[Lublin] Port Lotniczy - połączenia , przewoźnicy, nowe zakupy i wszystko co z tym związane, czyli offtopic - Page 255 - SkyscraperCity
 

forums map | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Forum Polskich Wieżowców > Infrastruktura i Technologia > Infrastruktura lotnicza

Infrastruktura lotnicza Wszystko, co dotyczy komunikacji lotniczej


Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Closed Thread

 
Thread Tools
Old December 22nd, 2012, 11:17 AM   #5081
miszaqq
BANNED
 
Join Date: Mar 2007
Location: b.daleko od LU(Z)blina
Posts: 69
Likes (Received): 5

czyzby zamontowali odbiornik ADS-B na lotnisku lub w okolicy bo Wizza bylo widac do 0m i nawet kolujacego po plycie z 10-20kmh

miszaqq no está en línea  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old December 22nd, 2012, 11:17 AM   #5082
marcinovag
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 40
Likes (Received): 12

FR24 zaczął już działać do samego przyziemienia



Okolic dworca PKP:



marcinovag no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:17 AM   #5083
Piotrek_lbn
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Lublin
Posts: 142
Likes (Received): 349

1.



Fotorelacja wstawiona automatycznie.
Piotrek_lbn no está en línea  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old December 22nd, 2012, 11:18 AM   #5084
artlomen
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: luz
Posts: 232
Likes (Received): 105

Niezły prezent na święta nam zafundowali myślałem ze będzie ADS-B dopiero po nowym roku a tu taka niespodzianka
artlomen no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:22 AM   #5085
Pietro1
Aby budowało się wyżej
 
Pietro1's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Krasnystaw/Lublin/Warszawa
Posts: 1,360
Likes (Received): 628

Wlasnie tez się zdziwilem, ze do końca byl widoczny, choć na androidzie nadal nie ma zaznaczonego lotniska Przy okazji może ktoś wie czy da się w opcjach zaznaczyc śledzenie więcej niż jednej linii lotniczej?
Pietro1 no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:22 AM   #5086
Konstruktor
www.fotoradarmm.pl
 
Konstruktor's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Lublin/Warszawa
Posts: 15,847
Likes (Received): 8809

Leci nad akademikami na Felinie, trzeba będzie na dach wejść
Konstruktor no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:23 AM   #5087
barrtecki
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Lublin
Posts: 14
Likes (Received): 1

Szybko chłopaki działają, szacun
barrtecki no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:25 AM   #5088
Piekarz
HD Rider
 
Piekarz's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Lublin
Posts: 2,787
Likes (Received): 917

Na Flightradar24 Pro dla iOS jest dokładnie odwzorowany pas startowy i droga kołowania. Fajnie było zobaczyć jak parkował

Ciekawe kiedy na stronie Flightradar24 będzie narysowane lotnisko tak samo dokładnie.
Piekarz no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:32 AM   #5089
.../.--/..
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Lublin
Posts: 6
Likes (Received): 17

Też się cieszę, że na FR24 widać już do samego przyziemienia, ale to chyba moi mili nie jest nowe ADS-B bo dane są sygnowane przez odbiornik rzeszowski T-EPRZ1.
.../.--/.. no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:35 AM   #5090
Lubelak
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Lublin
Posts: 7
Likes (Received): 3

Może i tak ale najważniejsze, że jest. Miłe zaskoczenie : -)
Lubelak no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:42 AM   #5091
Pietro1
Aby budowało się wyżej
 
Pietro1's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Krasnystaw/Lublin/Warszawa
Posts: 1,360
Likes (Received): 628

Quote:
Originally Posted by Piekarz View Post
Na Flightradar24 Pro dla iOS jest dokładnie odwzorowany pas startowy i droga kołowania. Fajnie było zobaczyć jak parkował

Ciekawe kiedy na stronie Flightradar24 będzie narysowane lotnisko tak samo dokładnie.
U mnie lądował na budowie
Pietro1 no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:43 AM   #5092
Tazor
Registered User
 
Tazor's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lublin
Posts: 1,153
Likes (Received): 181

Quote:
Originally Posted by Pietro1 View Post
U mnie lądował na budowie
Odznacz sobie na FR24 pole "Terrain" (na dole listy rozwijalnej, gdzie wybiera się Mapę lub Satelitę) i ujrzysz zarys lotniska
__________________
Tazor
Tazor no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:44 AM   #5093
kondi10
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Lublin/Krakow/London
Posts: 981
Likes (Received): 1406

