![]() |
|
|
![]() |
forums map | news magazine | posting guidelines |
|
Infrastruktura lotnicza Wszystko, co dotyczy komunikacji lotniczej |
Global Announcement |
As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy. |
![]() |
|
Thread Tools |
![]() |
#81 |
Registered User
Likes (Received): 0
|
Czy ktos wie jak z frekwencja na tym polaczeniu do / z Drezna?
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#82 |
Guest
Likes (Received):
|
1 osoba wykupiła bilet. Reszta to oficjele.
|
![]() |
![]() |
#83 |
Registered User
Likes (Received): 78
|
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#84 |
Moderator
Likes (Received): 19766
|
A co napisał nsolak ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BANNED
Likes (Received): 3648
|
Od kilku tygodni w centrum wisi reklama nowego połączenia do Drezna:
[IMG]http://i37.************/2e0jj9h.jpg[/IMG] "nie czekaj na autostrady i szybką kolej Warszawa 80min od 149 Drezno 40min od 199" Trochę mało widoczne, bo z auta i komórką ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Registered User
Likes (Received): 1042
|
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Registered User
|
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Registered User
Likes (Received): 104
|
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Guest
Likes (Received):
|
Nie 3, a co najmniej 10 pasażerów poza urzędnikami. Co nie zmienia faktu, że lotnisko działa na jakieś 1% możliwości.
|
![]() |
![]() |
#90 | |
BANNED
|
Quote:
Sam leciałem z IEG do Salt Lake City. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 | |
Registered User
|
Quote:
W skrócie, w Babimoście na samolot przypada 4,6 pasażera. Zatem pomyliłem się - 90 % pasażerów to 4 osoby na lot, a nie 3. Za błąd przepraszam - podawałem informacje z pamięci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Registered User
|
Gratuluję. Ja też leciałem w kilka miejsc w Europie z Babimostu, dopóki latał jeszcze LOT. Skąd sarkazm? Znajdź mi proszę połączenie z Babimostu do Salt Lake City dziś. OK, nie musi być do Salt Lake City. Znajdź mi na expedia.com (jedna z najpopularniejszych wyszukiwarek biletów na świecie) połączenie IEG-WAW. No dobrze, może nie ma po co kierować oferty dla ludzi z całego świata. Sprawdźmy zatem na polskiej, popularnej wyszukiwarce np. aero.pl to samo połączenie IEG-WAW. Nie ma? Dziwne. Już wiesz skąd sarkazm?
Wkurza mnie, że politycy będą zaklinać rzeczywistość, tak że tłuszcza uwierzy, że potrzebne jest nam połączenie do Warszawy, którym lata przecież 90 % pasażerów z lotniska w Babimoście. A tak naprawdę dbają tylko i wyłącznie o swoją wygodę, bo nie chce im się jechać na lotniska we Wrocławiu i Poznaniu lub, co gorsza, tłuc się pociągiem przez Czerwieńsk. PS. Tak sobie przejrzałem ostatnich kilka postów w tym wątku. W poście nr 86 jest piękne zdanie w artykule z GW: Co roku samorząd województwa i zielonogórski magistrat, pod szyldem "promowania połączeń we wszystkich rozkładach lotów na świecie" wykupuje od przewoźnika część biletów na trasie Zielona Góra - Warszawa. Płacą za to ok. 1,9 mln zł. No cudo po prostu. Last edited by zasieki1; March 24th, 2010 at 07:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Registered User
|
A ja do Toronto. Ale nie chcieli sprzedać mi powrotnego na IEG, bo przyszłość lotniska była niepewna, a ja leciałem na długo
![]() Ale poczekajmy, co wyniknie z tego eksperymentu z lotniskiem. Sam jestem ciekaw. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
BANNED
|
Quote:
Fakt, nie wszystkie destynacje wchodzą, ale nie jest tak, że IEG nie ma w systemie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Guest
Likes (Received):
|
S3 źle, remont linii 273 źle, A2 z 5 węzłami zamiast 1 źle, Babimost źle i tak dalej, lubuskie jako skansen i miejsce wypoczynku Niemców jak się zaznacza w strategiach rozwoju kraju-dobrze. Konsekwencja zachowana.
|
![]() |
![]() |
#96 |
Registered User
Likes (Received): 1
|
![]() Tak jak to juz dawno temu napisałem: dajmy temu lotnisku szanse funkcjonowania na normalnych, uczciwych zasadach. To bedzie możliwe juz za kilka dni. Ale jesli po kilku latach okaze sie, że to tylko pozeracz publicznych pieniedzy, to wtedy bede przeciw dalszemu jego dotowaniu. Ale jesli odniesie sukces? Jesli okaze sie, ze zacznie generowac miejsca pracy w regionie i stanie się dodatkowa zacheta dla inwestorów planujacych lokalizacje przy A2 i S3? Narzekamy na słaby poziom infrastruktury w Polsce, a zadniebujemy te je fragmenty, które juz są i prosza sie o mądre wykorzystanie...
![]() |
#97 | |
Guest
Likes (Received):
|
Quote:
A co do ilości pasażerów-liczyłem wg. danych z 2008 roku. Co do ilości, to nie ma się co oszukiwać, jest dramatycznie. |
|
![]() |
![]() |
#98 | ||||
Registered User
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Registered User
Likes (Received): 1
|
Uderz w stół...
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#100 | ||
Registered User
|
Quote:
Quote:
Połączenie Jetairem do Warszawy od początku nie miało najmniejszego sensu i statystyki ruchowe pokazują to od lat. Mimo, że podczas kiedy było otwierane, to lokalni politycy zapewniali, że dofinansowanie zostanie utrzymane tylko w celu wsparcia przewoźnika w pierwszych miesiącach operowania. Już wtedy mówiłem, że to bzdura. Dziś to się potwierdza. Istnienie regularnego połączenia nie ma nic wspólnego z faktem powoływania spółki lub wyjściem wojska z Babimostu. Co więcej, twierdzę, że powołanie tej spółki niewiele lotnisku pomorze, ale to już inna dyskusja. |
||
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
Tags |
ieg, lotnisko, lubuskie, port lotniczy, zielona góra |
Thread Tools | |
|
|