daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Србија > Београд

Београд Belgrade

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 8 votes, 4.50 average. Display Modes
Old November 4th, 2009, 11:04 PM   #121
Wuxa
Vozd

Wuxa's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by snupix View Post
Trenutno niti o čemu, možemo se samo veseliti zbog dobrih vijesti za Beograd, ali nevjerojatno mi je koliko su neki od vas zlobni svojim komentarima o tramvaju 2200, a da nemaju pojma niti o tramvajima niti o konkretnoj problematici. I to je to - samo sam komentirao, nije za raspravu.
Pa ako ti se ne raspravlja..... zdravo dovidjenja....
Ni vi niste nista bolji kada sam ja posetio vas forum
Wuxa no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old November 4th, 2009, 11:05 PM   #122
sale_kg
BANNED

Likes (Received): 3

Quote:
Trenutno niti o čemu, možemo se samo veseliti zbog dobrih vijesti za Beograd, ali nevjerojatno mi je koliko su neki od vas zlobni svojim komentarima o tramvaju 2200, a da nemaju pojma niti o tramvajima niti o konkretnoj problematici. I to je to - samo sam komentirao, nije za raspravu.
Slazem se,i imam na umu jednu osobu za koju znam da nema pojma princip funkcionisanja tramvaja,a maze nesto...
Ne poznajem CAF pa ne mogu da komentarisem CAF vs. Koncar ,ali zadnja 3 meseca se bavim NT-om (znas i sam,od onda) i zadovoljan sam...

Nego,kazi mi,planira li se sledece generacija skoro? Rece mi iz kadrovske iz Koncara,direktorica da planiraju razvijati i dalje,ali meni bi glupo da pitam kad...
sale_kg no está en línea   Reply With Quote
Old November 4th, 2009, 11:08 PM   #123
TBoy
Registered User

TBoy's Avatar

Likes (Received): 28

Cmizdr cmizdr, plač plač, truc truc... Mi balkanci, bili i ostali majmuni koji tuđe cijenimo više nego svoje i kojima drugi kožu dere. Dok se mentalni sklop ne promijeni možemo samo sjest i plakat.
TBoy no está en línea   Reply With Quote
Old November 4th, 2009, 11:13 PM   #124
Wuxa
Vozd

Wuxa's Avatar

Jbg takvi smo
Old November 4th, 2009, 11:14 PM   #125
delija90
Registered User

delija90's Avatar

Likes (Received): 304

Ja se ne razumem preterano u tramvaje ali valjda se strucnjaci iz mnogih evropskih gradova koji su izabrali svakakve tramvaje samo vase nisu razumeju!Odakle ti pravo da mi govoris da sam zloban?I odakle pravo ljudima iz koncara da nam prete obaranjem ugovora sa Spancima?Pazi ti njih...''ovo nam se nikada nije dogodilo'' ...''Nasi tramvaji su najjeftiniji''.Hteo covek reci da mi za bolje ne znamo i da nam je cena jedini kriterijum
I na kraju krajeva.Zasto bi mi bile budale i vama davali jos para kada vase firme ovde posluju i kupuju jeftino koliko god hoce a nasi ljudi i firme ne mogu ni da pridju vasem trzistu.Ali sad su se stvari promenile.Izgradili ste puteve sa parama koje nemate,duznicka kriza pa su srpski turisti opet pozeljni a nasi evrici jos pozeljniji
delija90 no está en línea   Reply With Quote
Old November 4th, 2009, 11:18 PM   #126
sale_kg
BANNED

Ne ulazeci u to sta je odabrano,dokle god je nesto novo i dobro da sluzi,delija razocaravas me ovim postom,jer imas shvatanje kao napucani srednjoskolac... Ali necemo se svadjati... Tvoje misljenje-respect...
Old November 4th, 2009, 11:22 PM   #127
snupix
Registered User

snupix's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by sale_kg View Post
Slazem se,i imam na umu jednu osobu za koju znam da nema pojma princip funkcionisanja tramvaja,a maze nesto...
Ne poznajem CAF pa ne mogu da komentarisem CAF vs. Koncar ,ali zadnja 3 meseca se bavim NT-om (znas i sam,od onda) i zadovoljan sam...

Nego,kazi mi,planira li se sledece generacija skoro? Rece mi iz kadrovske iz Koncara,direktorica da planiraju razvijati i dalje,ali meni bi glupo da pitam kad...
Tko će ga znati, ja mislim da je rukovodstvo Končara jaaako loše i da bi se tu moglo čuda napraviti, kada bi se htjelo i znalo. Tako da o njihovim planovima ništa ne znam, ali ne znam znaju li i oni i imaju li kakvu konkretnu i pametnu viziju. A kamoli da rrazrađuju novu generaciju. Daj Bože da se varam - a da je meni barem u Končar doći, čuda bih napravio.

