Klang Valley LRT Line 3 (Bandar Utama-Klang Line) | Length: 36km | 25 stations | Completion: 2020 - Page 97 - SkyscraperCity
 

forums map | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Forum Pencakar Langit Malaysia > Pengangkutan

Pengangkutan aviation, automotive, rail and urban transportation


Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old September 12th, 2019, 06:54 PM   #1921
kaifa
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 125
Likes (Received): 89

Klang Valley LRT Line 3 (Bandar Utama-Klang Line) | Length: 36km | 25 stations | Completion: 2020

Haha

Klau payment ok, rasa nya takde issue kot bro.

Early this year kan ade issue payment sangkut, tu semua faktor menyumbang pd kelewatan/drag progress.
semua tgu MOF pump fund.

Actually semua WPC jadi biol dan stress dgn reduction budget and scope project ni.
Ade yg tutup kedai (sub sub con) ada yg kena buang staff (scope dah kecik).
So TAK logic klau nk kata WPC /MRCB sengaja akan drag the completion utk buncitkan perut.
Lagi diaorg drag lg lambat dpt payment.
Lagi tambah stress, boleh sakit dan mati bro klau stress melampau.

Kedai Runcit Ah seng pon boleh tutup maa klau org berhutang lambat byr. Apatah lagi klau tak berbayar.

Harap tiada lagi campurtangan atau issue2 lain yg timbul, biar WPC buat kerja depa.

Dan tak perlu tuduh atau letak sangka2 lain. Cukup lah dgn cerita menipu dahulu.
sampai 2024 nk harung ni.
Beli mesin nya bila ?
Payment nya dpt bila ?
Dlm pd waktu tu ade ke project lain utk survive ?
Byk ke gov bukak project mega utk rakyat or local contractor ?
__________________

lelaki_melayu2003 liked this post

Last edited by kaifa; September 16th, 2019 at 01:36 AM.
kaifa no está en línea   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old September 13th, 2019, 05:11 AM   #1922
SgWay
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,917
Likes (Received): 1052

nak bagi can org Kelamg beli ProTiga Atok dan kereta terbang Atok.

Last edited by SgWay; September 13th, 2019 at 06:29 AM.
SgWay no está en línea   Reply With Quote
Old September 13th, 2019, 08:49 AM   #1923
kaifa
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 125
Likes (Received): 89

Klang Valley LRT Line 3 (Bandar Utama-Klang Line) | Length: 36km | 25 stations | Completion: 2020

Delete

Last edited by kaifa; September 16th, 2019 at 01:35 AM.
kaifa no está en línea   Reply With Quote
Old September 15th, 2019, 03:45 PM   #1924
nazrey
Registered User
 
nazrey's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 95,885
Likes (Received): 15134

Bahagian Perancangan Rel APAD telah mengadakan satu lawatan tapak ke kilang pembuatan konkrit pra-tuang (precast pier head) bagi Projek LRT3: Bandar Utama-Johan Setia yang terletak di Ijok, Kuala Selangor. Pemeriksaan tapak ini dijalankan bertujuan untuk memantau kemajuan kerja pembuatan precast pier head selain memastikan kerja-kerja pembuatan dijalankan dengan baik dan selamat. Pemeriksaan tapak turut disertai oleh pihak Prasarana sebagai pemilik projek dan MRCBGK sebagai kontraktor utama Projek LRT3 ini.
https://www.facebook.com/APAD.gov.my...90136307666416







__________________
Malaysia Photo Gallery - Click Here for Malaysia Galleries
City & Town - | Kuala Lumpur | Penang | Johor Bahru |
Malacca | Putrajaya | Cyberjaya | Langkawi
Alor Setar, Ipoh, Johor Bahru, Kangar, Kota Bahru, Kota Kinabalu, Kuantan, Kuala Terengganu, Kuching, Seremban, Shah Alam, etc!

The Farmer, uuldhanz89 liked this post
nazrey no está en línea   Reply With Quote
Old September 15th, 2019, 03:52 PM   #1925
kaifa
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 125
Likes (Received): 89

Quote:
satu lawatan tapak ke kilang pembuatan konkrit pra-tuang (precast pier head) bagi Projek LRT3: Bandar Utama-Johan Setia yang terletak di Ijok, Kuala Selangor. Pemeriksaan tapak ini dijalankan bertujuan untuk memantau kemajuan kerja pembuatan precast pier head selain memastikan kerja-kerja pembuatan dijalankan dengan baik dan selamat. Pemeriksaan tapak turut disertai oleh pihak Prasarana sebagai pemilik projek dan MRCBGK sebagai kontraktor utama Projek LRT3 ini.

1. Lawatan tapak ini di kenali sbgai FAT (factory acceptance test).
2. Semua package besar ada scope/clause ini.
3. Pras team mesti kena attend/hadir , dan satu certificate akan di tandatangani bersama. Ada checklist nya.
kaifa no está en línea   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 07:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us