![]() |
|
|
![]() |
forums map | news magazine | posting guidelines |
![]() |
#121 |
cognosce te ipsum
Likes (Received): 38
|
witam wszystkich bydgoskich forumowiczów, jako że jest to mój pierwszy post w wątkach związanych z moim miastem.
postanowiłem się zarejestrować, gdyż po pewnym okresie obserwacji życia tego forum, uznałem że warto będzie do Was dołączyć. jak postanowiłem, tak zrobiłem. ![]() jestem osobą, która interesuje się tym co dzieje się w bydgoszczy i której zależy na tym, aby bydgoszcz - ogólnie ujmując - rozwijała się. urodziłem się tutaj, mieszkam i póki co zamierzam związać swoją przyszłość właśnie z bydgoszczą. może zabrzmi to patetycznie i banalnie, ale uważam się za lokalnego patriotę, co w przypadku naszego miasta i jego mieszkańców [zwłaszcza rodowitych] nie jest niestety cnotą zbyt powszechną. ![]() żeby nie było zupełnie nie na temat: cieszą mnie planowane a zwłaszcza rozpoczęte już inwestycje w naszym mieście - centrum nato, focus park, astoria, lodowisko, pomnik króla kazimierza wielkiego, nowoczesne kompleksy mieszkaniowe i inne. żywo, [choć przyznam, że bliżej od niedawna] interesuję się postępami prac i kolejnym projektami. staram się także, w miarę możliwości, zgłębiać historię naszego miasta gdyż także ona mnie interesuje. tyle w pierwszym, nietypowym trochę poście. pzdr. ![]() |
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#122 | |
بيدغوشتش / 大学本部
Likes (Received): 118
|
Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Wracajac do tematu, chetnie zwiedzilbym bydgoskie place budow, ale w ten weekend nie moge, dlatego prosze o jakies zdjecia ! ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Somewhere Back In Time
Likes (Received): 1183
|
damaged_one welcome to hell .... postanowiłem tak witać nowych
![]() ![]()
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#124 |
Somewhere Back In Time
|
Odnośnie ronda Jagiellonów. Na wizualach czoło wejść wygląda inaczej JEST NACHYLONE POD KĄTEM W STOSUNKU DO CHODNIKA!!!!!!!!!!A my mamy proste. Wydaje mi się że wejścia są okrojone jeszcze i są zrealizowane do tego etapu co zaznaczyłem na wizualu
![]() Jeszcze zerknę na foty i porównam. Bo może poprostu zmienili projekt i wejścia będą takie proste....to była by zmiana zdecydowanie na gorsze!!!!!!!!!!!!! DUPA TAK JUŻ BĘDZIE TO WYGLĄDAĆ CHRYSTE WIDZISZ I NIE GRZMISZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!WYPROWADZAM SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TU LUDZIE SĄ NIEREFORMOWALNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
![]() |
#125 |
بيدغوشتش / 大学本部
|
Juz dawno nie bylo w Bydgoszczy tylu remontow kamienic, nasze miasto staje sie coraz ladniejsze
![]()
![]() |
#126 |
Somewhere Back In Time
|
Spoko jak rektor klarysek wyczuje poduszki wodne to zobaczycie....zaprzestaną renowacji kamienic bo to grozi zniszczeniem oryginalnego tynku z XIXw. oraz powszechną pylicą w centrum miasta co grozi pogorszeniem widoczności na drogach i zagładą pieszych na chodnikach ogólnie armagedon.
![]() |
![]() |
#127 |
Somewhere Back In Time
|
Co to jest GP????Aha no to to jest warsztat samochodowy lub tuningowy albo może wymiana szyb tylko w lepszym wydaniu. Nad pomieszczeniam "naprawczymi" będzie piętro biurowe. Widziałem ten render...budynek zwykły nic szczególnego. Ale inwestor bogaty jakiś bo ta budowa idzie w piorunującym tempie.
Last edited by Iron; November 21st, 2005 at 01:13 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
بيدغوشتش / 大学本部
|
![]() Na plakacie z renderem jest napisane ze pomieszczenia biurowo-uslugowe, ale sadzac po rozmiarze witryn na parterze podejrzewam cos zwiazanego z samochodami. Tak w ogole to dziwie sie ze wlascicielowi tego budynku z wiezyczka nie zalezy na uporzadkowaniu terenu wokol, tam jest zwykly syf, dodatkowo jest nieotynkowany ten budynek. Dziwne ![]() Wracajac do budowy, chcialem sie tam juz kilka razy zatrzymac i zrobic zdjecia, ale zawsze dochodzilem do wniosku ze mi sie nie chce, raz juz nawet na swiatlach wyciagnalem aparat, ale mnie TIR zastawil ![]() ![]()
![]() |
#129 |
Likes (Received): 5
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() weź zoncu sie postaraj i zarzuć więcej fot tych i innych kamienic!!!! są świetne! |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
بيدغوشتش / 大学本部
|
![]() Jezeli chcesz ogladac tylko zdjecia Zonca to ok :P ![]() ![]() A tymczasem kilka przecietnych zdjec z budowy od ktorej naszego Zonca odstraszyli zli panowie [uczniowe zreszta ceglanego obiektu, dla ktorych ta budowa jest prowadzona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W tym momencie padla bateria ![]()
![]() |
#131 |
Somewhere Back In Time
|
Ta plandeka na Sawoyu to osłona przeciw pylna bo czyszczą elewację budynku na wysokości boniowania. A co to za budowa przy szkole Jurku?????
-------------------------------------------------------------------------- 400 mój post UP THE IRON'S!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
![]() |
#132 |
بيدغوشتش / 大学本部
|
To jest nowy budynek dydaktyczny, bo stary byl bliski zawalenia. Jak zwykle w naszym miescie nie wiadomo jak bedzie wygladal, ani nic innego. Jedynie w GW przeczytalem kiedys ze odlozyli na niego 4 mln. w budzecie.
I jeszcze jesli ktos nie wie to jest to Z.S. Gastronomicznych przy Konarskiego
![]() |
#133 |
BANNED
Likes (Received): 3
|
Troche zdjec z ostatnich dni :
Ślizgawka na Fordonie : ![]() W Mini Mallu wielkie prace : ![]() To koło mnie- slowo 'luksosowe' chyba troche na wyrost ![]() ![]() tyle juz zbudowali: ![]() Osielsko- na razie 6 blokow: ![]() Jakosc nienajlepsza ale pogoda jeszcze gorsza... P.S. nie wiem czy tylko ja tak mam ale obraz na swoim monitorze mam o wiele gorszy niz na ekraniku aparatu- to co (pod wzgledem cieni ) wypada w aparacie dobrze- na komputerze srednio, to co srednio w aparacie , na komputerze fatalnie. Nie wiem czy wymiana monitora cos zmieni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
BANNED
Likes (Received): 3
|
Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
بيدغوشتش / 大学本部
|
Przyznajcie ze ustawienie blokow w Osielsku jest fatalnie zaplanowane... Niestety zolnierze nie beda mieli wspanialych warunkow mieszkaniowych. Podobno na Gdanskiej okna sa zle osadzone, jesli w Osielsku tez sfuszeruja bloki to bedzie wstyd... :/
![]() |
#136 | |
Somewhere Back In Time
|
Quote:
Co do luksusowych apartamentów to może architektura tak na 6/10 ale wyposażenie ma być 4* hotelu i żadnej fuszerki we wnętrzach. Ale życzę dobrze tej inwestycji bo jak mieszkania o wyższym standarcie dobrze się sprzedadzą to jest szansa że w Bydzi powstaną kolejne-ładniejsze-apartamenty z prawdziwego zdarzenia więc kibicujmy tej inwestycji jeśli chcemy czegoś niebanalnego i być może wysokiego????tak 17 pięter mi styka.
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Somewhere Back In Time
|
Ok zdjęcia z Olimpijczyków wspomnianych już wyżej:
Szalunek ścian fundamentowych w budynku nr1: ![]() Zbrojenie ław fundamentowych w budynku nr1: ![]() Murowanie ścian piwnic z bloczków betonowych w budynku nr3: ![]() Takie tam zbrojenie w budnku nr3 (ale zdjęcie fajne :P): ![]() Ławy pod słupy balkonowe w budynku nr3: ![]() Prawie ukończony budynek nr4: ![]() ![]() ![]() i jego detale: konstukcja daszku nad wejściem do klatki schodowej: ![]() pokrycie elewacji przyziemia: ![]() izolacja mostka cieplnego w balkonie: ![]() Dziękuję za uwagę ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Somewhere Back In Time
|
hihi pewnie że największa bo znam tam kierownika to sobie chodzić mogłem....a architektura....no nie powala :P
PS. Chodziło Ci że zdjęcia na niskim poziomie czy budowa???? Jeśli budowa to oceń zdjęcia ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Somewhere Back In Time
|
RUSZA BUDOWA REGIONALNEGO CENTRUM INNOWACYJNOŚCI W BYDGOSZCZY
Na początek wizualki tego o czym mówię: Widok od ul. Kaliskiego ![]() Tył budynku: ![]() Budopol Rozpoczął grodzić teren budowy RCI i szczerze móiąc naprawdę spory teren aż się zdziwiłem. Ciszę się z tej inwestycji bo przyniesie wiele dobrego regionowi i Bydgoszczy ..mam nadzieję. Szkoda tylko że architektura przeciętna. Ale nie ma co ukrywać że to jedna z ważniejszych inwestycji dla miasta. Zdjęcia przyszłego placu budowy: Baraki...dziś ustawili te trzy i stale dowożą: ![]() No i gustowny niebieski płotek :P ![]() Prawda że spory teren?? PS. na tym terenie był wcześniej W-F ciekawe gdzie teraz piłę będą chłopaki kopać hihi
![]() |
![]() |
#140 | |
praktitioner
Likes (Received): 18
|
Quote:
HA gralo sie gralo i w błocku i przy -10 C HA |
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||