SkyscraperCity Forum banner

Road infrastructure, traffic, developments & public transport

Tags
solaris
3M views 19K replies 402 participants last post by  Polaroid1999 
#1 · (Edited)
Experts from abroad will try to resolve the transport problems in Varna and choose the best new variant for moving -metro,tram lines or city trains!

paF4uko said:
Чужди експерти ще бистрят транспортния хаус във Варна

DarikNews.bg

2009-01-22

Експерти от чужбина ще направят анализ на инфраструктурата във Варна, след което ще се вземе решение каква транспортна схема ще бъде най-подходяща за града, заяви във варненското студио на Дарик Свилен Крайчев – зам. кмет по транспорта в морската столица. Сега е моментът да се мисли за нови алтернативи и те са две – подземен и надземен транспорт, добави той. Изграждането на метро обаче е доста скъпо, затова Варна трябва да се ориентира към надземно изграждане. То трябва да бъде съобразено с новия Общ устройствен план, коментира Крайчев.

Според него актуализирането на цената на превоза в морската столица не бива да бъде за сметка на предприятието “Градски транспорт”. Заради поевтиняването на горивата би било редно тя да бъде намалена, но пречка за това са ниските заплати на превозвачите, каза още зам. кметът. По негови думи морският бизнес за момента не изпитва затруднения заради глобалната финансова криза, такива обаче се очакват в бранша след месец февруари, когато се сключват новите договори.

Летище Варна също функционира нормално. Негативните последствия от кризата аеропортът и туристическият бранш като цяло ще усетят евентуално догодина, допълни Крайчев.

Началото на дискусията!
 
#12,783 ·
Да живееш на Лятно Тракия и да трябва да караш детето си с колело до ОМВ на Мир, защото общината не можела да се справи с група хитреци от кварталите не е решение. Само който няма деца може да твърди, че това е работещ вариант. Пожелавам ви да го изпробвате лично и пак да дойдете да коментирате какво може, кое колко време отнема и дали ще го правите.
Днес този маршрут е непроходим с колело, безспорно. Но това са около 2.5 км, в центъра на града. Това е типично велосипедно разстояние и трябва да се драпа за инфраструктура. Аз моите на детска градина ги карах с колелото 5км, в средноголям град в Германия, който със сигурност не е някакъв еталон за велосипедна инфраструктура.

А сега си представете, че вместо градската магистрала имахме парк с трамвай. Кеф ти трамвай, кеф ти колело. Лятно кино до ОМВ на Мир щяха да са перфектно свързани...
 
#12,792 ·
Ремонтират Аспарухов мост през май

През месец май се очаква да се извърши ремонт на Аспарухов мост. Ще бъдат реализирани превантивни дейности по съоръжения 1 и 4 с подновяване хидроизолацията. По план работата трябва да стартира още в края на месец април и да приключи най-късно до 5-6 юни. Това обяви във Варна зам.-регионалният министър Николай Нанков, предаде репортер на Moreto.net.

Финансовият ресурс и техническият проект са осигурени. За начало на дейностите се изчаква приключването на ремонтите по бул. „Народни будители“ и на автомагистрала „Черно море“, както и подходящи метеорологични условия. Зам.-министърът по регионалното развитие допълни, че има пари за по-съществен ремонт на моста, но той няма как да бъде правен през летните месеци.

Нанков коментира и темата за изграждането на втори Аспарухов мост.

„Брюксел да не е една каса, която да стои и чака някой да я отвори. Аз първо искам да попитам къде са тези 700 милиона лева? Едно е научната фантастика, друго са реалните, обективните възможности”, заяви Николай Нанков. Допълни, че за него реално втори мост може да има след 6-7 години. Посочи, че се очаква скоро да стартират предпроектните проучвания и геоложките изследвания на подходящите терени.
http://www.moreto.net/novini.php?n=395094

ПАК ли ще ремонтират 1. и 4. съоръжение?
 
#12,796 ·
Да, така беше. Но подобен проект е безмислен без разширяване на Смирненски, а това означава преправяне на двата моста на Вятърна мелница. Нека пуснат Левски и ще това кръстовище ще се бъде облекчено.
 
#12,797 ·
От днес - 12.04.2019

Бул. Осми Приморски полк - от бул. В. Левски до бул. Хр. Смирненски















Още>>>
 
#12,798 ·
На паркинга зад закрития басейн, май ще се появи нов "преместваем обект". Виждат се някакви метални конструкции като за нещо такова.














Още>>>
 
#12,799 ·
Бензиностанцията на Петрол направо плаче за застрояване с поредния грандомански "панорамен" жилищен комплекс.














Още>>>
 
#12,800 ·














Още>>>
 
Top