![]() |
|
|
![]() |
forums map | DMCA | news magazine | posting guidelines |
|
Transport and Infrastructure Инфраструктура |
Global Announcement |
As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy. |
![]() |
|
Thread Tools |
Rating: ![]() |
![]() |
#12781 |
махленец
Likes (Received): 7375
|
Враца
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#12782 | |
Registered User
Likes (Received): 660
|
Текат последни приготовления в „Арена Монбат за СП по Волейбол..
http://www.dunavmost.com/novini/teka...v-arena-monbat
![]() |
![]() |
#12783 | |
махленец
|
![]() Във Варна също. ![]()
Министрите ми са англофили, генералите - германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил. - цар Борис III Last edited by Infam0uS; September 5th, 2018 at 02:53 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12784 |
Registered User
Likes (Received): 12
|
Няма ли някакъв лийк по какъв проект работят в Септември за стадиона в Красна Поляна?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12785 |
Registered User
Likes (Received): 660
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12786 |
Registered User
Likes (Received): 711
|
На стадиона във Враца нали уж щяха да му поставят осветление още миналата пролет? Какво стана?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12787 | |
Registered User
Likes (Received): 6157
|
Quote:
Аз не мисля, че в момента там се работи каквото и да било. Иначе собственика на ФК Септември беше споменал, че ще е нещо като на Верея.
"Европейски средства" са пари, взети от бедните в богата държава, и дадени на богатите в бедна държава. "Демокрацията е механизъм, гарантиращ ни, че ще ни управляват толкова добре, колкото заслужаваме." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12788 | |
Registered User
Likes (Received): 289
|
Нивото на спортната, в случая футболната инфраструктура става все по-високо. Разликата между Лига Европа и Шампионска лига е все по-малка просто защото повечето отбори в ЛЕ са преминали фазата "обновяване" (при това повече от успешно), имат по няколко сезона в ШЛ и са повече от подготвени по отношение на базите си. Като обикновено изключение правят най-големите "тарикати" - България, Сърбия, Хърватска, Кипър и Италия, понеже сме номер 1 и знаем и можем всичко. Иначе от доста време че чудя и до ден днешен не ми е ясно това нещо в Загреб (ст."Максимир"), което се води стадион (при това национален) с кое точно дава на хърватите повод за гордост и с кое точно е по-добър от ст. "Васил Левски", ст. "Берое" или ст. "Лазур". Може би аз не съм съвсем наясно. Стадионите в Италия също не ми се виждат свръхмодерни (да не казвам изостанали). Иначе като изключим гореспоменатие, нещата нямат нужда от коментар. Почти всички стадиони са си произведение на изкуството, всеки има собствен облик, оригинална визия и въпреки големия брой стадиони разнообразието не се губи, а се увеличава.
![]() |
![]() |
#12789 |
махленец
|
![]() Помещенията вътре в стадиона не са лоши. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12790 | |||||
Registered User
Likes (Received): 99
|
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Last edited by kinetik; September 7th, 2018 at 10:41 PM. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#12791 | |
махленец
|
От днес България е волейбол!
![]() ![]() ![]()
Министрите ми са англофили, генералите - германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил. - цар Борис III Last edited by Infam0uS; September 13th, 2018 at 12:50 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12792 | ||
the journey is the reward
Likes (Received): 855
|
Да го направят този стадион заобграден от един правоъгълен мол с високи прозорци от към стадиона, та хората като си пазаруват, да може да хвърлят и по едно око на професионалистите...Без писта, без трибуни - директно в средата на мола. Може и покрив да му сложат даже. Гарантирано ще бъдат по-гледати от сега.
Quote:
![]() |
![]() |
#12794 | |
Registered User
Likes (Received): 1056
|
Гледам ги всички тези стадиони от различни страни и си мисля как в България винаги всичко по-голямо или въобще изграждане на нещо ново се отрича още в зачатие. В една малка Швейцария, Гърция или Португалия, стадиони по 30-40к зрители и то не в столични градове - с покрити трибуни, съпътстваща инфраструктура, нови дизайни. Така се гради спорт и изгражда интерес и доверие в развитието му, не с боядисване на изгнили пейки и селски морави.
