|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
rekreativac
Likes (Received): 2
|
[Rijeka] - Zapadni Trgovacki Centar (ZTC) <Completed>
Zapadni trgovački centar (ZTC)
![]() SMJEŠTAJ: Novi Zapadni trgovački centar smješten je duž Zvonimirove ulice s njezine južne strane i u neposrednoj blizini raskrižja Krnjevo. Ovakvim smještajem i ponudom sadržaja centar bi trebao pridonijeti rasterećenju gradskog središta te privući korisnike iz sjevernih stambenih gradskih područja, kao i one koji trenzitiraju Zvonimirovom ulicom, kao jednom od najfrekventnijih gradskih prometnica. OBUHVAT: Površina za gradnju novog kompleksa približno je 25.000m˛ . PROGRAM IZGRADNJE: Poslovno-trgovački centar, hotel (u kasnijoj fazi izgradnje), podzemna garaža od 775 parkirališnih mjesta i 167 vanjskih parkirališnih mjesta, rekonstrukcija Zvonimirove ulice s pripadajućim raskrižjima u dužini od oko 400 m, uređenje javnih i zelenih površina. ROK: Početak gradnje predviđen je krajem 2009 godine ali je uvjetovan ishođenjem potvrde projekta za prelaganje instalacija. PLANIRANA IZGRAĐENOST: Bruto razvijena površina poslovno-trgovačkog centra je oko 70.000 m˛ PROCJENA INVESTICIJE - 70.000.000 EUR-a STATUS: Investitor kompleksa je tvrtka Universale International Realitäten iz Beča. Investitor je ishodio građevinsku dozvolu za izgradnju prodajno-poslovne građevine. http://www.rijeka.hr/ZapadniTrgovackiCentar
|
|
|
|
#2 |
|
rekreativac
|
http://www.redserve.at/index.php?aid=169
Hotelski Projekt Rijeka Lokacija: Rijeka Zapadni trgovacki centar Nalog: Komercijalizacija Naručitelj: UIR - Universale International Realitäten Usluga:komercijalizacijom – hotelskim postrojenjem Opis: Centralna lokacija u blizini luke, odmah pored projektiranog uredskog tornja i trgovačkog centra Lokacija: Rijeka - Zapadni trgovački centar Koncepcija: cca. 10.000 m˛ brutto površine Broj soba: 204 sobe, kategorija ***(+) Potencijalni klijenti: Poslovni ljudi i turisti Ugovorni odnos: Ugovor o zakupu/najmu fiksiran Razdoblje: ožujak 2005 Status: dovršeno trgvacki centar ![]() trgovacki centar s hotelom
volio sam rijeku, volim je i sad Last edited by ivan_ri; November 4th, 2009 at 02:46 AM. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
rekreativac
|
Evo jos nekoliko slika ZTC-a koje sam uspio pronaci.
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#4 |
|
rekreativac
|
jedan novinski render i gorg sacuvao
![]()
|
|
|
|
#5 |
|
rekreativac
|
zanimljivo je da je po gup-u grada rijeke na toj lokaicji predvidjena visoka gradnja... preko 35 metara (da, to je valjda visoko
) i nadam se da ce ovaj centar dobiti toranj od 20+ katova ![]() gup -> http://www.rijeka.hr/Default.aspx?sec=1454 ... http://www.rijeka.hr/lgs.axd?t=16&id=29337
|
|
|
|
#6 | ||
|
rekreativac
|
uglavnom...
Quote:
Quote:
|
|
|
|
|
#7 |
|
rekreativac
|
|
|
|
|
#8 |
|
rekreativac
|
bio je jos jedan render koji se povezivao sa ztc-om...
|
|
|
|
#9 | |
|
rekreativac
|
Quote:
![]()
volio sam rijeku, volim je i sad Last edited by ivan_ri; October 20th, 2010 at 08:41 PM. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
rekreativac
|
kako se vidi iz ove zadnje dvije fotke, na toj lokaciji ce izaci i tunel podmurvice buduce ceste d403 ![]()
|
|
|
|
#11 |
|
rekreativac
|
Datum objave: 9.7.2009 u 15:32h
Napokon malo dobrih vijesti za gradsku kasu Do kraja godine počinje gradnja Zapadnog centra Cijeli projekt trebao bi biti gotov u proljeće 2012. godine, a na ime komunalnog doprinosa u gradsku će se blagajnu uplatiti 26 milijuna kuna RIJEKA – Nakon gotovo deset godina čekanja od kada su potpisani prvi ugovori s austrijskom tvrtke Universale za gradnju Zapadnog trgovačkog centra posao na tom golemom projektu mogao bi krenuti do kraja godine, a cijeli projekt trebao bi biti gotov u proljeće 2012. godine. Najavila je to pročelnica Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević na gradonačelnikovom kolegiju, najavivši potpisivanje ugovora kojim će se regulirati plaćanje komunalnog doprinosa u visini od 26,5 milijuna kuna. Gradonačelnik Vojko Obersnel prihvatio je prijedlog obračne otplate komunalnog doprinosa i to na način da se 500.000 kuna plati do 31. siječnja 2010. godine, pod uvjetom da se s Gradom Rijekom sklopi kupoprodajni ugovor. Preostali iznos platit će se u 18 obroka u visini od milijun kuna, a 1,5 milijuna kuna bi se uplatilo u gradsku kasu po ishodovanju uporabne dozvole za Zapadni trgovački centar. – Za iznos od 6,5 milijuna kuna izvršit će se prijeboj s obračunatim troškovima projektiranja i izgradnje prometne i komunalne infrastrukture, pojasnila je Miličević. Upravo će se zahvatima na prometnoj infrastrukturi otvoriti gradilište jer treba rekonstruirati sjeverni dio Zvonimirove ulice i ulazni dio Čurbekove ulice. Osnivač Zapadnog trgovačkog centra d.o.o. je Universale International Gesselschaft iz Beča, a član uprave je Michael Wittmann koji bi trebao potpisati ugovor o plaćanju komunalnog doprinosa. Ta je tvrtka prije gotovo 10-ak godina došla na velika vrata u Rijeku i predstavila realizaciju projekta na lokaciji južno od Zvonimirove ulice, a sjeverno od željezničke pruge, na lokaciji na kojoj je danas zelena površina zapadno od crkve Svetog Nikole na Krnjevu. Hoće li se velika obećanja napokon početi i realizirati, vidjet će se do kraja ove ili početkom sljedeće godine. U svakom slučaju 30-ak milijuna kuna i te kako bi dobro došlo za punjenje gradske kase. Damir CUPAĆ http://www.novilist.hr/2009/07/13/do...-gradnja-.aspx
|
|
|
|
#12 |
|
Streetwalker
Likes (Received): 5
|
konačno ....
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1101
|
Malo smo uranili s dretvom
![]()
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
Likes (Received): 37
|
Dok ne vidim radne strojeve na terenu niš ne vjerujem!!
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Kraj propalog towera tower centra ovi idu na dva.Valjda su jako sigurni u uspjeh investicije.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Cylon
Likes (Received): 162
|
Znaci ako bude hotel onda ce se gradit dva tornja , super
|
|
|
#18 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
ae, imat ćemo tornjeve, koga briga dal su prazni
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
To nije ružno već čudovišno,što ga dovršavaju ili ruše?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1101
|
Šta je i gje je to