Što se tramvaja u Bg tiče, mislim da je ovo dobar izbor i ne čudi me što ste izabrali CAF, jer ipak imaju više referenci i sigurno će napraviti kvalitetan proizvod. A isto tako vjerujem da bi i u slučaju Končerevog tramvaja dobili kvalitetan proizvod, bolji od tramvaja u Zagrebu (jer su u međuvremenu projektanti nešto naučili i uvidjeli gdje ima mjesta za poboljšanje, a i strani kupac je strani kupac, nema šale), a putnicima bi manje-više došlo na isto, jer značajnih konstrukcijskih razlika nema. Jedva čekam da vidim beogradski tramvaj na cesti.

P.s. molim vas nemojte započinjati nikakvu raspravu-svađu, ja sam samo htio iskazati razočaranje načinom kako neki ovdje razmišljaju (a i 2200 mi je drag pa mi je krivo kad se laže o njemu, ali naravno da sam svjestan i mana i podržavam konstruktivnu raspravu).

P.s.2. Što se žalbe tiče, pa to nije ništa neuobičajeno, uvijek se gubitnik žali, nema to veze ni sa čim drugim...

Last edited by snupix; November 4th, 2009 at 11:37 PM.
snupix no está en línea   Reply With Quote
Old November 4th, 2009, 11:26 PM   #128
delija90
Registered User

delija90's Avatar

Napucani srednjoskolac...necemo se svadjati...postujem tvoje misljenje
nidje veze

Lik mi rece da sam zloban a ostali se samo nadovezali i odobrili sve to a ja onda nabrojao par cinjenica i ispade napucani srednjoskolac.U pravu si,necemo se svadjati,previse su nam udaljenja misljenja
Old November 4th, 2009, 11:29 PM   #129
snupix
Registered User

snupix's Avatar

Quote:
Originally Posted by delija90 View Post
a ja onda nabrojao par cinjenica
Quote:
Pitam se da li su se zalili zbog neuspeha na ostalih 325479554 tendera po Evropi
Super su ti činjenice, samo naprijed!

Ovo je moja zadnja na temu, nisam se došao svađati i još jednom vam čestitam na novim tramvajima!
Old November 4th, 2009, 11:32 PM   #130
Wuxa
Vozd

Wuxa's Avatar

Kakva sprdnja na threadu

Preskacu je*eni postovi
Old November 4th, 2009, 11:33 PM   #131
delija90
Registered User

delija90's Avatar

Hvala,ziv bio
Old November 4th, 2009, 11:33 PM   #132
SKELETOR_BG
Overlord of Evil

SKELETOR_BG's Avatar

meni je licno Spanski tramvaj od samog pocetka bio lepsi, mada moram priznati ni Hrvatski ne izgleda lose..,u svakom slucaju,lepa vest.
Ja se samo nadam da ce i te trolejbuse nabaviti...samo mi nije jasno jel to oni raspisuju tender za trole sledece godine ili se vec zna od koga ce ih kupiti???
SKELETOR_BG no está en línea   Reply With Quote
Old November 4th, 2009, 11:36 PM   #133
shmeksi86
Registered User

shmeksi86's Avatar

Quote:
ali nevjerojatno mi je koliko su neki od vas zlobni svojim komentarima o tramvaju 2200, a da nemaju pojma niti o tramvajima niti o konkretnoj problematici.
Pa pazi ovako, ako ja kažem da CroTram nije 100% niskopodan da li ćeš se ti složiti sa mnom ili misliš da lupam glupost i napadam CroTram iz zlobe?

Quote:
J''Nasi tramvaji su najjeftiniji''.Hteo covek reci da mi za bolje ne znamo i da nam je cena jedini kriterijum
I na kraju krajeva.Zasto bi mi bile budale i vama davali jos para kada vase firme ovde posluju i kupuju jeftino koliko god hoce a nasi ljudi i firme ne mogu ni da pridju vasem trzistu.Ali sad su se stvari promenile.Izgradili ste puteve sa parama koje nemate,duznicka kriza pa su srpski turisti opet pozeljni a nasi evrici jos pozeljniji
Delija, vidi se da pričaš o nečemu o čemu nisi informisan. Upravo je jedini kriterijum na ovom tenderu bila cena, znači postojale su tehničke karakteristike u tenderskoj dokumentaciji koje su tramvaji morali da ispune da bi prošli tender, ali nivo kvaliteta tih raznih kriterijuma kao i još mnogi drugi faktori nisu imali uticaja na konačan izbor tramvaja već samo cena. Znači ti uslovi su samo služili za kvalifikovanje ponuda u dve kategorije "ispunio uslove tendera" i "nije ispunio uslove tendera". Sa tog aspekta Končar ima pravo da se ljuti.

Međutim, čak i sa tako loše osmišljenim tenderom gde se koristi kriterijum cene, a ne kriterijum ekonomski najpovoljnije ponude (inače, jedina dva kriterijuma koje zakon o javnim nabavkama poznaje) CroTram je trebalo da bude diskvalifikovan jer ne ispunjava tenderski uslov o 100% niskopodnosti. Sad znam da će forumaši iz Hrvatske osuti drvlje i kamenje po meni, ali već sam objašnjavao da je CroTram pseudoniskopodan jer na delu kod točkova putnik mora da podigne stopala na malu platformu dok sedi, što automatski povlači da tramvaj nije 100% niskopodan.
shmeksi86 no está en línea   Reply With Quote
Old November 4th, 2009, 11:40 PM   #134
CrazySerb
Vuk sa Ontarija

CrazySerb's Avatar

Likes (Received): 266

Snupix je nas stari lav i uvek dobrodosao gost na ovom forumu tako da molim nase novajlije da se ophode prema njemu sa vise postovanja

Inace, iako jos ne znamo definitivan izgled, Politika je objavila i dimenzije/karakteristike novog tramvaja...

CrazySerb no está en línea   Reply With Quote
Old November 4th, 2009, 11:43 PM   #135
sale_kg
BANNED

Quote:
Originally Posted by CrazySerb View Post
Snupix je nas stari lav i uvek dobrodosao gost na ovom forumu tako da molim nase novajlije da se ophode prema njemu sa vise postovanja
Pridruzujem se inicijativi...
Old November 4th, 2009, 11:43 PM   #136
delija90
Registered User

delija90's Avatar

Quote:
Ja se ne razumem preterano u tramvaje ali valjda se strucnjaci iz mnogih evropskih gradova koji su izabrali svakakve tramvaje samo vase nisu, razumeju!
shmeksi,tvoja potreba da mi kontriras svuda po forumu ma koliko to bilo besmisleno mene svaki put fascinira,zaista
Old November 4th, 2009, 11:44 PM   #137
snupix
Registered User

snupix's Avatar

Quote:
Originally Posted by shmeksi86 View Post
jer na delu kod točkova putnik mora da podigne stopala na malu platformu dok sedi, što automatski povlači da tramvaj nije 100% niskopodan.
Ovo je istina, ali baš nikad mi nije palo na um da bi to spadalo pod kriterij niskopodnosti. Jer isto tako je taj prostor mogao biti neiskorišten, a stolac pomaknut 20 cm dalje bez te stepenice (na uštrb putničkog prostora), i onda bi tramvaj po tome bio 100% niskopodan? To je malo škakljivo tumačenje, ne čini mi se kao razlog za gubljenje "titule" 100% niskopodnosti, jer se očito s gorim rasporedom sjedenja i manjim ukupnim prostorom može postići putpuna niskopodnost - što je besmisleno. Mislim da se tu uzima kao kriterij da cijelom duljinom mora biti prohodan bez stepenica. Ali ovo je već za temu o JGP-u, ne za ovdje.

P.S. Hvala ljudi ipak na razumijevanju
Old November 4th, 2009, 11:51 PM   #138
delija90
Registered User

delija90's Avatar

Quote:
Originally Posted by CrazySerb View Post
molim nase novajlije da se ophode prema njemu sa vise postovanja
Malo vise postovanja ''starosedelaca'' prema novajlijama takodje nije na odmet.

ne bih vise da ispravljam,izgleda,krive drine...pozz
Old November 5th, 2009, 12:02 AM   #139
shmeksi86
Registered User

shmeksi86's Avatar

@Delija

Ne kontriram ti nego te ispravljam jer iznosiš informacije koje nisu tačne (u ovom slučaju kriterijum najniže cene). Pročitaj lepo moj post i onda ćeš da malo razumeš priču oko nabavke tramvaja, a ako te toliko zanima ta tema i želiš da pišeš o njoj pročitaj prethodno ovaj post na blogu

http://unkool.wordpress.com/2009/07/24/afera-tramvaj/

Delija, seti se kako je tebi smetalo kada su novine pogrešno pisale članke o tome koje navijačke grupe čine koji tabor pristalica nekog fudbalskog kluba u Srbiji, e isto tako i meni bode oči kada ti napišeš nešto, a to ne da nije tačno nego veze s vezom nema.
shmeksi86 no está en línea   Reply With Quote
Old November 5th, 2009, 12:02 AM   #140
sale_kg
BANNED

Quote:
Malo vise postovanja ''starosedelaca'' prema novajlijama takodje nije na odmet.
You have to earn it... Kao i u zivotu...

Reply

Tags
Београд, Србија, трамваји, belgrade, beograd, beogradski tramvaj, caf, katice, novi tramvaj, serbia, spanski tramvaj, srbija, trams, tramvaji

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules