![]() |
|
|
![]() |
forums map | news magazine | posting guidelines |
![]() |
#81 |
Beijing, China
Likes (Received): 197
|
no, there is no progress at all about KN reconstruction, looks like it was postponed
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#82 |
Registered User
Likes (Received): 2
|
![]() ![]() skvely napad ![]() v blave to ale vidim na klasicke "ak uz, tak uz kvader"
![]() |
#83 | |
Mornar bez mora
Likes (Received): 86
|
Quote:
![]() Aj niečo originálnejšie by sa tam dalo navrhnúť ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
#84 |
Prešpurák
Likes (Received): 1520
|
neviem ako ostatným, ale mne tam strašne neuveriteľne vadí tá otrasná bytovka v strede námestia s tou hrôzostrašnou reklamou, to by malo ísť celé dole alebo to zase zastavať ako to bolo kedysi. to je proste des. ale radšej by to malo ísť dole, potom by to námestie myslím že bolo celkom pekné, teraz to hrozne zacláňa tie pekné budovy ako Baťa a spol. dokonca ani Kyjev a Tesco mi nevadí ako ten paškvil
Zvečerieva sa. Vlak uháňa vínorodým krajom popod úpätie vápencových Malých Karpát. Modra - Pezinok - Rača... V oknách sa ligocú ružence svetiel. B r a t i s l a v a ! Ten prešporský zámok pekný murovaný — čudujú sa z neho na Dunaj tí páni, čuduje sa z neho aj záhorský šuhaj: ako pekne tečie ten povestný Dunaj. Tí nádherní páni pilnú radu majú, že oni povestný Dunaj zahatajú; a tie naše Tatry zďaleka sa smejú; „Zahatajte, páni, keď máte nádeju!“ |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Mornar bez mora
|
Quote:
Potrebuje kompletnú rekonštrukci. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Registered User
Likes (Received): 4
|
Ten "paškvil" ako si ho nazval je jeden z posledných objektov pôvodnej zástavby Námestia SNP, vtedajšieho Námestia republiky. Jeho autorom je architekt Endre Steiner, zväčša pôsobiaci v Brne. Postavený bol v roku 1935 a je krásnym a kvalitným príkladom funkcionalizmu. Na týchto fotkách nieje Kamenné námestie ako si mnohý bohužiaľ myslia, ale dolná časť námestia SNP. Dom bol pôvodne nárožným objektom tu stojaceho bloku budov na Námestí republiky a ako zázrakom sa vyhol v 60. rokoch zbúraniu. Vedľajší objekt ktorý spolu sním uzatváral námestie do pekného mestského prostredia sa bohužiaľ zbúral. Práve on je teraz tým záchytným bodom ktorý rozdeľuje Námestie SNP od Kamenného námestia, ktoré je bližšie k obchodnému domu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Registered User
Likes (Received): 18
|
Sklenenu gulu z 2/3 nad zemou a v nej vstavanu sklenenu Piramidu alebo Kocku...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
VIP Member
Likes (Received): 1707
|
![]() ![]()
![]() |
#89 | |
Mornar bez mora
|
Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Prešpurák
|
Quote:
![]()
Zvečerieva sa. Vlak uháňa vínorodým krajom popod úpätie vápencových Malých Karpát. Modra - Pezinok - Rača... V oknách sa ligocú ružence svetiel. B r a t i s l a v a ! Ten prešporský zámok pekný murovaný — čudujú sa z neho na Dunaj tí páni, čuduje sa z neho aj záhorský šuhaj: ako pekne tečie ten povestný Dunaj. Tí nádherní páni pilnú radu majú, že oni povestný Dunaj zahatajú; a tie naše Tatry zďaleka sa smejú; „Zahatajte, páni, keď máte nádeju!“ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
VIP Member
Likes (Received): 1707
|
Ja osobne si myslím že hentaké funkcionalistické stavby priamo v centre mesta, každému na očiach, to tam proste nepatrí. Možno niekde do širšieho centra napríklad na Šancovú, Vajnorsku, ale nie tam kde ten dom teraz stojí.
Navrhujem to tam celé zbúrať, dočasne kým sa zoženú peniaze spraviť obrovské parkovisko, a o dvadsať rokov keď peniaze už budú postaviť niečo seriózne. ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Altstadter
Likes (Received): 1106
|
![]() Vdaka Phill_1 za ozivenie, svoj barak som tu uz dlho nevidel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Prešpurák
|
sakra, toto keby som bol vedel, vyjadril by som sa asi trochu inak, ale aj tak za svojim názorom si stojím
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Registered User
Likes (Received): 3
|
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Altstadter
Likes (Received): 1106
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
AA
Likes (Received): 34
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Likes (Received): 0
|
![]() Niečo takéto? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Registered User
Likes (Received): 136
|
mne by sa skor pacilo, keby sa cele kamenne nam zastavalo, Dunajska ulica by bola konecne ulica a nie strbavy pahyl, zakryli by sa zadne casti domov, ktore zbytocne ukazuju, ako sa o nich staraju iba z ulicnej strany. Ziadne namestie mi na tomto mieste nebude chyba, Ba ma aj tak kopec namesti, o ktore sa aj tak nikto nestara, okrem toho pekne namestie by bolo aj z toho parkoviska pred sporitelnou.
Ohladom hotela Kyjev, mam dost pochybnosti, ked sa logicky nad tym zamyslim, ze hotel pojde dole. Kazdy investor chce postavit co najviac m2 na co najmensiu plochu, akonahle hotel zburaju, bude ich stat velku snahu, aby presvedcili magistrat aj verejnosti pre novu budovu takej vysky. Akonahle ten hotel zburaju, investor strati celkom peknu moznost pre vela m2 kancelarskej plochy. Preto, keby som bol investor, hotel iba zrekonstruujem. Ako obcan si hotel prajem zrovnany so zemou a cele okolie zastavane z dotvorenymi ulicami, pripadne pretate jednou, ci dvoma ulicami.... Som tak trochu mestofil, viem , ze manhattan v Ba nikdy nebude, ale teraz je BA v takom ubohom urbanizacnom stave, ze Brno vyzera mestskejsie, ako BA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Prešpurák
|
![]() ![]() btw, Chuck1919, trochu nemiestna poznámka, ale neriešim edit: aby som to upresnil, tá podľa mnohých pekná a hodnotná budova, čo tam ostala, mi pripadá ako keby zbúrali nejakú budovu a nechali tam jednu stenu, asi tak. proste bola chyba čo sa stalo, ale tak ľahko sa to už nenapraví. nemá niekto fotky ako to vyzeralo predtým?
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Registered User
Likes (Received): 4
|
Ja súhlasím. Myslím si že by bolo najvhodnejšie uzavrieť Námestie SNP oproti Kamennému námestiu. Avšak si nemyslím že by bola potreba rôznych fontánok a pod. ale celé Námestie SNP zrekonštruovať a zjednotiť od jeho hornej časti až po túto najspodnejšiu. Taktiež si myslím že by bolo vhodné odstrániť podla mňa nie vhodný pamätník SNP, aj keď od vynikajúceho Slovenského architekta Dušana Kuzmu. Mimochodom pán Kuzma 17. júna zomrel bohužiaľ. Námestie SNP je taký Bratislavský "Václavák" podľa mňa a mali by sme ho tak podľa mňa aj vnímať a tak sa oň starať. Nachádza sa priamo v centre mesta, je tu veľa príkladov kvalitnej architektúry ktorú by sme si mali ceniť. Len by to chcelo viac obchodov. Urobiť z toho taký naozaj "nákupný bulvár". Hlavné je ale znova ho oddeliť od Kamenného námestia.
|
![]() |
![]() |
Sponsored Links | |||
Advertisement |
|
![]() |
Thread Tools | |
Rate This Thread | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
[Bratislava] Bratislavský hrad | Bratislava Castle | futuros | Bratislava | 2790 | November 3rd, 2019 06:07 PM |
Bratislava | urbane | Eastern Europe / Balkans | 32 | July 12th, 2007 07:52 PM |
Bratislava photos - this is bratislava, not like in horror Hostel | alien | Phototeka | 11 | February 27th, 2006 08:19 AM |