|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
E da mi je vidjet Tvrđu za vrijeme Turaka - od ulica do zgrada i ljudi. Šteta što nije bilo fotoaparata tad...a kontam da nema ni crteža iz tog doba. Jel ima još negdje ovakvih tekstova o starom Osijeku?
|
|
|
#62 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
SAMO ZABRANA PROMETOVANJA MOŽE RIJEŠITI PROBLEM
Zbog prometnog kaosa barokna Tvrđa propada Ove su godine, samo na području Tvrđe, ispisane 644 kazne, od čega je 168 za vožnju pod utjecajem alkohola i 284 za nepropisno parkiranje. Zabilježeno je i devet prometnih nesreća u kojima su tri osobe ozlijeđene. Svaki drugi prekršaj je nepropisno parkiranje, a svaki četvrti vožnja pod utjecajem alkohola, podatci su iz prometne policije. No, i bez brojki o ispisanim kaznama jasno je kako u Tvrđi svakog dana, a pogotovo vikendom, nastaje potpuni prometni kaos, a jedino pravo rješenje je potpuna zabrana ili ograničavanje prometovanja. Osim vozača, problema u kretanju imaju i pješaci koji su zbog parkiranih automobila, "nalijepljenih" na kuće, osuđeni na hodanje cestom. Ista ta cesta, opet zbog parkiranih automobila, znatno je sužena pa se dva vozila jedva mimoilaze, čak i kada nema pješaka na cesti. Zbog velikog broja vozila prometnice od kamenih kocki sve su češće "krezube", prekrivene rupama, ulegnućima i raznim neravninama. Ironično, upravo će Tvrđu gotovo svaki Osječanin istaknuti kao biser grada i mjesto na koje valja odvesti goste. "Sankcioniramo prometovanje i parkiranje motornih vozila u pješačkim zonama. U noćnim satima, posebno u dane vikenda, kontroliramo vozače s ciljem isključenja onih koji se zateknu za upravljačem pod utjecajem alkohola i opojnih droga”, kaže Borislav Vukušić, načelnik postaje prometne policije. Komentar na prometnu situaciju u Tvrđi zatražili smo i od Milana Kamenka, pročelnika Upravnog odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo i promet, ali nismo dobili odgovor. Uriniranje po privatnoj imovini nije kažnjivo!? “Komunalni redar nikada nikog nije kaznio zbog uriniranja, čak ni kada je riječ o životinjama na javnoj površini, što je bilo moguće prema nekadašnjoj gradskoj Odluci o uvjetima držanja životinja koja je stavljena izvan snage Zakonom o veterinarstvu. Kako pomoći građanima koji prijavljuju uriniranje po njihovoj privatnoj imovini u Tvrđi - ne znam. Možda bi bilo najbolje pozivati kontakt-policajca zbog ometanja posjeda. Ulično uriniranje je nekulturni odraz obiteljskog neodgoja” - pojašnjava Ivica Šiškić, voditelj Službe komunalnog redarstva. 644 kazne ove je godine ispisala prometna policija na području Tvrđe pa dokad više???
|
|
|
#63 |
|
Osječko Est 1697
|
Dok se netko neuhvati poštenog posla, sramotno je na sta to lici vikendom... A pokraj Tvrđe bi bilo super napraviti veliku garažu, al gdje ju smjestiti... |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Registered User
|
ispod zemlje?
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Osječko Est 1697
|
Pa da, al nema se baš mjesta okolo.
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Evo ja ne znam Osijekl previše ali po GE jel moguće tu
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Osječko Est 1697
|
Tamo je neka autopraonica a ovo ostalo je valjda od GPP-a![]() A valjda bi moglo
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
ili mozda ispod srednjoskolskog igralista,da ima dva ulaza, jedan iz istarske ulice a jedan iz trpimirove ulice.
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Osječko Est 1697
|
Ma ne, prekomplicirano bi to bilo. Najbolje je gdje je zvjezdan oznacio, ja mislim da se tamo neke šupe nalaze.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Registered User
|
ja sam mislio u park ispod zemlje
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Osječko Est 1697
|
Koji park sada
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Registered User
|
pa park kulture valjda
ostavit onaj ulaz u tvrđu prema zapadu i samo zavući garažu lijevo isopd ledine |
|
|
|
|
|
#73 |
|
BANNED
|
E i da ja bi na sve ulaze -izlaze iz tvrđe (oism jednog koji bi služio za dostavu,hitne slučajeve itd.opremio oimm stupićima na daljinski) "zatvorio" fontanama
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Osječko Est 1697
|
Nije ni to loša ideja. Lijepo bi bilo vidjeti fontane kraj vodenih vrata i na istocnom ulazu
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
BANNED
|
Nisam mislio na vodena vrata...mislio sam na sve cestovne ulaze...
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
BANNED
|
![]() Evo vako nešto,a park oko tvrđe bi trebalo podići na malo veću razinu od zelene livade... |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Osječko Est 1697
|
Pa livada je samo s istocne strane, s ostalih strana je super"
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
BANNED
|
Ma meni sve to skpa okolo dosta jadnjikavo izgleda...barem po slikama i GE.
Možda bi trebalo otkopati obrambeni opkob (kanal s vodom) ako je ikada postojao... |
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Osječko Est 1697
|
Quote:
Quote:
tako je i s južne strane i sa sjeverne nesto manje, jedino je istocna obična livada.
|
||
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Registered User
Likes (Received): 31
|