|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Pa nije baš toliki sf,recimo ovako,stadion izgraditi na Kajzerici ,i zatim srušiti sve oko travljanjka na Maksimiru,i zatim na površini travnjaka iskopati rubu pet-šest metara.Zatim naopraviti susutav punjenja sa nekim od kanaliziranih redom neiskorištenih potoka i ukoolo izgraditi zgrade.
Tako nešto je napravljeno u Londonu sa starim stadionom na mjestu travnjaka je vrt a kod ns mi na mjestu travnjaka bio bazen. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Quote:
![]() Ta bolja vremena nisu nikad ni postajala. I ranije se je, prije 50 let govorilo ostaviti za bolja vremena. Najprije bumo delali fazu 1,pa onda kad bu bolje bumo delali fazu 2, i kad budu konacno dosla bolja vremena bumo delali fazu 3,ali u Zagrebu uvijek sve ostane na fazi 1! ![]() ![]() ![]() ![]() Zato govorim da je ZG pravi luzerski grad. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Tu i tam
|
Nema vizije, sve nekak na ho-ruk. Da nam je bar još jedna Univerzijada ![]() Inače, ova ideja o oživljavanju potoka mi je |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
ruralan
Likes (Received): 596
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Najvecim dijelom se slazem s Ubodnim.... mislim da s ovim potocima trazimo nemoguce od grada. Treba rijesiti projekt Zagreb na Savi i time bismo dobili vec sasvim drugu pricu... dodatni potoci pored rijeke mislim da nam nisu potrebni. S druge strane nije da bas ima ne znam koliko mjesta po centru pa da bi se mogao neki potok napraviti - teziti tome da Zagreb bude Amsterdam, Kopenhagen ili sl. je ipak malo nerealno. Netko je spomenuo Tkalcu i da bi tam mogli potok napravit - da se to napravi ne bi nista mjesta ostalo za pjesake sa strane jedino ako se ne bi rusile postojece kuce/zgrade. Pomalo nerealno i po meni totalno nepotrebno. Velika investicija a ne bi donjela dovoljno (po meni nikakva) poboljsanja kvalitete prostora.
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Quote:
Da se radi u riječicama (na svim slikama iz njemačke su riječice ne potočići) ne bi se složio. Voda kao dekorativni element bi se mogl jako dobro iskorsititi,možda ne graditi neki novi Amesterdam ili tako nešto ali da postoje tu i tamo ulice izgrađene uz neki vodotok zašto ne. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Registered User
|
Tkalčićeva nekad:
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
patolog
Likes (Received): 65
|
di je ovom potoku bio kraj? moze li netko na google earth slicici bivsi tok nacrtati?
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Registrirani korisnik
Likes (Received): 311
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ja sam ranjen kao ptica
Likes (Received): 281
|
Fallerovo setaliste kod tresnjevacke rezmize:
![]() (Majer63) ![]() (T.Bogunovic) Negdje sam cuo da ce preko potoka ici tramvajska pruga prema Crnomercu.. |
|
|
|
|
|
#31 |
|
;)
Likes (Received): 1149
|
Pruga će ići uz potok, a ne preko potoka. To izmišljaju oni Zeleni i slične udruge samo zato jer pruga na par mjesta prelazi potok. Pa i sada ga presjecaju ceste i pješački mostovi, taman posla da se i to nije izgradilo.
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Ja sam ranjen kao ptica
Likes (Received): 281
|
I meni je logicno da ide uz potok jer ima i vise nego dovoljno mjesta
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Registered User
|
Ako budu išle i pruga i cesta, onda nema dovoljno mjesta i potok ide u cijev. Ne
sjećam se što stoji u planovima ali svakako bi bilo dobro da ide i cesta, Zagrebu fali dobrih komunikacija sjever-jug. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Registered User
|
Nego, kod Fallerovog primjetite kako su uske te pješačke staze. Dvoje
ljudi se jedva mimoiđe, a par zauzme cijelu traku. I još kad netko pokuša voziti dječja kolica ili bicikl... vrlo, vrlo loše napravljeno. Trebali su biti barem triput širi. |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
I am back!
Likes (Received): 1140
|
Quote:
![]() Da li ti to zisku!?
|
|
|
|
#37 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
patolog
Likes (Received): 65
|
Quote:
naso sam ovaj clanak u malo vecoj rezoluciji tak da i ovu ljepu grafiku bolje skuzit mozemo. http://hrcak.srce.hr/index.php?lang=...nak_jezik=7087 ![]() a ovako bi to moralo plus minus izgledati ako se sbroji jedan i jedan. ![]() evo jos mali tekstic o medvescaku. http://en.wikipedia.org/wiki/Medve%C...ak_%28creek%29 Medveščak has been the center of Zagreb industry since the early days of the city, spawning numerous watermills. The watermills caused the development of Zagreb industry, easing the construction of Zagreb's first cloth, soap, paper and liquor factories and later animal skin industry. The watermills were often the subject of feuds between the twin cities, Kaptol and Gradec. A 1392 peace treaty forbade construction of new watermills along the shared city border, between today's southern end of Medvedgradska Street and Ban Jelačić Square, leaving only two mills within the city. Both mills were owned by a Cistercian monastery. However, they were both razed during the 1898 covering of the creek.[4] The creek often produced catastrophic floods until 1898, at which time it was covered by the Creek Road (Croatian: Ulica Potok, today Tkalčićeva Street) and became part of the new sewer system.[5] The most tragic flood was the one in 1651, when 52 people were confirmed to have drowned in the creek.[6] The creek thus earned the name "Krvavi Potok" ("Bloody creek"), as described by the notable Zagreb historian Baltazar Adam Krčelić in his work Annuae.[2] http://hr.wikipedia.org/wiki/Medve%C5%A1%C4%8Dak Medveščak je naziv ulice u gradu Zagrebu, istoimenog potoka, djela grada i nekadašnje općine u ustrojstvu grada Zagreba. Potok Medveščak (također zvan i Crikvenik) izvire na Medvednici iznad Kraljičinog zdenca, prolazi kroz retencijski (brane protiv poplava) sustav kod Šestinskog lagvića, nakon koje prelazi u betonski kanal, a pod zemlju prelazi kod Ksaverske ceste, te teče dalje, između ostalog, i ispod sadašnje Tkalčićeve ulice, koja se do 1913. zvala Potok. Ulica Medveščak počinje kod parka Ribnjak i vodi na sjever do Gupčeve zvijezde. Nekadašnja općina Medveščak je obuhvaćala noviji dio središta grada (građen u prvom dijelu 20. stoljeća) - istočno od Draškovićeve, zapadno od Heinzelove, a sjeverno od željezničke pruge, na sjever, obuhvaćajući i mnoge dijelove grada na brdima kao što je Šalata. U ustrojstvu uprave grada Zagreba ustanovljenoj 1999. dio oko ulice Medveščak pripada u gradsku četvrt Gornji grad - Medveščak. ____________________________ prema ovom tece taj potok ispod tkalce. moralo bi se saznat ukoliko - i onda nebi ni fiktivno bilo da se jedna dionica pod sunce stavi .jedan misterj manje ![]()
Last edited by sesvecan; February 17th, 2010 at 01:33 AM. |
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
STatističar I Brojač
Likes (Received): 1
|