|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#41 |
|
Gaijin
Likes (Received): 7
|
За да се избегне тапата на разклона за Драгалевци може да се мине през панорамния път, който свързва Бояна с Драгалевци, Симеоново, Бистрица и т.н. Ако идвате от запад се качвате на панорамния път през Бояна и слизате до околовръстното през Драгалевци, където във вашата посока няма да има задръстване. Ако идвате от Изток се качвате на панорамния път през симеоновско шосе и пак слизате през драгалевци до околовръстното. Там има къде да се спре и да се снима, ама няма какво да се снима, освен кал, бетонни основи и изкопи. Все още на нищо не прилича и така като гледам ще трябват поне още 6 месеца за да добие вид. Всеки ден минавам от там, но повярвайте ми, няма какво да се снима.
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
аз ползвам маршрута или маршрута Красно Село - > Гоце Делчев -> Хладилника -> Зоопарка и т.н или през Гешов - ако идваш от западните райони там е малко тапа, ама извън час пик има начин да минеш относително бързо от там. Ако си откъм Цар Борис III през Гешов се минава доста по-лесно. След това може да се позабавиш на кръстовището с България и от там нататък се минава доволно бързо
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Registered User
Likes (Received): 711
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Небостъргачевград
Likes (Received): 1147
|
Не е лошо като цяло, макар че изглежда въпросното кръгово ще е само в рамките на съществуващото кръстовище в момента, тоест с доста остри криви и няма да е кой знае с колко голяма пропускателна възможност... но за 95% от минаващите транзитно по околовръстното, които ще са отгоре на естакадата, това не е от съществено значение...
Тука обаче като коментират как чрез този проект ще се свърже изградения участък до след Симеоновско и широкия участък при Младостите, не става никъде въпрос какво ще се случи с отклонението за кабинковата въжена линия. Там до колкото съм виждал по-отдавнашни идейни проекти посредата между съществуващите в момента платна има средно, което е двупосочно и преминава като пробив под околовръстното... |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Небостъргачевград
|
Днес ми се наложи да попътувам голямо разстояние по южната и източната дъга на Околовръстното и ползвах да поснимам малко за темата.
Започвам с малко снимки на готовите участъци. Под Ботаническата градина към Драгалевци: ![]() И около пътния възел на Симеоново: ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Небостъргачевград
|
Малко от мостовите съоръжения при Бизнеспарка в Младост:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Небостъргачевград
|
Недовършения мост над ЖП-линиите при Казичене, където иначе магистралната източна дъга се събира само в едното платно с ограничение 40 км/ч и се превръща в удобна хранилка за г-н Ушев:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Небостъргачевград
|
Малко общи по източната дъга, където от отдавна е разширен, макар и с недобър асфалт и без мантинели и други екстри в по-голямата част:
Пътния възел за Казичене в близост до гореспоменатия мост: ![]() Края на разширения участък след моста над Цариградско към кръстовището за Лозен: ![]() В полето след Ботевградско по посока Чепинци ![]() И детелината на Ботевградско, където единия мост беше основно ремонтиран: ![]()
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Небостъргачевград
|
Задръстването и разкопките за северната подпорна стена на пробива при пътния възел за Драгалевци:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Небостъргачевград
|
Изградената почти напълно южна подпорна стена, на която ясно си личи къде ще стъпват мостовете над пробива за кръговото движение:
В посока от Черни връх към Симеоново: ![]() ![]() ![]() ![]() И в посока от Черни връх към Бояна (на заден план се вижда поредния мол) ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Небостъргачевград
|
И накрая за десерт една комико-екологична тема
За прословутата флора и фауна край Околовръстното, с която то така се слави, която с разширяването и осветяването му постепенно вероятно ще изчезне оттам:![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Registered User
Likes (Received): 111
|
Страхотна работа си свършил!
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Registered User
Likes (Received): 19
|
Мерси за снимките. Околовръстното още не го бях виждал в полу-завършения му вид. Плевенлиев днес се изказал, че 3-те оставащи километра между двете разширени части ще са готови след 2 години. Те на ръка ли ще копаят и отъпкват асфалта, че толково дълго време ще отнеме?
Не можах също да разбера защо не асфалтират поне и южното платно на околовръстното при Хюндай? На тези снимки ми се струва почти готово, даже и един слой асфалт има положен от преди много години май. Защо трябва да се чака до 2011 за втори пласт асфалт и маркировка? Другото, което ми направи впечатление е, че новата част на околовръстното изглежда доста чиста. Мият ли го вече? Не знам защо, ама всички автомобили на снимката ми се струват ужасно мръсни. Да не карат хората off-road някъде по трасето? Недовършения мост над ж.п. релсите ще го почват ли някога или е Мисията невъзможна? |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Moderator
Likes (Received): 1013
|
Благодаря много за снимките. Страхотни са. Не знаех, че на някои от сниманите неща има също широк път.
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Небостъргачевград
|
Quote: