasti mengenal Sarinah, supermarket asli Indonesia yang menjual produk-produk khas Indonesia, utamanya untuk para turis.

Tahun ini, Sarinah berniat ekspansi ke luar negeri ketika pembicaraan dengan pengelola gedung dari Timur Tengah menjelang tahap akhir. "Ada barokah yang datang, yang terdekat waktunya dari Timur Tengah, di Mekkah, ada calon partner pendekatan untuk kita membuka gerai di sana," tutur CEO Sarinah Jimmy Gani di sela peluncuran Majalah Fortune Indonesia, Selasa (27/7/2010).

Pengusaha pengelola gedung ini, katanya, memiliki gedung bernama Zamzam Tower. Mereka mengaku belum tahu akan diisi dengan produk seperti apa. Namun, mereka akhirnya memiliki bayangan untuk memasarkan produk kerajinan dari Indonesia.

"Jadi nanti manajemennya orang lain tapi isinya dikelola Indonesia. Mudah-mudahan tahun ini. Namanya Amina by Sarinah," katanya.

Sementara itu, peluang kerja sama dengan Harrod's untuk membuka gerai di Eropa belum ada kemajuan. Pihak Harrod's masih sekedar berkunjung untuk membicarakan peluang.
Ocean One no está en línea   Reply With Quote
Old July 29th, 2010, 11:52 AM   #209
Mimihitam
Pengguna Jelata
 
Mimihitam's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Jakarta
Posts: 2,682
Likes (Received): 35

Olympic Furniture



Kisah sukses Au Bintoro, pendiri Olympic Furniture, diawali tahun 1980. Ketika itu ia merasa bahwa toko furniture terlalu membebani konsumennya dengan ongkos kirim yang begitu besar. Mahalnya ongkos kirim itu disebabkan karena beratnya produk furniture sehingga untuk mengangkatnya dibutuhkan beberapa orang pekerja, selain itu pengusaha furniture tidak dapat membawa banyak barang sekaligus—satu truk kecil hanya bisa mengangkut beberapa meja belajar saja—sehingga tidak efesien. Bayangkan bila meja-meja tersebut harus diantarkan ke alamat pelanggan yang berada di pelosok-pelosok daerah, bukan tidak mungkin ongkos kirimnya lebih mahal dari harga meja itu sendiri.

Au yang ketika itu masih berprofesi sebagai pembuat box speaker memutar keras otaknya agar bisa menemukan meja belajar yang lebih praktis, ringan, dan bisa diangkut dalam jumlah yang lebih banyak dalam satu truk. Au memiliki ide untuk membuat sebuah meja yang dapat dibongkar pasang. Dengan ide ini ia berharap pengangkutan meja jadi lebih mudah dan murah. Namun ia menemukan masalah, penggunaan kayu yang berat bobotnya menyebabkan timbul kesulitan membuat pasak-pasak yang cukup kuat untuk merekatkan bagian-bagian meja.

Ia kemudian mencoba-coba membuat meja dari bahan baku box speaker yang dimilikinya, dan ternyata sukses. Ia mampu menciptakan meja yang lebih kecil, ringan, dan mudah dibongar pasang. Meja belajar baru itu tersusun dari serpihan-serpihan papan partikel dengan perekat sekrup yang bisa di cucuk-cabut. Setiap bagian diberi tanda khusus untuk mencocokkannya dengan bagian lain. Ini mirip dengan mainan bongkar pasang anak-anak.

Produk ini selain mudah dibawa ternyata juga memberikan keuntungan lain bagi penjualnya, yaitu memperkecil biaya penggudangan (storage cost) karena penjual hanya perlu merakit satu produk saja sebagai display, sementara produk yang digudang dibiarkan dalam keadaan terbongkar sehingga tidak memakan banyak ruang.

Walau begitu Au belum memiliki cukup nyali untuk menjualnya secara massal, dan lebih memilih untuk menjualnya berdasarkan pesanan. Suatu hari seorang konsumen memesan meja itu dalam jumlah ribuan. Au girangnya bukan main. Setelah harga disepakati, pengerjaan meja itu dilakukan 24 jam nonstop agar selesai tepat waktu. Namun malang di tengah jalan order itu diputus secara sepihak. Akibatnya Au terpaksa menumpuk produk dan bahan baku yang tersisa di gudang. Setelah menunggu tanpa kepastian, Au nekad menjual meja pesanana itu ke toko-toko furniture. Ternyata meja-meja itu laku keras dan habis terjual. Ini membuat Au semakin percaya bahwa konsumen telah lama menantikan sebuah meja belajar yang lebih praktis seperti buatannya.

