[Metro system] Метро - General Discussions - Page 5 - SkyscraperCity
 

forums map | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Bulgaria > Regional Bulgaria > Sofia

Sofia Buildings | Сгради


Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old July 4th, 2008, 09:00 PM   #81
just4ivaylo
Registered User
 
just4ivaylo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,146
Likes (Received): 87

Oh, that's a lot better than. For some reason, there's not one Chinese product that's worth its money.
just4ivaylo no está en línea   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old July 4th, 2008, 09:23 PM   #82
avtomat
Registered User
 
avtomat's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Dimitrovgrad / Bremen
Posts: 450
Likes (Received): 2

Isn't your PC/Notebook worth the money you spent for it? Cause I'm sure 99% of its parts are made in Asia :P
avtomat no está en línea   Reply With Quote
Old July 5th, 2008, 01:30 AM   #83
JuMPer
Ой Ламьо - ПаPе нEма
 
JuMPer's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: DxB > 3028
Posts: 1,906
Likes (Received): 293

hahah tell me 1 thing that's not "made in China" hahahahaha
JuMPer no está en línea   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old July 5th, 2008, 02:58 AM   #84
just4ivaylo
Registered User
 
just4ivaylo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,146
Likes (Received): 87

Quote:
Originally Posted by avtomat View Post
Isn't your PC/Notebook worth the money you spent for it? Cause I'm sure 99% of its parts are made in Asia :P
You know...I'm thinking...haha. Every single part is made in China by American companies.

Core 2 E6600...China
eVGA 7600GT...China
Antec case...China


See the pattern?
just4ivaylo no está en línea   Reply With Quote
Old July 5th, 2008, 05:55 PM   #85
radi6404
Registered User
 
radi6404's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Blagoevgrad/ Nürtingen
Posts: 3,054
Likes (Received): 29

wow, you have a core2duo, you surely know that pretty much all Bulgarians use singlecore Senptrons or even Durons. I have an Athlon X2 6000+ with 8600GTs overclocked to 770 MHz core and 1030 MHz Ram and I have 4 GB 800 MHz DDR2 Ram. Too bad that many Bulgarians donīt know what X2, phenon, core2duo or cure2quad are. They are so dumb and say to a readon X600XT qka videokarta, altough there already is HD4870 and nVidia Geforce GTX280 and if you say they are not true they are offended.
__________________
http://radio.powernet.bg/
The best psychedelic/goa and psychedelic/ambient and psychill radiostations so far.
radi6404 no está en línea   Reply With Quote
Old July 5th, 2008, 09:07 PM   #86
just4ivaylo
Registered User
 
just4ivaylo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,146
Likes (Received): 87

Nice computer.

They are not dumb. Just because they don't have expensive computers doesn't mean their dumb, in fact, the opposite.

Even with your computer, I doubt you even use it to its full potential (gaming-wise and stuff).

Computers are bought to fit a consumer's needs. If you need it for reading the news, typing up documents, and checking your email, why the hell would you get a $3,000 computer? You wouldn't. You would have no need for it. That's why SOME of those people still have those computers.
just4ivaylo no está en línea   Reply With Quote
Old July 5th, 2008, 09:21 PM   #87
ianto
Registered User
 
ianto's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 100
Likes (Received): 5

Question for turnovec (or for those who know..):

As you wrote, there are 12 old metro units and 6 modern units...are they bought in advance to meet the need after metro extension? How many units are used for the rush hours for the whole line and what is the minimum gap between trains?
The new pics are from the public opening day?

Blagodarja...doviždane...:-)
__________________
www.youtube.com/ianto1983
ianto no está en línea   Reply With Quote
Old July 7th, 2008, 12:56 PM   #88
JloKyM
Moderator
 
JloKyM's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Paris
Posts: 18,713
Likes (Received): 14335

JloKyM no está en línea   Reply With Quote
Old July 7th, 2008, 02:10 PM   #89
svetoslav
For better Bulgaria
 
svetoslav's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sofia
Posts: 1,314
Likes (Received): 32

svetoslav no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2008, 09:18 AM   #90
bgplayer19
Registered User
 
bgplayer19's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Sofia
Posts: 459
Likes (Received): 0

Hurray but where is that "south tunnel"???
bgplayer19 no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2008, 09:22 AM   #91
bgrs
dRusenec :)
 
bgrs's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Sofia/Ruse
Posts: 10,219
Likes (Received): 4104

Next to the north one?
bgrs no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2008, 10:14 AM   #92
bgplayer19
Registered User
 
bgplayer19's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Sofia
Posts: 459
Likes (Received): 0

Oh I got it
bgplayer19 no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2008, 10:30 AM   #93
avtomat
Registered User
 
avtomat's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Dimitrovgrad / Bremen
Posts: 450
Likes (Received): 2

This means that only half of the job is done Does somebody know how long this tunnel is (from SU to Serdika)?
avtomat no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2008, 10:42 AM   #94
Turnovec
-----------
 
Turnovec's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Veliko Tarnovo
Posts: 17,040
Likes (Received): 19762

This means that 3 out of the 4 tunnels from Yunak to Serdika are finished ... only one more left.
Turnovec no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2008, 06:19 PM   #95
just4ivaylo
Registered User
 
just4ivaylo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,146
Likes (Received): 87

Would someone like to draw me a map?

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...etro_Sofia.svg

Can you use that to show what is complete and what isn't?

Is that image up to date?
just4ivaylo no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2008, 09:34 PM   #96
Turnovec
-----------
 
Turnovec's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Veliko Tarnovo
Posts: 17,040
Likes (Received): 19762

Check out this image ... Hopefully next year the metro will run from Obelya to Mladost 1 and there will be 13 or 14 (somebody correct me if i am wrong) stations ... It is marked with blue and light blue on the photo below. What is left from the tunnels part and the rough construction work is only the thin purple line that you can see between "St. Kliment Ohridski" and "Serdika".




btw something more from Vladislav from gtsofia.info from today :

Quote:
Днес избутаха къртицата (или поне една част от нея) извън тунела. Не че е кой знае колко смайваща на вид - просто един цилиндър, но признавам си, че повисях няколко минути на оградата да я разгледам. На снимките се вижда, че е сегментирана и вероятно се разглобява на няколко блока. Вкъщи имам един брой на сп. National Geographic от 1996 г. или някъде там с голяма статия за строежа на тунела под Ламанша. Та там има голяма илюстрация на четири съседни страници (от тези, които се разгъват) на една от къртиците, част от която е "рентгенова снимка". Там ясно се виждат отделните части и е обяснено, че се сглобява на стоителната площадка.

Обърнете внимание, че на снимката отпред се вижда главата на един работник с каска, който прави нещо точно зад работната глава на къртицата.






Turnovec no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2008, 10:24 PM   #97
avtomat
Registered User
 
avtomat's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Dimitrovgrad / Bremen
Posts: 450
Likes (Received): 2

WoW this thing looks impressive. Is this the future station where the digger comes out and makes a turn (I mean this big hole)? And Turnovec, can you indicate on the map where the metro goes aboveground? Thanks
avtomat no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2008, 10:35 PM   #98
just4ivaylo
Registered User
 
just4ivaylo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,146
Likes (Received): 87

It's gonna go above the ground? What's the point of that? Are there historical buildings under where the stations are supposed to be?
just4ivaylo no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2008, 10:52 PM   #99
avtomat
Registered User
 
avtomat's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Dimitrovgrad / Bremen
Posts: 450
Likes (Received): 2

Yeah, this is the place. Can't relly locate it on the map though.
EDIT: Maybe the "Studentska" station?

avtomat no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2008, 11:04 PM   #100
just4ivaylo
Registered User
 
just4ivaylo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,146
Likes (Received): 87

Wow. What an eyesore. It's so ugly. Is it just me, or is the concrete crumbling on the side of the bridge under the metal railing?
just4ivaylo no está en línea   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 


Reply

Tags
метро, метрополитен, bulgaria, europe, metro, metropolitan, sofia, subway

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATHENS | Public Transport Giorgio Subways and Urban Transport 582 June 25th, 2019 10:35 PM
[Sofia Business Tower] 118m | 31fl | Canceled John-Dory Buildings 22 May 29th, 2008 06:42 AM
The Best Metro highway system Bham24yrold Southeast 128 February 19th, 2006 02:13 AM


All times are GMT +2. The time now is 07:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us