![]() |
|
|
![]() |
forums map | news magazine | posting guidelines |
![]() |
#41 |
Registered User
Likes (Received): 812
|
![]() Podsumowując - sama inicjatywa na pewno cenna i potrzebna ale może w innym składzie osobowym.
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#42 |
łowca hotdogów
Likes (Received): 219
|
Poza premiami dla urzędników nic z tego nie wyszło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Registered User
Likes (Received): 223
|
Myślę, że najwyższy czas, żeby odświeżyć ten, bo wątek, bo dużo jest w tej kwestii do zrobienia w mieście. Na pierwszy ogień: żółte barierki
![]() Widać wyraźnie, że żółty kolor w tym miejscu zupełnie nie pasuje, aż się prosi o zmianę. Moglibyśmy się wzorować na innych miastach, np. Poznaniu czy Gdańsku, gdzie takie elementy są w kolorze ciemno zielonym i wygląda to znacznie lepiej. Dla odmiany można podać dobry przykład z naszego miasta, czyli ujednolicenie kolorów latarni i słupów sygnalizacji w Centrum: ![]() Poważnym problemem są u nas bazgroły na ścianach, zwłaszcza w Śródmieściu, które jest przecież wizytówką miasta...Tu macie przykład ze świeżo wyremontowanych bulwarów: ![]() Poza tym bohomazy pojawiły się ostatnio na Copernicanum i wyremontowanej kamienicy na 3 Maja. Myślę, że wątek trzeba przenieść do Inwestycji, bo tu nikt do niego nie zagląda, co Wy na to? |
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#44 |
Registered User
|
Chyba dobry miałem pomysł z tym przeniesieniem, bo jak widzę tu nikt nie zagląda. Zgłoszę do moda wniosek o przesunięcie tematu do inwestycji. Jeśli się nie uda, bo w końcu to nie mój wątek, to założę nowy w dziale inwestycje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Registered User
Likes (Received): 15
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Cooperator Veritatis
|
Quote:
Quote:
Gdzie takie rzeczy robią?
![]() |
![]() |
#47 |
Registered User
|
Szczerze mówiąc nie przemawiają do mnie za bardzo te ławki, chociaż musiałbym się zastanowić gdzie by dobrze pasowały...może na wyremontowanej Dworcowej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
o mój Śląsku
Likes (Received): 3580
|
Fajne te ławki
![]() Dodałam tag bydgoski, może frekwencja się zwiększy, bo część ludzi czyta wg tagu ![]() Co do estetyki, ostatnio GW ekscytuje się Pomnikiem Czynu Społecznego i przyległościami: wywiad z Matowską w sprawie ożywienia skweru Sam pomysł nie jest taki najgorszy, bo teraz to jest i tak tylko trawnik poprzecinany alejkami plus betonowe UFO, pytanie, co by powstało tam w zamian...
Ta piosenka powstała za z Unii Europejskiej pieniądze. Zawiera wiele ułatwień i udogodnień. Napisana została w taki sposób, aby nieprzeczytanie jej nie uniemożliwiało zabrania w tej sprawie głosu i wypowiedzenia się na forum. Na koniec proponujemy państwu praktyczną w formułowaniu krytycznych uwag pomoc, proponujemy kilka poglądów do posiadania gotowych, które głos krytyczny w dyskusji internetowej lub towarzyskiej zabrać pozwolą, należy wyłącznie za pomocą wytnij/wklej opcji uważać te, które wydają nam się najbardziej swoje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |||
Registered User
|
W Buenos Aires. Poważnie
![]() Napisałem do nich nawet maila, z prośbą o cennik, ale tylko z ciekawości. Koszt transportu tego, zabija sens, bo o masowym zamówieniu, w przypadku takich freaków, nie ma mowy. Quote:
Quote:
Quote:
Jest ładny, ale zaniedbany teren, który trzeba zrewitalizować. Lepiej połączyć go z 3 maja i Dzielnicą Muzyczną, wyburzyć ten pomnik i będzie pięknie. Prosto i ładnie. Zwykłe też może być piękne. Jak czytam o pomysłach "oddania tego artystom", to mam dreszcze. Last edited by Łucznik z Bydgoszczy; July 11th, 2011 at 08:52 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Registered User
Likes (Received): 812
|
Ja tam mam dreszcze jak sobie pomyślę co mogli wymyślić plastycy dla elewacji na Liceum Plastycznym...
![]() |
![]() |
#51 |
o mój Śląsku
Likes (Received): 3580
|
![]() Mnie bardziej interesuje, czy jeśli jest kamienica w pierzei [mam na myśli Świętojańską], to kto pozwala wynajmującemu pomieszczenie na sklep na przemalowanie sobie ściany przy witrynach. Mam na myśli konkretnie sklep z artykułami skejciarskimi [?] i wymalowany tematycznie fragment fasady.
Ta piosenka powstała za z Unii Europejskiej pieniądze. Zawiera wiele ułatwień i udogodnień. Napisana została w taki sposób, aby nieprzeczytanie jej nie uniemożliwiało zabrania w tej sprawie głosu i wypowiedzenia się na forum. Na koniec proponujemy państwu praktyczną w formułowaniu krytycznych uwag pomoc, proponujemy kilka poglądów do posiadania gotowych, które głos krytyczny w dyskusji internetowej lub towarzyskiej zabrać pozwolą, należy wyłącznie za pomocą wytnij/wklej opcji uważać te, które wydają nam się najbardziej swoje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Registered User
|
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Bydgoszcz w budowie
Likes (Received): 14051
|
Quote:
Quote:
![]() --- Jeśli chodzi o żółte barierki - z tym to ciężko wygrać (patrz Szczecin - długo walczyli, pojawiły się nawet szare, ale ostatnio znowu żółte wstawili) ![]()
====> Mapa bydgoskich inwestycji <==== Bydgoszcz w budowieWątki zdjęciowe na skyscrapercity: Europa <- Aktualnie: Wschodnia Ukraina, Nursułtan (dawniej Astana, stolica Kazachstanu), Czarnobyl, Maroko |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Registered User
Likes (Received): 740
|
Obawiam się, że jeśli chodzi o barierki, to wszelkie propozycje odnośnie ich malowania rozbite zostaną argumentem oficjeli, że muszą one być w barwach oczo... (tzn. rzucającym się w oczy ;-)).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Registered User
|
Chyba ten argument jest jednak chybiony, dlaczego w Poznaniu, czy Gdański można, a u nas nie? Barierki ciemno zielone lub czarne, lub w jeszcze innym stonowanym kolorze o wiele lepiej komponują się z jakimkolwiek otoczeniem i prawie wszędzie pasują, natomiast żółte prawie nigdzie. Jaki może być argument przeciw?
Jeśli można było u nas przemalować słupy sygnalizacji świetlnej z szarego na "czarny", to dlaczego nie można by przemalować barierek? |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Registered User
Likes (Received): 740
|
Starałem się przedstawić potencjalny argument jakim posłużą się osoby odpowiedzialne za tę kwestię w naszym mieście. A tak swoją drogą, to z punktu widzenia kierowcy, chyba jednak wolę by tego typu barierki nie komponowały się zbytnio z otoczeniem (nie mówię, że musi być to koniecznie "żarówa", ale trzeba znaleźć jakieś pośrednie wyjście).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Cooperator Veritatis
|
Jeżeli chcecie zobaczyć jak wygląda miasto ofajdane żółtymi barierkami, to zachęcam do poczytania wątku o estetyce Szczecina. Mamy spore doświadczenia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Registered User
|
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Registered User
Likes (Received): 0
|
..
Last edited by User04; March 31st, 2012 at 06:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Bydgoszcz w budowie
Likes (Received): 14051
|
Ale on nie napisał, że wygrali z żółtymi barierkami... on napisał, że mają spore doświadczenie w walce z tym (jak dobrze pamiętam to SENS dużo robi), ale po kilku wstawkach szarych znowu zamontowali żółte
![]()
====> Mapa bydgoskich inwestycji <==== Bydgoszcz w budowieWątki zdjęciowe na skyscrapercity: Europa <- Aktualnie: Wschodnia Ukraina, Nursułtan (dawniej Astana, stolica Kazachstanu), Czarnobyl, Maroko |
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
Tags |
bydgoszcz |
Thread Tools | |
Rate This Thread | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
[Szczecin] Estetyka i zieleń miejska | Wo92 | » Szczecin | 15613 | Today 12:42 AM |
[Poznań] Estetyka miasta | DonDiegoDeLaVega | » Poznań | 18224 | Yesterday 06:22 PM |
[Wrocław] Zieleń miejska | psboy1 | » Wrocław | 3067 | Yesterday 08:55 AM |