Pada tahun 1983, Au benar-benar menekuni bidang furniture dan meninggalkan profesinya sebagai pembuat box speaker. Setahun sebelumnya dia meresmikan sebuah pabrik Cahaya Sakti Multi Intraco yang khusus memproduksi meja (menyusul kemudian tempat tidur, meja serbaguna, lemari hias, lemari pakaian, rak televisi, meja kantor, dan hampir semua jenis furniture.

Au menamai merek produknya “Olympic Furniture” karena terinspirasi dengan Olimpiade XXIII yang berlangsung di Los Angeles pada 1984. Au mengutip ajang olahraga tersebut sebagai label dengan harapan Olympic dapat bergaung sehebat olimpiade yang terkenal di seluruh penjuru dunia. Inspirasi ini dikemudian hari menguntungkan Au karena konsumen lokal mengenalinya sebagai produk impor meskipun sebenarnya serpihan-serpihan perabot itu semuanya dibuat di Bogor dengan tenaga kerja lokal.

Pada tahun 1997, seperti kebanyakan pengusaha lain, Au mengalami goncangan dahsyat akibat Krisis Moneter yang melanda Indonesia ketika itu. Ongkos pembelian bahan baku membengkak gila-gilaan dan karyawan menginginkan kenaikan gaji, sementara rata-rata 5 dari 10 konsumen membatalkan membelian. Bisnis Au mengalami masa-masa paling suram dan hampir semua rencana besar terbengkalai begitu saja. Gara-gara krisis pula Au terpaksa menjual separuh lahan beserta gedung di daerah Sentul Jawa Barat yang awalnya direncanakan sebagai pusat produksi terpadu, mulai dari pengolahan kayu hingga finishing.

Au mendapatkan ide lain untuk mengatasi masalah ini. Bila sebelumnya ia hanya mengandalkan toko-toko furniture untuk menjual produknya, kini ia bekerja sama dengan peritel besar seperti Carrefour dan Giant. Ia juga bekerjasama dengan gerai kredit Columbia agar konsumen lebih mudah mendapatkan dana untuk membeli produknya. Strategi ini berhasil mengembalikan penjualan Olympic ke tingkat semula, bahkan lebih.

Memasuki tahun 2003 ia menggandeng perusahan furniture asal Jerman, Garant Mobel International dan bersama-sama mendirikan Garant Mobel Indonesia (GMI) dengan 75% saham dimiliki Olympic. GMI bertindak sebagai pemberi hak waralaba yang menghubungkan pemasok dan para peritel mebel merek Garant asal Jerman, dan merek kelas atas milik Olympic. Usaha ini menciptakan merek baru MER yang diwaralabakan dengan biaya minimal Rp.500 juta beserta show room seluas 100 meter persegi. Kerja sama ini menjadikan Au sebagai peritel furniture pertama di Indonesia.

Au juga mulai mengibarkan merek-merek baru untuk menguasai pasar, misalnya Solid Furniture, Albatros, Procella, Olympia, dan furniture berharga murah Jaliteng. Diversifikasi produk itu dibuat berdasarkan daya beli target market-nya. Albartos misalnya mencoba menampilkan desain klasik dan minimalis yang disesuaikan dengan tren perkembangan desain rumah masyarakat kelas atas yang berselera ala Eropa dan Asia moderen.

Pada suatu kuliah terbuka di hadapan mahasiswa pasca sarjana ITB, Au memberikan tips untuk mengelola perusahaan-perusahaannya. Ia memaparkan trust management yang ditemukannya melalui pergulatan antitesis sikap ayahnya yang sulit memberikan kepercayaan pada anak buah. Sikap curiga itu, katanya , justru membuat orangtuanya kerap marah, kecewa, mudah stres, dan bisnisnya tidak maju-maju. Ketika sikap itu dibalik, Au mengakui hal tersulit bukanlah tentang bagaimana menyerahkan kewenangan, tetapi menata hati agar ikhlas dan pasrah setelah pendelegasian. “Trust management dapat menurunkan biaya, meningkatkan efisiensi, dan efektivitas,” jelas Au.

