![]() |
|
|
![]() |
forums map | news magazine | posting guidelines |
![]() |
#21 |
Amator Łodzi
Likes (Received): 3107
|
No to teraz MPZP, a potem oczekuję wysypu kolejnych informacji o inwestycjach. Ledwo skończą robić dworzec, a znów zaroi się tam od żurawi
![]() I w zasadzie to dobrze, że nie zabudowują od razu całego kwartału. Daje to szanse na większą różnorodność budynków.
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#22 |
Registered User
Likes (Received): 163
|
Nadal nie wiem który. Mógłby ktoś dodać do tej dużej mapy na zielono?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
made in poland
Likes (Received): 2738
|
![]() ![]()
Łódź.Niepowtarzalna Ja bym chciał żeby moja Łódź rosła, żeby miała wspaniałe pałace, zielone piękne ogrody i w ogóle, żeby był wielki handel, wielki ruch, wielki pieniądz. Władysław Reymont "Ziemia obiecana" |
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#24 |
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Likes (Received): 22139
|
A czemu lecznicy nie ruszą/wykupią?
![]() |
#25 |
Registered User
Likes (Received): 163
|
To fantastycznie bo od razu się zrobi pierzeja w tamtym miejscu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
Likes (Received): 2338
|
Dodaj jeszcze I komisariat budujący się na tyłach komendy na sienkiewicza (przy zaprojektowanej nowej ulicy). Swoją drogą, czy w oparciu o to zdjęcie makiety (lub podobne dla całego NCŁ) mógłbyś je aktualizować w najbliższym czasie nanosząc nowe inwestycje, bo bardzo fajnie to wygląda?
![]()
Łódź - Polish Manchester :) Obywatelu, obywatelko! W dobie wielkich przemian w mieście włącz się w projekt najlepszej darmowej mapy i pomóż w aktualizacjach znanych Ci miejsc! http://www.openstreetmap.org |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
Likes (Received): 17793
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Registered User
Likes (Received): 25589
|
W planie działka 9.2 MW/U. Zabudowa 6-7-8 kondygnacji, 15-28 m. Powierzchnia około 1 ha, czyli mniej więcej tyle ile Green Horizont.
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
ŁÓDŹ - moje miasto
Likes (Received): 869
|
Być może totalnie mi się pomyliło, ale według Twojego opisu to bardziej właśnie "trójkąt" - Składowa nie będzie miała styczności z "trapezem", a te 3 pierzeje dokładnie opisują boki "trójkąta".
![]() |
#30 | |
Registered User
Likes (Received): 1827
|
![]() Może nie do końca wiem jak będzie docelowo wyglądać Składowa, ale dzisiejsza ma styczność z terenem trapezu i to bez wątpienia o tym terenie mówimy. Opisane trzy pierzeje nie zamykają trapezu - jeśli chodzi o kąty to są "rozwarte". Tak jak to zaznaczył Loukas (po za tym że nie będzie chyba tego łącznika w środku):
![]() |
![]() |
#31 | |
ŁÓDŹ - moje miasto
Likes (Received): 869
|
Quote:
![]() |
![]() |
#32 | |
Registered User
Likes (Received): 6500
|
Uuu ale się rozhulał wątek po jednym niepotwierdzonym poście
![]() Jak już się nakręcamy to trzeba tu dorzucić artykuł z biurowego :P Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Registered User
Likes (Received): 8229
|
1000 miejsc czyli pewnie podział ten inwestycji o ile to ta inwestycja na etapy. Ciekawe jak go podzielą o ile wogóle zaczną budować. Jak początkowo GH dokładnie po środku? Czyli jedna z pierzei i ogryzek od Knychalskiego. Oby tylko przynajmniej infre na dachu pochowali jakoś sensownie a nie całkowicie po kosztach postawią ten korpobiurowiec gdzie jedyna zaleta to od biedy kształt (choć też nie do końca bo kształt tego biurowca przy zachowaniu pierzejowej zabudowy mógłby być dużo ciekawszy.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Dzielnica Straconych Nadziei - czyli dawne Nowe Centrum Łodzi albo po prostu w skrócie Ch.j, d..a i kamieni kupa ------------------------------------------- potrzebna jest krytyka konstruktywna a najlepiej taka krytyka której by w ogóle nie było z filmy Rejs, wiecznie aktualne Last edited by lodzer.m; November 27th, 2014 at 10:21 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pijcie portera z BŁ!
Likes (Received): 20512
|
Stawiam na to, że Skanska tak jak w przypadku GH podpisała umowę z jakąś firmą w stylu Infosysa i będzie dla niego budować właśnie ten biurowiec.
![]() |
#35 | |
Registered User
Likes (Received): 1441
|
Quote:
Po czym wnosisz że budynek mógłby być taki albo siaki (w domyśle: a nie będzie), skoro projekt jeszcze nie został upubliczniony (jeżeli w ogóle istnieje)? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Registered User
Likes (Received): 8229
|
ksztalt z mpzp wymusza bardzo przecietny budynek. nie spodziewam sie jakiejs super elewacji. zakladm cos w podobie green horizon podzielone na dwa etapy. cos czego nawet nie zauwazy sie ze jest
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Dzielnica Straconych Nadziei - czyli dawne Nowe Centrum Łodzi albo po prostu w skrócie Ch.j, d..a i kamieni kupa ------------------------------------------- potrzebna jest krytyka konstruktywna a najlepiej taka krytyka której by w ogóle nie było z filmy Rejs, wiecznie aktualne |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Misie śni lepsza Łódź...
Likes (Received): 11649
|
I ładnie
![]() ![]() Mógłbym teraz dodać swoje: "szkoda tylko, że...", ale już sobie tym razem daruję ![]()
Last edited by lodzer.m; November 27th, 2014 at 02:05 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Registered User
Likes (Received): 1629
|
[Łódź] NCŁ: Biurowiec Skanska przy ul. Składowej/Knychalskiego/Węglowej
To teraz ja. Wspaniała wiadomość o tej inwestycji. Po prostu pokazuje to, ze " to działa!!!". Koło zamachowe nie kręci sie tylko dla samego siebie, ale zaczyna rozkręcać wszystko wokół, no może prawie wszystko. A pisze "prawie", bo jeszcze ludzie i ciagle duże tabuny niedowiarków, którym ta wiadomość powinna dać dwa razy zastanowić sie nad dalszym ciągiem biadolenia.
Gdybym miał moc sprawcza to chciałbym, aby Skanska budowała ten biurowiec dla...Airbusa. Rozmarzyłem sie na myśl, ze obok Fabrycznej byłby budynek z napisem "Airbus".
![]() |
![]() |
#39 |
Ziemia Obiecana
Likes (Received): 4289
|
Wiadomo, że nie jest to jakieś cudo, ale po prostu biurowiec. Tak czy siak, lubię takie informacje o inwestycjach pojawiające się tak znienacka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BANNED
Likes (Received): 532
|
No budynek całkiem całkiem, aczkolwiek faktycznie kilka pięter więcej by się przydało w NCŁ, no bo tak to trochę biednie wygląda.
Chętnie taki biurowiec bym zobaczył na wielu pustych działek w Łodzi, w NCŁ trochę rozczarowuje. |
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
Tags |
łódź |
Thread Tools | |
|
|