С какво са повече от клубовете в България или с какви повече средства или инвеститори разполагат? Разполагат със системно мислене в посока дългосрочното планиране развитието на спорта, запалянковската маса, първичната и поддържаща инфраструктура... Като гледах видеата ме беше хем яд, хем срам, че на ниво администрация даже и да има мисли за нещо ново, все ще поправим съществуващото или ще изградим ново с минимални инвестиции. За какво ни е голям стадион - то нямало запалянковци, футбол и т.н. А на гърците или чехите за какво им е? За какво са им покрити трибуни, като може зрителите да ги вали дъжда постоянно? То важното било поне седалките да се сменят или да се добавят няколко нови на сектор. И Арена Армеец можеше да е близо 20 хиляди седящи, и Лудогорец Арена можеше да е много по-голям, и големите стадиони във Варна, Пловдив и Бургас (че и много други) да се разширят и препроектират и да отговарят на изграденото и стандартите поне в страни като Унгария, Чехия и даже по-малките градове в Полша. Или си някой и държиш да го покажеш, или си периферия. Няма средно.
![]() |
![]() |
#12795 |
Registered User
Likes (Received): 1084
|
Нито феновете нито футболистите в България заслужават подобни инвестиции. Ако поне едните покажат че се доближават до европейско ниво на култура и професионализъм, тогава може да се мисли.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12796 | |
Registered User
Likes (Received): 5972
|
Quote:
![]() ![]() ![]() Иначе за протокола, в Северна Корея, точно с цел да покажат, че са някой, са построили стадион за 150 хил. души. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12797 | |
махленец
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() off-topic: Стадионите от първенството с най-висока посещаемост в света.
Министрите ми са англофили, генералите - германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил. - цар Борис III Last edited by Infam0uS; September 11th, 2018 at 01:50 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12798 |
Registered User
Likes (Received): 222
|
Борисов: Ако футболистите ни радват, може да отделим стотина милиона за едно кокетно стадионче
Баце, за стотина милиона освен национален стадион, могат да се направят и още 3-4 по-малки стадиона. Ама нали половината пара трябва да се крадне ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12799 | ||
Registered User
Likes (Received): 1056
|
Quote:
Cv3T0m1R, мислиш ли, че Гран При на Унгария е занемаряване на инвестиции? За какво им е, освен за включването на страната в клуба на богатите, даже и финансово да е далеч от тях, и увеличаването на международния й имидж и потока богати и с възможности туристи, привличащи още повече инвестиции около пистата? Забравих и приходите от телевизионни права и милионите зрители, прекарващи времето си да гледат на живо от Унгария (а не от най-развитите страни по света) и някакви си тимове от стотици чужденци, модели и придружители, прекарващи по няколко седмици по хотели в района на събитието. Или какво е Париж без Айфеловата кула, даже и с Лувъра и другите забележителности. Една чиста София... И не, стадиони от по 10-14к за държава като България от все още близо 7 млн. са супер смешни, селски, могат само да те отвратят с посредствеността си и минималистичността си и аз лично не бих отишъл на мач, нито пък като футболист бих се радвал да играя на такъв терен - а с всички усилия бих натискал за трансфер навън. За какво - истински модерен и приличен по размери стадион, въодушевена публика, интерес към спорта... Пък на нас винаги нищо не ни трябва, да си посредствен, по-нисък от тревата и да не се стремиш към нищо е повече от велико...
![]() |
![]() |
#12800 |
Registered User
Likes (Received): 253
|
Някой знае ли , кога точно на стадиона във Враца ще поставят осветителните тела и светлинното табло, за да може отборът да домакинства подобаващо. Дали това ще стане през 2018г.?
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
Thread Tools | |
Rate This Thread | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ТРЦ Торжок | 120 000 кв м | 2 эт | приост. | Bolik | Торгово-Развлекательные Центры | 60 | April 13th, 2018 07:06 PM |
Minneapolis & St. Paul, USA | Миннеаполис/Сейнт-Пол | Major Deegan | Foreign Topics | 83 | December 24th, 2011 06:25 PM |
Архитектурная концепция Башни "РОССИЯ" | altayskaya | Архитектура | 1 | August 11th, 2007 12:51 PM |
Фоторепортаж с посещения стройки делово& | Zemljanin | Города | 7 | July 23rd, 2007 07:11 AM |