![]() |
|
|
![]() |
forums map | news magazine | posting guidelines |
![]() |
#61 | |
Registered User
Likes (Received): 7007
|
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#62 | |
Człowiek-instytucja
Likes (Received): 782
|
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Registered User
Likes (Received): 484
|
![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by _poison_; September 29th, 2015 at 07:39 PM. |
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#64 |
Registered User
Likes (Received): 2189
|
A co z nim zrobisz?
A poza tym sądzę, że północny Most Solidarności i północna jezdnia Focha powinny zostać zniszczone. Stowarzyszenie Społeczny Rzecznik Pieszych w Bydgoszczy https://www.facebook.com/bydgoskirzecznikpieszych/ https://krew.info/licznik/signatures/sign_user1430.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Kujawski łoś bezkolizyjny
Likes (Received): 3931
|
Ja bym go przebudował na dziurę w ziemi, albo na całkowicie płaski teren w pierwszym etapie, a w drugim na jakieś ładne biurowce i wieżowce mieszkalne, łącznie ze 4 budynki od 40 do 65 metrów, żeby korespondowały z 45 po drugiej stronie rzeki
![]()
![]() |
#66 | |
Bydgoszcz w budowie
Likes (Received): 14065
|
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Moderator
Likes (Received): 8368
|
![]() Spokojnie Bydgoszcz stać na wieżowce po 80 m, skoro stać na nie Lublin, Szczecin, Gdynię, czy nawet Rzeszów. Myślę, że to odpowiednia wysokość do skali miasta, więc więcej odwagi w planowaniu ![]() Warto by też przewidzieć w planie zagospodarowania jakieś miejsce na takie budynki, żeby potem nie były "rozwalone" po całej panoramie...
![]() |
#68 |
BANNED
Likes (Received): 93
|
W BPPT? Tam jest ściernisko ale budują już San Francisco
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Registered User
Likes (Received): 168
|
Jakby dodać tam wieżowce, to by powstała bydgoska La Defense.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
|
To nie jest miejsce na wieżowce ... jak mamy budować bydgoskie La Defense to zabudujmy wszystko między Fordonem i Wiaduktami Warszawskimi zostawiając jedynie miejsce na Park Akademicki. Tam przynajmniej jest Tramwaj, jest między osiedlami, a nie z dala od osiedli, a do tego rozdzielimy przemysł od biur, co jest tylko plusem dla klasy biurowca, gdzie bez dobrej okolicy nie ma szans na klasę A (tak jak ostatnio ktoś się reklamował "biurowcem klasy A z lokalizacją klasy B").
Wystarczy zabudować okolice Bydgosty (ostatnio powieszono informację, że betonowy parking koło wieżowca jest wyłączony z użytku i będą auta odholowywane, więc może już tam się coś dzieje?), tereny przy Pilickiej i północną oraz zachodnią stronę skrzyżowania Akademicka/Rejewskiego. Te trzy punkty MUSZĄ być priorytetowo zabudowywane. Po pierwsze wzrośnie nam ekonomiczne uzasadnienie tramwaju, po drugie BiT City z przesiadką w szklanej tubie stanie się bardzo dobrze wykorzystanym połączeniem, a po trzecie mamy w okolicy całą sieć drogową zbudowaną z takim zapasem, że dodanie biurowców nie wywoła apokalipsy (z jednym ALE - najpierw musi powstać południowo-wschodnia obwodnica przynajmniej na odcinku do Fordońskiej).
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
BANNED
Likes (Received): 93
|
To był oczywiście żart z tym BPPT
![]() Wieżowce [nie tylko biurowe] czy nowoczesne mniejsze biurowce powinny, wg mnie, powstawać wzdłuż Toruńskiej, Fordońskiej i Jagiellońskiej. Ogólnie na śródmiejskim odcinku Brdy po obu stronach. Fajnie w panoramę wpisałyby się wysokie budynki w rejonie Słowiańskiej i w miejscu gdzie postawili galerie. Nowoczesna zabudowa także w okolicach Focha i Grunwaldzkiej. A tak swoją drogą, na jednym z powyższych zdjęć jest fajny skyline mojego osiedla, takiego jeszcze nie widziałem ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Phelot
Likes (Received): 763
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Persona non grata
Likes (Received): 5685
|
Pewnie, w takich miejscach wszystkie te płaskie placki są do wywałki. Np. przy r. grunwaldzkim też widziałbym jakąś business plazę na 50 m.
![]() |
#74 | |
Registered User
Likes (Received): 7000
|
![]() |
![]() |
#75 |
Registered User
Likes (Received): 484
|
na mieszkaniowke szkoda tego terenu, ja bym tu widzial nadal miejsce na handel ale w formie duzego centrum z czescia biurowa gdzie budynek by nawiazywal do miejsca w ktorym sie znajduje czyli Brdy i doskonale sie z nim komponowal. Ewentualnie same biurowce.
dla mnie to TESCO nadal wyglada tak samo czyli beznadziejnie- wielki paskudny klocek! |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Registered User
Likes (Received): 834
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
|
Quote:
![]() Ewentualnie co bym widział w biurowych rzeczy, to takie mieszanie, jak mamy w NH z pierwszymi kondygnacjami pod biura, a wyżej tylko mieszkania z kojącym widokiem na rzekę ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
marboro
Likes (Received): 4236
|
Czy ktos moze sie orientuje aby Arkada zapowiedziala oficjalnie start budowy tego biurowca? Ja sobie nie przypominam I oby tylko nie skonczylo sie na uporzadkowaniu terenu na jakis czas.
![]() |
#79 | |
Registered User
Likes (Received): 7007
|
![]() |
![]() |
#80 |
Registered User
Likes (Received): 8143
|
Arkada - rozbiórka - filmiki dla potomnych: