![]() |
|
|
![]() |
forums map | DMCA | news magazine | posting guidelines |
|
Infrastruktura drogowa Autostrady, trasy, tunele, estakady i mosty
» Ukończone » Petycje i akcje |
Global Announcement |
As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy. |
![]() |
|
Thread Tools |
![]() |
#7741 |
Obywatel Świata
|
Realnie nie jest zakończona, funkcjonuje jedynie w formie przejezdności.
Warmia i Mazury moja enklawa Los77 - kanał youtube (nie tylko drogi) ...........................OLSZTYN INWESTYCJE - kanał youtube ............................ALASKAN MALAMUTE (psy z charakterem) PUNK ROCK Polska - kanał youtube .................................PUNK ROCK Polska - facebook ......................................................DK 16 - co,gdzie,kiedy ? |
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#7742 | |
Registered User
Likes (Received): 1780
|
Nie zmienia to faktu że ten wątek do Mławy nie ma sensu i że należało by przemianować wątek Mława - Czosnów na Napierki - Czosnów
![]()
![]() |
![]() |
#7743 | |
Obywatel Świata
|
No jasne.
a A1 Tuszyn - Częstochowa Połnoc (bez węzła) na A1 Wodzinek - Lubojenka Wszystkim przecież ułatwi to życie.
Warmia i Mazury moja enklawa Los77 - kanał youtube (nie tylko drogi) ...........................OLSZTYN INWESTYCJE - kanał youtube ............................ALASKAN MALAMUTE (psy z charakterem) PUNK ROCK Polska - kanał youtube .................................PUNK ROCK Polska - facebook ......................................................DK 16 - co,gdzie,kiedy ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7745 | |
Obywatel Świata
|
Dziś ukazał się przetarg na :
Budowa ekranów akustycznych na istniejącej drodze ekspresowej S7 na odcinku Olsztynek – Nidzica Opis przedmiotu zamówienia : Przedmiotem zamówienia jest wybudowanie dwóch ekranów akustycznych o symbolu E1L i E2P wraz z wyposażeniem. Ekrany zlokalizowane są na odcinku drogi krajowej nr S7 od km 13+560 do km 14+025 wg pikietażu lokalnego. Przedmiotowy odcinek drogi znajduje się w rejonie MOP Witramowo. Ekrany zaprojektowane zostały po lewej i prawej stronie drogi. Termin realizacji : Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia został zrealizowany w terminie nie dłuższym niż 6 miesięcy od dnia zawarcia umowy. Minimalny termin realizacji wynosi 4 miesiące od dnia zawarcia umowy. Termin realizacji zgodnie z pkt 19.1.3. IDW stanowi kryterium oceny ofert. Termin składania ofert : 2019-02-05 11:00:00 Zródło Ekran E1L - wysokość 5,5 m Ekran E2P - wysokość 4,5 m i ich lokalizacja : ![]()
Warmia i Mazury moja enklawa Los77 - kanał youtube (nie tylko drogi) ...........................OLSZTYN INWESTYCJE - kanał youtube ............................ALASKAN MALAMUTE (psy z charakterem) PUNK ROCK Polska - kanał youtube .................................PUNK ROCK Polska - facebook ......................................................DK 16 - co,gdzie,kiedy ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7747 | |
Obywatel Świata
|
Dziś miały zostać otwarte oferty na :
Budowa ekranów akustycznych na istniejącej drodze ekspresowej S7 na odcinku Olsztynek – Nidzica ale : Postępowanie unieważniono w dniu 05 lutego 2019 r. na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp. Zamawiający unieważnił postępowanie ponieważ nie złożono żadnej oferty.
Warmia i Mazury moja enklawa Los77 - kanał youtube (nie tylko drogi) ...........................OLSZTYN INWESTYCJE - kanał youtube ............................ALASKAN MALAMUTE (psy z charakterem) PUNK ROCK Polska - kanał youtube .................................PUNK ROCK Polska - facebook ......................................................DK 16 - co,gdzie,kiedy ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7748 |
Registered User
Likes (Received): 121
|
W sobotę przejechałem się nową trasą do Gdańska i wcale nie jest tak różowo, jak czytałem. Jakość drogi jest średnia - co chwilę jakieś poprzeczne nierówności, sam asfalt też jakiś taki grudowaty, w kilku miejscach brakuje malowania, a jeżeli dobrze pamiętam przepisy ruchu drogowego to na całej trasie jest ograniczenie do 100 km/h. Na plus to tylko czas przejazdu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7749 | |
Registered User
Likes (Received): 109
|
Quote:
Kiedyś był poruszany wątek większego spalania na kierunku Elbląg->Gdańsk. Zauważyłem to pewnego dnia, że rzeczywiście rośnie. Myślę, że zagadka dosyć prosta - wiatr. Jak wjezdżałem za ekran to spadało o 1l/100km i jak wyjeżdżałem to znów rosło. Trzeba mieć na uwadze, że ta droga jest bardziej wyniesiona niż stara siódemka i teraz te podmuchy mogą mieć na to wpływ. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7750 |
Registered User
Likes (Received): 779
|
Też zauważyłem minimalny wzrost spalania (0,3l) przy średnim spalaniu 7,3l. Co ciekawe tylko jadąc od Elbląga w stronę Gdańska. W drugą stronę spalanie normalne. Być może jest tam jakieś dłuższe ale minimalne wzniesienie terenu.
![]() |
#7751 |
Registered User
Likes (Received): 23
|
Pewnie dlatego, że na jednej nitce układali asfalt zgodnie z kierunkiem jazdy, a na drugiej "pod prąd"
![]() A tak serio, to i ile by nie było większe spalanie, to możliwość przejazdu z Gdańska do Napierek po S, rekompensuje wszystko z nawiązką. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7752 |
Registered User
Likes (Received): 109
|
Też tak myślałem, ale podwyższone spalanie utrzymywało się na całej trasie, spadając za ekranami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7753 |
Ach ten C-330...
Likes (Received): 169
|
Wiatr jak zauważył Kuzynn. W Polsce przeważają wiatry zachodnie. Do tego pewnie dochodzi wyniesienie drogi na nasyp.
Trzeba poczekać aż zawieje ze wschodu i powtórzyć eksperyment. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7754 | |||
Obywatel Świata
|
Quote:
Quote:
W uproszczeniu jeśli w tym samym momencie pod wiatr masz spalanie 7,3l a z wiatrem pokazuje ci 7,0 l to znaczy jedynie tyle że w dzień bezwietrzny masz spalanie ok. 7.15 litra.
|
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
Tags |
droga ekspresowa, droga ekspresowa s7, ekspresówka-s7, elbląg, gdańsk, ostróda, pomorskie, pomorze, s-7, trójmiasto, warmińsko - mazurskie, warmińsko-mazurskie |
Thread Tools | |
|
|