![]() |
|
|
![]() |
forums map | news magazine | posting guidelines |
|
Global Announcement |
As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy. |
![]() |
|
Thread Tools | Rate Thread |
![]() |
#3441 |
DROGI TO MOJA PASJA
Likes (Received): 40
|
Kurde dawno w tym nie siedziałem ,ale jest zasada gdy jedna firma z kontraktu upada (ogłasza upadłość itp.) to obowiązek przejęcie budowa ma inny w konsorcjum.
Advertisement |
|
![]() |
#3442 |
pracownik terenowy ;)
Likes (Received): 130
|
no ale upadłość a zejście z budowy to inna bajka
niestety gdy firma schodzi z budowy to wtedy zmienia się podmiot z którym podpisana jest umowa i który daje gwarancje, więc lipa |
![]() |
![]() |
#3443 |
Dear Donald, Yours Ever
Likes (Received): 33413
|
Wtedy to były tylko plotki, że rozważają coś takiego. Ot, różnica. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Co do samego SRB, to Wyspiarze nie umieją policzyć, ile jest 5% z danej wartości, tak dla przypomnienia (A2).
Advertisement |
|
![]() |
#3444 |
Registered User
Likes (Received): 2
|
|
![]() |
![]() |
#3445 | |
Registered User
Likes (Received): 2137
|
Quote:
przypomne ze wtedy, w zasadzie przez całe pierwsze półrocze ciagle pojawiały sie info w mediach i na forum że Irlandczycy się wycofują, nic takiego nie miało miejsca wręcz przyspieszyli prace, teraz pojawiła sie tylko info od jednego użytkownika który donosi o kapitulacji SRB od 8 miesięcy, w mediach cisza. Nie twierdze że na 100% tak nie bedzie ,ale jeśli chodzi o wskaźnik "plotkowatości" to wtedy było tego dużo wiecej niż teraz |
|
![]() |
![]() |
#3446 | |
Quasimodo
Likes (Received): 923
|
Dzisiejsza wypowiedź prezesa PBG
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#3447 |
Registered User
Likes (Received): 428
|
Ja byłem na A1 dwa razy. Za każdym razem co godzinę chodziło kilkadziesiąt wozideł, sprawna praca na obiektach itp. Nie wiem o co chodzi.
|
![]() |
![]() |
#3448 |
kesi
Likes (Received): 20
|
wezeł Czerniewice ?
odnośnie nazewnictwa -np. węzeł Czerniewice.
Z informacji jakie uzyskaliśmy z bydgoskiego oddziału GDDKiA wynika, że decyzje w kwestii nazewnictwa przytoruńskich węzłów autostradowych mogą zapaść w ciągu kilku najbliższych miesięcy. - Wysłaliśmy już do centrali generalnej dyrekcji w Warszawie nasze, uzgodnione z lokalnymi władzami, propozycje - mówi Tomasz Okoński, rzecznik prasowy oddziału bydgoskiego GDDKiA. - Teraz czekamy jedynie na ich zatwierdzenie. Spodziewam się, że nastąpi to na początku przyszłego roku. Gdy będzie w tej kwestii stosowne rozporządzenie, tablice z nazwami węzłów będą zmienione. http://nowosci.com.pl/look/nowosci/a...Article=215308 --------------------------- Za mało lat było na rozwiazanie tego problemu ?. Jak w ogóle można napisać na tablicy Czerniewice / przecież to osiedle w Toruniu/. Jakby tak się złożyło i był węzeł np. w okolicy ul. Kraszewskiego w Toruniu to panowie z bydgoskiej GDDKiA nazwali by ten węzeł - Bydgoskie Przedmieście? A np. węzeł w okolicach bydgoskiego osiedla Kapuściska nazwali by - KAPUŚCISKA, tez by słali do Warszawy zapytania czy mogą zmienić tablice? Co za ludzie tam pracują!! Dlaczego zmarnowali pieniądze na bzdurne tablice ? |
![]() |
![]() |
#3449 |
Registered User
Likes (Received): 18950
|
![]()
![]() |
#3450 |
Dear Donald, Yours Ever
Likes (Received): 33413
|
I tylko nazw węzłów.
#3451 |
Registered User
Likes (Received): 70
|
moim zdaniem podobnie jest z węzłem który ma się nazywać Węzeł Łódź Północ a w rzeczywistości jest to Stryków,jakoś do tej pory wszyscy używają w Polsce nazwy tego miasteczka i każdy wie gdzie to jest.Moim zdaniem jest to krzywdzące dla tej miejscowości,jakoś do tej pory był węzeł na A2 który nazywał się Stryków i każdy wiedział gdzie to jest no ale to tylko moje zdanie
|
![]() |
![]() |
#3452 |
Registered User
Likes (Received): 9
|
Węzeł Stryków nadal będzie na A2 i nadal się tak będzie nazywał. Z niego można do miejscowości Stryków wjechać.
Natomiast skrzyżowanie A1 z A2 będzie się nazywało Łódź Pólnoc i z niego do Strykowa nie można dojechać. W jaki sposób to jest złe rozwiązanie dla miasta? |
![]() |
![]() |
#3453 |
BANNED
Likes (Received): 0
|
|
![]() |
![]() |
#3454 |
Registered User
Likes (Received): 18
|
Nie wiem, czy już nie było, ale wrzucam link, pod którym można obejrzeć pokaźną galerię z budowy A1 pod Włocławkiem. Fotki z różnych okresów budowy, w tym sporo zdjęć lotniczych.
Jeszcze taka ciekawostka - irlandzkie wywrotki z budowy A1 do kupienia na allegro. Ktoś chętny na te cacka? ![]() Pozdrawiam, jd. |
![]() |
![]() |
#3455 | |
Registered User
Likes (Received): 541
|
Quote:
Ot Polska durnowata. |
|
![]() |
![]() |
#3456 | |
BANNED
|
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#3457 |
Registered User
Likes (Received): 18950
|
![]()
![]() |
#3458 |
Registered User
Likes (Received): 465
|
![]() BTW: Tak przy okazji na Berliner Ring jest Dreik Potsdam, na którym jedziemy do Monachium. Do Poczdamu musimy zjechać na innym węźle, ale żaden nie ma w nazwie Potsdam. Jak dla mnie to szum informacyjny, ale przynajmniej w Niemczech obowiązuje konsekwentnie stosowana konwencja. Zjazdy są nazywane od pierwszej miejscowości kierunkowej, a węzły autostrad od najbliżej większej miejscowości. W Polsce niektórzy chcą kopiować obce rozwiązania tylko nie znają zasad wg te rozwiązania powstały. |
![]() |
![]() |
#3459 | |
BANNED
|
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#3460 | |
Registered User
Likes (Received): 156
|
Quote:
![]() |
|
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
Tags |
łódź, łódzkie, a-1, autostrada-a1, e75, kujawsko-pomorskie, toruń, włocławek |
Thread Tools | |
Rate This Thread | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
[Grudziądz] Zdjęcia miasta | Maurycy | Miasta polskie | 112 | October 21st, 2018 11:42 AM |
[A2] Stryków (bez węzła) - Konotopa | s102 | Inwestycje ukończone | 19395 | January 7th, 2014 09:55 AM |
[A1] Gdańsk - Grudziądz | bartosz_berlinka | Inwestycje ukończone | 2348 | October 20th, 2008 03:51 PM |
Grudziądz się powiększ..? | peter-gdz | Miasta polskie | 3 | July 16th, 2007 01:49 AM |