Au kini menjabat sebagai komisaris utama dan lebih banyak terlibat kegiatan filantropis. Ia mengontrol 20 anak usaha di bawah Olympic Group yang tersebar di seluruh nusantara dari kantor utamanya yang terletak di Kawasan Industri Sentul. Di waktu luang, ia melakukan ceramah-ceramah kewirausahaan di berbagai tempat untuk mengajarkan apa yang disebutnya sebagai kebajukan kapitalis spiritual.

http://www.anakui.com/2010/07/28/6-p...milik-asing-2/

Last edited by Mimihitam; July 29th, 2010 at 12:01 PM.
Mimihitam no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2010, 10:00 AM   #210
Mimihitam
Pengguna Jelata
 
Mimihitam's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Jakarta
Posts: 2,682
Likes (Received): 35

When we are talking about jeans, there’s nothing can beat the Levi’s, the legendary jeans originated in San Francisco, US, first established in 1873. My american friend told me that they are 4 things that built America, Rock n Roll, Harley Davidson, Coca Cola, and Levi’s.
Other famous brands are Wrangler, Lee, and Diesel. Not so many people know that Indonesian jeans brands are sliping into this crowd and position themselves strongly for specific market.
1. LEA
Many indonesians think that this is an American brand. This is an Indonesian brand specifically design and marketed by capturing the spirit of America.

Established in 1979, LEA has been providing American style casual clothing, and accecories. I personally amazed by the branding work, from its ads, logo, stores, etc, this really makes this brand comparable to those giant brands.

2. Petersaysdenim

It was actually derived from the owner’s band back in 2005, Petersayssorry, he then established a small company producing jeans, branded PETERSAYSDENIM (at first, the jeans was branded REVENGER DENIM KILLER hahaha).
This jeans is now expanding to the fursthest corner of earth, all the way to canada, US, europe. It has branched out into producing not only Jeans, but flannels, jackets, wallets, and Tees.

http://goodnewsfromindonesia.org/201...eans-and-accs/
Mimihitam no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2010, 10:16 AM   #211
typhoonbringer
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,417
Likes (Received): 65

gw kira eiger jerman punya
typhoonbringer no está en línea   Reply With Quote
Old August 9th, 2010, 06:46 AM   #212
H&M
H&M
 
H&M's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,501
Likes (Received): 267

Andre Valentino, Sepatu RI "Rasa" Itali

Produk sepatu asli Indonesia "Andre Valentino", yang mampu memberikan kesan buatan Italia, kewalahan memenuhi permintaan pasar regional Asia dan dalam negeri.

"Perkembangan positif itu bukan hanya oleh faktor nama merek yang mampu memberikan kesan keitali-italian, tetapi lebih karena adanya jaminan kualitas dan model yang mampu memenuhi kebutuhan pasar," kata General Manager PT Cipta Sumber Sejahtera Marga Singgih di Kuta, Bali, Sabtu (31/7/2010).

Produsen sepatu kasual dan resmi buatan tangan asal Tangerang dan kantor di Jakarta itu dihadapkan keterbatasan tenaga perajin yang memerlukan pelatihan bertahun-tahun sehingga tak bisa menaikkan produksi sesuai permintaan pasar.

Marga menjelaskan, usaha tersebut dirintis sejak 1993 dengan langsung mencoba pasar di Singapura. Kemudian merambah Malaysia pada 1995 dan baru dipasarkan untuk segmen kelas atas Indonesia pada 1996. "Awalnya kami hanya membuka toko di Sogo, Jakarta. Kini merambah berbagai kota di Jawa dan Bali hingga Banjarmasin, Balikpapan, Medan, Palembang, dan Bandar Lampung," ujarnya.

Dia menyebutkan, banyak perusahaan di Indonesia mencoba strategi membangun pasar seperti yang diterapkan Andre Valentino, tetapi gagal karena persaingan pasar di Singapura sangat ketat.

Dengan jaminan kualitas dan model produk terkini, Andre Valentino dikenal dan diminati konsumen Singapura, kemudian Malaysia, dan kini merambahVietnam, Jepang, Kepulauan Mauritius, Korea, Filipina, hingga Hongkong.

Menurut Marga Singgih, perusahaannya mempekerjakan 300 perajin sepatu dengan produksi rata-rata satu pasang per orang atau 300 pasang per hari. Proporsi produknya 65 persen untuk wanita, 25 persen pria, dan hanya 10 persen segmen anak-anak.