Quote:
Originally Posted by Pietro1 View Post
Wlasnie tez się zdziwilem, ze do końca byl widoczny, choć na androidzie nadal nie ma zaznaczonego lotniska Przy okazji może ktoś wie czy da się w opcjach zaznaczyc śledzenie więcej niż jednej linii lotniczej?
Ja robie to w ten sposob, ze ustawiam filtr na lotnisko, daje oba kierunki (do i z). W przypadku Lublina swojego czasu nie wykrywalo Wizza, ale mysle ze to kwestia czasu.
__________________
informacja dla kilku homofobów z lubelskiego ssc: tak, z mężem :)

Izrael w 2 tygodnie; [Mauritius] raj nie tylko do odpoczynku
kondi10 no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:46 AM   #5094
Mchl
Registered User
 
Mchl's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3,545
Likes (Received): 656

Quote:
Originally Posted by Barciur View Post
Artykuł z GW z 19.12 ws. tej Lufthansy i połączenia z Niemcami narobił mi smaka.. więć się póki co wstrzymałem z zakupem biletów do Polski. A może jednak do Lublina?

Myśłicie, że przed Nowym Rokiem coś mogą ogłosić skoro zapowiadają że "na dniach"? A może prezent pod choinkę?
A kiedy się do Polski wybierasz? Bo nawet jeśli ogłoszą coś na dniach, to pierwsze loty dopiero wiosną (nieoficjalnie mówi się o maju)
__________________
Biegamy w Lublinie : Maraton Lubelski
Mchl no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:48 AM   #5095
piotrekc64
Registered User
 
piotrekc64's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Lublin/Dąbrowica
Posts: 1,036
Likes (Received): 929

Na stronie lotniska wrzucili rozklad PKS: http://www.airport.lublin.pl/lotnisko/dojazd-i-transport/autobus/

Moze jakis autobus na lotnisko sie szykuje...
piotrekc64 no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:51 AM   #5096
miszaqq
BANNED
 
Join Date: Mar 2007
Location: b.daleko od LU(Z)blina
Posts: 69
Likes (Received): 5

Quote:
Originally Posted by piotrekc64 View Post
Na stronie lotniska wrzucili rozklad PKS: http://www.airport.lublin.pl/lotnisko/dojazd-i-transport/autobus/

Moze jakis autobus na lotnisko sie szykuje...
alez ta strona wyglada strasznie amatorsko i partyzancko - jakby ktos sie dopiero podsstaw html'a uczyl - cale pierwsze wrazenie od razu popsute, zwlaszcza jak ktos naprawde leci w celach turystycznych a nie tymczasowa re-emigracja do polski na swieta

mam tez pytanie czy w terminalu jest bankomat ? lub kantor ? bo rozumiem ze re-emigranci sobie poradza, ale jak naprawde przyleci anglik, irlandczyk czy tez norweg bez polskiej waluty to ani nie wymieni ani nie wyplaci PLNow nigdzie w najblizszej okolicy ?
miszaqq no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:58 AM   #5097
Legvan
Iguana iguana
 
Legvan's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 503
Likes (Received): 355

Pierwszy skubaniec, którego mogłem śledzić do końca

Legvan no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:58 AM   #5098
Haveblue
Registered User
 
Haveblue's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Lublin
Posts: 8,054
Likes (Received): 3510

Quote:
Originally Posted by miszaqq View Post
(...) mam tez pytanie czy w terminalu jest bankomat ? lub kantor ? bo rozumiem ze re-emigranci sobie poradza, ale jak naprawde przyleci anglik, irlandczyk czy tez norweg bez polskiej waluty to ani nie wymieni ani nie wyplaci PLNow nigdzie w najblizszej okolicy ?

jest bankomat (euronet o ile dobrze pamiętam)
Haveblue no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 11:58 AM   #5099
Konstruktor
www.fotoradarmm.pl
 
Konstruktor's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Lublin/Warszawa
Posts: 15,847
Likes (Received): 8809

Na skróty pojechał
Konstruktor no está en línea  
Old December 22nd, 2012, 12:02 PM   #5100
shackpl
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 14
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Piekarz View Post
Na Flightradar24 Pro dla iOS jest dokładnie odwzorowany pas startowy i droga kołowania. Fajnie było zobaczyć jak parkował

Ciekawe kiedy na stronie Flightradar24 będzie narysowane lotnisko tak samo dokładnie.
kurcze a ja na ipadzie, wersja pro nie widze nawet lotniska :/
shackpl no está en línea  
Sponsored Links
Advertisement
 


Closed Thread

Tags
lotnisko, lubelskie, lublin, luz, połączenia

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 04:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us