daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Istra, Primorje i Gorska Hrvatska > Završeni projekti

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old January 19th, 2010, 01:16 AM   #121
BANNED

Likes (Received): 14

Quote:
Originally Posted by gorgoroth View Post
Ako nemaš osiguranje možeš umrijeti na cesti
A tu te ubiju doktori dakle dođe ti na isto
***** no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old January 19th, 2010, 10:47 AM   #122
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Likes (Received): 1666

uBIJU TE I TAMO,GLEDAČ LI gRAY ANATOMI I SLIČNE SERIJE
Old January 22nd, 2010, 12:03 AM   #123
misipile
Not Registered :)

Likes (Received): 599

Quote:
Originally Posted by ivan_ri View Post
to me podsjeca na onoga sto nije dao da mu cesta prodje preko zemljista gore na drenovi.... lol, nije se htio seliti niti prihvatiti nagodbu, pa mu sad cesta prolazi valjda 2 metra od kuce
Ako mislis na ovu kucu:

http://bit.ly/4FY01S

Moram te ispraviti, jer poznam bivseg vlasnika kuce (bivsi smo susjedi, ja sam zivio u zgradi do) koji je dogovorio deal s gradom i dobio u zamjenu dva stana ili tako nesto, ne sjecam se detalja, bilo je prije dosta vremena. Iz nekog razloga (to stvarno ne znam koji je) kuca je ostala u necijem vlasnistvu (njih je interesirala samo zemlja ispred kuce) i taj (bilo da se radi o bivsem vlasniku ili gradu koji je postao vlasnik) ju je prodao dalje i sad tamo netko zivi kome valjda ne smeta takva luda situacija. Iako, ja toj kuci ne bih dao direktan pristup na takvu cestu, al ajd... to je ipak Rijeka
misipile no está en línea   Reply With Quote
Old January 22nd, 2010, 11:16 AM   #124
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Prolongiran početak izgradnje infrastrukture za Zapadni trgovački centar

Prometne muke u Zvonimirovoj počinju krajem veljače

Radovi bi trebali biti gotovo do sredine lipnja, a nakon toga bi trebala početi izgradnja same građevine ZTC-a koja je vrijedna oko 70 milijuna eura

RIJEKA – Odjel gradske uprave za komunalni sustav najavio je da će radovi na rekonstrukciji Zvonimirove ulice zbog izgradnje pristupne ceste za buduću građevinu Zapadnog trgovačkog centra početi u siječnju ove godine, ali izgleda da će ta investicija ipak početi tek krajem veljače. Na sreću svih vozača i korisnika javnog prijevoza koji će biti izloženi mukama vožnje na samo dva traka Zvonimirove ulice, jedne od najprometnijih riječkih prometnica. Građani zapadnog dijela grada već sada su u problemima, naročito zbog reorganizacije linija javnog gradskog prijevoza, a sljedećih mjeseci morat će se naviknuti na preživljavanje prave noćne more. Olakotna okolnost, barem vlasnicima osobnih automobila, je to što je otvorena riječka zaobilaznica. Korisnici javnog prijevoza tu alternativu nemaju pa će morati još jednom žrtvovati živce zbog realizacije velike investicije.

– Grad Rijeka je u suradnji s investitorom ZTC d.o.o. Rijeka objavio javno nadmetanje za izvođenje radova i stručni nadzor za rekonstrukciju Zvonimirove ulice u prosincu 2009. godine. Otvaranje ponuda obavljeno je 5. siječnja 2010. godine. Na natječaj je pristigla ponuda firme Osijek-Koteks iz Osijeka. U tijeku je obrada ponuda i do kraja mjeseca očekuje se završetak obrade. Kako je postupak obrade ponude još u tijeku, ne možemo izlaziti s detaljima ponuđene cijene, rokovima i imenima. Ukoliko dostavljena ponuda bude i odabrana planira se do 15. veljače ove godine izvođače radova uvesti u posao. Optimalan početak radova je do kraja mjeseca veljače, a sve nakon što izvođač u suradnji s nadzorom i vlasnicima infrastrukture, te Hrvatskim cestama izradi detaljan plan organizacije gradilišta u Zvonimirovoj ulici, uz izradu potrebnih prometnih rješenja i na njih dobije suglasnosti nadležnih službi, navode u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav, te zaključuju da se radi o iznimno složenom postupku izvođenja i rekonstrukcije postojećih instalacija i državne ceste od kojih se većinom radi o magistralnim cjevovodima i instalacijama, te je potrebno detaljno isplanirati svaki korak.

Podsjetimo, Zvonimirova ulica rekonstruirat će se u dužini od 450 metara, a obavit će se zahvati i u Čurbegovoj ulici. Tijekom rekonstrukcije prometovat će se Zvonimirovom ulicom u dvije trake. Riječ je o investiciji od oko 25 milijuna kuna. Grad Rijeka osigurao je 6,5 milijuna kuna, a ostatak novca će kroz komunalni doprinos platiti ZTC d.o.o.

Ukoliko bude sve u skladu s planovima, radovi bi trebali biti gotovo do sredine lipnja ove godine, a nakon toga bi trebala početi izgradnja same građevine ZTC-a koja je vrijedna oko 70 milijuna eura.

Prema podacima odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem površina za gradnju novog kompleksa iznosi oko 25.000 metara kvadratnih na kojoj će niknuti poslovno-trgovački centar, podzemna garaža sa 775 parkirališnih mjesta i 167 vanjskih parkirališnih mjesta, te će se urediti javne i zelene površine. U kasnijoj fazi izgradnje predviđena je i izgradnja hotela. Bruto razvijena površina poslovno-trgovačkog centra je oko 70.000 metara kvadratnih. Investitor izgradnje kompleksa je tvrtka Universale iz Beča koja je kupoprodajni ugovor potpisala prije deset godina.

Damir CUPAĆ

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...rovoj-poc.aspx
Old January 22nd, 2010, 05:04 PM   #125
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

Likes (Received): 11

opet malo kasnjenja

no dobro, sad bar znamo da bi na ljeto trebali krenuti radovi na samom centru
ivan_ri no está en línea   Reply With Quote
Old January 22nd, 2010, 05:29 PM   #126
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Samo me brine ono"U kasnijoj fazi izgradnje predviđena je i izgradnja hotela".
Trebalo bi uvjetovati da se odmah po dovršetku trgovačkog centra krene i s izgradnjom hotela.
Btw sada znamo da će valjda i hotel biti
Old January 22nd, 2010, 05:56 PM   #127
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

to se znalo od prije... i to da ce se ukasnijoj fazi graditi hotel, dakle skroz odvojeno od trg. centra... i sto je najtuznije izgleda da je bas hotel predvidjen u tornju
Old January 22nd, 2010, 06:10 PM   #128
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Barem da onda na vrhu tornja bude kakav kafić s pogledom
Old January 22nd, 2010, 08:27 PM   #129
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

hahaha, samo da nam je kafica
Old January 22nd, 2010, 09:00 PM   #130
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Quote:
Originally Posted by ivan_ri View Post
hahaha, samo da nam je kafica
Ma nije radi kafića,već radi pogleda
Old January 22nd, 2010, 10:53 PM   #131
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Jel pocelo nesto oko ovog centra? Nisam bas pratio.

Al vidim na stranicama da je Osijek-Koteks izvođač radova.
Semper Fidelis no está en línea   Reply With Quote
Old January 22nd, 2010, 11:02 PM   #132
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

On će biti izvođač radova na rekonstrukciji ceste,ne znam da li je za sam centar izabran izvođeč.
Sda su radovi na toj cesti pomaknuti za mjesec dana a potom bi mogli usljediti i sami radovi na centru
Old January 22nd, 2010, 11:11 PM   #133
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

A neznam. Ovo im piše na stranici.

Društvo Osijek-Koteks d.d. potpisalo je ugovor za izvođenje prodajno poslovnog centra u Rijeci.

Investitor je ZTC d.o.o. Rijeka

Vrijednost radova iznosi 29,5 mil eura.

Objekat će se graditi na lokaciji Zvonimirove ulica, a veličina prodajno-poslovnog centa isnositi će 57 000 m2.
Semper Fidelis no está en línea   Reply With Quote
Old January 22nd, 2010, 11:14 PM   #134
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Ok još bolje da su izabrali izvođača,samo u Novom Listu piše da je investicija vrijedna 70 milijna eura.Možda je tih 30 mil samo centra bez hotela,viditi ćemo
Old January 22nd, 2010, 11:18 PM   #135
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

U svakom slučaju 30 milijuna eura je premali iznos i za trgovački centar i za hotel. Pa brodska Supernova je koštala 35 milijuna eura. Ja bih prije rekao da je 70 milijuna eura cijena i to bez hotela. Jel imate možda rendere konačnog projekta ?
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old January 22nd, 2010, 11:23 PM   #136
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

To je i nama velika enigma,ima par tih rendera ali i zgleda da je ovaj
Mogli su malo veći toranj,ali što je tu je samo da se i takav kakav je napravi

[IMG]http://i8.************/263d5ac.jpg[/IMG]
Old January 22nd, 2010, 11:25 PM   #137
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

da, mislim da je 70 mil realnija cijena... cijeli tower sa tornjem je bio oko 150, tako da je ovo bez hotela (tornja) vjeorjatno 70.

inace, nema novih rendera. ocito ce se raditi po renderu iz prvog posta. to stoji i na stranicama grada...
Old January 22nd, 2010, 11:29 PM   #138
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Ma bit će super ako se napravi ovako. Žao mi je samo što nema ravni krov. Općenito mi nije jasno zašto naši arhitekti tako slabo koriste krovove za vidikovce i razne druge sadržaje. Često puta čak bez ikakvog razloga stavljaju kosi krov umjesto ravnog, a ja obožavam lutanja po krovovima i terasama. I budući brodski zatvoreni bazeni pokraj Save imaju kosi krov iako je to idealno mjesto za kafiće i vidikovac.
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old January 22nd, 2010, 11:30 PM   #139
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

a i na stranicam Osjek Koteksa.
Ja sve mislim da je riječ o rekonstrukciji ceste a riječ je oko 25 milijuna kuna.
Bilo bi bolje da su izabrali izvođača za cijeli kompleks,što znači da se sigurno ide u taj zahvat,ovako sam još malo skeptičan
Old January 22nd, 2010, 11:33 PM   #140
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

pa mozda i je vrijednost radova koje ce izvoditi osijek-koteks tih 29 mil eura. a ostatak (unutarnje uredjvanje, zavrsni radovi, opremanje) ce valjda druge firme

edit:

i sad bas gledam ta povrsina od 57.000 m2 je malo manja od towera (62.000 m2)...
a na prvom postu stoji da ce bruto povrsina centra biti 70.000 m2. dakle na toranj ce otpadati 13.000 m2 (malo vise nego tower 11.800 m2)

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules