![]() |
|
|
![]() |
forums map | DMCA | news magazine | posting guidelines |
|
Global Announcement |
As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy. |
![]() |
|
Thread Tools | Rate Thread |
![]() |
#14041 |
Registered User
Likes (Received): 0
|
Właśnie sobie rano zjeżdżam z AOW n a A4 w kierunku na Legnice, a tu frezują warstwe ścieralną, niestety jakość taka sobie. A tak fajnie wykladały te pofalowane pasy.
|
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#14042 |
Lower Silesia
Likes (Received): 2965
|
Może ktoś powiedzieć na 100% czy w pasie A4 pod wiaduktami węzła z AOW wszędzie jest rezerwa dla 2x3?
|
![]() |
![]() |
#14043 |
Registered User
Likes (Received): 53
|
|
![]() |
![]() |
#14044 | |
driver&rider&hiker
Likes (Received): 817
|
![]()
źródło GDDKiA Wrocław: http://www.gddkia.gov.pl/pl/a/11574/...ej-Budowy-Roku
Quote:
![]() |
#14045 | |
TEFAŁPE
Likes (Received): 69
|
Quote:
![]() |
#14046 |
Registered User
Likes (Received): 81
|
Jeśli łącznik długołęski to ten wątek, to mam jedną sugestię, którą podpatrzyłem ostatnio na Rodos (wiadomo - Grecy: syf, bałagan, nieprzepisowa jazda, zero kultury - czyli przyjemny wakacyjny luz, którego nam na codzień brakuje
![]() Tam na dwupasmówce prowadzącej do miasta Rodos z południa, przed każdym skrzyżowaniem z sygnalizacją świetlną były pulsujące 2 światła. Oddalone kilkaset metrów od sygnalizacji, widoczne z daleka. Już po pierwszej przejażdżce łatwo się było zorientować, że są zgrane z sygnalizacją świetlną. I jadąc z odpowiednią prędkością trafiało się na zielone. Dokładniej: gdy zapaliło się tuż przed Tobą, to dało się zdążyć przy przepisowej prędkości. Jak trochę wcześniej, to było dużo czasu, żeby łagodnie wyhamować. Jak dużo wcześniej, to można było zwolnić i dojechać na światłach akurat na czas (o ile turyści w swoich małych samochodzikach się nie ślamazarzyli). Marzyłoby mi się coś takiego właśnie na tym łączniku. Wówczas oczywiście bez bezsensownych ograniczeń prędkości na skrzyżowaniach z sygnalizacją świetlną. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#14047 |
Registered User
Likes (Received): 2676
|
![]() Tam chyba będą jeździły tylko tiry zaopatrujące Selgrosa. |
![]() |
![]() |
#14048 |
Registered User
Likes (Received): 21567
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14049 |
Cooperator Veritatis
|
Bardzo dobry filmik z przejazdu po AOW (od 10:20). Niestety widać, że niektóre dylatacje wymagają naprawy. Zobaczcie skoki kamery w 10:40, 10:50, 11:16, 11:47, 15:02, 15:11, 15:59-16:07, falowanie w 12:20. A jak podrzuciło gościa w 11:56...
#14050 |
Requiem for a dream
Likes (Received): 595
|
Polskie drogi pełne są niedoróbek, ja przywykłem
![]()
![]() |
#14051 |
Registered User
Likes (Received): 2676
|
Z ciekawości zapytam, jak wygląda sytuacja na Łączniku Długołęka i w samej Długołęce. Jeżeli, tak jak przewidywaliśmy, ruch spadnie do małego ułamka ruchu sprzed otwarcia S8, to może czas pomyśleć o przeprogramowaniu sygnalizacji na skrzyżowaniu DK8/ŁD i wyłączeniu świateł na ŁD między A8 a DK8? Wyjeżdżający na północ popołudniową porą byliby wdzięczni.
|
![]() |
![]() |
#14052 |
Polska wielonarodowa!!
Likes (Received): 10306
|
Owszem zdarzają sie niedoróbki na drogach szybkiego ruchu, ale generalnie rzecz biorąc dotyczą one zdecydowanej mniejszości budowanych dróg.
#14053 |
Registered User
Likes (Received): 81
|
A ja dziś spotkałem policję na AOW.
Ale przejechali tak szybko, że nie zauważyli miszcza środkowego pasa... |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
Tags |
a-8, autostrada-a8, bridge, droga ekspresowa, ekspresówka-s8, highway, obwodnica, obwodnice, wrocław |
Thread Tools | |
Rate This Thread | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
[DK15/25] Obwodnica Inowrocławia | smar | Infrastruktura drogowa | 1116 | Yesterday 03:00 PM |
[S61/DK8] Obwodnica Augustowa | vampi_r | Inwestycje ukończone | 4172 | May 28th, 2018 11:13 PM |
[Wrocław/Bielany] Biurowa brama Wrocławia (20 k m2) | Rafis | » Wrocław | 30 | March 21st, 2009 06:45 PM |
[Wrocław] Benchmarking - najlepsze praktyki dla Wrocławia | hjal | » Wrocław | 4 | March 7th, 2008 03:35 PM |