![]() |
|
|
![]() |
forums map | news magazine | posting guidelines |
|
Global Announcement |
As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy. |
![]() |
|
Thread Tools | Rate Thread |
![]() |
#61 |
GORSZY SORT
Likes (Received): 6770
|
![]() ale ja jestem za tym by budowali niech zbuduja Korone Wieże na Ratajach jak najbardziej. Jestem za. Ja watpie tylko w finansowanie i sens budowy przy takim rynku jak poznański i mowie jesli beda sie podpierali kredytem to go nie dostana bez umow przedwstepnych na 30-50% pow. Masz racje nie moje malpy nie moj cyrk . Brak w tym miescie takiej struktury w UM wspolpracujacej z komercyjnymi developerami ktora pomoze i przyspieszy sciaganie atrakcyjnych najemcow/pracodawcow do miasta. Symbioza Miasto - developerzy. Zelezy mi na rozwoju miasta. Ale uwazam ze w UM siedza miernoty bez wizji i bez cohones z naszym prezydentem na czele. Ja chce tam miec Dudkiewicza II z wizja i ja##i.
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#62 |
GORSZY SORT
|
Jestem jak niewierny Tomasz
![]() jak nie zobacze to nie uwierze ![]() info o wielu inwestycjach juz bylo, makiety wizualizacje itd
![]() |
#63 |
Live Fast, Die Never
Likes (Received): 106
|
Biurowiec Giant przy Głogowskiej
Firma Giant zamierza wybudować biurowiec klasy A na narożniku ul. Głogowskiej i Górki w Poznaniu. Realizacja rozpocznie się jeszcze w tym roku.
Aktualnie opracowywana jest dokumentacja projektowa obiektu. Biurowiec ma mieć do dyspozycji 18 tys. m kw. powierzchni użytkowej. Będzie miał od 5 do 7 kondygnacji nadziemnych i 2 kondygnacje podziemne. - W tym roku chcemy mieć dokumentację techniczną i pozwolenie na budowę. Jeśli warunki pogodowe pozwolą, również chcielibyśmy rozpocząć budowę - mówi prezes Roman Sowiński. Budowa ma potrwać około półtora roku. Giant jest również posiadaczem działki nieopodal, u zbiegu ul. Głogowskiej i Hetmańskiej, na której planuje wybudować 4-gwiazdkowy hotel. Po wielu staraniach inwestorowi udało się uzyskać zgodę na wyburzenie stojącej na narożniku charakterystycznej willi, która koliduje z planami hotelu, a czemu początkowo sprzeciwiała się miejska konserwator zabytków. Prowadzone są prace projektowe tej inwestycji. Jednakże, jak informuje prezes Sowiński, bardziej konkretnie tym zadaniem Giant zajmie się po rozpoczęciu budowy biurowca. http://www.poznanskie-nieruchomosci....=2042&catid=10
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#64 |
Autopilot
Likes (Received): 554
|
/\Byleby tylko zmienili projekt tego hotelu bo ten koszmarek ktory widzielismy na wizkach jakis czas temu nie przystaje do ich projektu ktrego dot.ten watek
![]()
![]() |
#65 |
Projekt Inwestor
Likes (Received): 3546
|
/\ tamten projekt nie ma nic wspólnego z tym co jest planowane; inna pracownia, inny projekt itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
BANNED
Likes (Received): 0
|
jak dla mnie wielkie Wow, kojarzy mi sie z wrocławskim hilton garden inn (tak wiem co innego ale tak mi sie kojarzy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Autopilot
|
AMENO! A zdradzisz co to za pracownia? Poznańska?
![]() |
#68 |
I love TRANCE
Likes (Received): 452
|
Bardzo ładny projekt. Wielkomiejsko. Uważam, że w tym kierunku powinien się rozwijać Poznań. Zdecydowanie wolę taką zabudowę i wypełnianie plomb w ten sposób niż pojedyńczy middle rise otoczony wkoło niskimi budynkami. Co do realizacji pewnie droga daleka ale będę z uwagą śledził dalsze losy tego wątku i 3mam kciuki za powodzenie inwestycji
![]()
![]() |
#69 |
GORSZY SORT
|
Przypominam ze projektu jeszcze NIE MA. To sa tylko wizualizacje.
![]() |
#70 |
Projekt Inwestor
Likes (Received): 3546
|
/\ ale jest już robiony, w połowie roku powinien być gotowy; później jeszcze ze 4 miesiące na wykonawczy i gotowe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
GORSZY SORT
|
![]() ![]() nie maja zadnego weryfikatora projektu ? az tak ufają projektantom ?? Potem wszystkie urzedowe sprawy i jak nic rok zleci.
![]() |
#72 |
Registered User
Likes (Received): 0
|
Wizualizacja podoba mi się. Jeśli pójdzie za nią tak samo dobry projekt i wykonanie również utrzyma poziom, to nie będzie krzywdy. Co do lokalizacji, to uważam, że Głogowska wcale nie jest takim wygwizdowem i to naturalne, żeby centrum miasta rozciągało się wzdłuż tej arterii w kierunku wylotu na Wrocław i A2. Byłoby to o wiele spójniejsze niż stan obecny, czyli fajna wlotowa trasa szybkiego ruchu od autostrady, raptownie kończąca się niewyremontowanym do końca wiaduktem, potem małomiasteczkowy ciąg przycupniętych kamieniczek, zakładzików przemysłowych, postarzałych marketów i centrów handlowych z lat 90, skrzyżowanie z Hetmańską, okoliczne bloki, tak sobie zagospodarowany placyk, i biegnąca skrajem przedwojennych Jeżyc zwężona ulica ku centrum, dworcowi i Targom. Ten kierunek można i należy obsadzić dobrymi inwestycjami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Inspired by Poznań?!
Likes (Received): 932
|
Quote:
![]() ![]() ![]() http://www.cocoon-studio.com/index.php?/projects/10/ Projekt: L+M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.archymetria.pl/blog/?p=189 Projekt: Archymetria
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik zaszczuty
Likes (Received): 12
|
O ja, on jest piekny
![]() Gdzie jest Glogowska to wiem ale Górki to juz nie kojarze :P Projekt Archymetrii mi sie kojarzy z pawilonem Wyspianskiego, czy jak sie on zwal, z Wroclawia
![]() |
#75 |
Registered User
Likes (Received): 7449
|
Wszystkie te 3 projekty można by było gdzieś w Poznaniu zrealizowac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
mod emerytowany
|
Archymetria bardzo słabo. Chyba chcieli nawiązać do swojej udanej pływalni, ale im nie wyszło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Autopilot
|
/\Jak dla mnie fenomenalna! Wybrany projekt pomimo, że bardzo udany to jednak zachowawczy. A projektowi archymetrii nie można tego zarzucić
![]()
![]() |
#78 |
Inspired by Poznań?!
Likes (Received): 932
|
Dla mnie jest przeładowany i zarazem przeskalowany
Pawilon Wyspiańskiego jest w Krakowie. A poza tym to nigdzie indziej nie widziałeś pionowych żaluzji ceramicznych?
![]() |
#79 |
Ampelmädchen
Likes (Received): 2
|
![]() I mnie to tego nie przypomina. Śmiem twierdzić, że wybrali najlepszy projekt spośród widocznych. Nie udziwnia zbytnio pierzei.
![]() |
#80 |
Registered User
Likes (Received): 88
|
Bardzo mi się podoba. Takie budynki (jak zwycięski projekt) chętnie oglądałbym w miejscu dawnego portu.
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
Tags |
biurowiec, poznań |
Thread Tools | |
Rate This Thread | |
|