|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#241 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Neki su gradovi to resili (ili bar pokusali resiti) video nadzorom tramvaja, ne znam koliko to kosta i da li se isplati, ali vredi o tome bar razmisliti. Doduse, ne bi pomoglo protiv onih koji bacaju kamenice...
|
|
|
|
|
|
#242 |
|
BANNED
|
valjda ce se i svijest malo popraviti i da ce im grehota biti takve tramvaje unistavati
|
|
|
|
|
|
#243 |
|
Registered User
|
Pozdrav svim SSC-ovcima sa srpskog foruma!
Želio bih samo razjasniti neke poluinformacije koje se neprestano ponavljaju vezano uz Crotram. Crotram je bio na probama u Helsinkiju (6 mjeseci) i Sofiji (1 mjeec). U Sofiji je trebao biti raspisan natječaj za nabavku novih tramvaja, ali su od toga odustali (ne znam da li se u posljednje vrijeme dešavalo nešto na tu temu). U Helsinki je Crotram išao iz razloga što su Finci gledali kako da riješe svoju obavezu offset programa, a vezano uz prodaju finskih oklopnih transportera Patria Hrvatskoj. Međutim, kako je Patria odlučila transportere proizvoditi u slavonskobrodskom Đuri Đakoviću, potrebe za ofset programom (bar u prvotnom obliku) su izostale. Inače, Končar (zanimljivo kako uz sve negativne vanstručne asocijacije na ovaj tramvaj, nitko nije primjetio da proizvođač nosi ime jednog Srbina) je prije nekoliko godina pobijedio na natječaju u Lodzu, ali je taj natječaj poništen, a posao dodijeljen poljskom proizvođaču PESA. Kad se već potegla i offtopic rasprava o kravati, riječ kravata je nastala tako što su hrvatski plaćenici koji su u 17 vijeku ratovali po Francuskoj nosili neku vrstu marame oko vrata koju su prihvatili i građani govoreći kako nose maramu a la Croate. Što se beogradskog odabira CAF-a tiče, mislim da je odabran dobar tramvaj. Jedino me čudi da kad već 80% troška ide direktno iz gradskog proračuna, a i onih 20% će otplaćivati Beograd, zašto nisu tražene mogućnosti učestvovanja srpskih firmi ili nekakv offset program (narodski rečeno vezana trgovina). 30 tramvaja nije mala narudžba jer npr. Helsinki naručuje 40 tramvaja, a Riga je od Škode naručila 20 tramvaja. Pozdrav svima! |
|
|
|
|
|
#244 | |
|
0,6
Likes (Received): 2
|
Quote:
|
|
|
|
#245 | |
|
Kronični grafičar
Likes (Received): 3
|
Quote:
P.S. Glede kravate, mislim da su u pitanju bile jedinice u Napoleonskim ratovima koji su činili vojnici Ilirskih pokrajina (ponajviše Dalmacija). Mi njima kravate, oni nama infrastrukturu koju i danas koristimo. Dobra trampa...
|
|
|
|
#246 | |
|
BANNED
|
Quote:
Dok se oni bave protekcionizam nama uvaljuju liberalizam, a ne bi se cudio da su u to umjesane institucije tipa ERB, koja takodjer brani "domace" interese. |
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
Registered User
Likes (Received): 203
|
To za kravatu nije tacno prvi su je koristili Aboridzini pa su englezi uzeli od njih a hrvati su tu pricu iskoristili za svoju promociju kao i mnoge stvari Srbin Rudjer Boskovic Nikola Tesla a himnu lijepa nasa je napisao takodje srbin Josif Runjanin dosta sa off topic
|
|
|
|
|
|
#248 |
|
Registered User
Likes (Received): 68
|
Na ovim edinburskim CAF-ima mi je nesta mali taj ozn acivac linije i zadnje stanice(pravca)...kad ides prema tramvaju neznas dali da trcis ili dali je pogresni...
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
Registered User
|
Ovaj tramvaj na fotkama je inače "maketa" tramvaja koji je bio izložen u Edinburgu kako bi građani mogli da vide taj novi model tramvaja pre nego što se pojavi na samim šinama. Ni oni još uvek ne znaju tačno kako će im sve izgledati, ali koga zanima postoji mnogo dobar sajt za edinburške tramvaje, gde se mogu videti i fotke iz CAF fabrike dok rade na tramvajima.
http://www.edinburghtrams.com/ |
|
|
|
|
|
#250 |
|
Registered User
Likes (Received): 23
|
|
|
|
#251 |
|
radioactive
|
Maksimanla brzina 30 kmh?!
|
|
|
#252 |
|
Registered User
Likes (Received): 301
|
To mi nije jasno...Ja sam se pre koju god vozio ovim starim tramvajem bar nekih 60 km/h...
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Registered User
|
Već je objašnjeno da je novinar napravio grešku i da je maksimalna brzina 60 km/h.
|
|
|
|
|
|
#254 |
|
Registered User
|
Već je objašnjeno da je novinar napravio grešku i da je maksimalna brzina 60 km/h.
|
|
|
|
|
|
#255 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Okretnica u bloku danas
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 260
|
Rekonstruckija tramvajskih sina:
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Vozd
Likes (Received): 6
|
Kako lazu za bulevar, zar imaju u planu samo do Cvetka?
|
|
|
|
|
|
#258 |
|
Strogi Strojar
|
Pa da...Kad jos nisu prelomili kako ce da srede taj deo do Ustanicke,u svakom slucaju morace neke kuce da ruse sa leve ili desne strane da ruse,ko zna kad ce to raditi.
|
|
|
#259 |
|
Registered User
Likes (Received): 301
|
A sta je sa 27. marta???
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Београд, Србија, трамваји, belgrade, beograd, beogradski tramvaj, caf, katice, novi tramvaj, serbia, spanski tramvaj, srbija, trams, tramvaji |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|