Produksi yang dipasarkan di dalam negeri terus meningkat, kini mencapai 8.000 pasang per bulan, dengan harga sekitar Rp 900.000 hingga Rp 1,7 juta per pasang.
H&M no está en línea   Reply With Quote
Old September 9th, 2010, 01:42 PM   #213
Mimihitam
Pengguna Jelata
 
Mimihitam's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Jakarta
Posts: 2,682
Likes (Received): 35

“Es Teler 77″ To Go International

According to Sandiaga Uno, UMKM organizations intend to bring micro businesses such as Ayam Bakar Mas Mono and Es Teler 77 to major world cities like New York, Hong Kong, and Tokyo.

“So, not only the existing CFC or KFC in Indonesia but Ayam Bakar Mas Mono and Es Teler 77 should be stoned to Hong Kong or New York,” Sandi said in his speech when opening the field of SMEs Kadin Rakornas and Cooperation in Jakarta Convention Center.

Government, said Sandiaga, was asked to spawn comprehensive and appropriate policies. Indonesia requested that SMEs become pillars of national industry.

“We already have five FTAs (Free Trade Zone) signed, which means widening the market and this could be a necessity. Therefore, (we need) to change this into an opportunity,” said Sandiaga.

Sandiaga hopes, next year (2011) could be a landmark year for SMEs.

Actually, targeting SMEs, Kadin resurrection took place this year. Unfortunately, the government disbursed funds were spread across all sectors. “Because there is no focus, this is a particular hardship on SME sector to grow,” he said.

Sandiaga resumed, Kadin hopes later in 2011, budgeting can be more focused.

In additions, Es teler 77 has opened their branches in Singapore and Australia. Soon they will open in other countries.

Source: Vivanews and Esteler77.com

http://thejakartaherald.com/%E2%80%9...international/
Mimihitam no está en línea   Reply With Quote
Old September 9th, 2010, 03:09 PM   #214
Ocean One
Live On The Ocean
 
Ocean One's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Stuttgart, Jakarta, Makassar n Palopo
Posts: 9,861
Likes (Received): 459

Quote:
Originally Posted by Mimihitam View Post
“Es Teler 77″ To Go International

In additions, Es teler 77 has opened their branches in Singapore and Australia. Soon they will open in other countries.

Source: Vivanews and Esteler77.com

http://thejakartaherald.com/%E2%80%9...international/
Neh salah satunya mimihitam di City Plaza, s'pore. Kelihatannya sih kedainya ini dah lama sebab tendanya aja dah lusuh gitu n kelihatan dah tua..

Quote:
Originally Posted by Ocean One View Post
Es Teler 77 di City Plaza, s'pore...

Ocean One no está en línea   Reply With Quote
Old September 9th, 2010, 03:27 PM   #215
Mimihitam
Pengguna Jelata
 
Mimihitam's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Jakarta
Posts: 2,682
Likes (Received): 35

^
^
Waktu itu saya juga pernah lihat satu di Melbourne
Mimihitam no está en línea   Reply With Quote
Old September 9th, 2010, 05:18 PM   #216
David-80
Le Nozze di Figaro...
 
David-80's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Planet Earth
Posts: 6,992

Yup, nih di swanston st melbourne



cheers
__________________
Intel Inside, Idiot outside
David-80 no está en línea   Reply With Quote
Old September 10th, 2010, 11:50 AM   #217
sasamakan
Tukang Makan
 
sasamakan's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Jakarta and Luzern (Lucerne)
Posts: 2,235
Likes (Received): 305

Di SIN kemaren ngeliat ada krupuknya Superindo di mini market lokal

edit : ngecilin gambar

__________________
Someone asked me : You have a car. Why don't you use the car while living in Jakarta rather than using public transport? I replied : I can't drive and I hate it. And if the people does not want to use public transport, from where the government can have the money to refurbish the current transport system?

Visit my cheap blog http://mahendrabudhiastra.com
Buruknya birokrasi antara Bea Cukai dan Bandara Soekarno Hatta >> http://birokrasi.kompasiana.com/2014...ta-636997.html
sasamakan no está en línea   Reply With Quote
Old September 16th, 2010, 10:10 AM   #218
Mimihitam
Pengguna Jelata
 
Mimihitam's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Jakarta
Posts: 2,682
Likes (Received): 35

Indonesia Shines on NYC Catwalk

Few Indonesian-born fashion designers have achieved what Farah Angsana has on the international stage. Farah has successfully established her self-named brand in Switzerland and in the fashion capitals of Paris, Milan and New York. Her buyers include luxury department stores like Neimann Marcus and soon, Bergdorf Goodman.

Along with 90 of the world’s best established and up-and-coming designers, Farah, 39, recently showcased her Spring and Summer 2011 couture collection during the prestigious New York Fashion Week held on Sept. 9-16 at the Lincoln Center.

This is not Farah’s first fashion show nor will it be her last. With Fashion Week barely over, the designer, who divides her time between Paris and New York, is already busy preparing for more shows, one of which is a bridal event in New York next month.

The Jakarta Globe recently caught up with Farah at the Surrey Hotel in Manhattan. During the hour-long conversation with her, she talked about her recent collection, her road to success and her observations about fashion in Indonesia. Here are excerpts from the interview.

What inspired your collection for New York Fashion Week?

My theme this season is exotic Indonesia. I’ve always loved my own country. I’m not an ethnic designer, but I just want to bring out a little bit of Indonesia and introduce my country to the world.

There’s a lot of traditional and ethnic elements [in Indonesia] and I’d like to explore that. Blending Indonesian and Western themes [must be done] carefully and nicely. Not everyone, for example, can wear batik.

But if you know how to do it well, [by making it into] a cocktail dress, for example, it becomes wearable. You can change the color and make it [into a] more modern, Westernized outfit. It’ll look just like a printed flower dress.

The “It” dress [as labelled by the media] was one made from sarong kebaya [used during Indonesian] weddings.

I thought it was a beautiful silhouette and I [created it into] a dress and not something to be worn just in Indonesia. I wanted to translate that more to European wear.

You are one of few Indonesian designers to go international and the first and only Indonesian to ever take part in haute couture fashion shows in Paris and New York. Why do you think that there are not more Indonesian designers who have had the same success?

I’m just lucky, hard working and passionate.

When I was very young, my dream was to become the first Indonesian designer to go international. I achieved my dream.

But success? Success is still a long way away. I am not successful; I am just achieving my childhood dream.

I have achieved certain things in my career life, when I show my collection in Paris, London, Milan, New York. But [I’ll only] be successful when my company gets sold to the public and when I retire at the peak [of my career].

You are clearly at the highest point of your career so far. Does the limelight overshadow the more trying moments that have shaped you to become who you are today?

When I changed from a couture designer to menswear, I didn’t have any order for two years … I was wrongly influenced by my press office in Paris and the people around me [who were] telling me what to do. I lost the sense of Farah Angsana.

Studying in Paris was a wrong step for me, but I never regretted my four years there. There, I learned so much about how to mold a cloth to a dress and I learned the meaning of luxury products and couture, [where] every single quality or feeling comes into one clothing.

London is where I learned the basics and Paris gave me the opportunity to learn and to grow to [become] a designer.

Milan was the place I started to see buyers and New York is the place where I explore all my experience for the past 12 years. It is the best platform of all — America is very open and has given me lots of opportunity to grow [and] to show my work.

Your experience in each country must have exposed you to their different markets and made you a versatile designer. How is fashion in Paris and New York different?

Each country is a different ball game. [American fashion] is more wearable and people are more body conscious — they want to look thinner. In Europe, women want to look stylish and trendy.

[European women] don’t care if you have a huge flower on your shoulder or huge, bulky ruffles on your tummy as long as it looks stylish.

What about Indonesian fashion?

I’ve never designed in Indonesia, but it is another world of its own.

There [are] a lot of variety of women — sexy, elegant, madame [types]. It’s very extreme because it is a society that is still exploring fashion.

Indonesians are very stylish. They love fashion and they are the most fashion forward, up-to-date about fashion and brands … Indonesia may not be as progressive as Singapore, but the majority of [Singapore’s] buyers are from Indonesia.

What I have to point out is that the Indonesian society should buy luxury products in Indonesia [instead of buying outside Indonesia in places like Paris] to help the Indonesian economy.

This includes foreign companies like Dior, Valentino and all the luxury products based in Indonesia.
source: http://www.thejakartaglobe.com/fashi...catwalk/396264
Mimihitam no está en línea   Reply With Quote
Old September 19th, 2010, 04:10 AM   #219
eurico
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 21,937
Likes (Received): 2035

and here's is Farah Angsana's Fall Collection 2010 New York Fashion Week







eurico no está en línea   Reply With Quote
Old September 21st, 2010, 02:51 PM   #220
jenaro
In vino amicitia
 
jenaro's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Indonesia
Posts: 620


Ini Farah yang muncul di rubrik Sosialita Kompas Minggu kemarin ya ?
__________________
-I'm not speeding, just flying low-
jenaro no está en línea   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 04:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu